>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Get Rich or Die Tryin' - Bogacenie się Hardiego ;)

Status
Zamknięty.
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
???? Philadelphia 76ers - Minnesota Timberwolves (-2,5) (102:125)
Kurs: 2,10 // Stawka: 100 PLN // EW: 210 PLN Pinnacle

76ers beznadziejny roster. Poświęcają ten sezon, żeby budować team od przyszłego.
Minnies mają coś do udowodnienia. Gdyby nie plaga kontuzji w zeszłym sezonie to powalczyliby o PO; 2 ostatnie mecze przedsezonowe i myślę, że nawet jak starterzy grając max 20 min, powinni pyknąć ich 10+.
???? Milwaukee Bucks - New York Knicks (-3,5) (105:95)
Kurs: 2,12 // Stawka: 100 PLN // EW: 212 PLN Pinnacle

To samo co wyżej. Bucks to będzie kolejna parodia drużyny w tym sezonie.

4 ostatnie minuty. NYK grali swoje - choć mieli za dużo strat i razi nieskuteczność z gry ławki - jednak to Bucks bardziej zależało na zwycięstwie i odniesienie choć pierwszego W w preseason

???? Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls (95:104)
Kurs: 2,05 // Stawka: 100 PLN // EW: 205 PLN Bet365

A tutaj widzę oszczędzanie Durantuli i koszykarski &#39;&#39;geniusz&#39;&#39; Jacksona na PG. Rose po kontuzji gra coraz więcej i coraz lepiej i w jego wypadku o oszczędzaniu nie może być mowy. Musi nabrać sił, wejść w regularny rytm meczowy. Teoretycznie najmniej bezpieczny bet, praktycznie: jeśli OKC potraktuje ten mecz jak np z Suns to jestem spokojny o wynik.

Otrzymane punkty reputacji: +2
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
???? Charlotte Bobcats - Cleveland Cavaliers (105:92)
Kurs: 1,95 // Stawka: 100 PLN // EW: 195 PLN William Hill

Cavs chyba sobie odpuszczają granie na 100% przed RS. Bobki - nie wierzę, że to powiem - grają solidnie w obronie, więc widzę tu niezły under (w meczu, Cavs jak i Bobków). Ostatni mecz u siebie przed startem, może trochę nakręcą hype i w początkowych tygodniach jak się gawiedź nakręci zwycięstwami to TWA nie będzie świecić pustkami jak zwykle? ????

???? Detroit Pistons - Minnesota Timberwolves (99:98)
Kurs: 1,75 // Stawka: 100 PLN // EW: 175 PLN Pinnacle

Wilki mecz b2b. S5 powinni dostać dużo mniej minut dziś.

???? San Antonio Spurs - Houston Rockets (92:109)
Kurs: 2,32 // Stawka: 100 PLN // EW: 232 PLN Unibet

Rakiety to szybka koszykówka. Może jeszcze nie tak jak będą grać w RS ale Pop na pewno nie będzie kazał swoim niemłodym już przecież graczom dostosować się do uptempa Rockets tuż przed sezonem. Toć to szczwana bestia jest ;)

???? Golden State Warriors - Portland Trailblazers (74:90)
Kurs: 2,50 // Stawka: 100 PLN // EW: 250 PLN Betsafe

GSW b2b

No i tak ma być :cool:

Otrzymane punkty reputacji: +34
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Pre-season ładnie zakończony; w oczekiwaniu na start RS snookerek ????

Jimmy White - Yuan Sijun
Kyren Wilson - Lin Shuai
Mark Davis - Oliver Brown
John Higgins - Joe Swail
Mark Allen - Tian Pengfei
AKO: 2,62 // Stawka: 150 PLN // EW: 393 PLN Marathonbet

Pankaj Advani - Dave Harold
Aditya Mehta - Rod Lawler
AKO: 2,44 // Stawka: 150 PLN // EW: 366 PLN Marathonbet

Zajebiści Hindusi ????

Gary Wilson over 0,5 centuries
Neil Robertson over 0,5 centuries
AKO: 6,99 // Stawka: 50 PLN // EW: 349,50 Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +9
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
No i zaczynamy sezon z NBA :jupi:

???? Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers (-11)
Kurs: 2,32 // Stawka: 100 PLN // EW: 232 PLN Marathonbet

hahahaha no comment ????

Wiem; handicap ogromny jak na początek sezonu ale już spieszę z wyjaśnieniem. Rivers od początku swojej przygody z Clippersami stara się wyrzucić pewien kompleks Lakersów. Od wypowiedzi poprzez zasłanianie banerów Jeziorowców w Staples Center gdy jako gospodarze grają LAC. Czy jest lepszy sposób na pokazanie własnej siły niż niezły blow na starcie sezonu? Pau i Young swoje zdobędą, bo ktoś musi punkty ciułać pod nieobecność Kobiego. Można by się rozpisywać na temat każdej formacji tylko po co? Clippers na każdej pozycji (nie wspominając o trenerze) mają kolosalną przewagę. Nie wiem co by się musiało stać, żeby LAL nie przegrało tego 10+ punktami albo wygrało ???? Clippers wygrają, pytanie brzmi jak wysoko, a myślę, że Doc będzie chciał dać pokaz siły.

