>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Grand Prix (8) Polski - Toruń, 27 sierpnia godz. 19:00

Status
Zamknięty.
J 3,9K

jacques

Forum VIP
Ja bym mimo wszystko uważał na pierwszy typek. Antonio nie było wczoraj na treningu. Na MA dawno jechał. Trochę tor mimo wszystko się zmienił. Bomber jednak słaba forma i faktycznie więcej szans ma tutaj Szwed, ale grubo grać tego raczej nie warto.

Wczoraj nie trenowali też Lindgren i Zorro.
Rob, a jakie to ma znaczenie ? Nie od dziś wiadomo, że tor na treningu niemal ZAWSZE jest inaczej przygotowany niż w sobotę na zawodach. Nie jeden zawodnik twierdzi, że trening im nawet bardziej przeszkadza niż pomaga. Niektórzy się podniecają czasami wykręcanymi na treningach, to jak dany zawodnik się prezentuje itd. a ja tego w swoich analizach nie biorę nawet pod uwagę ????
ale ja mam na myśli geometrię toru, a nie nawierzchnię :razz: tutaj i tak prawie zawsze jest twardo, a od czasów daaawnych derbów trochę się zmieniło / R_26

Ale tam się zmieniło. Nie przesadzaj. Jada w lewo xD

x_design 450

x_design

Użytkownik
Moje propozycje na dziś z oferty Tobet:

Zwycięzca GP Polski
Typ: Jarosław Hampel
Kurs: 5.50

W mojej ocenie to właśnie Hampel znajduje się obecnie w najwyższej formie. Jego dyspozycja jest wręcz niebywała. W ostatnią niedzielę w Gorzowie zdobył komplet 18 punktów, dwukrotnie pokonując Golloba, dla którego jest to domowy tor. Chyba nie muszę przypominać, że Jarek odniósł zwycięstwo w ostatniej rundzie GP w szwedzkiej Malilli. Polak legitymuje się także najwyższą średnią punktów na bieg w lidze polskiej i szwedzkiej. Rok temu, gdy nie był w takim gazie jak teraz, na MotoArenie zajął 3. miejsce. W meczu ligowym w Toruniu wywalczył 13 punktów także tor mu sprzyja.
Wiadomo, że taki zakład to ryzyko, bo o wszystkim decyduje ostatni bieg dnia, jednak jeśli na kogoś grać, to zdecydowanie na Małego. ;)

Który zawodnik zdobędzie więcej punktów w biegach 1-20
Tomasz Gollob - Jarosław Hampel (+0.5)
Typ: 2
Kurs: 1.80

Ten typ łączy się z moją pierwszą propozycją. Owszem, Gollob w fenomenalny sposób wygrał GP 2010 w Toruniu, jednak jego obecna dyspozycja jest odległa od tej zeszłorocznej. Sądzę, że zaprezentuje się lepiej niż podczas ostatnich trzech rund GP, jednak będzie to za mało na Hampela. W ostatnim dwumeczu Unii Leszno ze Stalą Gorzów panowie spotkali się pięciokrotnie - Jarek wygrał z Tomkiem 4 razy.

Kenneth Bjerre - Nicki Pedersen (+1.5)
Typ: 1
Kurs: 1.68

Nie będę ukrywał, że liczę dziś na dobry występ Kennetha Bjerre. W ostatnim GP w szwedzkiej Malilli stanął na podium. Jego obecna forma jest wysoka i stabilna, o czym świadczy chociażby świetny występ w lidze szwedzkiej (15 punktów). Inaczej sprawa wygląda u jego rodaka - Pedersena. Nicki zmaga się z kontuzją, przez co zmuszony był opuścić spotkania w Szwecji i na Wyspach. W mojej ocenie nie będzie dziś w 100% dysponowany. Jego występy w tegorocznym cyklu także nie zachwycają. Co więcej, na korzyść Bjerre przemawia także jego tegoroczna zdobycz punktowa na MotoArenie (15 przy 10+1 Pedersena).

