michal99652
Użytkownik
Ilość podanych typów: 30
Trafione typy: 14
Nietrafione typy: 16
Zysk/Strata: -20,6j.
Trafione typy: 14
Nietrafione typy: 16
Zysk/Strata: -20,6j.
Co do tego, że do szatni Ducks Bodreau wprowadzi świeżość nie ma wątpliwości. A z tym, że jak mało kto potrafi rozluźniać atmosferę też zgodzę się w 100%. W końcu jak tu nie być wyluzowanym mając przed sobą faceta, wyglądającego trochę jak miły Pan sprzed monopolowego :wink: Ale tak na poważnie... Na niedawnej konferencji prasowej zapytany został o to, jakie widzi największe podobieństwa obecnej sytuacji do momentu, kiedy obejmował ster w Capitals. Odpowiedział, że wtedy największym mankamentem był brak pewności siebie, podobnie jak teraz w Ducks. No, skoro raz się udało to dlaczego ma się nie udać po raz drugi? Przed kaczorami szansa na zwycięstwo niemała, może zadziałać magia nowej miotły, gdyż Boudreau, w porównaniu do nowych trenerów choćby Caps czy Hurricanes, jest szkoleniowcem lepszym o klasę i mającym ogromne doświadczenie. Powstrzymam się jednak od typowania w tym spotkaniu zwycięzcy z prostego względu - po pierwsze Flyers mieli na odpoczynek aż 5 dni, po drugie wiemy, że są po prostu mocną, zgraną ekipą.Zostawiam Washington, ale podążam dalej tym tropem i zatrzymuje się w Anaheim gdzie wylądował Bruce Bodreau, bardzo uradowała mnie ta wiadomość ponieważ jak już ostatnio wspominałem lubię byłego coach'a Caps, a także drużynę Ducks także dla mnie jest to idealne rozwiązanie, które również może okazać się trafione dla Anaheim. Przede wszystkim sposób prowadzenia przez Bodreau zespołu jest świetny, stawia on przede wszystkim na dobrą atmosferę a także nastawia drużynę na ofensywny styl gry, czyli to czego potrzeba Kaczorom, nowy trener musi wydobyć z takiego człowieka jak Bobby Ryan maksimum możliwość, udawało mu się to już w przypadku Semina czy tez Ovcy w WSH dlaczego nie miałoby mu się udać tutaj. Caps prowadzeni przez Bodreau w każdym sezonie mieli dodatni bilans jeśli chodzi o W-L, w kwestii potencjału wydaje mi się że są to drużyny na podobnym poziomie i jest duża szansa że Kaczory pod wodzą nowego trenera zaliczą duży progres jeśli chodzi o formę a także pozycje w samej lidze.