>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

[GR. A] Szwajcaria [0:1] Czechy 07 VI

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Czechy - Szwajcaria 07.VI

godzina:
18:00
Stadion:
Bazylea
Kursy: 1: 2,85 -- X: 2,95 -- 2: 2,65
bukmacher: Expekt
Kto Waszym zdaniem wygra w tym spotkaniu? Czy gospodarze na inaugurację pokonają Czechów? Jakie są Wasze typy, analizy i prognozy dotyczące tego spotkania?
Zapraszamy do dyskusji na temat spotkania Szwajcaria-Czechy.

R 0

rzesza7

Użytkownik
[GR. A] Szwajcaria-Czechy 07.VI godz. 18:00
Szwajcaria - Czechy Typ: 1 Kurs: 2.75

Pierwszy mecz turniejowi, sądzę że Szwajcarzy wygrają ten mecz. Więc czysta jedynka. Chociaż będzie na nich duża presja bo przecież grają u siebie ale dadzą radę. Kapitan Szwajcarów Frei powinien przyczynić się znacząco do tego zwycięstwa. Z resztą bardziej przypadam za zespołem ze Szwajcarii. Co do drużyny z Czech myślę że będzie to duża niespodzianka bo nie wyjdą z grupy. Braki w składzie przede wszystkim w środku Rosicky&#39;ego odbiją się na ich wynikach.

mara14 0

mara14

Użytkownik
⚽ SZWAJCARIA - CZECHY ⚽

18.00

Euro 2008​

Kadra Szwajcarii na Euro 2008:

Bramkarze: Diego Benaglio (VfL Wolfsburg), Eldin Jakupovic (Grasshoppers Zurich), Pascal Zueberbuehler (Neuchatel Xamax FC)
Obrońcy: Philipp Degen (Borussia Dortmund), Johan Djourou (Arsenal Londyn), Philippe Senderos (Arsenal Londyn), Stephane Grichting (AJ Auxerre), Stephan Lichtsteiner (OSC Lille), Ludovic Magnin (VfB Stuttgart), Patrick Mueller (Olympique Lyon), Christoph Spycher (Eintracht Frankfurt)
Pomocnicy: Tranquillo Barnetta (Bayer Leverkusen), Ricardo Cabanas (Grasshoppers Zurich), Gelson Fernandes (Manchester City), Daniel Gygax (FC Metz), Benjamin Huggel (FC Basel), Gokhan Inler (Udinese Calcio), Hakan Yakin (BSC Young Boys), Johan Vonlanthen (FC Salzburg), Valon Behrami (Lazio Rzym)
Napastnicy: Eren Derdiyok (FC Basel), Marco Streller (FC Basel), Alexander Frei (Borussia Dortmund)

Kadra Czech na Euro 2008:

Bramkarze: Jaromir Blazek (1. FC Nuernberg), Petr Cech (Chelsea FC), Daniel Zitka (RSC Anderlecht)
Obrońcy: Zdenek Grygera (Juventus Turyn), Marek Jankulovski (AC Milan), Michal Kadlec (Sparta Praga), Radoslav Kovac (Spartak Moskwa), Zdenek Pospech (FC Kopenhaga), David Rozehnal (Lazio Rzym), Tomas Sivok (Sparta Praga), Tomas Ujfalusi (Fiorentina)
Pomocnicy: Tomas Galasek (1. FC Nuernberg), David Jarolim (Hamburger SV), Marek Matejovsky (Reading FC), Jaroslav Plasil (Osasuna Pampeluna), Jan Polak (RSC Anderlecht), Daniel Pudil (Slavia Praga), Libor Sionko (FC Kopenhaga), Stanislav Vlcek (RSC Anderlecht)
Napastnicy: Milan Baros (Portsmouth FC), Martin Fenin (Eintracht Frankfurt), Jan Koller (1. FC Nuernberg), Vaclav Sverkos (Banik Ostrava).