Chris Holder - Darcy Ward (+1.5)
Kurs: 1.85

Pojedynek Australijczyków. Moim faworytem jest Holder, który w lidze polskiej jeździ właśnie w zespole z Torunia. Ten tor zna bardzo dobrze, o czym świadczą jego znakomite występy na MotoArenie. Jego młodszy rodak wystartuje dziś z dziką kartą. Znajduje się obecnie w dorej dyspozycji, jednak nie wierzę, by był lepszy od stałego uczestnika cyklu. W mojej ocenie Ward będzie dziś myślami w duńskim Holsted, gdzie jutro odbędzie się kolejny finał Indywidualnych Mistrzostw Świata Juniorów. Darky niejednokrotnie podkreślał, że ta impreza jest dla niego priorytetem. GP to melodia przyszłości dla młodego Aussie.

Chris Harris - Artem Łaguta (+1.5)
Kurs: 1.95

W tej parze stawiam na Brytyjczyka. Jak wspomnieli koledzy, Harrisowi powinien sprzyjać toruński owal. Łaguta natomiast zawodzi w Grand Prix na całej linii. Jego występy z tego tygodnia w innych ligach także nie zachwycają (6+1 w Szwecji, 3+1 w Polsce). Jeśli Bomber chce utrzymać się w cyklu, musi podjąć walkę. Z pewnością będzie zmotywowany, by to uczynić. Artem natomiast w GP już o nic nie walczy. Na dodatek odczuwa kontuzję ręki.

Otrzymane punkty reputacji: +7
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Darcy Ward 1-8 @1,90 WZB
Obecność tego gościa w tych zawodach wywołała burzę w kraju nad Wisłą. Dlaczego on a nie Miedziak ? No właśnie, ja liczę że Darky swoją postawą na torze utnie wszelkie dyskusje na ten temat. W końcu kilka lat spędzonych w Toruniu, dobrze znany młodemu Kangurowi obiekt, nic tylko pokazać że dyspozycja prezentowana na wszystkich frontach ligowych (Lotos, Poole, Lejonen) nie jest przypadkowa. No i nie oszukujmy się, Ward koniecznie chce jeździć w GP. Gdzie ma udowodnić swoją przydatność jak nie w tym momencie ? Pytanie retoryczne, pozostawiam w zawieszeniu U innych naziemnych już z tym kursem tak wesoło nie jest ale w WZB trzymają poziom z czego się bardzo cieszę.
W pełni zgadzam się z tym typem. Gdzie jak nie tu? I kiedy jak nie teraz? No właśnie Darcy ma znakomitą okazje pokazać władzom światowego speedwaya, że już należy mu się GP. I tak pewnie dostanie dziką kartę na cały 2012 rok ale tutaj może to sobie przybliżyć i to mocno.

Holta nie awansuję do półfniału @ 1,65 Milenium
⛔
Może i jedzie u siebie ale dwa tygodnie temu w Malilli też miał swój tor, a jak to się skończyło to chyba wszyscy pamiętają... Dzisiaj też z jego strony na zbyt wiele nie liczę. Po prostu jego forma, przez nie zaleczony nadgarstek w tym sezonie jest słaba i nie ma się co oszukiwać żadnym faworytem dzisiaj nie jest. Poza znajomością toru, to dzisiaj nic za nim nie przemawia więc dlatego taki typ.
Bjerre TOP 8 @ 1,85 Milenium⛔
No Kenio ostatnio w wywiadzie przyznał, że celuję w podium tegorocznego cyklu. No i nie są to marzenia, bo do Golloba, który obecnie jest trzeci traci zaledwie 10 punktów. W tym sezonie Kenio jechał raz na MA i było to na początku kwietnia ale zdobył wtedy aż 15 punktów. Ciekawe czy dzisiaj powtórzy swój wynik. Ostatnio jego forma jest wysoka więc czego miałby dzisiaj nie wejść do półfinału i powalczyć o coś więcej.

levy42 3,9K

levy42

Użytkownik
A ja na Warda nie postawię tym razem ani grosza,dla niego to debiut i wielka presja. Na pewno wie,jakie były komentarze w Polsce po tym jak nie dano dzikusa Miedzińskiemu tylko jemu(choć on sam tu nie jest niczemu winien). Może ta presja sprawi że wejdzie do finału nawet,a może skończy się na kilku punkcikach zdobytych na Lagucie czy Harris&#39;ie. Myślę,że może dla niego zabraknąć miejsca w ósemce.Ale to tylko taka moja luźna uwaga,jak chcecie to i tak zagracie.

radula 5,4K

radula

Użytkownik
Wszystkie zakłady Tobet

Darcy Ward - Kenneth Bjerre 2 1,85 ⛔

W tej parze stawiam na Duńczyka który w ostatnim czasie jest naprawdę w bardzo dobrej formie.Czy to w Anglii(wiem ostatnio słaby występ jako gość) czy w Szwecji jeździ naprawdę dobrze.Na MotoArenie w tym sezonie Bjerre jechał już raz w meczu ligowym i w 6 startach zdobył aż 15pkt przegrywając tylko z Sullivanem 2x i z Miedziakiem.Darcy w tym sezonie w I lidze jeździ bardzo dobrze ale jak będzie dzisiaj podczas GP?Wiadomo takiej rangi zawody to dodatkowy stresik i może nie podoła temu młody Australijczyk.GP to nie MŚJ.Duńczyka dzisiaj widzę minimum w półfinale natomiast Ward?Myślę że zakończy w granicach 10 miejsca.

Jarosław Hampel - Rune Holta 1 1,25✅

Para Polaków.Hampel w tym sezonie w życiowej formie.Nie ważne na jakim torze i tak jeździ w granicach kompletu pkt.Holta wiadomo miejscowy zawodnik więc tor napewno zna bardzo dobrze.Jednak forma Rune jest bardzo nierówna.Potrafi w jednym biegu przyjechać pierwszy żeby później 2 kolejny zawalić.Ja stawiam na równego i w przebiegu całego sezonu lepszego jarka Hampela.

Łączne AKo na te 2 zdarzenia wynosi 2,31 i myślę że warto to zagrać.

I jeszcze podoba mi się że Tobet daje taki zakład:
GP Torun - Który zawodnik zdobędzie więcej punktów w biegach 1-20
Pograłem kilka par za parę groszy i tak to się przedstawia według mnie:

Tomasz Gollob - Jarosław Hampel H(0 - 0.5) 2 1,85 ✅

O Hampelu pisałem już wyżej.Gollob ok Mistrza Świata jeździ super na MotoArenie jednak Jego aktualna forma jakoś mnie nie przekonuje.Podobno już nie czuje bólu w nodze itd.Ale czy będzie w stanie pojechać na najwyższym poziomie?Wydaje mi się że warto zaufać Jarkowi.

Jason Crump - Greg Hancock H(0 - 0.5) 1 1,90 ⛔

Crump na MotoArenie wydaje się być lepszy niż Greg.Po drugie widać że Kangur wraca do najwyższej formy i napewno będzie walczył o najwyższe cele bo brakuje Mu pkt do czołówki.Hancock napewno swoje pkt przywiezie jednak w pierwszych 5 startach lizę że wiecej pkt przywiezie Crump.

Kenneth Bjerre - Nicki Pedersen H(0 - 1) 1 1,72 ⛔

O Bjerre już pisałem.Nicki w GP prezentuje się bardzo słabo.Do tego dochodzi osłabienie zawodnika spowodowane kontuzja i mimo ze dzisiaj pojedzie to napewno nie będzie w stanie walczyć na 100%.

Chris Holder - Darcy Ward H(0 - 1.5) 1 1,85 ⛔

Holder jedzie u siebie to po pierwsze.Po drugie walczy o podium.O Wardzie już pisałem.W Szwecji i w Anglii zawodnicy prezentują podobny poziom jednak GP to najwyższą światowa czołówka i myślę że dzisiaj Holder pokaże swoją wyższość.

Chris Harris - Artem Łaguta H(0 - 1.5) 1 2,00 ⛔

Obaj zawodnicy jakoś nie jeżdżą super jednak zdecydowanie lepiej prezentuje się Harris.Artem jest statystą w zawodach GP i pkt przeważnie jeśli zdobywa to tylko gdy jadą w 3. Harris jak zwykle powalczy o pewnie z 4-5pkt przywiezie a to już duzo.

Tego już nie zagrałem jednak się nad tym zastanawiam:

Emil Sajfutdinov - Rune Holta H(0 - 2) 2 1,95 ✅

2 pkt wiecej dla Rune to sporo.Pisałem wyżej że jest nierównym zawodnikiem jednak Emil podobno odczuwa ostatni upadek i w tym zwietrzyłem szanse dla Holty.Może Emil nie będzie w 100% sprawny i nie będzie jeździł tak ostro...?Pozyjemy zobaczymy.

Wszyscy przed TV i oglądamy NAJLEPSZE ZAWODY ŻUŻLOWE NA ŚWIECIE na MotoArenie!!!

Pozdrawiam RADULA

edit:????Fatalnie fatalnie fatalnie...wstyd,wstyd,wstyd????

niccolo7 4,5K

niccolo7

Użytkownik
Jako, że na głównego faworyta dzisiejszego GP kursy zostały wyżyłowane do granic opłacalności, to odpuściłem sobie stawianie na Jarka, choć na pewno będę mu mocno kibicował, bo nadal wierzę, że jest w stanie prześcignąć Grega w klasyfikacji generalnej. Ciekaw jestem co zaprezentuje Tomek Gollob, który kompletnie rozczarowywał w ostatnich GP. Czy nastąpi w końcu jego przebudzenie? Możliwe, ale pieniędzy na niego nie postawię.
Zaryzykowałem za to stawiając na innego zawodnika, który w tym sezonie nie spełnia pokładanych w nim nadziei.
Chris Harris, bo o nim mowa, zawiódł mnie (i z pewnością resztę kibiców Stali) w tym sezonie jeśli chodzi o jazdę przy Hetmańskiej 69. W GP również spisywał się poniżej oczekiwań, bo 12. pozycja i 23 pkt straty do 8. Bjerre, nie daje mu wielkich szans na zapewnienie sobie pozostania w gronie najlepszych żużlowców na świecie. Mimo to będzie pewnie miał spore szanse na otrzymanie stałej dzikiej karty i moim zdaniem było by to dobre rozwiązanie, bo styl jazdy Bombera jest widowiskowy. Nie trzyma się kurczowo krawężnika, bo bardziej woli walczyć na szerokiej. Co prawda na MA jest przeważnie twardo, co nie do końca sprzyja Anglikowi, ale na tym torze też da się walczyć, więc liczę, że Chris pokaże, że potrafi to robić.
Po wczorajszym treningu był zadowolony i powiedział, że udało mu się dopasować sprzęt do twardej nawierzchni. Czy pozwoli mu to zaistnieć w zawodach? Ja mam taką nadzieję. W losowaniu trafił dość dobrze, bo dwa razy pojedzie z teoretycznie najlepszego pola A. Linia wystawiona przez bet365 od razu wydała mi się zaniżona, bo uważam, że przywiezienie co najmniej 6 &quot;oczek&quot; spokojnie jest w jego zasięgu. Jeśli chodzi o awans do półfinału, to tu już będzie trudniej, ale skoro ma zdobyć przynajmniej 6 pkt, to przecież jeden czy dwa więcej powinny pozwolić mu awansować do najlepszej ósemki.
W Malilli mało kto liczył na dobry występ ze strony Harrisa, a on pokazał, że nie można go jeszcze skreślać. Dlatego liczę, że i dzisiaj da radę awansować do półfinału.
Chris Harris powyżej 5 punktów # 2,00 bet365 ⛔ (0, 0, 0, 0, 0)
To reach Semifinal Harris, Chris Polish GP (Torun) - Tak # 4,00 Unibet ⛔ (16. miejsce)
Brak słów jeśli chodzi o występ Bombera. Nawet jeśli nieźle wyszedł ze startu, to zaraz po pierwszym łuku tracił pozycje. Motory jakby o połowę słabsze od reszty zawodników. Jednym słowem kosmiczna wtopa...
Szkoda, że Jarek pogubił parę punktów, których może mu później zabraknąć. Spokojnie mógł odrobić dziś dwa &quot;oczka&quot; więcej.

ziomek2000 849

ziomek2000

Użytkownik
Brawo Jarek...szkoda że &quot;tylko&quot; drugie miejsce ale i tak super ???? po cichu liczyłem na ostatni wiraż i powtórke ze Szwecji...
Hampel - Gollob 1 1,95 ✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom