Everton - Liverpool 2 @ 2,10 Pinnacle 4/10
Chelsea - Bournemouth
Gram na przełamanie zwycięskiej passy Chelsea. Okazja ku temu idealna bo zabraknie dwóch ważnych ogniw w szeregach gospodarzy. Costa - brał udział w 50% akcji bramkowych swojej drużyny (13 bramek i 5 asyst). Kante może nie ma oszałamiających liczb, ale to również jeden z lepszych zawodników Chelsea w tym sezonie. Okres świąteczno-noworoczny to czas, gdzie padają niespodziewane wyniki i Chelsea wg mnie przerwie swoją passę w ciągu najbliższych 3 spotkań.
Chelsea - Bournemouth X2 @ 3,22 Marathonbet 4/10
Leicester - Everton
Oba zespoły są beznadziejne jeśli chodzi o obronę i ja tutaj widzę over bramkowy. Dość, że obrona Lisów gra jak gra w tym sezonie, to jeszcze wypadło z niej 2 podstawowych defensorów - Huth i Fuchs. Być może zagra Wasyl, a jak on pojawia się na boisku to zawsze jest grad bramek. Ostatni mecz ze Stoke to spora liczba sytuacji bramkowych z obu stron - zarówno Lisy dopuszczały do sytuacji bramkowych jak i same je stwarzały. Wprawdzie nie zagra Vardy, ale nie jest on tak bramkostrzelny jak w poprzednim sezonie i nie daje tak wiele drużynie jak wcześniej. Ma go kto zastąpić. Everton jest zespołem nieprzewidywalnym. Ich mecze potrafią być nudne i ciężkie do oglądania, a z drugiej strony potrafią grać wesoły futbol i w obronie i w ataku. Statystyki przemawiają za overem, zarówno z tego sezonu jak i H2H z ostatnich dwóch sezonów.
Leicester - Everton over 2,5 @ 2,00 Pinnacle 4/10
Man United - Sunderland
Pomiędzy tymi klubami jest masa powiązań, transferów, oddawanych meczów itp. Wg mnie wygra United, ale oczywiście nie ma sensu tego grać po 1,20. Wolę zagrać gola Rooney'a. Zbliżamy się do półmetka sezonu, a Anglik ma na koncie zaledwie jedną bramkę w lidze, w dodatku strzeloną na początku sezonu. Jednej bramki brakuje do wyrównania klubowego rekordu strzeleckiego Bobby'ego Charltona. Z WBA Rooney był bliski wyrównania tego rekordu, ale trafił tylko w poprzeczkę. Mam nadzieję, że Mourinho wystawi Rooney'a w podstawowym składzie.
Poza tym dobry kurs jest na under 3 bramki. Moyes będzie robił wszystko, żeby odwdzięczyć się za zwolnienie go z United. Jego Sunderland traci mało bramek na wyjeździe w porównaniu do poprzednich sezonów. Mało też strzela. Poza tym większość meczów United u siebie to undery, nie licząc pucharów.
Rooney strzeli @ 2,55 Unibet 3/10 zwrot
Man United - Sunderland under 3 @ 1,826 Pinnacle 4/10
Swansea - West Ham
To co potrafią wyprawiać w obronie jedni i drudzy to kryminał. Oba zespoły są rozczarowaniem tego sezonu. Swansea straciła aż 37 bramek, West Ham 31. W spotkaniach Łabędzi generalnie przeważają overy. Z kolei u Młotów mniej więcej pół na pół. Ostatnio goście zanotowali dwie wygrane i obie w stosunku 1:0. W meczu z Hull mieli masę szczęścia, ponieważ rywale 3 razy trafiali w słupek, stwarzali sporo sytuacji i jakimś cudem nie potrafili nic strzelić. Obrona West Hamu grała bardzo bardzo słabo. Tak mega słaby w ataku zespół jak Hull robił co chciał w ataku. Minimum jedna bramka Swansea powinna paść, tym bardziej, że Łabędzie u siebie strzelają w większości spotkań. Myślę, że zobaczymy w tym spotkaniu parę bramek.
Swansea - West Ham over 2,5 @ 1,85 Marathonbet 4/10
Bez analizy:
Burnley - Boro X HT @ 2,05 Bet365 3/10
Deeney strzeli @ 3,00 Marathonbet 3/10
Watford - CP BTS @ 1,80 Bet365 4/10