>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

Genova, Shanghai, Alphen ad Rijn, St.Remy, Brasov

Status
Zamknięty.
N 269

nalewka-babuni

Użytkownik
Eliminacje do Challenger w Genui godz. 9.00

Micolani - Maqdas bet365 1 1.50 ✅ 4-6 6-3 6-0

Najpewniejszy mecz na dzisiaj

Włoch w dobrej formie dwa ostatnie finały ITF na łotwie i litwie. Turnieje na ziemi. Przeciwnik reprezentant kuwejtu, 50 miejsc niżej w rankingu praktycznie nie gra na kleju. Rzadko gra w europie.W tym roku przegrywał wyraźnie z zawodnikami gorszymi poziomem od Włocha.
Biorąc pod uwagę że Włoch gra u siebie przewiduje łatwe zwycięstwo w dwóch setach

N 269

nalewka-babuni

Użytkownik
Eliminacje do Challenger w Genui godz. 9.00

Semrajc (24-4) - Virgili Bet365 (10-9) 1 1.40 ✅7-5 6-3

Semrajc wrócił w tym roku do tenisa. Nie grał praktycznie w ogóle w 2012r. Teraz wrócił i jest w dobrej formie. Wygrane 2 ITF w Austri i 1/4 chelka we Włoszech. Najlepsze wyniki osiąga właśnie we włoszech. Pokonal kilku bardzo dobrych jak na poziom itf zawodników,

Rywał groźny dlatego ten mecz gram za niżą stawkę. Błysnął w sumie na jednym turnieju chelku w San marino. I bardzo dobrze zaprezentował się czelku w tod. W sumie szkoda że Virgili spotkał się z Semrajcem w 1 rundzie kwalifikacji przy lepszym losowaniu mógłby awansować do turnieju głównego.

Otrzymane punkty reputacji: +21
gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Ignatik Uladzimir - Olivetti Albano 2 1,83

Perełka na jutrzejszy dzień. Francuz w bardzo dobrej dyspozycji jak na ten poziom, potężny serwis ustawiający wymiany. Ignatik ostanio przygasł. Jest nieregularny. Tutaj broni punktów za półfinał, ale w takiej formie przy bardzo dobrej dyspozycji Albano nie ma szans, żeby je obronił.

Chiudinelli Marco - Lacko Lukas 2 1,5

Zarówno Chiudinelli jak i Lacko dalecy są od swoich życiowych form. Lacko zaczyna jakby łapać rytm i wraca powoli na właściwe tory. Ostatnio nie najgorsze występy, ale brakuje zwycięstw. Chiudinelli co prawda dwa półfinały w challengerach, ale obsada niezbyt dobra. Lepiej prezentuje się Lacko. Jedyne co może martwić to to, że grał na US Open, długo jednak nie zagrzał tam miejsce, także mam nadzieję, że da radę ze zmianą strefy czasowej itd. Czysto sportowo wygląda na ten moment lepiej.

gamesetmatch 538

gamesetmatch

Użytkownik
Gomez-Herrera - Weintraub 1 2,85 1-2 ⛔

Weintraub to solidny zawodnik, ale clay to zdecydowanie nie jego świat. Gomer-Herrera jak na Hiszpana przystało prezentuje się na clayu dobrze i potrafi na nim grać. Kwalifikacje przeszedł jak burza, zapoznał się z kortami więc myślę, że jest szansa na to, iż wygra z reprezentantem Izraela, który nie przepada za kortami ziemnymi.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Akurat bardziej bym skłaniał się ku Ignatikowi, potrafi gonić nieregularnych zawodników i w dodatku dobrze mija, co Olivettiemu sie raczej nie spodoba ✅
Od siebie polecam Schoorela, Torebko bardzo słabe kwale, bez broni ofensywnej, słaby przebijacz a zapowiadał się na dobrego czelendzerowca. ✅
Brown który gra ostatnio dobrze, szczególnie przy swoim serwisie , trzyma go pewnie, mnóstwo dropów i woleji przeciwko Trungellietiemu który w przeciwienstwie , jakby pod formą, łatwe piłki wyrzuca. ✅

