>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grand Prix Wielkiej Brytanii 9-11.07.2010 [10]

Status
Zamknięty.
snajper 322

snajper

Forum VIP
10. Grand Prix Wielkiej Brytanii - 11 lipca 2010
Piątek 9 lipca 2010
Trening 1 11:00 - 12:30
Trening 2 15:00 - 15:30

Sobota 10 lipca 2010
Trening 3 11:00 - 12:00
Kwalifikacje 14:00

Niedziela 11 lipca 2010
Wyścig 14:00

Info o torze:
Nazwa toru: Silverstone Circuit
Pierwsze Grand Prix: 2008
Długość toru: 5.140km
Liczba okrążeń: 60
Całkowity dystans wyścigu: 308.400km
Rekord toru: 1:18.739
Rekordzista toru: Michael Schumacher (Ferrari)
Zwycięzca w sezonie 2009: Sebastian Vettel (Red Bull)
Zwycięzca PP w sezonie 2009: Sebastian Vettel (Red Bull)​

Okrążenie toru
http://www.youtube.com/watch?v=NYzu3mRTHPs&amp;amp;feature=related

Nie ma to jak Silverstone - mówią kierowcy. Odnowiony tor, nawierzchnia. Zapowiada się interesujące Grand Prix, będzie padać? Kto będzie rządził, Red Bull czy McLaren. Dwaj mistrzowie świata mają chęć wygrania wyścigu u sebie

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz!!!

S 0

speedywwy

Użytkownik
Warto napisać, że tor jest po gruntownej przebudowie, trasa jest nieco inna niż w ubiegłych latach, ale na pewno zachował swoj niepowtarzalny charakter i urok.

pinek92 203

pinek92

Użytkownik
Spotkanie: 1. Trening Silverstone,
Typ: Jak duża jest przewaga wygranej w 1. Treningu? - 0,000 - 0,100 Sekund
Kurs: 3,00
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza:
W piątek o 11:00 start pierwszej sesji treningowej przed Grand Prix Wielkiej Brytanii. Pierwszy trening to głównie okazja do sprawdzenia przygotowanych na wyścig poprawek. Zespół McLaren sporządził ich podobno najwięcej. Dla Lewisa Hamiltona i Jensona Buttona to domowy wyscig w ich macierzystym kraju, a więc od początku weekendu napewno będą chcieli pokazać się z dobrej strony, a że są to kierowcy wysokiej klasy, gwarantuje to nam emocje. Ogólnie w tym roku różnice między kierowcami w czołówce nie są duże, więc jeśli nawet na treningu pokaże się ktoś szybszy od kierowców McLarena, to sądze że jego przewaga też nie będzie zbyt wielka.

pinek92 203

pinek92

Użytkownik
Yamamoto wystartuje zamiast Senny na Silverstone

Serwis AUTOSPORT poinformował w czwartek, że Sakon Yamamoto wystartuje w wyścigu o Grand Prix Wielkiej Brytanii w zespole HRT zamiast Bruno Senny.
Szef hiszpańskiej ekipy Colin Kolles potwierdził w rozmowie z BBC, że zamiana taka będzie miała miejsce w ten weekend, ale nie chciał ujawnić więcej szczegółów na ten temat – mają być one znane najwcześniej w piątek rano.
Kolles dodał, że obecnie potwierdzony jest tylko start Yamamoto na torze Silverstone, i że „decyzja na temat tego, kto będzie jeździł w zespole Hiszpania w pozostałej części sezonu zostanie podjęta w trakcie tego weekendu”.
Debiut wyścigowy Yamamoto w zespole HRT będzie pierwszym startem Japończyka w Formule 1 od 2007 roku, kiedy w drugiej połowie sezonu zastąpił w Spykerze Christijana Albersa.
Źródło: Autosport / f1wm

⛔⛔⛔

jedrula 75,3K

jedrula

Użytkownik
udało sie w ostatnim wyscigu ,dlaczego nie zagrać ponownie?

typ bet365

FORMUŁA 1 - KIEDY PIERWSZY SAMOCHÓD ODPADNIE Z WYŚCIGU
typ over 1.5 okrążenia @ 2.00
✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Coś posucha w dziale w ten weekend :/
Więc może ja zacznę dyskusje. Zastanawiam się nad postawieniem paru zakladów h2h.
Przede wszystkim zaciekawiła mnie para
▶Rosberg - Kubica Typ : Rosberg @ 1,72 Tobet✅3-niedojechal
Robert niestety podczas kwalifikacji słabo się spisywał. Drżeliśmy do samego końca czy wejdzie do Q3. Ostatecznie wszedł na P10. W trzeciej części nie szło mu za dobrze. Wykrecił czas i zajmował 10msc własnie. Aż rzutem na taśme ostatnim okrążeniem udało się jakoś wskoczyc na P6. Jak sam przyznał jest to dobry rezultat. A sesje treningowe źle nie wygladały. Coś chyba źle ustawiony bolid ma. A zresztą do SIlverstone do tej pory Robertowi nie leżał i słabo się tutaj spisywał. Nico wystartuje z P5 co prawda, a więć tuż przed Robertem, ale tak sobie myślę że może wystrzelic do przodu, a że ciężko wyprzedzac tego kierowce to wiemy doskonale. Ja zaryzykuje typ na Nico chociaż serce mówi co innego,ale to nie oznacza , że trzeba się go słuchac ;)
▶Barrichello - Sutil Typ : Rubens @ 1,57 Tobet✅5-8
Jakoś mam przeczucie że Rubens znajdzie się w klasyfikacji wyżej od Sutila. Chociaż Force India ma siedzibe niemal na samym torze Silverstone to jakoś mnie nie przekonują.

▶Hamilton - Massa Typ : Hamilton @ 1,30 Tobet✅2-14

Ostatni z typów na Lewisa, który w domowym wyścigu powinien powalczyc o podium. Red Bulle chyba poza zasięgiem. Jeżeli nic się nie wydarzy na starcie, bo przecież obok siebie ma Alonso to może byc w czołówce. Massa jakoś jeździ bez błysku w ostatnich wyścigach. Zaginął w szarości można by rzec. Kurs mały jak na F1, ale są duże szanse na wejście wg mnie. Niby Ferrari ma dobry week za sobą,ale tyczy się to głownie Alonso, a Massa startuje dopiero z P7.

A kto wygra? Wydaje się że któryś z kierowców Red Bulla. Bliżej mi do postawienia na Vettela mimo wszystko, chociaz obaj kierowcy dosłownie latają po torze;)
Zwycięzca? Sebastian Vettel @ 1,55 Tobet⛔7

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Hamilton-Alonso typ: 1
2,3
Betsafe
Czemu tak sądzę? Startują jeden obok drugiego, na brudnej części toru niby Hamilton. Jednak wydaje mi się, że na prostej Ham będzie naciskał i to mocno na Alonso, dodatkowo silnik i kanał F na korzyść Hamiltona, jego tor, szybki nie kręty (dopiero przed metą kilka zakrętów, że trzeba zwolnić i to ostro), długie proste kogo to faworyzuje ? Wg mnie Hamiltona, Alfonsinio średnio mi się widzi, w ostatnim wyścigu dał frajersko się wyprzedzić. Jeżeli by ich dzieliło 3-4 pozycje to rozumiem kurs, ale jak startują obok siebie to tutaj powinno być wg mnie po równo.
Dodatkowo przeszłość obu panów dodaje smaczku.

Barichello-M. Schumacher
1
kurs: 1,9
TOBET
Obaj się znają, MSC startuje tuż za Barichello musiałby zaraz na starcie myknąć De La Rosę a potem Barichello.
Nie wiem skąd kurs, Barichello dobry bolid, jest stabilny jak cholera i ma doświadczenie, MSC popełnia rażące błędy, jeździ słabo, fakt silniki Merca są lepsze, ale MSC cieniuje i się rozmienia (przykład Nico, jeździ dobrze i widać różnicę).
Wiadomo, przetasowania na starcie mogą zrobić swoje.
Rosberg-Massa
1
kurs:1,8
Tobet
Rosberg bardzo dobrze się spisuje 5 miejsce, Massa 7. Żeby łatwo nie było musi się uporać Massa z Robertem, a to łatwe nie jest i silniki i bolid Reno wydaje mi się lepszy niż Ferrari (chodzi mi o wykorzystanie bolidu, Alonso wykorzystuje lepiej potencjał bolidu).
Dalej Rosberg ma powiedzmy słabsze starty, lecz umiejętności ma, bolid i jest walczak nie poddaje się łatwo (pamiętacie poprzednie GP, Nico zużyły się CI się hamulce, zjedź do boksu koniec wyścigu dla Ciebie nie dotrwają do końca i co było...... dojechał i jakoś dobrze hamował)
Hamilton-Alonso typ: 1
2,3✅
Betsafe
Barichello-M. Schumacher
1
kurs: 1,9✅
TOBET
Rosberg-Massa
1
kurs:1,8 ✅
Tobet
Dzień Dobry na imię mi Krzysztof :razz:

Prince de Belial 2,4M

Prince de Belial

Forum VIP
Robert Kubica vs Nico Rosberg
Nico ✅
1.746
pinnacle

Felipe Massa vs Robert Kubica
Felipe ✅
1.826
pinnacle

typy &quot;na czuja&quot; jak to często u mnie bywa z F1... Robert sam przyznał, że nie spodziewał się tak wysokiej pozycji w kwali, rywale w H2H dobre czasy kręcili na tym torze, liczę, że Felipe wreszcie coś wyjedzie na wyjścigu a Nico utrzyma formę z sesji treningowych ( chociaż wiem, że wyścig to inna para kaloszy ).

jemjogurt 52

jemjogurt

Użytkownik
Kolejny wyscig za nami. Kolejny ciekawy - pelny nieoczekiwanych zwrotow akcji.Wyscig mozna podzielic na pare rozdzialow. Po dobrym starcie Robert znalazl sie na 3 pozycji. Massa i Vettel zlapali gumy i spadli na ostatnie pozycje. Robert po pitstopie obronil pozycje przed Alonso. Jednak po walce na torze stracil pozycje - gdzie Ferdek scial zakret i powinien odrazu oddac pozycje - czemu nie zrobil? nie wiadomo, idiotyczna sytuacja, poniewaz pozniej Renowka odmowila posluszenstwa i Kubicki pierwszy raz w tym sezonie nie dojechal do mety. Sedziowie nalozyli kare na Alonso, i wtedy SC na torze - w sam raz zjazd szybki i Ferdek by nie stracil, ale inzynier zalecil zjechac po zjezdzie SC i Ferdek wyladowal na koncu stawki - zupelnie bez sensu decyzja. Vettel z konca stawki zaczal odrabiac, pomogl SC troche, ale dobry samochod i widac bylo roznice na torze jak wyprzedzal slabsze jednostki. Na plus tak samo kolejny wystep dobry Kobayashi&#39;iego, na pochwale zasluguje takze 10 pozycja Hulkenberg&#39;a. Mlodzi jak widac zaczynaja nadarzac za najmocniejszymi samochodami. Kolejny dobry wystep Rosberga - kolejne podium - nic tylko gratulowac choc chcialoby sie widziec na nim Roberta. Na minus - postawa Ferrari - Massa zlapal gume na 1 okrazeniu po starciu z Alonso, pozniej zla decyzja dla Alonso i obaj poza pierwsza 10-tka. Na pocieszenie fakt ze Ferdek najszybsze okrazenie wykrecil ????
Ogolnie wyscig ciekawy pomimo ze malo miejsc do wyprzedzania bylo, kolejny wyscig za 2 tygodnie w Niemczech i napewno tak samo bedzie ciekawie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom