Jeżeli chodzi o
bramkarza moje przemyślenia są następujące:
- Osobiście postawiłbym chyba jednak na Wojtka Szczęsnego,dlaczego?
Ponieważ uważam, że Wojtek może zanotować w meczu jakąś interwencję ekstra i może być to dużym plusem, ale też w przypadku Wojtka istnieje pewna doza ryzyka, potrafi czasami zaryzykować i popełnić prosty błąd. Natomiast Fabian oferuje bardzo dużą stabilność i pewność, ale parad raczej notuje mniej od Wojtka, więc tutaj trener będzie miał duży orzech do zgryzienia.
Obrońcy: Moim zdaniem Piszczek + Salamon ( ważne aby Salamon został ustawiony między Piszczkiem a Glikiem według mnie ponieważ są to obrońcy którzy ewentualny błąd będą w stanie naprawić i mają długi staż w grze na tej pozycji), wspomniany Glik +Rybus.
Pomoc:
Prawa: Tutaj mam problem (wybór między Błaszczykowskim a Wszołkiem), ale raczej Błaszczykowski.
Środek: Krychowiak + Zieliński tutaj wybór zdaje się prosty, ewentualnie jeśli Zieliński źle zagra z
Holandia w meczu kontrolnym przed Euro wtedy bym próbował Kapustkę.
Lewa pomoc: Grosicki (komentarz tutaj jest zbędny)
Atak: Lewandowski+Milik
Moja jedenastka na mecze z Irlandia Płn i Ukrainą:
Szczęsny- Piszczek, Salamon, Glik, Rybus- Błaszczykowski, Krychowiak, Zieliński, Grosicki- Milik, Lewandowski
Moja jedenastka na mecze z Niemcami:
Szczęsny- Jędrzejczyk, Salamon, Glik, Rybus- Piszczek, Krychowiak, Zieliński, Grosicki- Milik, Lewandowski
Ewentualne roszady:
Na mecz z Niemcami zastosowałbym wariant gry na prawej obronie z Jędrzejczykiem a na prawej pomocy z Piszczkiem. Żeby zabezpieczyć tę stronę a także ewentualnie asekurować środek, Piszczu ma dobre wyjście do piłki jest szybki więc na kontre by się sprawdził idealnie a jednocześnie dał duże bezpieczeństwo z tyłu. A na pewno
Niemcy tez się nie będą spodziewali takiego wariantu gry, więc element zaskoczenia.
Zapraszam do dyskusji Panowie, bo Euro nadchodzi wielkimi krokami ???? .
A jeszcze odnośnie
transmisji telewizyjnej, na razie udało mi się zdobyc informację, że 24 mecze będą pokazywane w otwartym Polsacie (mecz otwarcia, mecze Polaków, polfinaly + final, oraz wybrane mecze), natomiast pozostałe 27 w kodowanych kanałach, jak dla mnie małe nieporozumienie. Mam nadzieje, że Solorz i Kmita pojdą po rozum do głowy i puszczą wszystko w otwartym paśmie.