I mimo wszystko Ouanna, Albot ze swoimi topspinami powinien mu pasować na jego turnieju. ✅

e // wszyscy po 2:0 wygrali

Otrzymane punkty reputacji: +2
kubarks 8,7K

kubarks

Użytkownik
Nie zgodzę się z Tobą Ted. Ignatik gra tragicznie, o tym wiemy, ale nie zapominajmy też o tym, że turniej jest rozgrywany we Francji, czyli Olivetti gra u siebie, a gospodarze dostaję dodatkowego kopa (przykład: Brasov, Rumun Mergea wygrywa z Podlipnikiem po kursie 3.75 :], czy turniej w San Marino gdzie Nedovyesov poległ z gościem który jest poza tysięcznym miejscem w rankingu) i to jest wg mnie mega przewaga na korzyść Francuza @ 1.50 bet-at-home

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Belotti-Schoorel 2 @1.42
Schoorel gracz o dizo bardzije uznanej marce. Mial Holender troche dluzsza przerwe w pierwdszej czesci roku spowodowana kontuzja. Pozniej powrot, kilka dobruch wystepow na poziomie ITF. Teraz chyba czas zaczac budowac forme w challengerach. Holendrowi w Nidelrandach z pewnoscia powinni byc latwiej. Bellotti ogral Olivera Rochusa, ale tak szczerze to Belg juz porzucil chyba te lepsze wystepy na cegle, bo gra tam z reguly niewiele i to przeklada sie pozniej na takie wyniki. UIwazam, zre Schoorel jednak wygra, bo w koncu trzeba rownac do swojego lepszego poziomu i poprawiac ranking.

Otrzymane punkty reputacji: +1
G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Na jutro kilka przemyśleń, nie ma jeszcze kursów więc tak wstępnie. Myśle że Carreno-Busta spokojnie odprawi Volandriego, jest na fali i nie przeszkadza mu ilość wygrywanych turniejów i powinien spokojnie ogarnąć chimerycznego Włocha, Volandri nie imponuje mocnym serwisem i widzę duże value w tym meczu, kolejny mecz który mnie kusi to Rysiek Becker który nie raz był opisywany przez kolegę Hellraiser, odprawił Darcisa i Vagnozziego, Huta Galung był dzisiaj łamany przez Koolhofa i zagrał słabo, warto dodać że Jeese ma ujemny bilans z Darcisem i z Vagnozzim!!! widzę potężne value w tym spotkaniu, pewniakiem jest Martin który powinien rozj**** w drzazgi Alesio Di Mauro który samym przebijaniem nie ma wielkich szans ze Słowakiem,następne spotkanie które mam na myśli to granie na Hajka z Lorenzim który dzisiaj zagrał masakrycznie słabo, Hajek w mega gazie wygrany challenger w Niemczech i dzisiaj swietne spotkanie z Dominickiem Thiemem który był na fali, myśle że w przekroju całego spotkania będzie zdecydowanie lepszy, to nie ten sam Lorenzi z poprzedniego sezonu gdzie gromił prawie wszystkich!!! Kolejne spotkanie które rzuciło mi się w oczy to Dustin Brown który wydaje się być w formie,h2h na korzyśc Jamajskiego Niemca, myśle że jak serwis będzie siedział to spokojnie to ogarnie, Jeśli pojawią się kursy to zedytuje posta, liczę na wasze sugestie, przemyślenia i opinie na temat tych spotkań, Pozdrawiam!
edit: Jednak rezygnuje z Dustina
Becker 3,21 eFortuna
Hajek 1,77 eForutuna
Carreno-Busta 1,55 eFortuna
Martin 1,35 eFortuna

kubarks 8,7K

kubarks

Użytkownik
Wdam się w dyskusję. Kursów również nie mam, ale Fabbiano nie powinien awansować do 3 rundy challka w Brasov. Włoch kapitalny turniej w Recenati ale na hardzie, w US Open doszedł do 3 rundy kwalifikacji. Powrót na mączkę i męczarnie dzisiaj z 686 rakietą świata która wraca chyba po jakiejś kontuzji. Rumun Teodor-Dacian Craciun przegrał 5:7, 6:7, wcześniej Belg Gigounon urwał seta faworyzowanemu zawodnikowi z Italii. Reister bardzo pewne przekonujące zwycięstwa zwłaszcza dzisiejsze nad gospodarzem Mergeą.
Fabbiano - Reister 2 @ 1.57 ✅ 5:7, 4:6 bet365
Nie wchodziłbym drugi raz do tej samej rzeki bo nie raz się przejechałem na tym, ale myślę że Schoorel to też dobry typ na jutro. Westerhof... dno i kilo mułu. Jego styl gry mnie nie przekonuje, akurat te mecze które były dostępne na streamie miał bardzo słabe. Schoorel - Westerhof 1 @ ???

