Adam Małysz - Andreas Kofler
1 @1,55
Stawka: 8/10 |
bah
Zacznę od tego iż podobnie zresztą jak miliony rodaków zasiądę dzisiaj o 15ej przed
tv aby obserwowa ć
konkurs MŚ w skokach. Każdy wie jak skakał czy to na treningach czy w kwalifikacjach nasz "Orzeł". Prześledziłem dokładnie te wyniki i wychodzi na to, że w niemal każdym skoku Adam prezentował się lepiej niż Kofler. Podoba mi się również fakt iż obaj zawodnicy swoje próby oddawa ć będą bezpośrednio po sobie a co za tym idzie na losy tej rywalizacji nie będzie mie ć wpływu pan Hoffer żonglujący czasem belkami startowymi lepiej niż cyrkowi magicy. Nie przeszkodzi również gwałtowna zmiana siły wiatru bowiem to niemożliwe w tak krótkim odstępie czasu. A zatem nie Hoffer, nie wiatr lecz czynnik najważniejszy odegra rolę w rywalizacji H2H tej dwójki, tj. aktualna dyspozycja. A tą - nie mam wątpliwości - na wyższym poziomie dysponuje nasz reprezentant.
Stawka wysoka ale też bez szaleństw powiedziałbym. Jako że na rywalizację mie ć wpływ może tak wielu przeróżnych zmiennych (czynników) toteż zawsze pozostaje niepewnoś ć. Mam jednak nadzieje, że Adaś rozwieje ją bezpowrotnie

Aha, w kwestii formalnej. Kupon grany w bahu za pieniążki z
Hockey Cup a więc z wymaganym kursem minimalnym (1,50)
Adam Małysz - Kamil Stoch
1 @1,40
[biegi]
Arianna Follis - Riitta Liisa Roponen
1 @1,57
Ako: 2,20 |
tobet
Stawka: 2/10
Co do pierwszej pary to już nie ma sensu więcej klepa ć. Liczymy na Adama, dmuchamy w telewizory itd. Za Kamila też należy oczywiście trzyma ć kciuki ale nie oszukujmy się - faworyt w tej parze jest tylko jeden.
Ciekawa para jeśli chodzi o bieg łączony. Przejrzałem sobie rezultaty z tego sezonu, z IO w Vancouver i z MŚ w Libercu przed dwoma laty. Zawsze wyżej była Włoszka, którą uskrzydli dodatkowo srebrny krążek uzyskany w czwartkowym sprincie. A zatem gram póki jeszcze kurs dobry :]