Czy mógły ktoś napisać pare merytorycnzych słów na temat sędziego meczu Portugalia - Holandia? Nie znam cżłowieka a nie chcę sugerować się suchymi statystykami. A prawodpodobnie będzie bardzo, bardzo nerwowo.
Zgodnie z 1 punktem regulaminu "euro" z drużyn mających tą samą ilość punktów przechodzi drużyna, która wygrała spotkanie między tymi drużynami a jak wiemy Dania pokonała Holandię więc idźmy dalej. Przy niestrzelonej bramce przez Duńczyków, Holendrzy muszą strzelić Portugalii 3 gole żadnego nie tracąc. No i oczywiście Niemcy muszą wygrać z Danią.Nie wierzę by Holandia mogła wyjść z tej grupy. Muszą wygrać 2:0 i liczyć na to, że Dania nie wygra bądź zremisuje. Według mnie nie wiem czy mogą liczyć na wygraną chociażby jedną bramką. Portugalia też musi wygrać, chyba że się Niemcy będą bezpiecznie prowadzić 2:0. Oczekuję zaciętego meczu i dużej ilości kartek, także czerwonych.
Holandia musi wygrać co najmniej dwoma bramkami aby awansować.Zgodnie z 1 punktem regulaminu "euro" z drużyn mających tą samą ilość punktów przechodzi drużyna, która wygrała spotkanie między tymi drużynami a jak wiemy Dania pokonała Holandię więc idźmy dalej. Przy niestrzelonej bramce przez Duńczyków, Holendrzy muszą strzelić Portugalii 3 gole żadnego nie tracąc. No i oczywiście Niemcy muszą wygrać z Danią.
To prawda.Portugalia to jeden z najniewygodniejszych rywali (matchup`ów) dla Holandii w ostatnich latach, z resztą jasno pokazuje to Historia. Nie wygrali z nimi od 20 lat. Przykładowo porażki w 1/8 euro 2004 czy WC w 2006.
Czesi juz pokazali ze nie wolno ich lekceważyć, bo sa zdolni do niespodzianek. Co do Ronaldo wreszcie sie odblokował i strzelił bramke, to na pawa do optymizmu jego i cała resztę ekipy. A co maja powiedziec w Holandii o pkt. nikt nawet w najgorszym scenariuszu nie spodziewał sie z takiego obrotu sprawy. Wiec Smuda do Holandii a Marwijk do nas. ????Holandia na pewno szybko będzie chciała zapomnieć o tych MŚ. Zaprezentowali się fatalnie. Portugalia mogła im strzelić dzisiaj z 5 bramek.
Portugalia z takim Ronaldo będzie się liczyć, tym bardziej że grają QF z Czechami - więc mają z górki. Niemcy za to na pewno się namęczą z Grekami.
Przypominam, że mamy Mistrzostwa Europy (ME).Holandia na pewno szybko będzie chciała zapomnieć o tych MŚ.