>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

[GR. A] Czechy [1:3] Portugalia 11 VI

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP

Genewa [Szwajcaria]
11 VI 2008 - 18:00
1.96 - 3.35 - 5.10
Kursy by BETFAIR
Czy jeden z faworytów Euro pokona nieobliczalną drużynę Czech. Czy Portugalia nabierze rozpędu i wygra jeszcze wyżej niż z Turcja ?? A może Czechy po nudnej grze utrącą punkty , tak jak to zrobili z gospodarzami Euro ?? Zapraszamy do pisania analiz i czynnej dyskusji o potyczce Portugalii z Czechami.

L 0

legia1916

Użytkownik
Portugalia pepiczków poprostu zmiażdży i obnarzy ich wszystkie mankamenty !!!

w meczu ze szwajcarią powinni przegrać...ich ofensywa najpierw ograniczała się do prymitywnych wrzutek na Kollera a potem już widać było że w pomocy do gry ofenswnej nadaje się tylko jeden zawodnik z tego całego bloku...bez nedveda rosickiego poprostu czesi nie mają pomocy...widać że nie są też świetnie przygotowani i momentami Szwajcarzy strasznie ich cisnęli...mieli kilka wybornych sytuacji...

Portugalia tych sytuacji mieć będzie znacznie więcej...szybko stzrelona bramka ustawi mecz...Czesi bez pomysłu bez polotu...bez siły rażenia zupełnie...limit szczęścia wyczerpali ...

murowanym faworytem w tym starciu jest Portugalia

D 0

damafi

Użytkownik
Czechy-Portugalia

Mecz będzie ciekawy ponieważ przewiduje duża ilość strzałów na bramke oraz ciekawych akcji oczywiście ze strony Porugali.Mimo,że nie przepadam za ekipa Scolariego to musze przyznać że to właśnie oni są faworytem tego meczu.W pierwszym meczu Portugalia poradziła sobie z Turcja 2:0 a wynik powinien byc wyższy co najmniej o 2-3 bramki gdyby wykorzystali swoje sytuacje(słupek,poprzeczka).Czy coś można powiedzieć dobreo o drużynie Czech?w pamięci jedynie z tego pierwszego meczu pozostał niezły występ Sionko oraz dobra zmiana Sverkosa ale to i tak jest o dużo za mało jak na reprezentacje Portugali.

Moje Typy: 2-1,80
oraz:eek:ver2.5-2,20
Bukmacher:bet-at-home

Myśle że to są dobre typy na to spotkanie.Kusi mnie również postawić handicapa na Portugalie kurs 3,20 ????
Co o tym myślicie?

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Spotkanie: Czechy - Portugalia ✅
Typ: 2
Kurs: 1.80
Bukmacher: bet-at-home

Analiza: W środę o 18.00 Kyros Vassaras rozpocznie decydujące spotkanie w Grupie A, gdzie zmierzą się zespoły Czech i Portugalii. Zwycięzca tego pojedynku awansuje do ćwierćfinałów.
W pierwszym meczu Czesi pokonali Szwajcarię, a jedyną bramkę zdobył w 71. minucie rezerwowy Vaclav Sverkos.
Natomiast reprezentacja Portugalii po bramkach Pepe i Raula Meirelesa ograła Turcję 2:0.
Jutrzejsze spotkanie zapowiada się jako najciekawsze w grupie i powinno dostarczyć kibicom sporo emocji, bo oba zespoły mają już za sobą przetarcie na tym turnieju i powinny zagrać jeszcze lepiej niż w pierwszym meczu.
Moim zdaniem po kolejne 3 punkty sięgną podopieczni Scolariego.

Prawdopodobne składy:

Czechy: Petr Cech (Chelsea Londyn) - Zdenek Grygera (Juventus Turyn), Jan Polak (Anderlecht Bruksela), Tomas Ujfalusi (ACF Fiorentina), David Rozehnal (Lazio Rzym) - Tomas Galasek (FC Nuernberg), Marek Jankulovski (AC Milan), Libor Sionko (FC Kopenhaga), David Jarolim (HSV Hamburg), Jaroslav Plasil (Osasuna Pampeluna) - Jan Koller (FC Nuernberg)

Portugalia: Ricardo (Betis Sevilla) - Jose Bosingwa (Chelsea Londyn), Pepe (Real Madryt), Ricardo Carvalho (Chelsea Londyn), Paulo Ferreira (Chelsea Londyn) - Armando Petit (Benfica Lizbona), Joao Moutinho (Sporting Lizbona), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Deco (FC Barcelona), Simao Sabrosa (Atletico Madryt) - Nuno Gomes (Benfica Lizbona)

fabregas 498

fabregas

Forum VIP
Po tym, co pokazali Portugalczycy w pierwszym meczu wręcz trzeba oczekiwać kolejnych zwycięstw. Tak jak przypuszczałem dużo akcji idzie przez skrzydłowych. Deco rozciąga gre i widać, że defensywa się wtedy gubi. Mam nadzieje, że w tym meczu zagra Quaresma bo niewiele ustępuje np Simao. Tak czy owak, ta formacja jest bardzo dobrze obsadzona. Gdzie szukać szansy dla Czechów? Na pewno stałe fragmenty, bo mają z przodu Kollera i niemałych obrońców. Po za tym dobre wrażenie robił Libor Sionko, choć jak pamiętam go z występów w Glasgow Rangers to szału nie robił. Ja typuje w tym meczu kolejne zwycięstwo Portugalii bo w tej grupie nikt m krzywdy nie powinien zrobić. Grają dynamicznie, stwarzają mnóstwo sytuacji, są lepiej wyszkoleni technicznie no i mają więcej futbolowego cwaniactwa, dlatego nie widze tutaj innej opcji niż zwycięstwo Portugalii. ;-)

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP

Czechy - Portugalia
Godzina rozpoczęcia : 18:00
Jutro na stadionie &quot;Stade de Genève&quot; w tamtejszej Genewie zmierzą się zespoły Grupy A, gdzie w pierwszych swoich spotkaniach zdobyły trzy punkty. Jak dla mnie Czesi to bardzo słaba ekipa bez Rosickiego i Nedveda lepiej radzą na pewno sobie w hokeju na lodzie, ale wróćmy do piłki Czesi skorzystali z tego że Szwajcaria doznała szoku kiedy ich bohater Alex Frei doznał kontuzji i płacząc zszedł z boiska wtedy Helweci na pewno opadli z pewności, a Czesi wykorzystali to golem Sverkosa. Portugalia z Kebabami grała swoje atakowała skrzydłami, piękne akcje środkiem i strzeliła trzy gole lecz jeden był ze spalonego, sądzę że obrona Częstochowy i gra na Kollera w wykonaniu Czech nie spełni się tutaj jako bardzo dibra taktyka i jeden z lepszych bramkarzy świata Petr Cech wyciągnie piłkę z siatki przynajmniej jeden raz więcej niż jego visa vie Ricardo.

Czy Nuno Gomes pomoże w zwycięstwie swojej reprezentacji?
Typ : 2 Kurs : 1.80 ✅ 1:3
bet-at-home

makaveli23 811,4K

makaveli23

Typer Miesiaca
Kto wiecej rzutów roznych - Portugalia 1.8 BetGun
Narazie zdecydowalem sie na tak typ (oprocz prawdopodobnie undera). Czechy w meczu otwarcia zagrali slabo. Oddali tylko 4 strzaly na bramke z czego 2 byly celne, sami dali duzo do popisu Szwajcarii ktora przeciez cala druga polowe grala bez swojego najlepszego napastnika Freia a przewazala zdecydowanie. W roznych rowniez zdecydowanie przegrali 7-3. Na skrzydle nie widac bylo dwoch bocznych obroncow Jaknulovskiego i Grygery a sam Sionko w bardzo zacietych pojedynkach z Maginem sobie nie radzil. Portugalia przewazala zdecydowanie w strzalach 16(7) - 6(3) i rowniez w roznych 7-5, a dokumentacja tez przewagi jest zasluzona wygrana 2-0. Turcja miala jednak pilkarzy ktorzy umieliby wywalczyc te rzuty rozne, duzo biegali , walaczyli na skrzydle, ale nie przynosilo to lepszego efektu niz wlasnie stale fragmenty gry. Czechy dzisiaj nie zagraja otwartej pilki bo w tym meczu urzadza ich remis, a Portugalia bedzie znow atakowac skrzydlami a tacy pilkarze jak Ronaldo, Queresma i Gomesem, napewno w trudnych sytuacjach beda wywalczac rozne.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