TYP: 1X
BUKMACHER:

KURS: 1,45

TYP: poniżej 2,5 goli
BUKMACHER:

KURS: 1,65

ANALIZA:

Za reprezentacją Szwajcarii przemawia to, że graja u siebie i atut własnej publiczności to duży plus. Skład Szwajcarów jest młody, ale już ograny na turniejach. W 2006 roku na mundialu w Niemczech wyszli z grupy na 1 miejscu. W obronie gra Philippe Senderos, który w tym meczu napewno będzie stał przed trudnym zadaniem powstrzymania Jana Kollera. Walka o górne piłki zapowiada się ciekawie. W bramce Szwajcarii gra doświadczony Zuberbuchler, a jego vis-a-vis Petr Cech jest uważany przez wielu za najlepszego bramkarza Świata. Obrona Czech to piłkarze, którzy występują w Serie A, a wiadomo, że tam główny nacisk jest na dobrze poukładaną grę obronną. Tak więc według mnie o zwycięstwie w tym spotkaniu decydować będzie 1 strzelona bramka. Stawiam w tym meczu na Szwajcarię, ale podpieram się remisem, ponieważ Czesi mimo kłopotów z kontuzjami w kadrze napewno powalczą i przynajmniej remisem w pierwszym meczu dobrze wejdą w ten turniej. Moim zdaniem zwycięzca tego spotkania obok Portugalii wyjdzie z tej grupy.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP

Pierwszy mecz XIII ME 2008 współgospodarze mistrzostw podejmują Republikę Czech na samym początku szukałem meczy otwarcia pozostałych ME i jak zagrali tam faworyci, nie patrząc już czy grali z gospodarzem czy nie. I na dwanaście takich spotkań tylko cztery razy wygrywali faworyci. Statystyką przemawia za gospodarzami i za underdogami w meczach otwarcia. Co do meczy bezpośrednich Helweci grali tylko raz z Czechami i przegrali te spotkanie w stosunku 3-0 w 99&#39;. Porównując formacje na pewno Czesi mają lepszego bramkarza Cech jest na pewno pewniejszą postacią niż w bramce Szwajcarów Benaglio czy dziadek Zuberbühler jak pamiętamy kiedyś walczył z Matyskiem o miejsce w bramce Bayeru Leverkusen. Formacja obronna jest prawdopodobnie na tym samym poziomie może z lekkim wskazaniem z mojej strony na Szwajcarów którzy potrafią się bronic. Degen, Magnin, Muller, i Senderos są raczej lepszymi graczami niż podstarzali Grygera, Jankulovski, Rozehnal czy Ujsalusi. Co do pomocy powiedzmy u teoretycznych gości zabraknie Rosickiego i Nedveda który jednak nie chce wracać do repry, będzie ciężko zasiać ich pozycje piłkarzami na podobnym poziomie lecz zostają na pewno dobrzy gracze tacy jak Jarolim czy Galasek. Helweci mają Cabanasa, nie wiadomo co z moim ulubionych piłkarzem Szwajcarskim czyli Barnettą. Gorszą formację ataku posiadają Szwajcarzy tutaj na pewno wyjdą na mecz z Czechami w ataku Freiem i Strellerem gdzie poza nimi nie mają dobrych zmienników, nasi południowi sąsiedzi mają Sverkosa, Fenina są to oświecenia tego sezonu z Bundesligi i starych wyjadaczy Kollera i Barosa. Jeśli Szwajcarzy dobrze zamurują bramkę sądzę że są w stanie zremisować lub nawet pokusić się o zwycięstwo. Oczywiście innym nie pisanym argumentem jest to że nawet ściany pomagają gospodarzom.

Czy i w meczu z Czechami Alexander Frei będzie cieszył się ze zdobycia gola?
Typ : 1X Kurs : 1.54 ⛔ 0:1
bet-at-home

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Nie wiem co wam z ta Szwajcaria, widzieliscie ich w ogole w grze ostatnio? Mam wrazenie ze nie. Na teraz Czesi sa lepsi w kazdym sektorze co nie oznacza, ze gladko wygraja ale 1x na ncih ja na pewno zagram. Cenie obrone u Szwajcarow, czym blizej bramki rywala tym gorzej to wyglada.