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
de Bakker-Bemelmans 1 @1.44
Generalnia analiza dosc podobna jak przy wczorajszym meczu Schoorela, chociaz de Bakker gra. I de Bakker i Bemelmas maja argumenty silowe na korcie, ale Holender ma wiekszy potencjl dp takie gry. Jak zagra poprawnie to wygra de Bakker.

M 185

marcin_uk

Użytkownik
De Bakker - Bemelmans 1 @ 1.40 William Hill (5/10) ✅
Na wstępie zaznaczę, że stawka, którą podałem, w odniesieniu do challengerów to mój maks, więc można by napisać i 10/10, ale biorąc pod uwagę, że to jeden dział, męski tour, to zostawiłem jednakową miarę dla Touru i challów. Generalnie nie przepadam za tymi turniejami, ot wole się skupić na czołówce (czyt. ATP World Tour). No, ale akurat w tym meczu trafiłem na fajną parę, Holender to ewidentnie zawodnik na poziom Tour (wiele razy do niego zaglądał w przeszłości) a Belg to natomiast nieoszlifowany talent, który kilka dobrych lat temu również pukał do bram Touru, ciężko śledząc rozgrywki tenisowe od lat o nim nie słyszeć :] Co do samego typu, to argumentacja jest banalna, turniej w Holandii, Bakker gra u siebie, rok temu tu wygrał. Cegła to jego ulubiona nawierzchnia, gdzie gra przez większość sezonu. W Bemelmansa i jego karierę już dawno zwątpiłem. Napaleniec jakich mało... Typowy challengerowiec, który nie przeskoczy swojego poziomu nigdy... W dodatku wybrał turniej na cegle, gdzie grać ani nie umie, ani nie lubi. Zresztą w tym roku 6 spotkań... 3 wygrane, w tym dwa tutaj. To mówi samo za siebie. Typowy młot, kontra typowy solidniak, który zmusi go do biegania a podrażniony Ruben sam odda mu ten mecz. Serwis dobry u obu, może lepszy Belga, ale nawierzchnia zniweluje tę minimalną przewagę. Generalnie De Bakker pokonywał ostatnio na cegle Tursunova, czy Berdycha więc tenisistów o podobnej charakterystyce do Bemelmansa, natomiast jeden jest 5, drugi 15 poziomów wyżej.
Łatwy win Holendra nie ulega wątpliwości (10/10) w challengerowej skali :]
Ouanna - Viola 1 @ 1.83 Ladbrokes (2/10) ⛔
Jednak zdecydowałem na jeszcze jeden typ, mam nadzieję, że nagły wzrost mojego zainteresowania challengerami nie okaże się pochopny... Dlaczego taki typ (wcześniej Viola był minimalnym faworytem, dalej jest gdzieniegdzie)? Pierwsza sprawa to tak jak u góry cegła i przewaga argumentów po stronie faworyta, tak tu, szybki kort (może nie hala, ale można postrzelać) no i Francja :] A gdzie Ouanna ma zdobywać punkty jak nie na swojej ziemi (taki Gicquel swojego &quot;levelu&quot; chciałoby się wtrącić). Na pewno argumenty w ofensywie + serwis po jego stronie. Viola odchodzi ostatnio od mączki, próbuje sił w różnych turniejach, ale rewelacji nie ma. Powinien być regularniejszy, dużo zależy od tego czy Francuz będzie cierpliwy (chociaż troszkę :p ) czy każda obrona rywala, będzie zwiększała szanse na błędy, nieokrzesanego Josselina. Ze stawką ostrożniej, bo w przypadku szybkich kortów, argumenty ZA nie zawsze pomagają, czasami zamieniają się w błędy co nie pomaga w wygraniu spotkania, tym bardziej jeśli bierzemy pod lupę mecz challengera. No, ale widzę wciąż małe value, bo moim faworytem od początku był Frenchman.
+2
-2
=
0

Bilans powyższych typów na zero, ale dziwnym trafem (zapomniałem!) nie zdążyłem zagrać Ouanny ???? Ile będę się cieszył fartem to zobaczymy, bo zamiast na niego, pograłem inny typ z challengerowego touru - Carreno-Busta v Volandri 1 ⛔ :] Jeśli znajdę chwilę to kilka słów postaram się dodać.

