Pierwszy mecz to pojedynek obrońców tytułu.
Hiszpanie są jednym z głównych faworytów w turnieju... i mimo, że wiara w ich możliwości jest chyba odrobinę przesadzona to nie potrafię wyobrazić sobie sytuacji gdy ktoś zagrozi im w grupie.
Dziś mierzą się z teoretycznie najsilniejszym przeciwnikiem. Włosi typowani jako pewny numer dwa w grupie, są jednak drużyną średnią. Ich postawa nie powala, mieszanka doświadczenia i młodości nie daje rezultatów a ostatnie mecze nie napawają optymizmem.
Zespoły wyjdą dziś w składzie:
Espanya
Iker - Arbeloa, Ramos, Piqué, Alba - Busquets, Alonso, Xavi, Iniesta, Silva, Cesc
Italia
Buffon - Bonucci, DeRossi, Chiellini - Maggio, Motta, Pirlo, Marchisio, Giaccherini - Cassano, Balotelli
Hiszpanie zagrają bez nominalnego napastnika i to na pewno bardzo mnie zaskoczyło. Siła ognia jest tam jednak powalająca a kwartet Xavi - Iniesta - Silva - Fabregas na pewno jest w stanie zapewnić wygraną i spokój z przodu.
Kursy na Hiszpanię nie powalają więc zdecydowałem się na inne rozwiązanie. Ostatnie mecze Włochów to oprócz kompromitujących wpadek w defensywie (co pewnie i dziś się powtórzy), duże kłopoty ze strzelaniem goli. 0 z Urugwajem, 0 z
USA, 0 z Rosją... to tylko sparingi ale brak goli jest wymowny.
Cassano i Balotelli nie będą potrafili współpracować na tych mistrzostwach.
Myślę, że Mario będzie grał znów przesadnie indywidualnie co w przypadku niewielu okazji pod bramką rywali może skutkować zerowym dorobkiem.
Hiszpania - Włochy
Hiszpania czyste konto
8/10 @ 1,90
Bet365
8
Co jeszcze? Późna bramka
Nie spodziewam się, ani wybitnego widowiska w pierwszych minutach, ani bardzo otwartych ataków. Hiszpanie nie mają nikogo "na szpicy", Włosi przede wszystkim będą chcieli trzymać 0 z tyłu.
Pierwszy gol może paść po przerwie... a już na pewno będzie o niego bardzo trudno w ciągu pierwszych 35 minut.
Hiszpania - Włochy
Brak gola przed 35:00
6/10 @ 1,83
Bet365
4,98