D 0

damian91

Użytkownik
Ja zagram najprawdopodobniej do przerwy remisik myśle ze to dość dobry typ... i kursik ładny ???? co o tym myślicie

drago 108

drago

Użytkownik
Ja myślę, że wygrają nasi sąsiedzi. Szwajcaria oprócz atutu własnego boiska nie ma innych powodów ku temu, by to współgospodarze wygrali to spotkanie. Reprezentacja Czech ma solidną obronę z najlepszym bramkarzem w tej grupie. Wg mnie Szwajcarzy nie strzelą więcej niż 1,5 bramki, a może nie strzelą żadnej. Spodziewam się, że w tym spotkaniu nie padnie sporo bramek, a więc podsumowując moje typy to:
Szwajcaria under 1,5 8,5/10
under 2,5 8/10
Czechy 1 6,5/1,
Czechy 1X 8,5/10

arturo888 0

arturo888

Użytkownik
Szwajcaria nie ma zadnych atutow ? Nie sadze zeby tak bylo. Wystarczy przypomniec sobie ostatnie MŚ, na ktorych Szwajcarzy nie przegrali zadnego meczu, odpadajac z Ukraina dopiero w rzutach karnych. Czesi wlasnie sa druzyna ktora ostatnio nie zachwycala, wystarczy przypomniec spraring z Polska. Do tego dochodza oslabienia w postaci braku najlepszego zawodnika w zespole jakim jest Rosicky. W zespole Szwajcarii szczegolna uwage nalezy zwrocic na kilku pilkarzy, ktorzy radza sobie z powodzeniem w najlepszych ligach swiata. Gokhan Inler np zalicztyl bardzo udany sezon w Serie A w barwach Udinese i juz teraz bija sie o niego najlepsze kluby, Frei jak zwykle pokazal ze jest dobrym strzelcem i w pierwszym swoim sezonie w Bundeslidze strzelil sporo bramek dla Borussii. Mysle ze Szwajcaria spokojnie wyjdzie z tej grupy, a zwyciestwo w pierwszym meczu z Czechami udowodni wszystkim ze nie jest to slaba druzyna...

emdzej 0

emdzej

Użytkownik
Przecież Szwajcarzy to gospodarze u siebie wszystkie mecze , dobry zespół ,szykowali się 4 lata do tego turnieju...a zawodnicy też nie byle jacy...Senderos , Frei , Magnin....europejskie kluby...Czesi ..hmmm... bez Rosickiego duże osłabienie...nie mają też napastników bo Koller z Baroszem są w słabszej formie...jak dla mnie mecz na remis ze wskazaniem na Szwajcarów...zauważcie też że na każdym turnieju jeden z gospodarzy lub gospodarz jest rewelacją turnieju...wątpie ,żeby byli to rodacy Hitlera...stawiam więc na Schweiz..

sutek 79

sutek

Forum VIP
Szwajcaria - Czechy # x2
Mecz otwarcia, na stadionie w Bazylei gospodarze turnieju Szwajcarzy zagrają z Czechami. Trudno jest mi w tym meczu wskazac faworyta ponieważ każda drużyna ma swoje wady i zalety. Zacznę od Szwajcarii która nie występowała w eliminacjach bo prawo gry w finałach miała już zapewnione. Kilku zawodników gra na wysokim poziomie mam tutaj na myśli Senderosa, Frei, Degen czy też młody obrońca Arsenalu Djourou. Na pewną Ci piłkarze mają spore możliwości, najlepszym strzelcem kadry i zarazem jej kapitanem jest wspomniany Frei na którego bardzo liczą kibice w Szwajcarii. Największym atutem kadry prowadzonej przez Koebi Kuhna jest fakt że grają przed własną publicznością, na własnych stadionach. Czechy na pewno to nadal czołowy zespół na naszym kontynencie, byli by jeszcze silniejsi gdyby zdrowy był Rosicki a do kadry wróciłby Nedved tak jednak się nie stało i będą musieli radzic sobie bez tych piłkarzy. Myślę że dobrą formacją jest u nich w zespole atak ponieważ Koller i Baros zanają się już bardzo długo, i rozumieją się bez słów, jeden silny, wysokie, drugi szybki bardzo dobry duet. Jest także Jankulovski który będzie chciał wypaśc jak najlepiej ponieważ po Euro 2008 kończy reprezentacyjną karierę. Czesi mają bardzo dobrego bramkarza jakim jest na pewno Peter Cech, obrońcy jak Grygera, Rozenhal, Ujfalusi czy też wspomniany Jankulovski będą tworzyli monolit według mnie obrońcy to także plus dla zespołu. Najgorzej chyba w pomocy bo nie ma tych co jeszcze nie dawno stanowili o sile zespołu ale połączenie młodości z doświadczeniem byc może zaprocentuję. Szanse oceniam prawie po równo z lekkim wskazaniem na Czechów