Takiego handi na pewno nie puszczę w stronę Indiany. Kurs niższy jak i pewność wejścia jest dużo mniejsza. W hicie na Wschodzie serce za Heat jednak nie podejmuję się typowania tego spotkania. Bulls będą mocni teraz; Heat mogą być ospali na początku sezonu, bo forma ma przyjść dużo, dużo później. Rose jest głodny gry i cały czas musi wejść w rytm. Z drugiej strony gracze z Miami będą mieli małe święto - odbiorą pierścienie mistrzowskie i pewnie będą chcieli uświetnić ten dzień zwycięstwem.
Już sobie ostrzę ząbki na to spotkanie ale kasy nigdzie nie ulokuję. No chyba, że kurs na Bulls wzrośnie powyżej 3 ;)

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
???? Detroit Pistons - Washington Wizards (113:102)
Kurs: 2,35 // Stawka: 100 PLN // EW: 235 PLN Sportingbet

Nie jestem fanem Tłoków. Poza Drummondem nie ma tam zawodnika którego bym lubiał ;) Wypada im dziś ważne ogniwo - Jennings i z samym Bynumem nie powinni wiele zdziałać. Dodatkowo drewniany i samolubny były all-star Josh Smith u Pistons wpływa na moją decyzję. Zdrowi Wizards sporo namieszają, a osobiście uważam, że PO z 8 miejsca są więcej niż prawdopodobne. Przyszedł Gortat ale nie oczekujmy od razu mega zgrania z resztą team&#39;u. Zresztą on ma być gościem od defensywy więc skupi się pewnie na Drummondzie. O ile Nene w obronie nie gra nic to w ofensywie jest to topka na pozycji środkowego i to z nim Janko Ściana powinien częściej grać. No i Beal który czarował w presaseon. Ogólnie rzecz ujmując dla mnie minimalnym faworytem są stołeczni zawodnicy, więc skoro kurs jest dużo ponad 2 to warto w to wejść.

???? Phoenix Suns - Portland Trailblazers (-6) (104:91) ????
Kurs: 2,08 // Stawka: 100 PLN // EW: 208 PLN Pinnacle

Ruszył wielki wyścig czołgów po 100% nr 1 draftu przyszłego roku - Andrew Wigginsa ???? Suns są jednym z faworytów tego niechlubnego wyścigu, w którym największe szanse na zwycięstwo ma ten kto najbardziej oberwie. Dziś w Arizonie mamy &quot;Polish Herritage Night&quot; na którą zaproszenie otrzymała nawet nasza pani &quot;ministra&quot; Mucha. Jednak włodarze klubu z Finiks najwyraźniej doszli do wniosku, że Gortat jest już bardziej amerykański niż polski i wysłali go do Stolicy. Polacy - ciemny naród. Amerykanie potraktowali to chyba zbyt dosłownie i ściągnęli bardziej polskiego - bo ciemnego - Okafora, który dodatkowo będzie świętować swoją nową narodowość na trybunach. No cóż - Polska Noc, beż Polskiego Młota. Na tę okazję Goran Dragić zmieni nazwisko na koszulce na Tragić, Ceglić albo Samolubić, żeby przeciętny, polski zjadacz chleba, wiedział jaki styl gry preferuje. W natłoku tych wydarzeń na uboczu gdzieś stoją zawodnicy PTB, którzy po meczu powinni sparafrazować Cezara: Arizona venimus, burdelum vidimus, Portlandia vicitus ;)

???? Philadelphia 76ers - Miami Heat podwójne ????
???? Toronto Raptors - Boston Celtics
???? Minnesota Timberwolves - Orlando Magic
???? Golden State Warriors - Los Angeles Lakers
AKO: 2,08 // Stawka: 100 PLN // EW: 208 PLN Marathonbet

Tutaj na szybko - powinno być spokojnie i bez niespodzianek. Jednak kursy są zbyt niskie by grać je osobno, handicapy chyba troszkę zbyt duże żeby ryzykować, więc gram je w taśmie. Razem już kurs do zaakceptowania ;)

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Październik

Suma stawek:
4 650 PLN

Suma wygranych:
5 796,29 PLN

Zysk:
1 146,29 PLN

Yield:
24,65%

Otrzymane punkty reputacji: +13
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
NBA nie fajnie mi skończyło miesiąc ale teraz musi dobrze rozpocząć listopad ;) No i zwiększmy płaską do 150,- :p

???? Denver Nuggets - Portland Trailblazers (98:113)
Kurs: 2,80 // Stawka: 150 PLN // EW: 420 PLN Marathonbet

Ok - PTB na wyjeździe a w domu to dwie różne drużyny. Ale tak wysoki kurs na team aspirujący w tym sezonie do PO z tak osłabionymi Bryłkami? W Denver nie zagrają Chandler oraz Gallinari; może nie zagrać Lawson. Nuggets nie są tą samą drużyną co rok temu: zwolnili coacha Karla (de facto wybranego najlepszym trenerem zeszłego RS ) i jego następca kompletnie zmienił styl gry. Teraz grają wolniej, uważniej w obronie. A to właśnie ofensywa określała ich siłę w zeszłym sezonie. Ponadto posadził na ławie Farieda - prawdziwą bestię podkoszową i w jego miejsce wstawił - pozyskanego z Portland - Hicksona, nominalnego centra. A na środku gra - o zgrozo! - JaVale McGee, główny bohater Shaqtin&#39; a Fool. Może Portland wciąż mają słabą ławkę jednak s5 jest bardzo mocna na czele z zeszłorocznym RotY Lillardem i Aldridgem.
Nuggets na tę chwilę są drużyną kompletnie niepoukładaną i nieprzygotowaną na sezon. Jeszcze trochę im zajmie dostosowanie się do nowej filozofii nowego coacha. Portland musi to dziś wykorzystać ;)

???? Phoenix Suns - Utah Jazz (87:84) a ja w przerwie zadowolony, ze na miętko wejdzie ????
Kurs: 2,50 // Stawka: 150 PLN // EW: 375 PLN William Hill

Suns troszeczkę na opak rozpoczęli sezon. Mieli walczyć o przegraną a tu niespodziewajka jak w Filadelfii i wygrana. No ale dziś już raczej nie mogą sobie pozwolić na wygraną Jazz też nie będą walczyć o jak najlepszy bilans więc są jednym z rywali - nie głównych ale jednak rywali - w batalii o Wigginsa. Jazzowa młodzież fajnie się pokazała w meczu z lepszymi OKC, więc czemu z Suns mieliby nagle grać jak pokraki? Po takim kursie myślę, że warto i zagram to ;)

???? Charlotte Bobcats - Cleveland Cavaliers (90:84) No i stara zasada jak zwykle prawdziwa :/
Kurs: 1,71 // Stawka: 150 PLN // EW: 257,14 PLN William Hill

Chyba największa enbijejowska peffa na dziś. Choć stare forumkowe przysłowie mówi: jeśli każdy to poleca należy grać odwrotnie. Oby dziś to był wyjątek. Cavs są po prostu mocniejsi ;)

???? Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder (100:81)
Kurs: 1,82 // Stawka: 150 PLN // EW: 273 PLN Marathonbet

Cóż, w OKC to tylko KD gra. Na Jazz to wystarczyło, z dobrze poukładanymi Wolves nie powinno. Z Pekiem i Lovem, Durant nie powinien robić tak częstych wjazdów (albo przynajniej tak udanych) pod kosz i w konsekwencji otrzymywać masę szans na faule i osobiste, które to głównie rzuty wolne spowodowały tę ogromną zdobycz punktową w Salt Lake City.

Otrzymane punkty reputacji: +16
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
???? Milwaukee Bucks - Toronto Raptors (-2,5) (90:97)
Kurs: 2,3 // Stawka: 150 PLN // EW: 345 PLN Marathonbet

Oba teamy b2b. Gdyby nie to, że Celtom zależy w tym roku na jak największej liczbie przegranych, to Bucks by wczoraj przegrali. Byli zespołem gorszym ale nagle w 4q Celci nie potrafili nic sklecić w ataku, w obronie zagubieni i bierni - tylko po to, żeby Bucks ich dogonili a potem wygrali mecz - podręcznikowy tanking. Raptors również mierzyli się już z Bostonem w tym sezonie i oczywiście wygrali.
Skład Bucks jest łapanką tych zawodników, których nikt inny nie chciał w tym sezonie i to powinien być jedyny komentarz na temat tej drużyny. Oczywiście, są nieźli strzelcy jak Mayo czy Neal jednak to są ceglarze na potęgę. Jeśli nie mają dnia to nawet 10 pkt nie zdobędą. U Raptors też jest np. przepłacany dunker Gay jednak akurat oni potrzebowali all-stara i prawdopodobnie niedługo się go pozbędą. DeRozan, Lowry wyglądają dużo lepiej. Amir Johnson na środku póki co jeszcze nie zawodzi. Dosyć słaba ławka jednak i tak dużo lepsza niż u dzisiejszych gospodarzy. Raptors są w tym sezonie drużyną do pierwszej ósemki. A żeby się tam znaleźć to takich przeciwników trzeba &quot;łykać&quot;.

???? Philadelphia 76ers - Chicago Bulls (-8) (107:104) Nie wiem co jest z nimi ale na razie nie gramy na ani przeciw Sixers...
Kurs: 1,82 // Stawka: 150 PLN // EW: 273 PLN

Tu nie ma co się długo rozpisywać. Fart Sixers musi się skończyć jeśli rzeczywiście mają zamiar walczyć o Wigginsa. Dużą robotę dla nich robi Turner jednak dziś Deng musi powstrzymać jego zapędy. MCW też bardzo fajną grę prezentuje ale zobaczymy go jak sobie poradzi z bardziej wymagającym matchupem. Byki bardzo fajnie limitowali NYK, aż w 4q coś się zacięło i dali się dogonić a potem przegonić.
Sixers atakują &quot;na pałę&quot; i może z początku dać im to jakąś przewagę jednak z biegiem czasu będą nieporadni.

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
???? Detroit Pistons (-8,5) - Boston Celtics (87:77)
Kurs: 1,87 // Stawka: 150 PLN // EW: 280,5 PLN Marathonbet

Kto oglądał mecz Celtów z Bucks to zobaczył modelowy przykład podkładania meczu. Że niby prowadzą, walczą ale w konsekwencji tracą całą przewagę i przegrywają. Póki co tylko oni nie zawodzą w kwestii tankowania w tym sezonie Więc nie powinien dziwić fakt, że na rozegraniu siedzi Bradley - człowiek który kompletnie nie nadaje się do tej roli. No ale o Bostonie już tyle się pisało we wcześniejszych postach, więc po co cały czas pisać to samo?
Do składu Tłoków wraca dziś Jennings - człowiek którego ego, ambicja ale także i talent są większe niż jego wzrost. Zadebiutuje dziś w barwach klubu z Mo Town z ławki. Drummond i Smith zadbają, żeby Faverani i Bass nie rozbujali się pod koszem. Do tego weteran Billups czy rookie KCP (serio, co ich tak wzięło ostatnio na podwójne nazwiska? ). Paczka fajnie wygląda i po latach przerwy PO zawitają do Detroit?
Pistons są dużym faworytem; nie widzę żadnych przesłanek za tym żeby Celtowie mogli powalczyć - zwłaszcza jak do składu wchodzi Jennings.

???? Orlando Magic - Brooklyn Nets (-6) (107:86)
Kurs: 1,99 // Stawka: 150 PLN // EW: 298,5 PLN Pinnacle
Nets są po prostu dużo lepsi i głodni sukcesu. Pokazał to mecz z Heat. Orlando? Przeciętność z wybijającym się czasem Afflalo i Vucevicem. Ten pierwszy będzie miał trudne zadanie z Johnsonem, drugi zawodzi z silniejszymi rywalami + jego zbiórki w ofensywie skutecznie uniemożliwią mu Garnett, Blatche czy Evans. Myślę, że na miętko, choć z powodu ostatnich wyników nie powinienem tak mówić :p

Nie mogę się wydostać z tego 50% marazmu :/

Otrzymane punkty reputacji: +9
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
???? Philadelphia 76ers - Golden State Warriors (-7) (90:110)
Kurs: 2,0 // Stawka: 150 PLN // EW: 300 PLN Marathonbet

Wiem, wiem - miałem odpuścić sobie granie na jak i przeciw Sixers. No ale bądźmy poważni: ile oni jeszcze zamierzają wygrywać? Mecz z Bulls to była parodia. To nie miało prawa się zdarzyć - stracić taką przewagę i jeszcze przegrać... Miałem nawet takie myśli, że może Niemiłościwie Panujący Komisarz Ligi zakazał przegrywania Sixers i Suns, żeby Celtowie mogli przytankować i łupnąć Wigginsa - wiadomo, Boston jest lepszym rynkiem niż Filadelfia czy Phoenix.
No ale zostawmy teorie spiskowe i przejdźmy do faktów: jak pisałem już wcześniej - Sixers to jeźdźcy bez głowy - atakują na pałę i póki co to zdaje egzamin. Jest parę drużyn w NBA którym taki styl pasuje. GSW na pewno się do nich wlicza. Sami mogą grać uptempo gdyż zawodników do tego mają wyśmienitych. Curry i Thopmson - świetni spot shooterzy za 3, Lee również świetny z półdystansu + akcje podkoszowe. Iggy dodatkowo powinien świetnie napędzać kontrataki - oprócz dobrego rzutu czy dunku słynie z tego, że jest świetnym obrońcą. Może w końcu Turner trafi na godnego siebie rywala i trochę spuści z tonu? Martwić może tylko póki co podatność na straty Stefcia i szybkie rączki Cartera - Williamsa, który jeśli tak będzie grać przez większość sezonu spokojnie się łapię po nagrodę RotY.
Reasumując: jeśli mecz będzie wyglądać na wymianę ognia to GSW wygra, bo lepszych strzelców. A że Sixers póki co nie mają innego schematu gry o wynik jestem spokojny.

???? Cleveland Cavaliers under 100 93
Kurs: 1,89 // Stawka: 150 PLN // EW: 283,50

W tym sezonie jeszcze tej linii nie pokryli; tylko podczas inaguracji z Nets byli najbliżej. Póki co Irving gra słabo i nie ciągnie ofensywy Cavs jak w zeszłym sezonie. Jack również w kratkę. Mimo, że Wilki dali sobie wbić dużo punktów z Magic to z NYK było to spowodowane kontrolą całego meczu. Pek i Love dzielą i rządzą w pomalowanym, więc strzelcom Cavs zostanie dystans. Z tym póki co jest różnie, więc widzę w tym przysłowiowe value ;)

???? Cleveland Cavaliers - Minnesota Timberwolves (93:92) aj, tak blisko ????
Kurs: 2,12 // Stawka: 150 PLN // EW: 318 PLN Marathonbet

To jeszcze spróbujemy Wilczki po takim kursie. Cavs wyglądają słabo póki co i myślę, że nawet będące b2b Wolves dadzą radę ;)

Otrzymane punkty reputacji: +10
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
???? Denver Nuggets - San Antonio Spurs (-4,5) (94:102)
Kurs: 2,02 // Stawka: 150 PLN // EW: 303 PLN Pinnacle

Szukam jakichś informacji na temat kontuzji czy absencji w obozie gości ale tam cisza. Nie wiem więc czemu mamy tak wysoki kurs na San Antonio. Ok, niby do s5 ma wskoczyć Faried ale to przecież cały zespół jest niepoukładany. Tak jak pisałem ostatnio o Bryłkach i nowym coachu:
jego następca kompletnie zmienił styl gry. Teraz grają wolniej, uważniej w obronie. A to właśnie ofensywa określała ich siłę w zeszłym sezonie.
[...]
Nuggets na tę chwilę są drużyną kompletnie niepoukładaną i nieprzygotowaną na sezon. Jeszcze trochę im zajmie dostosowanie się do nowej filozofii nowego coacha.
W tej kwestii nic się nie zmieniło. Nadal grają źle i jeszcze. Jeszcze wiele wody musi upłynąć w Platte Południowej (rzeka przepływająca przez Denver ;) ) zanim zaczną coś grać.
Spurs nie trzeba przedstawiać. Póki co jednak, wolniej się rozpędzają i coraz bardziej Pop będzie myślał by oszczędzać swoje trio. Znając jego filozofię to przy sporej różnicy wpuści ławkę na parkiet, może nawet i na całą kwartę. Jednak jeśli nawet Nuggets ich dogonią to wejdą starterzy do gry. Albo będzie spory blow albo zajadła pogoń Denver w 4q i zrobienie handicapu przez osobiste w ostatniej minucie meczu. Innych rozwiązań nie przewiduję ;)

???? Detroit Pistons - Indiana Pacers (-2) (91:99)
Kurs: 2,11 // Stawka: 150 PLN // EW: 316,5 PLN Pinnacle

Pistons mają fajną pakę ale to co grali z Celtami w 2 połowie to była masakra. Gdyby nie chęci Celtów do przegranej to pewnie by wygrali. Zniwelować sporą przewagę i dojść do 2 pkt? Potem przyszła jednak nieskuteczność a 10pkt różnicę zrobiły osobiste. Bez bicia się przyznam, że jeszcze nie miałem okazji zobaczyć w tym sezonie ekipy z Indianapolis ale nie sądzę żeby coś się zmieniło od poprzedniego prócz paru nowych twarzy ulepszających ławkę. Ale w tym roku nikt już nie będzie miał ich za czarnego konia. Oni w tym roku idą po wszystko i mają na to spore szanse. Vogel świetnie ich prowadzi. Zobaczymy dziś bardzo fajne pojedynki: George - Smith czy Hibbert - Drummond. Jeśli zagra Hill (game-time decision wg Vogela via rotoworld) to Jenningsa też czeka niełatwe zadanie. Oprócz wątpliwej przewagi parkietu nic mnie nie przekonuje na gospodarzy.

???? Brooklyn Nets - Utah Jazz (104:88)
???? New York Knicks - Charlotte Bobcats (97:102) :eek:
???? Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers (123:104)
AKO: 1,875 // Stawka: 150 PLN // EW: 281,26 PLN Marathonbet

Komentarz chyba zbędny - wszystkie teamy są o wiele lepsi niż przeciwnicy ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
???? Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers (-2,5)
Kurs: 2,09 // Stawka: 150 PLN // EW: 313,5 PLN Pinnacle

Nie żebym się tłumaczył ale jeśli Mayo miał 6-7, a Neal 4-5 za 3 to o czym my tu mówimy? ????

