>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grupa A - Francja, Urugwaj, Meksyk, RPA

Status
Zamknięty.
koper 29

koper

Użytkownik
1. RPA - to nie przypadek, Gospodarz zamiecie cala ta grupe
2. Francja - awans po problemach ale to bedzie wszystko na co bedzie ich stan na tych mistrzostwach
3. Meksyk - druzyna ktora moze powalczyc z franzuzami
4. Urugwaj - dobry tylko atak, jako druzyna slaba
Mam nadzieję że ARGENTYNA nie trafi na RPA w 1/8. Wiadomo, że gospodarze muszą zajść daleko juz o to postarają się sędziowie

vde 119

vde

Użytkownik
1. Urugwaj
2. Francja
------------
3. Meksyk
4. RPA
Innego scenariusza nie widzę. RPA nie jest w stanie wygrać choćby jednego meczu, nawet u siebie. Urugwaj powinien rządzić w tej grupie, Francja powinna wymęczyć awans.

daw 0

daw

Użytkownik
Wg. mnie to bardzo ciekawa grupa ???? Niby RPA wydaje sie byc najslabsza druzyna z tych wszystkich, jednak nie zapominajmy, ze to gospodarz. Co do potencjalu druzyn Francji i Urugwaju nie ma zadnych watpliwosci, jednak Meksyk tez nie jest byle jaka druzyna (zreszta, tutaj juz nie ma byle jakich druzyn - kazda musiala sobie zapracowac na miejsce w MS). Meksyk ma w skladzie dosyc niezlych pilkarzy, a najbardziej rzucaja sie w oczy nazwiska Marquez i Vela. Ciezko przewidziec kto wyjdzie.. Francja nie prezentuje w ostatnich czasie jakiegos super futbolu, Urugwaj i Meksyk to kolejno 16 i 17 druzyna rankingu FIFA, no i RPA gospodarz. Kazdy moze cos ugrac, ja bym widzial to tak:
1. Urugwaj
2. Francja
3. Meksyk
4. RPA

S 381

szczurek

Użytkownik
Do mundialu zaledwie 10 dni, podane już ostateczne kadry, czas na moje analizy. Rozpoczynam alfabetycznie, grupą A.
RPA - Dla mnie zdecydowanie najsłabsza drużyna w tej grupie. Wiem, że to gospodarze, i ściany będą im pomagać, ale to nie powinno wystarczyć. Mają naprawdę mocną grupę. Nie wydaje mi się żeby wygrali jakiś mecz. Trzy remisy to najwięcej na co ich stać. Spoglądając w kadrę RPA, widzimy tylko jednego zawodnika, z dobrego klubu europejskiego. Jest to oczywiście Steven Pienaar z Evertonu. Będzie on zmuszony ciągnąć całą grę Bafana Bafana. Niespodzianką jest brak powołania dla Benny&#39;ego McCarthy&#39;ego. Oficjalnym powodem braku powołania dla McCarthy&#39;ego jest jego nadwaga. Raczej nie wydaje mi się, żeby gospodarze byli w stanie wyjść z grupy.
Meksyk - Przez niektórych typowani na czarnego konia turnieju. Nie przeczę, ale mimo wszystko wyżej cenie Urugwaj. Nie wykluczam jednak awansu Meksykanów. Ich siłą będzie zgrana drużyna, prowadzona przez kilka gwiazd. Najmocniejszym punktem Meksykanów będzie lewoskrzydłowy Andres Guardado. Do tego solidna obrona trzymana w ryzach przez Rafaela Marqueza, i dobry bramkarz Guillermo Ochoa. Do tego dochodzi kilku młodych zawodników, którzy już są typowani na przyszłe gwiazdy futbolu, jak Giovani Dos Santos czy Carlos Vela.
Urugwaj - Dla mnie jeden z czarnych koni. Ich siłą jest niesamowity, genialny atak Forlan - Suarez. Obydwaj zawodnicy prezentowali świetną formę w zeszłym sezonie. Suarez zdobył aż 35 goli w Eredivisie, natomiast Forlan strzelał mniej, ale za to w najważniejszych momentach, między innymi dwa gole w finale Ligi Europejskiej z Fulham. Niektórzy piszą o słabej obronie, jednak dla mnie jest to trochę przesadzone. Diego Godin i Diego Lugano na środku obrony, a po bokach Jorge Fucile i Martin Caceres. Czyli nie tak źle, jak możnaby wywnioskować po niektórych postach. Nie wiadomo, czy trener Oscar Tabarez nie zagra trzema napastnikami, wtedy orpócz Suareza i Forlana zobaczymy Edisona Cavaniego. Powinni wyjść z grupy.
Francja - Każdy wypomina im awans przez rękę Henry&#39;ego. Przypomnę jednak, że gdyby ten gol nie padł, to zobaczylibyśmy rzuty karne, które prawdopodobnie wygraliby bardziej doświadczeni Francuzi. Z kadry wypadł Lassana Diarra, u którego lekarze wykryli genetyczną chorobę żołądka. Jednak mimo tego skład Trójkolorowych wygląda mocno. W bramce młody Lloris, który już zainteresował sobą samego Sir Alexa Fergusona, na bokach obrony Domenech może przebierać-wybierać, a nawet rzucać monetą. Do dyspozycji ma Evrę, Clichy&#39;ego, Sagnę i Abidala. Jednak pod nieobecność Mexesa straszy ogromna dziura na stoperze. Obok Gallasa prawdopodobnie zagra Sebastien Squillaci. W pomocy już plejada gwiazd. Ribery, Malouda, Gourcuff, Toulalan, czy Alou Diarra. Świetni zawodnicy. Jeśli chodzi o napastników, to mamy Nicolasa Anelkę, Thierry&#39;ego Henry&#39;ego, Andre-Pierre&#39;a Gignaca, i Djibrilla Cisse. Największym problemem tej drużyny jest jednak trener, Raymond Domenech. Podobno skład ustala na podstawie biorytmów, i skomplikowanych wyliczeń numerologicznych. Jeśli nie zawali, Francuzi będą groźni. W każdym razie stać ich na zwycięstwo w grupie.
1.Francja
2.Urugwaj
3.Meksyk
4.RPA

gaga 10

gaga

Użytkownik
Poza tym pamiętajmy, że Francuzów na tych mistrzostwach wcale nie powinno być ;)
Co do spekulacji Z.G w sprawie pomocy sędziów gospodarzom: wiadomo, że gospodarzom ściany pomagają, ale mam nadzieję, że nie będzie takiego cyrku jak na mistrzostwach świata w Azji.
Co do 2009 roku, owszem Meksykanie pokonali 5-0 Amerykanów w finale Gold Cup, czyli mistrzostwach strefy CONCACAF, ale trzeba pamiętać, że USA grało w krajowym składzie, gdyż największe gwiazdy odpoczywały po udanym Pucharze Konfederacji. Także nie przewartościowywałbym tamtego sukcesu.

rychuu 84

rychuu

Użytkownik
Jako ciekawostkę dorzucę fakt iż nigdy w historii MŚ nie zdarzyło się tak aby gospodarz nie wyszedł z grupy. Własne ściany dają wiele, do tego reprezentacja RPA spisuje się całkiem nieźle w meczach towarzyskich. BAH daje na ich awans do fazy pucharowej 2,80 z czego już skorzystałem.

esek14 35

esek14

Użytkownik
Moim zdaniem grupę wygrają Meksykanie. W meczach towarzyskich, które rozgrywają z silnymi rywalami spisują się znakomicie. Wczoraj świetnie ograli Włochów 2:1, tracąc gola w końcówce. Moim zdaniem to właśnie gracze z Ameryki Północnej wygrają tę grupę. Mają wyrównany skład, z w miarę młodymi i perspektywicznymi zawodnikami takimi jak Hernandez, Vela czy Dos Santos, którzy wspierani doświadczonymi Marguezem, Osorio czy Giullermo Franco mogą tutaj solidnie namieszać. Javier Aguirre potrafi świetnie kierować tą ekipą. Jak dla mnie to może być czarny koń Mundialu.
Na drugim miejscu stawiałbym raczej na Urugwaj. Zespół przede wszystkim piekielnie silny w ofensywie. Posiadający świetnych napastników typu Forlan, Suarez, Abreu czy Cavani. Defensywa troszkę słabsza, jednak aż tak bardzo nie odstaje. Urugwajczycy moim zdaniem mogą tutaj mieć ciężko, jednak awans jak najbardziej w ich zasięgu. Jeżeli zagrają uważnie z tyłu, to o strzelanie bramek nie muszą się martwić.
Francuzi moim zdaniem odpadną już w fazie grupowej. Zespół nie stanowi kolektywu. Ogólnie to nie powinno na Mundialu ich być, dość szczęśliwie wygrany baraż z Irlandią. Mimo iż w składzie nie brakuje gwiazd formatu światowego np. Ribery, Henry, Anelka, Gourcuff to jednak jakoś współpraca tych zawodników w kadrze się nie układa. Domenech dla mnie jest przeciętnym trenerem i po Mundialu na pewno pożegna się z kadrą. W sparingach Trójkolorowi grają słabiutko męcząc się z słabszymi rywalami. Po za tym kilka braków w ekipie typu Nasri, Lass czy Vieria. Nie daje im większych szans.
RPA - niby gospodarz, niby gospodarzom mają pomagać ściany i nie tylko ściany to jednak nie widzę ich w dalszej fazie. Mimo, iż ostatnie wyniki sparingów mogą zaskakiwać, bo RPA gra dobrze i wygrywa to jednak jest to zespół złożony z piłkarzy przeciętnych. Wyróżnia się jedynie Pieenar z Evertonu czy Parker z Twente. Reszta to przeciętni gracze. Nie sądzę, by awansowali. Być może urwą punkty jednej z tych drużyn, ale nie liczył bym na większe zdobycze punktowe.
1. Meksyk
2. Urugwaj
3. Francja
4. RPA

boromir 134

boromir

Użytkownik
Za tydzień zaczna sie mistrzostwa swiata w piłce noznej.W meczu otwarcia spotka sie RPA z druzyna Meksyku.Ogladalem Meksyk w meczach z Anglia Holandia i Wlochami i przyznac musze ze druzyna ta mi imponuje.Nie wiem czemu ale w glowie uroił mi sie typ na mecz otwarcia ze obie ekipy strzela bramke z kursem 2,00.Co myslicie o tym typie??Gospodarz bedzie chcial zaczac mistrzostwa w dobrym stylu.Zreszta w meczy ze slaba Guatemala zagrali bardzo solidnie wygrywajac 5-0.Co myslicie o tym typie bo zamierzam skorzystac z bonusu betathome i zagrac typ obie strzala za 700PLN?????

cabanas 0

cabanas

Użytkownik
Tak jak napisal Esek14 uważam że Francja będzie miała cięzko z awansem na mistrzostwach . Po pierwsze w ogólnie nie powinno ich tam być, po drugie wyniki spotkań towrzyskich nie napwają optymizmem. I ogólnie są w najbardziej nie obliczalnej grupie na tych mistrzostwach. Meksyk bardzo dobrze gra i napewno tak łatwo sie nie podda, Urugwaj również duży potencjal, bardzo mocny atak Suarez i Forlan jak i gospodarze turnieju za którym napewno będzie przemawiać duża grupa fanów, to że graja u siebie i ogólnie są w dobrej formie. Jak i również fakt że czesto się zdarza że gospodarz imprezy zachodzi daleko tak jak to było w Korei i Japonii gdzie Korea Płd zajeła wysokie 4 miejsce. Nie zdziwiłbym sie gdyby to Francuzi zajeli ostatnie miejsce w grupie A.