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Spotkanie: Szwajcaria - Czechy ✅
Typ: 2
Kurs: 2.50
Bukmacher: bet-at-home

Analiza: Już jutro o 18.00 w Bazylei sędzia Roberto Rosetti rozpocznie spotkanie inaugurujące rozgrywki Mistrzostw Europy 2008, w którym naprzeciwko siebie staną reprezentacje współgospodarzy turnieju - Szwajcarii i Czech.
Helweci, obok Austriaków, są ekipą, która uniknęła gry w eliminacjach, mogąc spokojnie budować drużynę i przygotowywać się do mistrzostw, rozgrywając w tym czasie spotkania towarzyskie. Poza tym oczywistym jest, że jako współgospodarze, podczas tych rozgrywek będą się czuć bardziej komfortowo w porównaniu z innymi ekipami. Natomiast Czesi bez większych problemów awansowali ze swojej grupy, wyprzedzając nawet Niemców.
Obie reprezentacje posiadają w swoim składzie zawodników grających na co dzień w najlepszych europejskich klubach, aczkolwiek, moim zdaniem, kadrowo lepiej prezentują się nasi południowi sąsiedzi (zwłaszcza linia obrony).
Mimo, iż Szwajcarzy z oczywistych względów w całych mistrzostwach powinni być traktowani inaczej, nie zmienia to faktu, iż faworytem wydają się być jednak Czesi i to własnie podopieczni 68-letniego Karela Bruecknera, według mnie, powinni sięgnąć w tym meczu po zwycięstwo. Typuję 1:0 dla Kollera i spółki.

Prawdopodobne składy:

Szwajcaria: Diego Bengalio (VfL Wolfsburg) - Stephan Lichtsteiner (OSC Lille), Patrick Mueller (Olympique Lyon), Philippe Senderos (Arsenal Londyn), Ludovic Magnin (VfB Stuttgart) - Valon Behrami (Lazio Rzym), Gökhan Inler (Udinese Calcio), Gelson Fernandez (Manchester City), Johan Vonlanthen (Red Bull Salzburg) - Alexander Frei (Borussia Dortmund), Marco Streller (FC Basel)

Czechy: Petr Cech (Chelsea Londyn) - Zdenek Grygera (Juventus Turyn), Tomas Ujfalusi (ACF Fiorentina), David Rozehnal (Newcastle United), Marek Jankulovski (AC Milan) - Jan Polak (Anderlecht Bruksela), David Jarolim (HSV Hamburg), Jaroslav Plasil (Osasuna Pampeluna), Stanislav Vlček (Anderlecht Bruksela) - Milan Baroš (Olympique Lyon), Jan Koller (FC Nuernberg)

Ostatnie towarzyskie spotkania reprezentacji Szwajcarii:
30.05.2008 Szwajcaria - Lichtenstein 3:0
24.05.2008 Szwajcaria - Słowacja 2:0
26.03.2008 Szwajcaria - Niemcy 0:4

Ostatnie towarzyskie spotkania reprezentacji Czech:
30.05.2008 Czechy - Szkocja 3:1
27.05.2008 Czechy - Litwa 2:0
26.03.2008 Dania - Czechy 1:1

