De Bakker - Bemelmans 1 @ 1.40 William Hill (5/10)
Na wstępie zaznaczę, że stawka, którą podałem, w odniesieniu do challengerów to mój maks, więc można by napisać i 10/10, ale biorąc pod uwagę, że to jeden dział, męski tour, to zostawiłem jednakową miarę dla Touru i challów. Generalnie nie przepadam za tymi turniejami, ot wole się skupić na czołówce (czyt.
ATP World Tour). No, ale akurat w tym meczu trafiłem na fajną parę, Holender to ewidentnie zawodnik na poziom Tour (wiele razy do niego zaglądał w przeszłości) a Belg to natomiast nieoszlifowany talent, który kilka dobrych lat temu również pukał do bram Touru, ciężko śledząc rozgrywki tenisowe od lat o nim nie słyszeć :] Co do samego typu, to argumentacja jest banalna, turniej w Holandii, Bakker gra u siebie, rok temu tu wygrał. Cegła to jego ulubiona nawierzchnia, gdzie gra przez większość sezonu. W Bemelmansa i jego karierę już dawno zwątpiłem. Napaleniec jakich mało... Typowy challengerowiec, który nie przeskoczy swojego poziomu nigdy... W dodatku wybrał turniej na cegle, gdzie grać ani nie umie, ani nie lubi. Zresztą w tym roku 6 spotkań... 3 wygrane, w tym dwa tutaj. To mówi samo za siebie. Typowy młot, kontra typowy solidniak, który zmusi go do biegania a podrażniony Ruben sam odda mu ten mecz. Serwis dobry u obu, może lepszy Belga, ale nawierzchnia zniweluje tę minimalną przewagę. Generalnie De Bakker pokonywał ostatnio na cegle Tursunova, czy Berdycha więc tenisistów o podobnej charakterystyce do Bemelmansa, natomiast jeden jest 5, drugi 15 poziomów wyżej.
Łatwy win
Holendra nie ulega wątpliwości (10/10) w challengerowej skali :]
Ouanna - Viola 1 @ 1.83 Ladbrokes (2/10)
Jednak zdecydowałem na jeszcze jeden typ, mam nadzieję, że nagły wzrost mojego zainteresowania challengerami nie okaże się pochopny... Dlaczego taki typ (wcześniej Viola był minimalnym faworytem, dalej jest gdzieniegdzie)? Pierwsza sprawa to tak jak u góry cegła i przewaga argumentów po stronie faworyta, tak tu, szybki kort (może nie hala, ale można postrzelać) no i
Francja :] A gdzie Ouanna ma zdobywać punkty jak nie na swojej ziemi (taki Gicquel swojego "levelu" chciałoby się wtrącić). Na pewno argumenty w ofensywie + serwis po jego stronie. Viola odchodzi ostatnio od mączki, próbuje sił w różnych turniejach, ale rewelacji nie ma. Powinien być regularniejszy, dużo zależy od tego czy Francuz będzie cierpliwy (chociaż troszkę
) czy każda obrona rywala, będzie zwiększała szanse na błędy, nieokrzesanego Josselina. Ze stawką ostrożniej, bo w przypadku szybkich kortów, argumenty ZA nie zawsze pomagają, czasami zamieniają się w błędy co nie pomaga w wygraniu spotkania, tym bardziej jeśli bierzemy pod lupę mecz challengera. No, ale widzę wciąż małe value, bo moim faworytem od początku był Frenchman.
+2
-2
=
0
Bilans powyższych typów na zero, ale dziwnym trafem (zapomniałem!) nie zdążyłem zagrać Ouanny ???? Ile będę się cieszył fartem to zobaczymy, bo zamiast na niego, pograłem inny typ z challengerowego touru -
Carreno-Busta v Volandri 1
:] Jeśli znajdę chwilę to kilka słów postaram się dodać.