A ja dalej gram swoje przeciwko takim dziwnym tworom w tym sezonie jak Nuggets, Celtics, Sixers czy właśnie Bucks. Zwłaszcza jeśli na ich rywali są takie kursy na ML (~@1,8). Wiem, póki co Irving nie jest tym Irvingiem z zeszłego roku; Jack również nie spełnia pokładanych w nim nadziei żeby dać tyle z ławki co w zeszłym roku w GSW. Powoli do gry wraca mistrz kręgli Bynum co poprawi trochę grę w obronie na środku zamiast ruszającego się jak olbrzymi clown Varejao. Martwi trochę pierwszy pick tegorocznego draftu. Bennett póki co bez punktu z gry KLIK :!: To najgorszy start kariery spośród wszystkich numerów 1 draftu od 1966 roku (czyli od momentu gdy narodził się draft w takiej postaci jakiej znamy go dziś). Gorszy niż Kwame Brown, gorszy niż Michael Olowokandi. Jednak w preseason grał bardzo dobrze, więc jest szansa, że przebudzi się w końcu. Razem z Irvingiem i Jackiem. A Bucks są dobrym przeciwnikiem do tego. A żeby było jeszcze łatwiej (????) to spore grono narzeka na mniejsze lub większe urazy: Knight - staw skokowy, Sanders - kciuk, Ilyasova - kostka, Ridnour - plecy. Po kontuzji kolana może - nie jest to pewne na 100% - wrócić Udoh jednak nie nastawiam się na fajerwerki z jego strony.
Nie wiadomo ile z tych wymienionych graczy zagra choć patrząc na mizerną i wąską ławkę raczej będą musieli postać trochę na parkiecie. No ale jak może ta ich gra wyglądać? Tego chyba domyśli się każdy ;)
W skrócie: słabi + kontuzjowani Bucks = dobry mecz na przełamanie dla lidera i ważnych ogniw Cavs ????

???? Boston Celtics - Utah Jazz under 184,5 184 :cool:
Kurs: 2,02 // Stawka: 150 PLN // EW: 303 PLN Pinnacle

Chyba jako jedyny odważę się &quot;zanalizować&quot; ten mec... wróć! parodię ;)
Przed startem RS&#39;a wywiązała się ciekawa dyskusja. Kto idzie na mistrza? Nudy. Kto idzie po Wigginsa – oto co jest w tym roku trendy!
Obaliłem wtedy mit &quot;dumy Celtów&quot; i brak tankowania w przeszłości. Teraz póki co również nie zawodzą i bardzo dobrze zaczęli ten sezon (0-4). Jeśli taki gracz jak Wallace musi krzyczeć na kolegów, że grają samolubnie i nie walczą o zwycięstwo to coś musi być na rzeczy. Halo, panie Wallace - nikt Cię nie uświadomił o co gracie w tym sezonie? ????
Jazz również są 0-4. &quot;I o to chodzi! Nie jakieś tam 3-1 Sixers i Suns. Tylko Celtics i Jazz póki co godnie reprezentują ducha przegrywania jak największej ilości meczów. Jazz robią to na dodatek bardzo fajnie, bo nie wydają się drużyną, która – tak jak Celtics i marnotrawni póki co 76ers i Suns – została zbudowana by przegrywać. Oni po prostu postanowili postawić na młode potencjalne gwiazdy – Gordona Haywarda, Derricka Favors, Enesa Kantera i Treya Burke’a. Nie dajcie się jednak nabrać – Jazz tankują. Jak inaczej wyjaśnić fakt, że jeszcze do wczoraj ich najlepszym strzelcem był – dla wielu „niejaki” – Alec Burks a podstawą rotacji trenera Corbina są John Lucas „III opcja na PG”, Richard „Sam się dziwię, że jeszcze gram” Jefferson, Jamaal „Bardziej niż to, że ja wciąż gram, dziwi mnie, że wciąż gra Richard Jefferson” Tinsley czy Mike „Kto?” Harris. Stawiam ich w pierwszym Power Tankingu niżej niż Celtics, bo Boston wygrywa tym, że już na samym starcie ma całkowicie zdemotywowany zespół, ale Jazz także dokonali dużo na froncie tankowania. Otóż mają już na koncie jedno zwycięstwo w „Derby Tankowców” – dali się ograć Phoenix Suns 84:87. Doceńmy ten fakt, bo łatwo nie było – Suns w końcu rzucali drużynowo ze skutecznością 37.3%. Na szczęście Jazz bohatersko pudłowali jeszcze bardziej (36.5%) i na wszelki wypadek popełnili 20 strat. Gratuluję!&quot;
Dlatego under w meczu wydaje mi się naturalnym wyborem ;)

???? Orlando Magic - Los Angeles Clippers
???? Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks
AKO: 1,78 // Stawka: 150 PLN // EW: 267 PLN Pinnacle

No to dubel, nie tripel ;) Nie przewiduję niespodzianek ale to w końcu NBA ????

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Perry - Carrington
Dunn - Jones
Maguire - Muir
Gilbert - Xinlong
AKO: 3,11 // Stawka: 150 PLN // EW: 466,5 PLN Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +2
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
???? Orlando Magic (-6) - Boston Celtics (89:91) ????
Kurs: 2,08 // Stawka: 150 PLN // EW: 312 PLN Pinnacle

Przecieram oczy ze zdumienia po tym co grają Magic. Vucević ostatnie mecze to naprawdę wysoki poziom. Nie będę go przeceniał, bo wciąż ma duże braki ale szykuje się kolejne mega spotkanie z jego strony, bo kimże jest Faverani. Nelson i Afflalo również robią dobrą robotę. Nie można zapomnieć w wkładzie Oladipo czy Harklessa. Wiem, ze dopiero początek sezonu i nie należy wysnuwać takich tez ale Magic z taką grą wchodzą do PO. A o Celtach nie zamierzam po raz wtóry pisać.

???? Minnesota Timberwolves (-5) - Dallas Mavericks (116:108)
Kurs: 2,07 // Stawka: 150 PLN // EW: 310,5 Pinnacle

Zdrowe Wilki to groźne Wilki. Adelman wykonuje z nimi świetną robotę. Pek i Love (najlepszy imo PF obecnie), dyrygujący wszystkim Rubio, który mimo okropnie cienkiego rzutu ma niesamowity przegląd gry i po prostu prowadzi grę Wolves. Do tego Martin, trzaskający punkty aż miło. W OKC nie do końca się sprawdził jednak tutaj świetnie się wkomponował w układankę. Po drugiej stronie mamy dziś z kolei Nowitzkiego, który powinien być w miarę ładnie &quot;zrobiony&quot; przez wymienionego wyżej Love&#39;a czy liska-chytruska Ellisa. Od tych dwóch zawodników zależy postawa Mavs. Nie zagra dziś zawieszony Carter, który mógłby być odpowiedzią na Martina jednak początek sezonu ma żałosny. Ale wracając do tematu: opieranie całej gry na dwóch zawodnikach, z których jeden będzie broniony przez najlepszego skrzydłowego w lidze, a drugi jest strasznie chimeryczny, nie wróży niczego dobrego. U gospodarzy mamy większy kolektyw i wyeliminowanie jednego gracza nic nie daje. Poza tym nie wierzę w 3 porażkę z rzędu Wolves. Nie dziś, nie u siebie i w końcu nie z Mavs.

???? Philadelphia 76ers - Cleveland Cavaliers (-4) (94:79)
Kurs: 2,10 // Stawka: 150 PLN // EW: 315 PLN Pinnacle

W końcu Sixers po atomowym starcie zaczną regularnie przegrywać. Nie powiem - fajnie grali, trio MCW-Turner-Young postraszyli jednak chyba czas wypełniać cele na ten sezon. Cavs zaczęli powolnie, Irving nie przypomina siebie, Jack też mało co daje zespołowi, Bennett póki co to niewypał. Ale nic nie trwa wiecznie Oba teamy muszą dziś pokazać taką grę jaką będę prezentować przez większość sezonu: Cavs 6-7 zespół na Wschodzie, a Sixers... no cóż, o nich wiele już pisałem i wciąż zdania nie zmienię. Celtowie czy Jazz mają już mega przewagę nad nimi Cavs słabo na wyjazdach, więc dobre spotkanie na przełamanie. Tak samo przełamali się słabsi od nich Wizards. Potencjał mają większy, wypada tylko pokazać to w końcu. Miło, że po takim starcie sezonu Sixers są &quot;overrating&quot;

???? Indiana Pacers - Toronto Raptors
???? New Orleans Pelicans - Los Angeles Lakers
???? Portland Trailblazers - Sacramento Kings
AKO: 2,02 // Stawka: 150 PLN // EW: 303 PLN Marathonbet

Nie wyobrażam sobie póki co porażki Pacers.
Lakers b2b i tym razem nie ma kogo hack-a-Howard ;)
PTB są po prostu lepsi, a u siebie potrafią wygrywać nawet z najlepszymi.

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Lines P. - Taylor A.
Wilson G. - O&#39;Sullivan S.
O&#39;Brien F. - Thirapongpaiboon T.
AKO: 3,13 // Stawka: 150 PLN // EW: 469,5 PLN Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +1
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
???? Brooklyn Nets - Indiana Pacers (91:96)
Kurs: 2,08 // Stawka: 150 PLN // EW: 312 PLN Marathonbet
Pacers w końcu przegrają i widać to było wczoraj w meczu z Raptors. Mimo, że oba zespoły są to Nets nie przemęczyli się z Wizards jak Pacers z Raptors.
Nets póki co wyglądają ospale ale powinni się w końcu przebudzić - grają we własnej hali + Pacers są głównym rywalem na końcowy tryumf. Na papierze przed sezonem lepiej wyglądali Nets, ba! nadal tak jest. Porównując jednak grę obu zespołów to Pacers prezentują się najlepiej na tle rywali. Wczoraj jednak było widać już, że porażka w końcu przyjdzie. A Nets są do tego wyśmienitym kandydatem. We własnej hali - pod okiem właściciela - grają na pełnych obrotach, co było widać podczas meczu z Heat. Dziś powinno być podobnie. Są mniej zmęczeni po wczorajszym meczu niż przyjezdni + ogromny handicap po ich stronie w postaci własnej hali i wymagającego właściciela.
Williams-Johnson-Pierce-Garnett-Lopez to na papierze najlepsza, wręcz niewyobrażalnie mocna wyjściowa piątka. Czas to udowadniać w starciu z takimi rywalami. Aktualni mistrzowie już się o tym wszak przekonali.
???? Sacramento Kings - Portland Trail Blazers (86:96)
Kurs: 1,86 // Stawka: 150 PLN // EW: 279 PLN Marathonbet
Zaraz, zaraz! Przecież wczoraj PTB wygrali zdecydowanie z Kings u siebie, więc czemu taki kurs? Grajmy na PTB! I tak właśnie funkcjonuje trap game - pułapka zastawiona przez buki. Pięknie mi to w zeszłym sezonie przedstawił Lukascash. A PTB kijowo gra na wyjazdach; Kings są mocni u siebie. Próbujemy.
To samo będzie w Cleveland jednak kurs tam jest bardzo słaby.
???? Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks (83:91)
Kurs: 1,7 // Stawka: 150 PLN // EW: 255 PLN Marathonbet
Konsekwentnie przeciw pseudozespołom w tym sezonie. Bucks to syf, kiła i szpital. Gdyby nie dzień konia za 3 Mayo i Neala to Cavs by wtedy wygrali.

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
???? Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves (-4,5) (90:113) można było iść spać po 1q ^^
Kurs: 2,07 // Stawka: 150 PLN // EW: 310,5 PLN Pinnacle
Dzięki Bogu, że Rockets są takim contenderem, mają w składzie mistrza rzutów wolnych i D&#39;Antoni odpłacić się za zeszły sezon również stosując taktykę Hack-a-Howard. Tylko tym sposobem + fartowny game winner za 3 Blake&#39;a Lakers wygrali mecz w Houston. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Dzięki temu na pewno mamy wyższy kurs na Wilki i trzeba to dobrze wykorzystać.
Po pierwsze na pewno nie będzie żadnej taktyki na faulowanie wysokich - Pek 75% a Love 88% z linii rzutów wolnych. Dodatkowo obaj są dobrymi obrońcami, więc Pau Gasol powinien zagrać podobnie jak przeciwko Howardowi - tu nie ujmując w ogóle DH, broni bardzo dobrze. Cieszy świetnie zgranie wspomnianego Love&#39;a i nabytego Martina. Jako PF notuje średnią 5 asyst, głównie za sprawą trójek Martina. Dodatkowo 27,2 PPG, i fenomenalne 14,7 RPG. Kevin Martin również nie odstaje - 23,3 PPG i dotychczas 17 celnych na 30 oddanych rzutów za 3. Biorąc pod uwagę, że liderem w punktowaniu Lakers jest chimeryczny Meeks i Nick &quot;ceglarz, że mógłbym wille budować na Zachodnim Wybrzeżu&quot; Young widać obecnie ogromną różnicę w klasach między drużynami. No i trener. O Pringlesie nie ma co pisać, bo jaki jest to każdy wie ale Adelman - człowiek, który zbudował świetną drużynę z białych graczy powinien wzbudzać powszechny szacunek. To jest oczywiście aluzja do motta: White men can&#39;t jump. Teza ta jest skutecznie obalana przez Wilki ????
You&#39;re black, they&#39;re white,
this a&#39;int hockey!

http://www.youtube.com/watch?v=vy1mpoUGFwo
???? Phoenix Suns - New Orleans Pelicans (-2,5) (101:94)
Kurs: 2,08 // Stawka: 150 PLN // EW: 312 PLN Pinnacle
Tu raczej też się dziwię na ten kurs. Skład gości lepszych, Davis w końcu gra jak numer 1 z zeszłorocznego draftu. Słońca trochę zadziwiają. Ok, Gordon i Tragić ciągną ten zespół ale taki np Tucker? On takich cyferek nigdy nie miewał w Europie
W Nowym Orleanie Suns pokonali Pelikany ale dziś musi być inaczej. Nic mnie nie przekonuje, żeby w tym sezonie grać na te zespoły jak Suns, Celtics czy Jazz...
:hokej: Montreal Canadiens OT - New York Islanders (4:2)
:hokej: New York Rangers OT - Florida Panthers (4:3)
AKO: 2,13 // Stawka: 150 PLN // EW: 319,5 PLN Pinnacle

Otrzymane punkty reputacji: +10
hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
???? Boston Celtics - Orlando Magic (-3,5)
Kurs: 2,75 // Stawka: 150 PLN // EW: 412,5 William Hill
Celtowie zrobili swoje - wygrali przed własną widownią i cudem pokonali Heat i &quot;kupili&quot; swoją ciemną masę kibiców, że jednak walczą. 3 zwycięstwa z rzędu mogą budzić podziw, zwłaszcza że Celtowie mieli odpuścić ten sezon. Jednak biorąc pod uwagę, że pierwsza była u siebie z równie tankującymi Jazz i ze znienawidzonymi Heat (zresztą wszystkie zespoły się spinają na mistrzów) mogą być &quot;usprawiedliwione&quot;. Wygrali również na Florydzie z dzisiejszymi przeciwnikami. Magic zagrali w tamtym meczu fatalnie. Zawiódł mnie osobiście Vucevic, który powinien zdominować tablicę oraz Oladipo. Zespół raził nieskutecznością oraz licznymi stratami. Z kolei przesunięcie Bradleya na jego nominalną pozycję i wrzucenie do piątki Crawforda to zmiana na plus. Jeśli mieliby w każdym meczu grać o zwycięstwo to graliby tym ustawieniem od początku.
Wracając do gości to ogólnie Magic grają przeciętnie na wyjazdach jednak kiedyś trzeba wygrać, a tegoroczny Boston jest do tego znakomitym przeciwnikiem. Moim zdaniem, Boston nakręcił lekko ten Celtic Pride tymi zwycięstwami; że jednak o coś powalczą w tym sezonie. Ja zdania nie zmieniam - walczą ale o Wigginsa ????
Kurs na czyste zwycięstwo polecam każdemu; ja jednak jestem handi-maniac i takie małe różnice są dla mnie do zrobienie pod koniec meczu przez osobiste ;)
???? Charlotte Bobcats - Atlanta Hawks
Kurs: 2,15 // Stawka: 150 PLN // EW: 322,5 PLN Bet365
Może pałam jakąś sympatią do tych malutkich ale trzeba przyznać, że skład ani gra Bobków nie jest taka tragiczna w tym sezonie. Myślę, że nawet na poziomie Hawks, którzy jeszcze nie weszli do końca w ten sezon. Bardzo słaba gra na wojażach.
Do składu wraca dziś Big Al więc cała obrona Hawks nie będzie się skupiała wyłącznie na Hendersonie i Walkerze. Dla mnie z powodu wyjazdów Atlanty minimalnie stawiam w roli faworyta Charlotte (dla fanów cyferek powedzmy, że 52-48 na korzyść Bobków), więc próbuję wyższy kurs na gospodarzy.
???? Utah Jazz - Denver Nuggets
Kurs: 2,16 // Stawka: 150 PLN // EW: 324 PLN Pinnacle
Tu króciutko bo nie ma co szerzej analizować. Wyobrażam sobie deje vu Celtów. Jazz nie zrobią 0-82. W końcu wygrają, więc najlepiej zrobić to u siebie by podkręcić atmosferę. A Denver mimo zwycięstwa z Hawks wciąż gra przeciętnie.
Nie pamiętam ostatnio dnia w którym ŻADEN dog by nie wygrał ????

