flamaster
Forum VIP
Po wczorajszych emocjach związanych z rozpoczęciem Euro i meczami w grupie A, będziemy śledzić zmagania w grupie B. W pierwszym spotkaniu zmierzą się współgospodarz Austria i Chorwacja. W tym spotkaniu faworytem bez wątpienia jest drużyna Chorwacji (!). Ekipa Austrii jeszcze nigdy nie grała w Mistrzostwach Europy. Więc kto wie, jeśli Austria nie byłaby współgospodarzem to czy byśmy ją widzieli w finałach? Cóż, żeby trochę ułatwić sobie odpowiedz na to pytanie zobaczmy jak ekipa Austrii prezentowała się podczas meczy towarzyskich. Na pewno wart przypomnienia jest mecz z Holandią. W tym meczu drużyna prowadzona przez Josefa Hickersbergera uległa pomarańczowym 3:4. Więc po wyniku możemy stwierdzić, że Austria była równorzędnym rywalem dla Holandii. Mało tego, po pierwszej połowie Austriacy prowadzili 3:0. Drugą jak można się domyśleć przegrali aż 0:4. Więc kolejny wniosek jaki się nasuwa jest taki, że Austria ma dobry atak, który potrafi zdobywać bramki nawet grając przeciw klasowej drużynie, jednak ma nie najsilniejszą linię defensywy, bo jak inaczej można ocenić fakt, że stracili 4 gole podczas 45 minut? Ostatni mecz towarzyski jaki rozegrali Austriacy był przeciwko Malcie. Mecz zakończył się wynikiem 5:1. Uważam, że ten rezultat potwierdza to co napisałem wcześniej.
Teraz może kilka słów o drużynie Chorwacji. Chorwaci wygrali swoją grupę w eliminacjach. Między innymi dwukrotnie odprawili z kwitkiem wielką Anglię. Przegrali tylko jeden mecz z Macedonią ale wtedy byli już pewni awansu. Jednak w ostatnich meczach towarzyskich drużyna Slaven'a Bilić'ia nie prezentowała się już tak dobrze. Chorwaci ulegli Holandii 0:3, następnie zremisowali 1:1 ze Szkocją, w kolejnym spotkaniu towarzyskim wygrali minimalnie z przeciętną Mołdawią (1:0), a w ostatnim meczu zremisowali 1:1 z Węgrami. Jednak pamiętajmy, że to tylko mecze towarzyskie i nie można do nich przykładać dużej wagi. Dlatego myślę, że najlepiej odnosić się do spotkań eliminacyjnych. Tak więc, drużyna Chorwacji prezentuje się bardziej okazale niż Austria i nie sądzę, żeby w dzisiejszym spotkaniu stracili punktu, tym bardziej, że Chorwacja jest (jak dla mnie) drużyną, która bez większych problemów wyjdzie z grupy.
Typ: Chorwacja
Teraz może kilka słów o drużynie Chorwacji. Chorwaci wygrali swoją grupę w eliminacjach. Między innymi dwukrotnie odprawili z kwitkiem wielką Anglię. Przegrali tylko jeden mecz z Macedonią ale wtedy byli już pewni awansu. Jednak w ostatnich meczach towarzyskich drużyna Slaven'a Bilić'ia nie prezentowała się już tak dobrze. Chorwaci ulegli Holandii 0:3, następnie zremisowali 1:1 ze Szkocją, w kolejnym spotkaniu towarzyskim wygrali minimalnie z przeciętną Mołdawią (1:0), a w ostatnim meczu zremisowali 1:1 z Węgrami. Jednak pamiętajmy, że to tylko mecze towarzyskie i nie można do nich przykładać dużej wagi. Dlatego myślę, że najlepiej odnosić się do spotkań eliminacyjnych. Tak więc, drużyna Chorwacji prezentuje się bardziej okazale niż Austria i nie sądzę, żeby w dzisiejszym spotkaniu stracili punktu, tym bardziej, że Chorwacja jest (jak dla mnie) drużyną, która bez większych problemów wyjdzie z grupy.
Typ: Chorwacja