Otrzymane punkty reputacji: +25
dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Moriya-Uchiyama 1 @1.36
Jezeli nie bedzie tutaj jakiegos uklonu w kierunku nizej notowanego rodaka - a wydaje mi sie ze nie bedzie - to Hiroki Moriya powinien taki mecz wygrac. Uwazam, ze taka teza ma jak najbardziej podstawy znalezc potwierdzenie w rzeczywistosci. Moriya duzo wieksze doswiadczenie, ograny ze sporo lepszymi graczami, a final challengera z pula 50 tysiecy dolarow na wyciagniecie reki. Uchiyama to jeszcze raczej nie jest gracz, ktory zwykl pokonywac tych lepszych rywali, chociaz tez robi regularne postepy.

prof 62,3K

prof

Użytkownik
Pablo Carreno-Busta
2013 92/12
clay: 70/11
hard: 22/1
Hiszpan to pierwszoplanowa postac jesli chodzi o objawienie tego sezonu. Pablo gra bardzo duzo i bardzo duzo wygrywa. Jestem przekonany ze do konca sezonu nastuka do 100 zwyciestw co jest nie bywale bo niewidziaelm jeszcze nikogo kto tyle wygrywal w jednym sezonie. Po tym jak wygral 5 futuresow z zrzedu w pierwszej czesci sezonu , przeniosl sie na regularne gry do challengerow ktorych juz wygral cztery i proboje wlasnei wygrac piatego. Zaliczyl tez 3 epizody w ATP gdzie rowniez zablysnal. Najlepiej wypadl w Portugali dochodzac az do polfinalu. Ogolnie odniosl sporo wartosciowych zwyciestw i mozemy byc niemal pewni ze w przyszlosci bedzie wysoko w rankingu. To co mi sie rzucilo w oczy to gdy gra z tenisistami ktorzy sa bardzo mocni na ziemi to czesto traci seta. Dzisiaj gra wlasnie z jednym z najlepszych challengerowcow na cegle ktory na dodatek gra u siebie. Mowa o Filipo Volandrim ktory kiedys zapowiadal sie na topowego gracza i byl nawet 25 na swiecie grajac regularnie w glownym cyklu rozgrywek. Busta na tym turnieju pooknal juz 2 włochow , Gianessiego i Starace. Wyznaje zasade do 3 razy sztuka i kolejny wloch jakim jest Volandri powinen wygrac :p Filippo u siebie czesto wygrywa albo dochodzi do finalu wiec po takim kursie z checia sproboje. Busta zreszta mial juz problemy z Gianessim ktory w fatalny sposob zmarnowal setowa w 1 secie. Kto wie co by sie potem wydarzylo. Volandri mial PROBLEMY Z - Semrajcem ale potem lyknal Chechinato. 2.62 u siebie na cegle na Volandriego to zawsze value mimo zajebistosci Busty. Analiza zdeka naciagana ale nie zawsze da sie przedstawic cala mase argumentow za swoim typem. To jest tenis i obstawiajac tylko na tenisistow ktorzy sa w formie albo maja zajebisty sezon nie idzie o regularne zyski.

Volandri @ 2.62 Bet365 ✅✅✅

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Mathieu - Viola 1.36 bet365
Na Francuza gram od początku turnieju, gra tu bardzo pewnie i pokonał dwóch naprawde niezłych grajków. Wczoraj bez problemów ograł groznego Cippole tak samo Ignatika. Od samego początku jest głownym kandydate do tytułu i trudno sobie wyobrazić kogoś innego...
Viola nie powinnien sprawić wiekszych problemów, ogrywa słabszych zawodników. W tym tygodniu nie pokonał nikogo dobrego, bo trudno za takiego uwazać Ouanne. Ma niezły bilans na twardych kortach, ale oczywiście zrobiony na poziomie challangerów. Francuz to nadal poziom ATP, czyli jak dla mnie co najmniej dwie klasy lepszy od Włocha...