tbm 642

tbm

Forum VIP
No cóż... mecz otwarcia już tuż tuż i warto coś o nim napisać ;) Szwajcarzy przystępują do turnieju z nadzieją na osiągnięcie jakiegoś sukcesu, a niewątpliwie takim dla nich byłoby wyjście z grupy. Należy tutaj przyznać, że wcale nie są bez szans, a wręcz przeciwnie... jednakże wiele będzie zależało od pierwszego spotkania, w którym zmierzą się z reprezentacją Czech. Jeśli tego meczu gospodarze turnieju nie przegrają to śmiało mogą myśleć o awansie do kolejnej fazy rozgrywek, aczkolwiek każde kolejne spotkanie będzie tym najważniejszym ;) Co do gry Szwajcarów to oprócz Alexandra Freia brak im jakiegoś skutecznego napastnika. W związku z tym Szwajcarzy będą zapewne liczyli na skuteczne stałe fragmenty i wzrost choćby Senderosa, czy tez dynamiczne kontry Barnetty. Innymi słowy w meczach z udziałem Szwajcarii nie spodziewam się wielu bramek.

Tak właśnie może być w meczu otwarcia z Czechami. Nasi południowi sąsiedzi na EURO 2008 zagrają bez Nedveda i Rosickiego, czyli dwóch kreatywnych graczy, którzy dzielili i rządzili w środku pola. Szczerze mówiąc uważam, że są oni graczami nie do zastąpienia w tej reprezentacji i widoczny będzie brak polotu w środkowej formacji reprezentacji Czech. Co się z tym wiąże? Moim zdaniem raczej defensywny styl gry i liczenie na kontry szybkiego Barosa czy też stałe fragmenty i rosłych obrońców no i oczywiscie Kollera.

Podsumowując, w meczu otwarcia spodziewam się piłkarskich szachów i raczej niewielkiej liczby bramek. Obie drużyny zaliczą po jednym trafieniu i mecz, który moim zdaniem na najwyszym poziomie stać nie będzie zakończy się remisem 1:1.

Mój typ: under 2,5 - 1,55 w bet-at-home

D 0

damafi

Użytkownik
Zwycięstwo Czechów
Czechy - Szwajcaria 07.VI

Mój Typ to 02.
Kurs: 1,38
Faworytem według mnie sa niewątpliwie Czesi ale wiadomo to jest mecz otwarcia z gospodarzami więc może paść także remis.Myśle że wiekszość typujących obstawia w tym meczu tak jak i ja... ????

Ps.Jestem nowym użytkownikiem i dopiero zaczynam sie bawić w obstawianie:-D
POZDRAWIAM

julez 27

julez

Użytkownik
Szwajcaria - Czechy

Typ: 1X oraz X do przerwy

O to piłkarze powołani przez obydwu trenerów i wybrani do gry w turnieju.

Kadra Szwajcarii.
Bramkarze: Diego Benaglio (VfL Wolfsburg), Eldin Jakupovic (Grasshopper-Club), Pascal Zuberbuhler (Neuchatel Xamax FC).
Obrońcy: Philipp Degen (Borussia Dortmund), Johan Djourou (Arsenal FC), Philippe Senderos (Arsenal FC), Stephane Grichting (AJ Auxerre), Stephan Lichtsteiner (OSC Lille), Ludovic Magnin (VfB Stuttgart), Patrick Muller (Olympique Lyon), Christoph Spycher (Eintracht Frankfurt).
Pomocnicy: Tranquillo Barnetta (Bayer 04 Leverkusen), Ricardo Cabanas (Grasshopper-Club), Gelson Fernandes (Manchester City), Daniel Gygax (FC Metz), Benjamin Huggel (FC Basel 1893), Gokhan Inler (Udinese Calcio), Hakan Yakin (BSC Young Boys), Johan Vonlanthen (SV Salzburg), Valon Behrami (SS Lazio).
Napastnicy: Eren Derdiyok, Marco Streller (obaj FC Basel 1893), Alexander Frei (Borussia Dortmund).