esek14 35

esek14

Użytkownik
Francuzi dziś potwierdzili swoją żenującą formę przegrywając z dużo niżej notowaną reprezentacją Chin 0:1. Myślę, że na fazie grupowej skończy się ich przygoda w afrykańskim Mundialem. Są kompletnie bez formy. Chyba, że to taka zasłona dymna, jednak szczerze wątpię. Trzeba korzystać i grać na awans Meksyku.

T 0

tequilla

Użytkownik
Ciekawe, że w 1966 roku była prawie, że identyczna grupa - Francja, Urugwaj, Meksyk i gospodarz, którym wówczas była Anglia. Wtedy z grupy wyszli Anglicy i Urugwaj, a Francja zajęła ostatnie miejsce. Dziwnie by było, jakby schemat się powtórzył.. ;)
No, ale obecny Meksyk jest nieporównanie silniejszy do tamtego z lat 60-tych.

boromir 134

boromir

Użytkownik
takie wyniki to by mogly byc ale podczas mundialu France 98 albo Korea 2002 ???? ja tu widze dokladnie tabele do gory nogami niz w twoim spostrzezeniu

wybraniec 0

wybraniec

Użytkownik
Wybraniec
A ja sie bede trzymać swojego ;) według mnie Meksykanie rozczaruja wszystkich na tym Mundialu, wiem ze w sparingach graja bardzo fajnie bo mialem okazje ogladac ich z Włochami i jeszcze w innych meczach, ale mam przeczucie ze zawiodą ;) co do Tricolores to wiem ze są w ostatnich latach nieobliczalni moga przegrac grupe i spakowac walizki po trzech meczach i wracac do domu, a moga rownie dobrze dojsc do finalu jak przed 4 laty... No a Bafana Bafana to jednak gospodarz, a wszyscy wiemy jak sciany pomagaja gospodarza i jak RPA pokona Meksyk w pierwszym meczu to myśle ze rozpedzony zespół RPA awansuje, gorzej bedzie jak zalicza porazke to wtedy roznie moze byc... ;)

Co do mojego typownia dokładnych wyników w grupie to odrazu zaznaczam że postanowilem sie zabawić w małego typerka... a prawdziwe obstawianie meczy i tak bedzie grane na bierząco podczas tego wielkiego święta :grin:

wisnia_1988 131

wisnia_1988

Użytkownik
Francja: Nie napiszę tutaj chyba nic nowego, że Francja cudem się znalazła w tych mistrzostwach, ale cudu w grupie nie będzie. To co pokazują trójkolorowi w meczach towarzyskich to błaga o pomstę do nieba. Gdyby grupa była trochę słabsza to i owszem ale w tej nie widzę dla nich większych szans, powalczą z RPA o trzecie miejsce w grupie.
Meksyk: Cisi faworyci tej grupy, kapitalne mecze towarzyskie, wygrana z Włochami. Równy skład, doświadczeni zawodnicy, młodzi utalentowani gracze. Moim zdaniem pierwsze miejsce w grupie.
Urugwaj: Doskonały napad, trochę słabsza obrona, jak to przeważnie bywa z drużynami z Ameryki Południowej ( Argentyna podobnie ). Tak myslę, gdzie oni mogą zdobyć punkty. Z Francja na pewno remis jest w ich zasięgu a może nawet zwycięstwo jak Francuzi pokażą to co w meczu z Chinami ;) , wygrana z RPA.
RPA: Najsłabsza drużyna w tej grupie. Wydaje mi się, że z 1 punkt powinni urwać, jakiś remisik z Francja lub Urugwajem. Jak nie będzie takich jaj jak w Korei, gdzie gdzie gospodarze zajęli 4 miejsce, a pamiętny mecz z Włochami Korei na długo zostaniew naszej pamięci, to zgodnie z planami zajmą ostatnie miejsce w grupie.
To jest oczywiście turniej, może być tak, że RPA zagra turniej życia i wyjdą z pierwszego miejsca. Mało prawdopodobne jednak nie wykluczone. Także w tej grupie emocji będzie sporo, już 11 czerwca pierwsze spotkanie tej grupy na otwarcie RPA - Meksyk.

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Gdy tak się zastanowiłem, to właśnie grupę A najciężej jest mi przewidzieć.
Jak na mundialu znalazła się Francja, każdy pamięta. Mecze sparingowe także nie napawają optymizmem. Nawet kibice francuscy bardziej liczą na kolejny łut szczęścia. I chociaż ich skład prezentuje się naprawdę dobrze: Evra, Abidal, Clichy, Toulalan, Gourcuff, Malouda, Ribery, Henry, Anelka czy Govou to przecież gracze najwyższej światowej klasy. Problemem Trójkolorowcyh jest ich trener. Raymond Domenech nie ma pomysłu jak swój zespół wyprowadzić z marazmu i pchnąć ich ku lepszej grze, na którą przecież ich stać. Jestem skłonny powiedzieć, że Francja nie awansuje z tej grupy i pewnie jakieś złotówki na to postawię.
Urugwaj świetnie prezentuje się w ofensywie. Forlan, Suarez czy Cavani są gwarancją zdobywania bramek. Nieco gorzej, choć i tak nieźle, wygląda sytuacja Urugwaju w obronie. Już pierwszego dnia spotkają się z Francuzami, a wygrana nad Trójkolorowymi, którą przewiduję, z pewnością podbuduje morale drużyny z Ameryki Południowej.
Czarnym koniem tego turnieju będzie moim zdaniem Meksyk. Drużyna, gdzie doświadczeni gracze mieszają się z bardzo utalentowanymi młodymi piłkarzami. Mają za sobą bardzo dobre mecze towarzyskie, które pozwolą Meksykanom uwierzyć w siebie. Bo nie dość, że osiągali dobre wyniki, to bardzo pozytywne wrażenie wywarł ich styl gry.
RPA jest drużyną, która nie ma za wiele do przeciwstawienia pozostałym trzem drużynom z tej grupy. Zdecydowana większość graczy jest dla kibiców anonimowa. Jednak są to gospodarze, a często bywa, że ściany gospodarzom pomagają. Mam nadzieję, że obejdzie się bez skandalicznych decyzji sędziowskich. Zostają jeszcze te piekielne vuvuzele, czyli trąbki, które do szewskiej pasji doprowadzają i widzów przed telewizorami i piłkarzy spoza Afryki. Jednak to nie powinno zniwelować różnicy między klasą piłkarską RPA a innymi drużynami.
Zwycięzca Grupy A - Meksyk - 4.00
Grupa A Zakwalifikowani - MEX/URU - 8.00
Przewidziane pozycje w grupie, miejsca 1 i 2 - 1. MEX 2. URU - 14.00
Czy France zakwalifikuje się ze swojej grupy? - NIE - 3.10
Czy South Africa zakwalifikuje się ze swojej grupy? - NIE - 1.50
France końcowa pozycja - 3. miejsce - 5.75
Punkty w grupie Uruguay - over 3,5 - 1.72
Punkty w grupie Mexico - over 3,5 - 1.60
Czy Mexico zakwalifikuje się ze swojej grupy? - TAK - 1.90
Kurs z: Expekt

fabik10 106

fabik10

Użytkownik
Hmm Francja przegrała z Chinami, ale cały mecz atakowała i stwarzała sobie sytuacje i to całkiem dogodne. W drużynie Chin grali tylko zawodnicy z rodzimej ligi co jeszcze bardziej kompromituje drużynę Francji.
Ja zagrałem na awans Meksyku z grupy @ 1.91

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom