Miałem grać gole w meczu Realu, ale mam chyba coś lepszego. Fajnie typuje się mecze, które można przewidzieć do pewnego stopnia. Dajmy na to Barcelona gra u siebie z jakimś słabiakiem i w większości przypadków wiemy, że bts zależy od tego czy zawodnik gości zmarnuje setkę czy nie. Typowy bet 50/50 wejdzie albo nie. Płaczemy albo się cieszymy. Są jednak pewne mecze tak jak ten jutrzejszy z Realem, kiedy wiemy jak zagra Rayo i jak prawdopodobnie zagra Real (tu wiele zależy od składu).
Obecnym problemem Realu jest słaba forma wielu zawodników (głównie Ronaldo), ale także Ramosa, Danilo i można tak wymieniać. Z Rayo może i postrzelają, może i upokorzą przeciwnika, ale w tym miejscu mnie to nie obchodzi. Real już tak nie ciśnie rywali, nie atakuje skrzydłami jak kiedyś, często oddaje inicjatywę rywalom na Bernabeu.
Paco Jemez jak to on, podobno przed meczem powiedział że stawia oba jaja, że jego drużyna zagra dobry mecz. Podejrzewam, że Real zostanie zdominowany posiadaniem - Rayo pociągnie powyżej 50% posiadania. Jeśli tak się stanie to i mój typ będzie miał się dobrze. Chcę tu postawić rożne Rayo - handi, więcej, cokolwiek. Na 4 ostatnie mecze na Bernabeu, Rayo aż 3 razy miało więcej rożnych. 4 mecz, kiedy skończyło się 6:2 Real cisnął, miał więcej posiadania i tylko wtedy mieli więcej rożnych.
Jutro Benitez nie będzie miał jaj. Nie potrafi ułożyć zespołu taktycznie. Moim zdaniem nie będą w stanie zapanować nad sposobem gry Rayo. Jedyne co naprawdę mi się u gości nie podoba to częste niedokładności i straty piłki. Takie sytuacje przeważnie kończą się golami, a później wracamy do punktu wyjścia. Moim zdaniem scenariusz może być taki, że RAyo będzie coś tam grało, ale Real będzie strzelał i tylko tyle. Oczywiście może się jeszcze skończyć tak jak wtedy, gdy Ramos w kilkanaście sekund wyleciał z boiska, ale to było już wieki temu patrząc na to jak ten czas leci.
Wracają do taktyki:
Ten obrazek trochę przejaskrawia sytuację, ale on fajnie pokazuje, że Benitez nie ma pomysłu na wielu graczy. Brakuje środka i tam na pewno trzeba coś zmienić, ale moim zdaniem to nie jest tylko i wyłącznie kwestia zawodników.
Przeanalizowałem 5 ostatnich domowych mecze Realu ze słabiakami.
Real vs Getafe - Getafe 4 rożne, Real 3 - wynik 4:1
Real vs Las Palmas - Las Palmas 3, Real 6 - wynik 3:1 (Real miał mocny początek, później minimalnie odpuścił, ale generalnie Real miał czasami mokro w gaciach)
Real vs Levante - Levante 4, Real 4 - wynik 3:0 (Real szybko zakończył mecz po 30 minutach było już 2:0)
Real vs Malaga - Malaga 6, Real 12, - wynik 0:0 (Malaga murowała, oddawała piłkę. Real miał ciśnienie, atakował bezskutecznie, więc i rożne były)
Real vs Granada - Granada 1, Real 10 - wynik 1:0 (Real musiał atakować bo też było ciężko. Gol dopiero w drugiej połowie, mieli piłkę prawie cały czas, bo goście liczyli na 0:0)
Rayo na pewno nie jest ani Granadą ani Malagą. One stały we własnym polu karnym, czas płynął ,a Real musiał czuć zażenowanie tą sytuacją. Trener podkręcał tempo, więc tak jak napisałem - rożne musiały wchodzić. Na Rayo idealną bronią będzie kontra z elementami mocnego pressingu. Nawet jeśli będzie 5:0 to Real będzie zadowolony, a Rayo będzie ciągnęło dalej swoją grę do przodu. Skoro oni mieli z Barceloną więcej rożnych, a Barcelona większość meczu jest aktywna u siebie to typ na rożne w meczu z Realem wydaje się być fantastyczny.
Jeśli Real będzie miał korzystny wynik to nie będzie musiał cisnąć w każdej akcji i po prostu będą czekać na swoje okazje.
Ostatnie domowe mecze Realu z Rayo:
Real 4 rożne, Rayo 6 rożnych
Real 4 rożne, Rayo 6 rożnych
Real 2 rożne, Rayo 8 rożnych (mecz z czerwoną kartką Ramosa)
Real 7 rożnych, Rayo 6 rożnych (Real wtedy miał większe posiadanie)
Dla mnie wniosek jest jeden i po prostu trzeba to zagrać nawet jak nie wejdzie.
Real - Rayo
Rayo więcej rożnych 6,2 (1xbet) Stawka 38 euro + 6,6 (Marathonbet) Stawka 25 euro + 7,7 (Uni) stawka 100 zł
Za więcej nie mogłem.