VS

⚽PORTUGALIA-CZECHY
Typ: 1
Kurs: 1,75
Bwin stawka 4/10
✅✅WYNIK 3:1✅✅

Na stadionie Stade de Geneve zagrają moi faworyci obok Holendrów do końcowego triumfu w turnieju a więc Portugalczycy którzy dzsiiaj podejmą Czechów. Widzialem oba pierwsze mecze zespołów i zdecydowanie lepsze wrażenie na tle Turków sprawili Portugalczycy niż Czesi w meczu ze Szwajcarami mimo iz oba zespoły mają teraz na koncie po 3pkt.Jednak jak już wspomnialem Czesi mieli wielkie kłopoty z dobra organizacja gry w meczu otwarcia i co gorsza zagrali słaby mecz w ofensywie. W tym spotkaniu to Szwajcarzy byli stroną dominująca i tylko dobrym interwencjom Petra Cecha Czesi zawdzięczaja ze nie stracili punktów w tym meczu.
Portugalczycy w meczu z Turkami mieli świetnie dysponowanych w środku pola Deco i Joao Moutinho, którzy świetnie rozgrywali akcje ofensywne a jak trzebabyło to próbowali uderzac z dystansu. Jeżeli do tego dojdzie jeszcze lepsza gra Cristiano Ronaldo to okazac sie moze ze Portugalia po tym meczu będzie sie cieszyła z awansu do 1/4.
Tak więc w tym meczu spotkaja sie ze soba dobra defensywa Czechów z ofensywą Portugalczyków. Kto wyjdzie zwycięsko z tej rywalizacji? uważam ze podopieczni Scolariego posiadają wiecej atutów i lepsza ławke rezerwowych na której m.in w pierwszym meczu usiedli tacy gracze jak Nani czy Quaresma. Licze na lepsza gre Nuno Gomesa który moze i nie zagrał źle w pierwszym spotkaniu ale mial najzwyczjniej pecha bo najpierw trafil w słupek a później w poprzeczke. Jeżeli dzisiaj Ronaldo będzie grał bardziej zespołowo to napewno o wynik jestem spokojny;)

Prawdopodobne składy:

▶Czechy: Cech - Grygera, Polak, Ujfalusi, Rozehnal, Galasek, Jankulovski, Sionko, Jarolim, Plasil, Koller

▶Portugalia: Ricardo - Bosingwa, Pepe, Carvalho, Ferreira, Petit, Moutinho, Ronaldo, Deco, Simao, Nuno Gomes

Obie drużyny spotkały się ze sobą zaledwie raz. Czesi wygrali w 1996 roku 1:0, a zwycięskiego gola zdobył wówczas Karel Poborsky. Miało to miejsce w ćwierćfinale mistrzostw Europy, a więc dzisiaj najlepsza pora na rewanz bo Czesi nic nie prezentują swoją gra w ostatnim czasie. Baros bez formy, a na poprzednim Euro błyszczał i był jedna z gwiazd tamtego turnieju a teraz nawet nie łapie sie do graczy rezerwowych którzy w trakcie meczu wchodza na zmiane...

3l3m3nt 9

3l3m3nt

Użytkownik
Piłka Nożna - Euro 2008
Najwięcej żółtych kartek
Czechy - Portugalia typ 1
Po tym co zaprezentowały obie drużyny w pierwszych meczach bez żadnego zastanowienia powinniśmy zagrać na nacje w której błyszczy niesamowity Ronaldo. Być może i Portugalia wygra ten mecz choć sam odradzam grania dziś na niech bezpośrednio ( z podpórką wydaje typ się pewny ) ponieważ obie ekipy wygrały swoje poprzednie pojedynki więc remis w tym spotkaniu nikomu nie zaszkodzi. Dlatego proponuje typ na ilość żółtych kartek a dlaczego:
1. Wiadomo, Portugalia bardziej techniczny zespół i Czesi będą musieli często uciekać się do fauli żeby ich zatrzymać.
2. Ten typ ponieważ nie wierze w to iż Portugalia zagra defensywnie ( oni w sumie tego nie potrafią, na co wskazuje jak daleko zapędza się środkowy obrońca Pepe ) a Czesi będą sie bronić czekając na kontrę, wniosek: więcej okazji do popełnienia faulu będą mieli Czesi.
3. W ostatnim meczu Portugalczycy z Turkami zagrali bardzo &quot;czysto&quot; nie otrzymując żadnego &quot; żółtka&quot;.
4. Kurs około 1.90 wiec wyższy od tego na zwycięstwo Portugalii.
Podsumowując typ wydaje mi się być dość pewny. Czesi do boju -&gt;:zoltakartka:

julez 27

julez

Użytkownik
Czechy - Portugalia
Prawdopodobne składy:
Czechy: Cech - Grygera, , Ujfalusi, Rozehnal, Galasek, Jankulovski, Sionko, Jarolim, Plasil, Koller
Portugalia: Ricardo - Bosingwa, Pepe, Carvalho, Ferreira, Petit, Moutinho, Ronaldo, Deco, Simao, Nuno Gomes