hardison 3,9K

hardison

Użytkownik
Bardzo rzadko się zdarza, żeby w dniu żaden dog nie wygrał. Mam nadzieję, że dziś nie zrównoważą sobie tego ;)
???? Sacramento Kings - Brooklyn Nets (-4,5)
Kurs: 2,07 // Stawka: 150 PLN // EW: 310,5 PLN Pinnacle
Dream Team Prochorowa gra póki co poniżej oczekiwań. O ile przegrana z Pacers u siebie nie jest powodem do wstydu, tak porażki w stolicy można było uniknąć. Najbardziej zawodzi chyba Garnett, bo daje się ogrywać w ofensywie jak i defensywie przez dużo słabszych i mniej doświadczonych graczy. 0-3 na wyjeździe to najgorszy wynik na starcie Nets od sezonu 2009/10. Kings też bardzo słabo wchodzą w ten sezon. Sam Vasquez, który przybył do tej ekipy w tym sezonie przyznał w jednym pomeczowym wywiadzie, że coś z ekipą jest nie tak; jakby przyzwyczaili się do przegrywania. [ironia] Cóż – świetnie się składa przed tak renomowanym draftem, prawda? [/ironia]
I nawet 33 pkt i 12 zbiórek Cousinsa nie są w stanie pomóc im wygrać. Oprócz mającego problemy z własną główką DeMarcusa należy wyróżnić wymienionego wyżej Wenezuelczyka i pierwszoroczniaka. Reszta gra bardzo przeciętnie czy też słabo. Przed Nets road trip z którego spokojnie powinni wyjść z bilansem 2-1 (Kings, Suns i LAC).
Kings wydają się teraz idealną drużyną na przełamanie wyjazdowej niemocy. Trio DWill, Johnson i Pierce mogli by w pojedynkę przesądzić o wyniku meczu. Wystarczy, że w obronie Garnett zagra na swoim poziomie, z ławki pomoże mu Blatche w powstrzymaniu DeMarcusa, a reszta drużyny nie powinna nawiązać równorzędnej walki.
???? Los Angeles Clippers (-3,5) - Oklahoma City Thunder
Kurs: 1,81 // Stawka: 150 PLN // EW: 271,5 PLN Pinnacle
To nie są jeszcze tacy Clippers jakich chcielibyśmy oglądać jednak i tak wyglądają lepiej niż Thunder. Clippersom udało się zatrzymać Wolves - mimo, że Love i Pek robili co chcieli na atakowanej tablicy czy Rakiety w Teksasie (choć to ostatnio nie jest osiągnięciem vide LAL). Wygląda to lepiej niż wymęczone najpierw dogrywka a potem zwyćiestwo z Wizards u siebie. Cóż, Durant dwoi się i troi byleby tylko OKC nawiązywało walkę z rywalami. Wrócił Westbrick i cały czas pokazuje, że nic się w kwestii związanej z jego ksywką nie zmieni. Ibaka też prezentuje się solidnie jednak nie raz tak było, że miewał złe występy; głównie z silnymi rywalami. Jednak moim zdaniem zespół z Kalifornii składem jak i przede wszystkim ławką, biją na głowę zespół z Oklahomy. Uważam również, że lepiej się prezentują od nich mimo, że tabela mówi co innego.
???? Utah Jazz - New Orleans Pelicans Jazz under 95
Kurs: 1,87 // Stawka: 150 PLN // EW: 280,5 PLN Betsafe
Jazzmani muszą się czuć jak ten jedyny koleś, który przyszedł na imprezę przebrany mimo tego iż umawiał się z kumplami, że oni też założą jakieś głupie stroje. Boston Celtics wygrali 4 mecze z rzędu i awansowali do górnej połówki Konferencji Wschodniej, Philadelphia i Charlotte łapią się do playoffów, a Phoenix Suns są cholerną trzecią siłą na Zachodzie. I tylko Jazz wyglądają jak frajerzy nie mając wciąż ani jednego zwycięstwa. Miniony tydzień otworzyli porażką w Derby Tankowców z Bostonem (który właśnie to spotkanie wybrał na rozpoczęcie swojej zwycięskiej serii). W kolejnym spotkaniu trafili tylko 29% swoich rzutów z gry (25-85) w Chicago, pozwolili Raptors osiągnąć pierwszy raz w tym sezonie granicę 100 punktów i przez 38 minut wygrywali z Nuggets aby potem przypomnieć sobie o co grają w tym sezonie i przegrać ostatnie 10 minut w stosunku 8:27. Do składu dołączył po kontuzji achillesa Marvin Williams, co nie brzmi jak wzmocnienie nawet na papierze.
Pelikany z kolei osobiście mnie zawodzą, a Holiday po raz kolejny pokazuje, że jest jak rak w zespole. Niszczy dobrze istniejący organizm. Nie wiem czy Jazz wygrają, bo w końcu trzeba no i Pelikany są słabe czy przegrają, bo tak będą chcieć i na wszystko pozwolą przeciwnikom. Wszystko zależy od Jazz, więc typuję ich under.
???? Boston Celtics - Charlotte Bobcats (83:89)
Kurs: 3,10 // Stawka: 150 PLN // EW: 465 PLN Marathonbet :cool:
Świetnie się ogląda Celtów póki co. Podoba mi się ta szybka i agresywna gra bez BIG3. Jednak zdania nie zmieniam. Gram przeciw takim zespołom ;)
???? Philadelphia 76ers - Houston Rockets absencja Hardena, Parsons i Beverley z chorobą...
???? Orlando Magic - Milwaukee Bucks
???? Portland Trailblazers - Phoenix Suns
AKO: 2,82 // Stawka: 150 PLN // EW: 423 PLN Marathonbet
Bez kombinowania z handi tu. Rakiety powinny zabić tempem Sixers. Grają tak samo - byle do przodu. Jednak HOU jest w tym aspekcie lepsze. Jeśli nie będą ceglić na potęgę, lub Howard nie zrobi czegoś w stylu 5/20 z FT będzie dobrze.
Po raz kolejny zaufam Magic. Zwłaszcza, że grają u siebie a Bucks są b2b.
PTB mają lepszy skład. Ławka wciąż uboga i pod tym względem Słońca są lepsze jednak s5 zagra swoje i wygra ten mecz. W Rose Garden padają silniejsze zespoły.
Dziś dużo za dużo wybrałem ale jestem dobrej myśli. Oby się nie zemściło^^
Przynajmniej każdy znajdzie coś dla siebie ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom