Na dziś ???? Z racji że sezon piłkarski w europie dobiega końca dlatego postanowiłem podać typy 10 zdarzeń. Aby nie były to suche typy to dołączam do nich swoją argumentacje. Oto i one:
1.Hajduk:Osijek 2 4.00
4:2. Gospodarze zapewnili sobie już 3 miejsce w tabeli a więc awans do
el LE a goście grają o utrzymanie.
2.Bolonia:Catania 1 2.00
1:2. Gospodarze w przypadku zwycięstwa zachowają szanse na utrzymanie, Catania raczej spadnie z ligi, ostatnich ich 6 meczy na wyjeździe to same porażki, ponadto głównie przegrywała w Bolonii.
3.
Fortuna:Kaiserslautern 2 2.25
4:2. Gospodarze nie graja już o nic , goście w przypadku zwycięstwa będą egzequo na 2 miejscu z 3 Furth które jest na pozycji barażowej
4.Panafiel:Feriense 1
1:1. Gospodarze gdy wygrają mogą przeskoczyć Porto B i awansować bezpośrednio do najwyższej ligi Portugalskiej
5.Granada:Almeira x2
0:2 Oba zespoły walczą o utrzymanie ale mi osobiście się wdaje że bardziej zdeterminowani są goście.
6.Bilbao:Sociedad x2 1
1:1.72. Gospodarze zapewnili już sobie awans do
El LM goście natomiast jak wygrają to mogą przeskoczyć Sewille i zająć miejsce premiowane grą w fazie grupowej
LE
7.Celta:Real 1x 2.38
2:0. Mam wrażenie że Real odpuścił już sezon i czeka tylko na finał
LM
8.Hull:Everton 1 rz 2.95
0:2. Obie drużyny nie graja już o nic, gospodarze zapewnili sobie utrzymanie a goście awans do kwalifikacji
LE, jednak to Hull ostatnio u sibie pokonało ekipę z Liverpollu
9.Lokomotiv:Litex 1 rz 3.90
0:5. Gospodarze walcza o utrzymanie. Przemawia za nimi atut własnego boiska gdzie pokonali groźne Cska oraz mistrza Ludogorca. Goście ostatnio nie w formie na wyjedzie.
10.Constanta
etrolul 1 rz 2.15. Gospodarze wlaczą o utrzymanie, goście mają pewną trójkę.