>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Gem, set i mecz! Wracamy z tenisem!

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Wracam po długiej przerwie, od czasu do czasu coś tam postanowię dla Was napisać, chociaż zobaczymy czy będzie miało to sens. Zaczynamy od pojedynku jak to niektórzy mówią &quot;drwali&quot;. Teraz komentarze jak najbardziej możliwe, bo pewnie codziennie typów nie będzie ???? Witam ponownie :cool:
#1#
John Isner - Milos Raonic @2.37 Bet365 ✅
Obok takiego kursu nie można przejść obojętnie. Panowie wyżej opisali swoje przewidywania i po części z nimi się zgadzam. Wszyscy wiedzą, że największy atut Isnera i Raonica to serwis, ale pod tym względem jak już ktoś wspomniał pewniejszy jest Amerykanin. Takie też jest moje zdanie i chyba nikt go podważyć nie może, pewniejsze i regularniejsze pierwsze podanie jest po stronie &quot;Big Johna&quot;.

Z drugiej jednak strony pojedynek na pewno nie będzie się opierał o same serwisy, więc będą także wymiany. Tam większe pole do popisu ma Rao, który bądź co bądź jest lepiej wyszkolony technicznie od dzisiejszego rywala. Ale to co napisał DeepRed (no offence) z passing shotami i lobami to troszkę przesada. Może i jest to broń na Isnera, ale aż takimi umiejętnościami Kanadyjczyk nie dysponuje, żeby na zawołanie mijać i lobować przeciwnika.

H2H jest 2-0 dla reprezentanta USA. Mecze kończyły się w dwóch setach (2012, 2013), więc dosyć dawno temu. Nie przywiązywałbym do tego większej wagi, bo Milos poczynił naprawdę wielkie postępy. Tylko jest jedna ważna rzecz co do bezpośrednich spotkań, o meczach się nie zapomina. Przewaga psychiczna dla Isnera, dodatkowo jest bardziej zrównoważonym tenisistą, gra spokojnie nawet w trudnych dla siebie sytuacjach. Opanowanie przede wszystkim i myślę, że właśnie to będzie kluczowe w tym spotkaniu. Formy w tej rywalizacji bym nie rozpatrywał, bo wiadomo że komu będzie lepiej siedział serwis ten wygra. Zapowiada się bardzo ciekawy pojedynek dla koneserów tenisa i warto poświęcić dla niego noc.

Saldo: +1.37j

Otrzymane punkty reputacji: +4
gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Mecz tak jak się spodziewałem bardzo zacięty i trzeba przyznać, że wszedł trochę szczęśliwie. Raonic przy zachowaniu spokoju miał ćwierćfinał w garści. W drugim tie-breaku miał dwa mini breaki, które głupio oddał, ale mnie to wcale nie martwi.
Nie wiem jak wyglądała cała trzecia odsłona, bo mi się przysnęło ???? Do tego czasu tenisiści po prostu trzymali swój serwis i mimo, że mieli kilka break pointów obyło się bez przełamań. Solidny Isner w pierwszym secie po prostu popełnił proste błędy w decydującym momencie i przez to przegrał.
Tak jak wspomniałem typ na szczęście na plus i jedziemy dalej ???? Na dzisiaj nic ciekawego nie widać, więc wstrzymam się z typowaniem i analizą. Zapomniałem wspomnieć, że będę przyjmował płaską stawkę na każde spotkanie równą 1j. Kto skorzystał wie jak podziękować :cool:

Statystyki
Wygrane:
1 Przegrane: 0 Zwrot: 0​

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#2#
John Isner - Kei Nishikori @3.25 Bet365 ✅
Kolejny raz stawiam w kierunku Isnera, chociaż teraz rywal będzie grał w zupełnie innym stylu. W pojedynku z Raonicem nie obawiałem się wymian, bo tam tak naprawdę aż takiej różnicy między zawodnikami nie było. Chodziło głównie o serwis Isnera. Teraz będzie miał o wiele trudniejsze zadania, ale sądzę, że jest w stanie sobie dać radę.
Nishikori w Miami gra bardzo pewnie. Nie stracił jeszcze seta, ale prawdziwego rywala jeszcze nie miał. Wygrane z Youzhny&#39;m, Troickim i Goffinem to nie są sensacje, nawet powiedziałbym, że obowiązek Japończyka. Wreszcie zajmuje wysokie miejsce w rankingu i zaczyna się od niego wymagać takich zwycięstw. W rywalizacji z Isnerem będzie miał trudniejsze zadanie, bo na pewno będzie musiał w jakiś sposób zneutralizować jego serwis. Bardzo dobrym returnem nie dysponuje i właśnie tutaj rodzi się jego największy problem.
Jak wiemy w tie-breakach serwis bardzo pomaga, a sądzę że do takiego przynajmniej raz w meczu dojdzie. Kei serwisem nie imponuje, ale na jego korzyść na pewno działa kort w Miami, który nie jest wcale taki szybki. Mimo to uważam, że jeżeli dojdzie do dodatkowego gema to większe szanse ma reprezentant USA. Pod warunkiem, że nie będzie popełniał takich prostych błędów jak z Raonicem.
Trzeba wprost powiedzieć, że to Kanadyjczyk przegrał sobie mecz i tylko tyle, że Isner potrafił wykorzystać błędy rywala i odwrócić losy spotkania. Kei jest o wiele regularniejszym zawodnikiem, nie sądzę by było wiele szans na przełamanie, ale jakieś powinny się przytrafić. Jeżeli będzie pełna koncentracja przez cały mecz w wykonaniu Johna to istnieje duża szansa na zwycięstwo. Kurs jest bardzo zachęcający do gry i myślę, że warto skorzystać z value jakie dały nam firmy bukmacherskie.
Saldo: +3.62j

Otrzymane punkty reputacji: +7
gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Nie spodziewałem się, że Isner wygra tak łatwo. Szczerze powiedziawszy było to po prostu liczenie w tie-breaku, a tutaj breaki. Japończyk nie zagrał dobrego meczu, ale mnie to bardzo nie martwi. Kurs bardzo fajny wszedł i oby tak dalej. John jak zawsze mnie nie zawodzi i saldo po dwóch typach jest bardzo dobre ????
Teraz prawdopodobnie zagra z Djokovicem, może też się coś postawi, ale to zobaczymy. Na razie trzeba się cieszyć z tego co jest ???? Mam nadzieję, że ktoś skorzystał chociaż za drobne, bo ryzyko było ale jak widać się opłaciło. Wiecie co zrobić, żeby zmotywować do dalszego pisania analiz.

Statystyki

Wygrane:
2 Przegrane: 0 Zwrot: 0​

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Na dzisiaj jeszcze się waham czy coś postawić, ale może na live się coś znajdzie. Tutaj tego wstawiać nie mogę, więc jak coś to czekałbym do samego meczu i może szukałbym czegoś interesującego. Jeżeli chcecie poznać moją opinię co do tych dwóch półfinałów to zapraszam do tego posta w dziale. Mam nadzieję, że komuś się to przyda ????

Statystyki
Wygrane: 2
Przegrane: 0
Zwrot: 0​

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Finałów się nie gra, a już na pewno nie takich wyrównanych. Z pozoru wydaje się, że to Djokovic powinien bez problemów wygrać w tym pojedynku. Zagrał świetnie z Isnerem, wcześniej miał małe problemy z przeciwnikami, ale półfinałowym pojedynkiem rozwiał moje wątpliwości. Większość powie, że grał z Isnerem - kłodą i zawodnikiem bez techniki. Trudno się nie zgodzić, że w porównaniu z Murray&#39;em &quot;Big John&quot; jest właśnie takim tenisistą, ale za dużo mu nie ujmujmy ;)
Wracając do rywalizacji Djokera i Panicza to od razu rzucają się w oczy ich ostatnie pojedynki, a szczególnie ten z Indian Wells. Bez najmniejszych problemów Serb ograł niżej notowanego rywala i zgarnął tytuł. Tym razem sądzę, że tak łatwo mu nie pójdzie. Reprezentant Wielkiej Brytanii prezentuje się tutaj bardzo dobrze. Wygrane z Berdychem, czy Andersonem zasługują na uznanie. Oczywiście Nole także nie spał i pokonywał dobrych przeciwników, bez tego o finale nie ma co marzyć.
Jak dla mnie jest to bardzo wyrównany pojedynek, może z lekkim wskazaniem na lidera rankingu, ze względu na H2H. Od Wimbledonu w 2013 roku Murray nie wygrał z Djokovicem. Nie liczę tutaj walkowera oddanego w towarzyskim turnieju na początku tego sezonu. Można by szukać jakiegoś overa gemowego na ten pojedynek, ale to by była gra na siłę. Wolę się skupić na meczu, delektować zagraniami niż siedzieć w strachu o typ. NO BET to chyba jedyne rozsądne wyjście na finał w Miami. Jak na razie moje przewidywania się bardzo dobrze sprawdzają, aż sam jestem zdziwiony ????

Statystyki

Wygrane: 2

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#3#
Feliciano Lopez - Samuel Groth @1.28 Bet365 ✅
Kurs nie olśniewa ale jak dla mnie to pewniak dnia. Jak Lopez będzie grał chociaż na 70% to odprawi Grotha w dwóch setach. Wiadomo, że Hiszpan na clay&#39;u grać potrafi, a jego rywal to przede wszystkim nawierzchnia twarda. O ile w Houston mamy dosyć szybki kort to nie sądzę, że Australijczyk sobie wyserwuje ten mecz, bo w wymianach po prostu powinien nie istnieć.
Lopez ostatnie tygodnie może nie ma najlepsze, ale teraz czas na jego nawierzchnię. O ile na hardzie też czuje się w miarę dobrze, tak na clay&#39;u osiąga o wiele lepsze wyniki. Dobry forehand i backhand, solidna gra w obronie, a dodatkowo idzie agresywna gra przy siatce, która na mączce wcale nie jest taka bez znaczenia. Lubi długie wymiany, a jego przeciwnik na pewno będzie chciał kończyć je jak najszybciej.
To zupełnie odmienny styl gry polegający w bardzo dużej mierze na serwisie. Jeżeli nie ma pierwszego podania to tak naprawdę Groth nie istnieje w meczu. Forehandem jeszcze coś potrafi grać, ale backhand z jego strony jest tragiczny. Myślę, że właśnie tam Hiszpan będzie szukał swoich szans na przełamanie. Inteligentna gra na backhand i rozrzucanie Samuela po korcie to klucz do zwycięstwa.
Jak już wspomniałem Lopez nie prezentuje się najlepiej w ostatnim czasie, ale również nie można powiedzieć nic dobrego o grze Grotha. Co prawda tutaj wyeliminował Estrellę, ale w porównaniu do Felka to żaden rywal, więc nie sądzę, by tutaj sprawił niespodziankę. Dwa sety dla Hiszpana, ew. po trzech, bo w tie-breaku mogą dziać się różne rzeczy. Moim zdaniem Australijczyk raczej bez szans na wygranie przez przełamanie serwisu rywala.
Saldo: +3.90j

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Mecz poszedł gładko. Hiszpan bez problemów pokonał Grotha i tego się spodziewałem. Australijczyk zagrał po prostu słabiej serwisem i zaraz było widać efekty. Teraz na Lopeza czeka trudniejszy rywal, ale sądzę że też powinien sobie z nim dać radę. Na teraz żadnego typu nie wyszukałem, ale może pojawi się coś pod wieczór.
Może ktoś już czytał, może nie ale TYLKO tutaj będą się pojawiać moje analizy. Jeżeli ktoś chce czytać moje &quot;bzdury&quot; to zapraszam. Jeżeli nie to może skorzystać sobie z pomocy innych &quot;speców&quot; w dziale tenis.

Statystyki

Wygrane: 3

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#4#
John Isner - Teimuraz Gabashvili @1.30 Bet365 ⛔

Kolejny raz idę w stronę Isnera, który w ostatnich turniejach prezentuje się bardzo dobrze. Półfinał w Miami i III runda w Indian Wells. W obu imprezach przegrał z Djokovicem, chociaż wcześniej udowadniał swoją wysoką dyspozycję. Szczególnie mam na myśli pojedynki z Raonicem oraz Nishikorim. Amerykanin jak każdemu wiadomo dysponuje zabójczym podaniem i większość meczów potrafi &quot;wyserwować&quot;. Sądzę, że także tutaj wystarczy to, aby odprawić rywala z Houston. Na pewno przemawia za nim fakt, że w Houston mamy szybką mączkę i &quot;Big John&quot; już osiągał tutaj bardzo dobre wyniki, a za clay&#39;em łagodnie mówiąc nie przepada. W 2013 roku wygrał tę imprezę, a rok wcześniej dotarł do finału. W poprzednim sezonie zaliczył wpadkę z Brownem, jednak nie sądzę, żeby historia dwa razy się przytrafiła.
Jego przeciwnikiem będzie Gabashvili, który jak na warunki ATP jest przeciętnym graczem, chociaż trzyma się zawsze stabilnie. Ostatnie tygodnie pokazują, że nie jest w najlepszej formie i nawet w Challengerach nie potrafi osiągnąć czegoś znaczącego. W San Luis Potosi dotarł do ćwierćfinału, gdzie przegrał z Pellą. Nie jest to znakomity wynik, ale na pewno jest na jego korzyść, jeśli chodzi o bezpośredni pojedynek z Isnerem. Rozegrał już kilka spotkań na clay&#39;u i nie będzie miał problemu, żeby przerzucić się na tę nawierzchnię. W Houston pokonał Smyczka po dwóch setach i pokazał się naprawdę solidnie.
Zobaczymy, czy to samo pokaże w meczu z Isnerem. Moim zdaniem jest tutaj skazany na porażkę, chociaż już jeden raz udowodnił, że jest w stanie wygrać z Amerykaninem. W 2011 roku poradził sobie z nim w Delray Beach, jednak później już tak dobrze nie było. W 2014 roku przegrał na mączce w Madrycie po dwóch odsłonach. Sądzę, że tak samo zakończy się spotkanie, które rozegrane zostanie dzisiaj w nocy czasu polskiego. Inna opcja po prostu mnie mocno zdziwi. Umiejętności i forma przemawia za &quot;Big Johnem&quot;. Tylko to, że mecz jest na clay&#39;u zawyża kurs na reprezentanta gospodarzy.

Saldo: +2.90j

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
A jednak... Isner zagrał bardzo słabo w tym meczu i nie sądziłem, że Gabashvili chociaż raz go przełamie po tym co pokazywał w Indian Wells i Miami. Stało się inaczej, wynik jest jaki jest i pierwszy minus w temacie. Nie ma się co załamywać i jedziemy dalej. Na dzisiaj raczej nic nie znajdę, ale to okaże się później. Saldo dalej dodatnie, więc nie ma się co za bardzo martwić. Szkoda, jednak tego że John zawiódł, bo przeciwnik naprawdę nie był najwyższej klasy, to nawet nie był średniak ATP.

Statystyki

Wygrane: 3
Przegrane: 1

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#5#
Martin Klizan - Damir Dzuhmur @1.44 Bet365 ✅
Zacznijmy od rewelacji turnieju, czyli Dzumhura. Bośniak gra tutaj naprawdę solidnie. W każdym spotkaniu był dogiem, a mimo to pokazał że stać go na zwycięstwo z teoretycznie lepszymi graczami. O ile w I rundzie odprawił Mathieu, który z grą na clay&#39;u nie ma za dużo wspólnego, w drugim meczu miał praktycznie oddany pojedynek za darmo (krecz po trzech gemach), tak w ćwierćfinale pokonał przyzwoitego na mączce Haider-Maurera. Poziom zawodników niby nie był najwyższy i dlatego sądzę, że z Klizanem Damir nie da rady.
Słowak w pierwszym swoim spotkaniu męczył się z Brownem. Omal nie odpadł z turnieju, ale w kolejnym meczu wspiął się na wyżyny swoich umiejętności i zagrał znakomicie eliminując Almagro. Hiszpan może nie jest jeszcze w swojej optymalnej dyspozycji, ale na clay&#39;u jest zawsze groźny. Wcześniejsze turnieje dla Martina nie były zbyt udane, ale na uwagę zasługują choćby mecze z Djokovicem, gdzie urwał seta, czy wygrana z Gimeno-Traverem na mączce w Quito. Dobrych wyników do tej pory w tym sezonie Klizan nie osiągał, a w Casablance jest już w półfinale. Sądzę, że to nie będzie jego ostatnie słowo i powalczy o tytuł.
Wystarczy spojrzeć na umiejętności obu graczy. Dzumhur to typowy Challengerowiec, na arenie ATP pojawia się rzadko, natomiast Klizan gra regularnie od kilku sezonów w najwyższej klasie rozgrywkowej. Na clay&#39;u osiąga dobre wyniki, broni sporej ilości punktów z poprzedniego sezonu, więc na pewno meczu nie odpuści. Jeżeli zagra tak pewnie jak z Almagro to zmiecie z kortu swojego dzisiejszego rywala. Podstawą będzie utrzymanie piłki w korcie, bo regularność jest na pewno po stronie Słowaka. Jego rywal często się myli, ale jak na razie nie miał &quot;okazji&quot;, żeby to pokazać. Zarówno Haider-Maurer jaki i Mathieu nie spisali się dobrze w tamtych meczach. Teraz czeka go o wiele trudniejsze zadanie i sądzę, że Martin bez problemu w dwóch partiach powinien wygrać tę rywalizację.
Saldo: +3.34j

Otrzymane punkty reputacji: +3
gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Pierwszy set kompletnie przespany przez Klizana, ale na szczęście nie zawala typu. Damir też zagrał bardzo dobrze w tej partii i trzeba mu to przyznać. W kolejnych na szczęście planowo. O ile w drugiej odsłonie Bośniak jeszcze trzymał poziom, tak w decydującej części rywalizacji jego gra się kompletnie posypała. Martin to wykorzystał i awansował do finału, gdzie moim zdaniem też będzie faworytem.
Jego rywalem będzie Gimeno-Traver, więc też dobry gracz na mączce. Zobaczymy czy pójdę w jego stronę, ale jak coś to na pewno analiza pojawi się w temacie. Jak na razie tylko jeden minus, a saldo całkiem całkiem jak po 5 typach ????

Statystyki

Wygrane: 4

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Dzisiaj zapowiadają się dwa bardzo wyrównane finały w rozgrywkach ATP Tour. Zarówno w Casablance, gdzie w finale zagra Gimeno-Traver przeciwko Klizanowi, jak i ten gdzie o tytuł powalczą Amerykanie - Sock i Querrey. W obu przypadkach moim zdaniem trudno wytypować zwycięzcę i nie szukałbym tutaj zdarzeń w tę stronę. Skupiłbym się raczej na jakiś handicapach, ewentualnie co mi się zdaje najodpowiedniejszą opcją - overach gemowych/setowych.
O ile w pierwszym, niedzielnym finale taki over jest niemal pewny, tak w drugim w mojej opinii wszystko będzie zależało od serwisu obu zawodników. Jeżeli jeden z nich nie będzie &quot;miał dnia&quot; to może skończyć się szybkim 2:0 dla przeciwnika. Wracając na szybko do pojedynku Gimeno-Travera i Klizana to tam sprawa ma się zupełnie odwrotnie. Zawodnicy nie bazują na serwisie, ale na grze w wymianach. Właśnie dlatego sądzę, że tam padnie over i będą rozegrane 3 sety. Hiszpan i Słowak pokazują w Casablance bardzo dobry tenis i nie zdziwi mnie żaden wynik.
Ostatecznie wolę odpuścić finały, bo jak już wcześniej pisałem jest z nimi różnie. Tak jak kiedyś ktoś dobrze napisał: &quot;Finały rządzą się swoimi prawami&quot;. Ryzykować nie warto, bo któryś z zawodników może &quot;zatracić&quot; swoją formę i będzie niepotrzebny minus. Na dzisiaj pasujemy, ale od następnego tygodnia turniej w Monte Carlo, więc tam będzie sporo okazji do analizowania ????

Statystyki

Wygrane: 4

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#6#
Andreas Haider-Maurer - Bernard Tomic @1.90 Bet365 ✅
Zastanawiające, że kursy na Austriaka rosną jak pokazał się z dobrej strony w ostatnich turniejach i dodatkowo potrafi grać na clay&#39;u. To zupełnie odwrotnie niż jego dzisiejszy rywal, który po prostu unika mączki jak ognia. Tomic w całej karierze na kortach ATP Tour zagrał zaledwie 13 meczów! Jeżeli porównamy to z Haider-Maurerem to już mamy ogromną przepaść. Choćby w samym sezonie 2014 Andreas zagrał 8 meczów w głównych drabinkach i ponad 50 na poziomie Challengera, czy w eliminacjach.
Już na podstawie tego dziwią wystawione kursy przez firmy bukmacherskie. Masówka na Tomica po tym jak &quot;pokonał&quot; Rosola? Prawda jest taka, że to Czech przegrał mecz, a nie Bernard go wygrał. Dodajmy do tego fakt, że ofensywny styl gry zawodnika z Australii nie będzie promował go na wolnym korcie. Wślizgi, defensywna gra to będzie domena rywala. Oczywiście Tomic ma przewagę doświadczenia w tourze, lepsze wyszkolenie techniczne, ale co z tego, jeśli nie potrafi z tego skorzystać na clay&#39;u.
Odniosłem się do tego, że Andreas zagrał dobrze w ostatnich turniejach. Dla potwierdzenia krótka historia jego spotkań we wcześniejszych tygodniach na mączce: Casablanca (ćwierćfinał) - porażka z Dzumhurem, wcześniej pokonał Andujara i Struffa; Rio de Janeiro (półfinał) - porażka z Ferrerem, wcześniej wygrana z Robredo, Sousą, czy Ramosem. Dwa znakomite turnieje jak na Austriaka, który wcześniej nie błyszczał.
Choćby to mnie przekonuje do gry w jego stronę, a po takim kursie to jak najbardziej w to wchodzę. Moim zdaniem mecz może być zacięty tylko pod warunkiem, że Tomic zagra naprawdę solidnie, ale jakoś mi się w to nie chce wierzyć. Najbardziej prawdopodobna trzysetowy pojedynek, chociaż dwa sety dla Haider-Maurera mnie nie zdziwią ;)
Saldo: +4.24j

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Nie sądziłem, że Tomic sprawi aż takie problemy Austriakowi. Zagrał solidnie, ale też Haider-Maurer nie uniknął błędów. Streama nie było, ale wystarczy spojrzeć na przebieg spotkania. Dwa razy Andreas prowadził i oddawał przewagi, a w pierwszym secie przegrał po tie-breaku. W drugim też zakończyło się &quot;dodatkowym&quot; gemem i było gorąco. Tomic szybko uzyskał mini breaka, ale później na moje szczęście go stracił i przegrał partię ;) W trzeciej odsłonie było już spokojniej i typ na plusik ????

Statystyki

Wygrane: 5

Otrzymane punkty reputacji: +3
gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#7#
Guillermo Garcia-Lopez - Marcos Baghdatis @1.40 Bet365 ✅
Jak dla mnie najpewniejszy typ na jutro. GGL na clay&#39;u gra przyzwoicie, a trzeba też dodać, że jego rywal unika tej nawierzchni jak ognia. Grać tam nie potrafi i wskazują na to statystyki z poprzednich lat. Dodatkowo sądzę, że Hiszpan będzie chciał się zrehabilitować swoim fanom za słaby występ w poprzednim turnieju. Odpadł niespodziewanie z Ouahabem, który w Casablance zagrał naprawdę dobrze, ale porażka GGL&#39;owi nie powinna się przydarzać z takimi zawodnikami.
Garcia-Lopez lubi grać z głębi kortu, potrafi inteligentnie rozrzucić rywali po kątach, a dodatkowo jak ma swój dzień to jest niesamowicie regularny. Tego nie można powiedzieć o Cypryjczyku, który swoje najlepsze lata ma już dawno za sobą. Co prawda pokazuje się jeszcze w ATP Tour, ale nie osiąga już tak dobrych wyników jak choćby dwa, czy trzy sezony temu. Dobry serwis i forehand na clay&#39;u na pewno nie wystarczą do wygranej.
Jeżeli Hiszpan nie zagra tragicznego spotkania to nie widzę opcji, żeby je przegrał. W bezpośrednich rywalizacjach z Baghdatisem dotychczas wychodził zwycięsko, a ostatni raz (Zagrzeb 2015) pokonał go na hardzie bez straty seta, gdzie Marcos czuje się znacznie lepiej. Na ziemi nie widzę innego wyjścia jak zwycięstwo Hiszpana i myślę, że także GGL powinien wygrać w dwóch odsłonach.
Saldo: +4.64j

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
W pierwszym secie były problemy i w sumie myślałem, że GGL przegra, jednak udało mu się odrobić straty. W drugim bez problemów i jest zwycięstwo. Jak na razie tylko jedna przegrana, więc zobaczymy jak dalej ????
Nie lubię kortów ziemnych, ale przecież nie można sobie odpuścić od tak tej części sezonu. Roland Garros coraz bliżej, ale na pewno jeszcze kilka typów przed się pojawi :cool:

Statystyki

Wygrane: 6

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#8#
Fabio Fognini - Pablo Andujar @1.53 Bet365 ⛔
Zastanawiałem się długo nad tym czy postawić na to spotkanie, aż wreszcie na trochę mniej niż godzinę przed spotkaniem postanowiłem spróbować w Foga. Włoch ma sposób na rywala co potwierdził już w pięciu bezpośrednich spotkaniach nie tracąc nawet seta! Oczywiście nie ma co patrzeć na rywalizacje z 2005 czy 2009 roku, ale w Buenos Aires (2014) i także w tym sezonie (Rio de Janeiro) Fognini poradził sobie z Hiszpanem. Szczególnie ostatni ich mecz był bardzo jednostronny i wtedy Pablo zagrał słabo. Tutaj nie można liczyć na powtórkę, tym bardziej że jak na razie w Barcelonie radzi sobie nadspodziewanie dobrze.
W I rundzie ograł bez żadnych problemów swojego rodaka, Ramosa. Kolejny pojedynek z Leonardo Mayerem był już trochę trudniejszy, ale także udało mu się awansować. Spisał się solidnie, ale nie uniknął błędów. W III rundzie Lopez i dla mnie było to zaskoczenie, że zdołał ograć Felka. Wielu pewnie zaraz rzuci się, że Lopez to nie clay itp. Może i najlepiej nie gra na tej nawierzchni, ale z Andujarem w normalnej dyspozycji dnia powinien sobie poradzić. Stało się inaczej i mamy Pablo w ćwierćfinale.
Po drugiej stronie siatki stanie Fognini. Nie przepadam za tym zawodnikiem szczególnie z tego powodu, że szybko się podpala psychicznie. Po jednej, dwóch nieudanych wymianach potrafi później psuć już do końca spotkania i przechodzi obok meczu. Na szczęście w Barcelonie pokazuje się z zupełnie innej strony. Nie bez powodu ogrywa się samego &quot;króla mączki&quot; - Nadala. Zawodnik z Majorki może nie błyszczy formą, ale na clay&#39;u zawsze jest groźny i takie zwycięstwo jak najbardziej zasługuje na pochwałę. Wcześniej Włoch ograł Rubleva w trzech partiach. Rosjanin postawił opór, ale bądź co bądź Fabio zagrał przyzwoite spotkanie. Małe rozkojarzenie w pierwszym secie i tylko dlatego rywalizacja trwała dłużej niż &quot;powinna&quot;.
Co tu dużo pisać o stylu tenisistów. Obaj lubią grać na tej nawierzchni, preferują wolne korty, długie wymiany i mają przeciętne podania. W tym ostatnim aspekcie większą bronią dysponuje Fog, ale na clay&#39;u nie ma to ogromnego znaczenia, tym bardziej przy tych zawodnikach. Na returnie może się dziać wiele, ale moim zdaniem najważniejsze dla Włocha powinno być utrzymanie własnych gemów serwisowych. Jeżeli nie będą się łamać jak zapałki to górą powinien wyjść solidniejszych Fabio. Andujar zdziałał już tutaj dużo, nie sądzę żeby był w stanie przełamać się wreszcie przeciwko Fogniniemu. Pięć spotkań, zero setów, statystyki mówią same za siebie. Oby reprezentant Włoch nie spalił się w tym meczu!
Saldo: +3.64j

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
Tak to jest jak się ma wątpliwości i wchodzi w typ w ostatniej chwili. Nauczka na następny i następny raz, żeby tego nie robić. Andujar zmiótł z kortu Foga i zasłużenie awansował dalej. Nie ma co płakać, plusik dalej jest ale szkoda, że w taki głupi sposób wpadła kolejna przegrana. Idziemy do przodu i zobaczymy co przyniesie następny dzień.

Statystyki

Wygrane: 6
Przegrane: 2

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#9#
Pablo Cuevas - Albert Ramos @1.61 Bet365 ⛔
Zacznijmy od mojego faworyta, czyli Cuevasa. Reprezentant Urugwaju zanotował bardzo dobry turniej w Istambule, gdzie przegrał dopiero w finale z Rogerem Federerem. Wcześniej łatwo wygrał między innymi z Dimitrovem co robi wrażenie. W poprzednich turniejach nie szło mu już tak znakomicie, ale zawsze trzymał solidny poziom.
Tego samego nie można powiedzieć o Ramosie, który w tym sezonie notuje mierne wyniki. Najlepsze jego osiągnięcie mówi samo za siebie - ćwierćfinał w Auckland na otwarcie roku. Później było już tylko gorzej, a Hiszpan wcale nie trafiał tak źle w losowania. W Madrycie standardowo przebijał się przez kwalifikacje i nie miał większych problemów. Teraz czeka go o wiele trudniejsze zadanie i moim zdaniem nie da rady.
Cuevas gra ostatnimi czasy bardzo regularnie, na clay&#39;u podobnie jak Albert czuje się jak ryba w wodzie. Dobrze gra z głębi kortu, popełnia mało błędów, a co najważniejsze gra inteligentnie. Nie przebija na środek, ale stara się grać kątowo i rozrzucać rywali po korcie. Tego samego nie można powiedzieć o Ramosie. Reprezentant gospodarzy jest wyraźnie pod kreską w swojej karierze i idzie równią pochyłą w dół. Dużo błędów, słabsze spotkania i nie wyobrażam sobie tego, żeby dzisiaj był w stanie powalczyć.
Oczywiście w sporcie dzieją się różne dziwne rzeczy. Cuevas może być przemęczony wracając z Istanbułu, ale w pełni dyspozycji nie powinien mieć żadnych problemów z wygraną. Wiadomo, że Hiszpan zawsze groźny, tym bardziej na clay&#39;u, jednak nie liczyłbym tutaj na cud. H2H 2-0 dla Cuevasa, oba spotkania w Valencii w 2010 roku.
Saldo: +2.64j

Do góry Bottom