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Volandri-And.Martin 1 @1.4
Volandri moze juz i weteran kortow, ale od strony technicznej Wloch zawsze imponowal i nieraz ogladalo sie jego mecze z przyjemnoscia, zwlaszcza na turnieju Maasters Series w Rzymie. Zreszta jak popatrzec tutaj na nazwiska w tym challengeru to nikt nie ma na rozkladzie takich graczy jak Volandri w swoim dorobku. Oczywiscie u slabo podajacego Wlocha duzo zalezy czy jest w rytmie meczowym czy nie, a teraz wyglada ze radzi sobie naprawde dobrze, wiec w bardzo dobrym challengeru, przy puli 85 tysiecy dolarow, na wloskiej ziemii Pippo powinien wygrac. Andrej Martin troche poskakal po nawierzchniach. Slowak gral caly czas na cegle, ale na US Open grac kwalifkacje. Udalo sie Martinowi nawet dostac do turnieju glownego jako &quot;lucky loser&quot;, takze szczescie bylo przy Slowaku. Tutaj jednak licze na Volandriego. Slowak bedzie chciec zaczal przyzwoicie, postawi dobry serwis, ale to na dobrze grajacego w korcie Volandriego w mojej opinii nie wystarczy.

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Stawianie na Volandriego we włoskim challengerze, gdy jest faworytem jest niczym zamontowanie bomby i zabawa w odcinanie kabelka.
Nigdy pewnych postaw nie zrozumiem. A już argumentowanie tego na sposób tenisowy jest doprawdy wielką naiwnością.
Nie radzę grać na Martina, po prostu polecam raz na zawsze sobie powiedzieć - mecze Pippo nie są do obstawiania, chyba że odwrotnie. W mojej opinii to top 3 challengerowych pajaców (że delikatnie to określę) w ostatnich 15 latach. Mocny kandydat do palmy pierwszeństwa.
Nic nie zagrałem, bo buk nie zaakceptował mi mojego czelendżerowego tripla na dziś, więc pozostaje mi zabawa w mieszankę siatkarsko-koszykarską.

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Ok. Szanuje Twoje zdanie, masz do niego prawo, ale.... Kazdy mecz jest do obstawiania. Generalnie jezeli ktos gra lepiej to po prostu wygra (poza oczywiscie tam bardzo bliskimi meczami gdzie czasem decyduja pilka czy dwie i wygrac moga obydwaj gracze) i zadnej filozofii w tym nie ma.
Nazywanie &quot;pajacem&quot; zawodnika, ktory ogral Rogera Federera, kiedy Szwajcar byl na szczycie, w jednym z najwazniejszych turniejow na cegle w tourze jest nie na miejscu. Filippo Volandri byl zawsze zawodnikiem glownego touru, wiec w ogole nie wiazalbym go za caloksztalt jego kariery z challengerami. Jak kazdy zawodnik Volandri ma juz swoje lata i coraz trudniej o wyniki. To nie zadna filozofia, tylko prawo natury i czeka to kazdego zawodnika zaczynajac od Djokovica, Nadala, Samprasa, konczac na Kuertenie czy Massu. Nie mniej jednak nie oznacza to, ze zawodnik w dobrej dyspozcyji nie moze wygrac, a technicznie tenisowo Volandri jest lepszy bez dwoch zdan. Takze te hasla typu &quot; bo cos tam, kiedys tam&quot; sa niewiele wart. Nawiazujesz do tenisowej argumentacji, a co sam zrobiles ? Na pewno nie jest to tenisowa argumentacja to co napisales powyzej. Bez urazy, ale zostane przy swoim.

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
dx2 chciałbym żyć w Twoim świecie ????
Żeby było merytorycznie chciałem puścić tripla: Lorenzi x Reister x Mathieu, ale jak już napisałem nie zostało mi zaakceptowane. Niemniej mogę ich polecić, z uwagą jednak na to, że to challengery.

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
dx2 chciałbym żyć w Twoim świecie
Do tego sie nie odnosie, bo nie rozumiem hasel o podlozu gimnazjalnym (Nie nazywam Cie gimnazjalista, zeby byla jasnosc).
Twoje checi zawsze mozesz przelac na forum. Na pewno jezeli beda poparte dobra &quot;tenisowa argumentacja&quot;, o ktorej mowisz to z pewnoscia tam zostana. Jak sie wykazesz to z pewnoscia zyskasz w oczach uzytkownikow. W sumie tyle ... Nie kreca mnie ostatnimi czasy, slowne przechychanki jak juz wspomnialem. Bez odbioru z mojej strony.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom