W.Joyce-S.Murphy
Typ:
Murphy @1,3
Tutaj chciałbym tylko zaznaczyć, że widzę analogię miedzy Murphym,a tenisistą Stanem Wawrinką - zawodnicy utalentowani, potrafiacy wygrać z każdym, najgorsi w pierwszych rundach, rozkręcajacy sie w trakcie trwania - Joyce solidny do bólu, ale Murphy powinien to wziąć, więc dodaje do dubla.
German
Masters. 9 Frames Matches
Mark Joyce - Shaun Murphy
Mark Joyce Total Centuries:
Over 0.5 @ 3.74 tylko 73, niby blisko, a jednak daleko..
Coś jest na rzeczy z tym porównaniem Murphyego do Wawrinki. Gracz wybitny, nieregularny, jak jest w najwyższej formie to tylko siedzieć i klaskać, ale jak nie wchodzą długie wbicia to po prostu aż przykro oglądać. I właśnie tę nieregularność myślę, że można wykorzystać w typowaniu w meczu z Joycem. Nawet z McManusem to do pewnego momentu kiepsko wyglądało, a Joyce to jednak ciut wyższa półka, do tego jak się wydaje do Berlina przywiózł dobrą formą. W 1 rundzie z Gilbertem wygrał wszystkie swoje brejki wysokimi podejściami w tym 1 setką:136, 86, 91, 79, 76 (zresztą to w ogóle był świetny mecz bo Gilbert zrobił to samo 84, 101, 68, 84). Więc z punktowaniem o Joyce’a wszystko ok., potrzeba tylko dobrych szans, a z Murphym o nie powinno być łatwiej niż z innymi, bo jego ofensywna natura nie pozwala mu psuć układów na stole, a na dodatek daje pograć rywalom bo bezbłędny nie jest. Dlatego taki kurs na setkę Joyce’a to przesada.
Liang Wenbo - Xiao Guodong
Winner:
Liang Wenbo @ 1.91 2-5
że tak powiem, mały dramat..
Highest Scoring Break:
Liang Wenbo @ 1.83 58-75
Xiao ograł Selbyego, ale jak to było już wspomniane parę razy ostatnio to żadna sztuka, bo właściwie od początku sezonu mistrz świata gra po prostu słabo. Więc na wynik wygraną Chińczyka też trzeba przez to gorszą formę faworyta. Teraz mecz z Wenbo, wg mnie lepszy gracz od Xiao, ze świetnym flow w budowaniu brejka, pierwsza runda to łatwa wygrana z Fordem (5-1), wbite 93 i 111, więc z punktowaniem wszystko ok, a że ma wrodzoną łatwość wbijania to można się spodziewać paru wysokich brejków. Dla mnie to Wenbo jest faworytem, a kursy wyrównane pewnie przez ta wygraną Xiao z Selbym.
1xbet