Wszystkie zakłady Tobet
Darcy Ward - Kenneth Bjerre 2 1,85
W tej parze stawiam na Duńczyka który w ostatnim czasie jest naprawdę w bardzo dobrej formie.Czy to w Anglii(wiem ostatnio słaby występ jako gość) czy w Szwecji jeździ naprawdę dobrze.Na MotoArenie w tym sezonie Bjerre jechał już raz w meczu ligowym i w 6 startach zdobył aż 15pkt przegrywając tylko z Sullivanem 2x i z Miedziakiem.Darcy w tym sezonie w I lidze jeździ bardzo dobrze ale jak będzie dzisiaj podczas
GP?Wiadomo takiej rangi zawody to dodatkowy stresik i może nie podoła temu młody Australijczyk.
GP to nie MŚJ.Duńczyka dzisiaj widzę minimum w półfinale natomiast Ward?Myślę że zakończy w granicach 10 miejsca.
Jarosław Hampel - Rune Holta 1 1,25
Para Polaków.Hampel w tym sezonie w życiowej formie.Nie ważne na jakim torze i tak jeździ w granicach kompletu pkt.Holta wiadomo miejscowy zawodnik więc tor napewno zna bardzo dobrze.Jednak forma Rune jest bardzo nierówna.Potrafi w jednym biegu przyjechać pierwszy żeby później 2 kolejny zawalić.Ja stawiam na równego i w przebiegu całego sezonu lepszego jarka Hampela.
Łączne AKo na te 2 zdarzenia wynosi 2,31 i myślę że warto to zagrać.
I jeszcze podoba mi się że Tobet daje taki zakład:
GP Torun - Który zawodnik zdobędzie więcej punktów w biegach 1-20
Pograłem kilka par za parę groszy i tak to się przedstawia według mnie:
Tomasz Gollob - Jarosław Hampel H(0 - 0.5) 2 1,85
O Hampelu pisałem już wyżej.Gollob ok Mistrza Świata jeździ super na MotoArenie jednak Jego aktualna forma jakoś mnie nie przekonuje.Podobno już nie czuje bólu w nodze itd.Ale czy będzie w stanie pojechać na najwyższym poziomie?Wydaje mi się że warto zaufać Jarkowi.
Jason Crump - Greg Hancock H(0 - 0.5) 1 1,90
Crump na MotoArenie wydaje się być lepszy niż Greg.Po drugie widać że Kangur wraca do najwyższej formy i napewno będzie walczył o najwyższe cele bo brakuje Mu pkt do czołówki.Hancock napewno swoje pkt przywiezie jednak w pierwszych 5 startach lizę że wiecej pkt przywiezie Crump.
Kenneth Bjerre - Nicki Pedersen H(0 - 1) 1 1,72
O Bjerre już pisałem.Nicki w
GP prezentuje się bardzo słabo.Do tego dochodzi osłabienie zawodnika spowodowane kontuzja i mimo ze dzisiaj pojedzie to napewno nie będzie w stanie walczyć na 100%.
Chris Holder - Darcy Ward H(0 - 1.5) 1 1,85
Holder jedzie u siebie to po pierwsze.Po drugie walczy o podium.O Wardzie już pisałem.W Szwecji i w Anglii zawodnicy prezentują podobny poziom jednak
GP to najwyższą światowa czołówka i myślę że dzisiaj Holder pokaże swoją wyższość.
Chris Harris - Artem Łaguta H(0 - 1.5) 1 2,00
Obaj zawodnicy jakoś nie jeżdżą super jednak zdecydowanie lepiej prezentuje się Harris.Artem jest statystą w zawodach
GP i pkt przeważnie jeśli zdobywa to tylko gdy jadą w 3. Harris jak zwykle powalczy o pewnie z 4-5pkt przywiezie a to już duzo.
Tego już nie zagrałem jednak się nad tym zastanawiam:
Emil Sajfutdinov - Rune Holta H(0 - 2) 2 1,95
2 pkt wiecej dla Rune to sporo.Pisałem wyżej że jest nierównym zawodnikiem jednak Emil podobno odczuwa ostatni upadek i w tym zwietrzyłem szanse dla Holty.Może Emil nie będzie w 100% sprawny i nie będzie jeździł tak ostro...?Pozyjemy zobaczymy.
Wszyscy przed
TV i oglądamy NAJLEPSZE ZAWODY ŻUŻLOWE NA ŚWIECIE na MotoArenie!!!
Pozdrawiam RADULA
edit:????Fatalnie fatalnie fatalnie...wstyd,wstyd,wstyd????