Taki typ nasuwa się sam, ale..Arabia Saudyjska - Meksyk
+3.5 kartki 1.42
+4.5 kartki 1.85
+5.5 kartki 2.55
+6.5 kartki 3.80
rzut karny 2.55
Sędzia użyje Var ( poszukajcie u innych buków bo tu nie ma )
Superbet
Dla obu drużyn mecz o wszystko. Tu nie będzie kalkulacji i to żadnych. Powinno być bardzo ostro. W zasadzie niewiele mogę o tych typach napisać bo wszystko napisali moi przedmówcy. Zgadzam się co do tego, że sędzia tego spotkania kiedy trzeba potrafi zawodników karać kartkami. Uważam, że przewinień z obu stron będzie dużo. Sama Arabia w dwóch poprzednich meczach kartek wyłapała aż 8 . Meksyk niewiele gorszy bo 6 kartek.
Ogólnie jestem zdania, że raczej Meksyk ten mecz wygra, ale jak ktoś pisał wyżej nie wykluczam sędziowania i gwizdania trochę pod arabów dlatego gram też ten var karnego tylko muszę później poszukać tego varu u innych buków ( powinien chyba być w LVbet) . Może być karny z kapelusza i może być nadmierne kartkowania Meksyku. A nawet jeśli nie będzie to czysto sportowo w takim meczu, przy takiej stawce te kartki mają jak najbardziej rację bytu .
Akurat w tym meczu kartki mogą się posypać, bo Saudyjczycy mają gorące głowy, Meksykanie też, a przecież obie ekipy mają szansę na awans, Saudowie to nawet bardzo realną, wystarczy wygrać i nie muszą się oglądać na innych.
Ale w innych meczach to nie zdziwiłbym bym się że będzie podobnie jak wczoraj, bo w każdym meczu kartek było jak na lekarstwo, mimo że intensywność meczów była duża i starć też.
No właśnie, po wczorajszych meczach to mam wrażenie że sędziowie dostali jakąś dyspozycję żeby w ostatniej kolejce fazy grupowej podwyższyć limit ostrości zagrania/faulu po którym daje się kartkę, czy nawet w ogóle odgwizdania faulu. Bo przecież wczoraj też wszystkie mecze były o coś, a niektóre nawet o wszystko, w którym jeden gol w jedną czy drugą stronę decydował która drużyna awansuje.
Zwłaszcza mówię o Ekwador - Senegal i Iran - USA, ale też Holandia - Katar, w którym sędzia to chyba w ogóle zapomniał kartek z domu i dawał faule tam gdzie nie było nic, a gwizdał gdy były czysto.
I faktycznie te mecze były elektryzujące, dynamiczne, nawet ostre, starć tak nie brakowało. A jaki efekt kartkowy?
Ekwador - Senegal 1 kartka za uderzenie łokciem, więc sędzia już nie miał wyjścia. a przecież obie ekipy znane są z tego że grają mocno ciałem, nie boją się wślizgów itd i tak też było, ale sędzia bardzo nie chciał dawać kartek.
Iran - USA tu podobna sprawa mecze elektryzujący z wielu względów, jeden gol zmieniał wszystko, dużo doliczonych minut, intensywna gra i tylko 3 kartki (jedna dla gracza na ławce wiec się nie liczy). Co o tyle dziwne że sędziował hiszpański sędzia Lahoz, który znany jest z tego że w La Liga za byle spojrzenie potrafi dać kartkę, a w swoim pierwszym meczu w Katarze pokazał 6 kartek.
Tak że nie chcę snuć jakichś teorii, ale po wczorajszych meczach to myślę, że sędziowie mogli dostać zalecenie by pozwolić grać, tylko niektórzy interpretują to tak żeby w ogóle nie interweniować.