Kadra Czech.
Bramkarze: Petr Cech (Chelsea Londyn), Jaromir Blazek (Nuerenberg), Daniel Zitka (Anderlecht Bruksela)
Obrońcy: Zdenek Grygera (Juventus Turyn), Marek Jankulovski (AC Milan), Michal Kadlec (Sparta Praga), Radoslav Kovac (Spartak Moskwa), Zdenek Pospech (FC Kopenhaga), David Rozehnal (Lazio Rzym), Tomas Sivok (Sparta Praga), Tomas Ujfalusi (Fiorentina)
Pomocnicy: Tomas Galasek (Nuerenberg), David Jarolim (Hamburger SV), Marek Matejovsky (Reading), Jaroslav Plasil (Osasuna Pampeluna), Rudolf Skacel (Hertha Berlin), Jan Polak (Anderlecht Bruksela), Libor Sionko (FC Kopenhaga), Stanislav Vlcek (Anderlecht Bruksela)
Napastnicy: Milan Baros (Porstmouth), Martin Fenin (Francfort), Jan Koller (Nuerenmberg), Vaclav Sverkos (Banik Ostrava).

Prawdopodobne składy:
Szwajcaria: Benaglio - Lichtsteiner, Mueller, Senderos, Magnin - Behrami, Inler, Fernandes, Vonlanthen - Frei, Streller
Czechy: Cech - Grygera, Ujfalusi, Rozehnal, Jankulovski - Polak, Jarolim, Plasil, Vlcek - Baros, Koller

Analiza:
Mecz otwarcia ME 2008, współgospodarze zmierzą się z ekipą naszych sąsiadów Czechami.
Czesi nie powinni grać już na takim poziomie jak w ostatnich latach, o ile defensywnie nadal trzymają poziom, to już z ofensywą jest gorzej, brak Nedveda czy Rosickiego jest już dużą stratą w środkowej lini. Napastnicy także nie imponują formą. Szwajcarzy mają po jednej indywidualności w każdej formacji z pola. Obrona – Senderos, Pomoc – Barnetta, Atak – Frei, w meczu z Czechami zagrają bez jednego piłkarza z wyżej wymienionych Barnetty grającego w Beyerze Leverkusen, kończy on leczyć kontuzje i na pierwsze spotkanie nie będzie gotowy.

Ustawienie obydwu zespołów w formacji są podobne, z tą różnicą, że w formacji ataku w Czechach, napastnicy nie będą grali w jednej linii, prawdopodobnie Baros będzie cofniętym napastnikiem. Dużo piłek będzie wrzucanych na Kollera, który będzie bądź odgrywał je do linii pomocy lub Milana Barosa. Gdyby Szwajcaria strzeliła jako pierwsza gola, to nie widzę możliwości, forsowania bramki gospodarzy przez reprezentacje Czech, nie widzę piłkarzy którzy pociągną tę drużynę w trudnych momentach. Atak Czech jak i Szwajcarów nie jest w najlepszej formie, moi faworyci mają co prawda Alexandra Frei’a , natomiast Czesi chyba nikogo w wysokiej dyspozycji. Jednym zawodnikiem, który może powstrzymać Szwajcarów przed zwycięstwem (Dla mnie są faworytami) jest świetnie dysponowany Petr Cech.

Mój typ: 1X oraz X do przerwy

X do HT z racji tego że wszystkie założenia taktyczne w obydwu zespołach w pierwszych 45 min. powinny działać bez zarzutu, za tym typem przemawia również, brak konieczności podejmowania ryzyka w tym meczu przez co nikt na silę nie będzie próbował zdobyć gola – ryzykując tym samym utratę bramki.

flamaster 875

flamaster

Forum VIP
Już jutro to na co czekamy czyli EURO 2008. Na otwarcie mistrzostw zagra współgospodarz Szwajcaria i Czechy. W tym spotkaniu ciężko wytypować zwycięzcę. Z dwóch powodów: pierwszy Szwajcaria jest współgospodarzem a takim drużynom zawsze się gra lepiej. Drugi jest to mecz otwarcia więc tu raczej nie zobaczymy walki na 100% o zwycięstwo ponieważ piłkarze (trenerzy) każdej z drużyn zdają sobie sprawę, że ewentualna porażka może skomplikować ich szanse na wyjście z grupy. Dlatego dość prawdopodobny wydaje się być remis. Ja jednak zagram under 2,5 , bo przy uważnej grze wielu goli nie powinno być, zresztą tak było w innych meczach otwarcia.

Typ główny: under 2,5✅
Typ dodatkowy: X⛔

wynik: 0:1

makaveli23 834,4K

makaveli23

Typer Miesiaca
Szwajcaria-Czechy ✅Under 2.5 1.65✅
Defensywnie Czechy wygladaja wystarczajaco dobrze, ale ich ofensywa nie jestem zachwycony.Zaczynajac od tej wlasnie formacji nalezy wpierw wspomniec o Kollerze, ktory wystapi jako jedyny wysuniety napastnik w skladzie Czechow. Jan mial slaby sezon i widac ze nie jest w formie, nie potrafil wyprowadzic na prosta swojej klubowej druzyny Nurnberg,ktorzy sapdli z Bundesligi. Zdecydowanie nie udal mu sie powrot na niemieckie boiska po tylu latach gry w Dortmundzie. Napewno Szwajcarsy defensorzy beda w stanie go zatrzymac. Czesi uzywac beda formacji 5-4-1 z trzema centralnymi obroncami, wysunietym Kollerem. Baros rozpoczynie ten mecz na lawce rezerwowej. Czyzby Karel Bruckner zdecydowal sie na gre z kontry? Z druzyna Szwajcarii kojarzy mi sie solidna defensywa i bardzo dobry napastnik Frei. Kuhn rozstaje sie z reprezentacja i napewno bedzie chcial w tym turnieju cos wywalczyc. Trener Kuhn ktory wie co robi i jest niesamowicie zmotywowany bo po EURO idzie na emeryture, mlodosc polaczona z rutyna i ograniem w najsilniejszych klubach europejskich takich pilkarzy jak Magnin, Muller, Lichtsteiner, Frei, Senderos, Behrami, Barnetta plus to ze graja u siebie powinno wystarczyc by myslec o awansie z grupy.formacja (4-4-1-1) Tak wiec w tym meczu moim faworytem sa Szwajcarzy. Ale idac droga typu, przede wszystkim dwie druzyny zagraja ostroznie, bo jeden blad moze byc fatalny w skutkach. Jezeli spojrzymy na pradopodobne jedynastki od razu rzuca sie w oczy ze formacje defensywne sa najlepszymi z formacji obydwu druzyn. Obydwaj trenerzy Kuhn i Bruckner chwala defensywny styl gry. Najwazniejsza rzecza bedzie nie stracic gola na poczatku spotkania, a wtedy ryzyko bedzie zmniejszac sie z minuty na minute i mecz zacznie toczyc sie w wolnym tepie, z mala iloscia okazji podbramkowych. Szwajcaria-Czechy 1-0.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Under bardzo możliwy. Oba zespoły przede wszystkim nie będą chciały stracic gola bo to nie najlepiej zacznie turniej. Czesi wydają mi się solidną drużyną a obrona jest dosyc silna. W Szwajcarii obrońcom numer jeden jest Senderos który będzie dyrygował kolegami.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Moim zdaniem w tym meczu górą okażą się Czesi mają bardziej doświadczoną reprezentację , Mają dużo więcej zawodników którzy grają w klasowych drużynach , i wiele jeszcze innych atutów a jeżeli będziemy patrzeć na to na tle mistrzostw w Korei i Japonii to nic nie wygram , Dzisiaj jak dla mnie górą okażą się Czesi którzy grają bardzo dobrą piłke jak się przyjrzeć i mogą zaskoczyć dzisiaj wielokrotnie Benaglio strzegącego bramkę Szwajcarów dlatego mój typ na Czechów.
Mój typ : 2

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Ja bym stawiał ze obie druzyny strzela gola, kurs 1,80
Szwajcaria jako gospodarz powinna kontrolowac gre, ale Czesi graja kombinacyjnie w ataku i sadze ze powinni strzelic gola, a jak sie im to nie uda to pozostaja stałe fragmenty gry i głowa Kollera ????
PS.ycho i TBM chyba tematy WAm sie pomyliły :]

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Panowie powyżej nie ten temat ;)
Co do meczu Szwajcarów to jakbym mial obstawiac wynik to typuje remis. Jak do tej pory Szwajcarzy w dwóch startach na Euro w meczach otwarcia dwa razy remisowali, wiec kto wie czy tym razem nie bedzie podobnie. A co do Under2,5 to sam stawiam taki wynik ????
Pozdrawiam

Do góry Bottom