Prawdopodobne ustawienie (wg mojej osoby)

Analiza:
Mecz rozpoczynający drugą kolejkę zmagań grupowych tegorocznych mistrzostw europy.
Spotykając się ze sobą reprezentacje Czech i Portugalii, po pierwszych spotkaniach, można zauważyć dobrą formę Portugalii. Mogli oni wygrać znacznie więcej Turcją 4-6 do 0, ale zabrakło szczęścia. Czesi natomiast nie pokazali praktycznie nic grając ze Szwajcarią, szczęśliwie wygrali, ale dziś tego szczęścia mieć już nie będą. Obie drużyny nie zmieniają taktyki na dzisiejszy mecz. Czesi ponownie będą grali na Jana Kollera, co raczej nie przyniesie profitów, w postaci goli. Stawiam w tym meczu na zwycięstwo Portugalii, z wiadomych przyczyn, po prostu są lepsi. Stawiam także over 2.5. Myślę, ze kurs 2,35 przy tak dobrze dysponowanej ofensywnie portugalii, oraz nie najmocniejszych formacjach obronnych obu zespołów, daje bardzo realną szansę na strzelenie 3 goli w tym meczu. Stawiam także na pierwszy rzut rożny dla Portugalii, gdyż nie spodziewam się by to Czesi przycisnęli z początku meczu, będą raczej wyczekiwać na zespół Portugalii i grać z kontry.
Mój typ:1, over 2.5, Pierwszy rzut rożny – Portugalia

lalo 36

lalo

Forum VIP
...
Vs

Mecz dwóch zwycięzców pierwszej kolejki spotkań. Portugalia w pierwszym meczu pokazała się z dość dobrej i ofensywnej gry, Czesi dobrze poukładani w obronie oraz szczęśliwie w ataku. Portugalia w meczu z Turcją zagrała dobry mecz i chłopaki udowodnili że nie tylko C. Ronaldo gra w tej drużynie, dla mnie &quot;men of the match&quot; był Deco, po prostu cud miód i orzeszki :] Może nie był tak widoczny w ofensywie ale na prawdę dużo się napracował, a szczególnie zapamiętałem jego krosy praktycznie przez całe boisko - boskie ! C. Ronaldo tak jak pisałem wyżej nie zaprezentował się ze swojej najlepszej strony jednak jak zawsze było dobrze, Dobre spotkanie rozegrał wtedy Nuno Gomes, ale niestety brakowało mu dużo szczęścia ponieważ miał i słupek i poprzeczkę i jak bym miał stawiać na strzelca bramki w dzisiejszym meczu to na pewno bym na Niego dał, pozytywnie zaskoczył mnie też Pepe, nie robił on błędów w obronie a jego akcja ofensywna po prostu była zdumiewająca :jezora54: Pisać tak bym mógł o wszystkich zawodnikach ale niestety negatywnie muszę napisać o Ricardo, bramkarzu Portugalia, był On w tamtym meczu nieskoncentrowany, nie pewny ale mam nadzieję że wraz z C.Ronaldo dzisiaj się zrehabilitują i dzisiaj to Oni będą błyszczeć a reszta kolegów dotrzyma im tempo przynajmniej z ostatniego meczu ???? Czechy natomiast zagrały słaby mecz, w ogóle ten mecz otwarcia był dość słaby a przynajmniej w pierwszej połowie, bo w drugiej Czechy strzeliły szczęśliwie bramkę a Szwajcarzy potem dosyć mocno atakowali jedna naszym południowym rywalom udało się dotrzymać wynik do końca. Jedna z jasnych postaci tego meczu jak zwykle był P. Cech, dobrze zaprezentował się również Sionko który ostrowa tyrał na prawym skrzydle, jednak to za mało, niewidoczny był Koller który jak zszedł był strasznie zły ale kiedy jego zmiennik Vaclav Sverkos strzelił bramkę było widać że trochę głupio mu było :] Polak , Plasil także nic nie zagrali. Jak więc widzimy więcej argumentów przemawia za Portugalczykami, mógłbym napisać że Oni muszą wygrać ten mecz aby być pewnym awansu jednak po co ? Czechy także muszą, ale ja mam nadzieję że CR7 i spółka już dzisiaj zagwarantują sobię awans :wink:
pozdROWienia ????

Do góry Bottom