vs
Derby County - Leeds United
Nie ma dzisiaj
Premier League to skupiłem się na jej zapleczu. Dzisiaj tylko trzy mecze, wziąłem po lupę pojedynek Derby County z Leeds United. Gospodarze są na fali, zajmują wysokie czwarte miejsce, które na ten moment daje im prawo do gry w barażach. The Rams, czyli drużyna o przydomku Barany w tym sezonie u siebie jest nie do zbicia. Cztery ostatnie spotkania na Pride Park Stadium to trzy zwycięstwa i zaledwie jeden remis, ale wygrana była tam na wyciągniecie ręki, albowiem Ipswich wyrównało na 2:2 w 89 minucie. Z kolei Pawie w tegorocznych rozgrywkach w delegacji wygrali tylko raz, co ciekawe miało to miejsce na Dean Court, gdzie na co dzień swoje spotkania rozgrywa lider
Championship, Bournemouth. Reszta wyjazdowych spotkań to aż siedem porażek i zaledwie trzy remisy. Leeds w tabeli wyjazdowej zajmują przedostatnią lokatę. W starcie z takim zespołem jak Derby County stawia ich to w bardzo trudnej sytuacji. Dodatkowo na korzyść Baranów przemawia H2H między obiema ekipami. Ostatnie sześć spotkań na Pride Park Stadium padły łupem gospodarzy. Liderem Baranów jest Chris Martin, który z dorobkiem 14 bramek w tym sezonie zajmuje drugie miejsce w klasyfikacji strzelców
Championship. Dzisiaj stanie przed wielką szansą przeskoczenia Murphy'ego. Derby county prawdopodobnie zagra bez Hendricka, Warda oraz Brysona, ale występ całej trójki jest jeszcze pod znakiem zapytania. Pawie przyjadą na Pride Park Stadium bez zbędnych osłabień, zabraknie jedynie piłkarzy, którzy nie grali jeszcze w tym sezonie. Osobiście jestem wielkim fanem talentu Willa Hughesa, pomocnika Baranów i życzę mu, żeby jak najszybciej przyszedł do
Premier League, bo może z niego być wspaniały ofensywny pomocnik. Ten złotowłosy, 19-letni Anglik wraz z Chrisem Martinem stoją przed doskonałą okazją awansu na drugie miejsce w tabeli, które premiowane jest awansem do
Premier League bez baraży. Rywal do tego jest najlepszy. Pawie są bez formy, grają słabo, nie spisują się najlepiej w starciu z Baranami. Pewnie niewielu z Was pamięta jak kiedyś dobrym zespołem była drużyna Leeds United. Kiedyś walczyli nawet o mistrzostwo Anglii, a teraz? Teraz to jest cień tego zespołu i nie prędko się to zmieni. Typuję łatwe zwycięstwo gospodarzy.
Moja propozycja:
Derby County @ 1.50 Bet365 2:0
Chris Martin, lider zespołu Derby County...