THW Kiel - MKB Veszprem
Według wielu to przedwczesny finał, jednak ja myślę, że węgierskiej ekipie jeszcze trochę brakuje do THW Kiel oraz Barcelony. Obie drużyny mierzyły się już w fazie grupowej. Veszprem wygrało we własnej hali jedną bramką - 31:30, w rewanżu jednak Węgrzy zostali zmieceni z parkietu Sparkassen-Arena 32:21. Myślę, że podobnie będzie w niedzielę. Kilonia pokazała siłę w Final Four Pucharu Niemiec pewnie go wygrywając, w środę ograli Lubekę. Grania dużo, ale u Zebr mamy naprawdę szeroką ławkę i pograli wszyscy, szczególnie z Melsungen. W składzie zabraknie tylko Zeitza, który doznał złamania kości śródręcza. Drugie miejsce zespołu niemieckiego w grupie spowodowało, że grają pierwszy mecz u siebie, co jest na pewno niekorzystne. Będą chcieli zapewnić sobie wysoką zaliczkę przed wyjazdem na trudny teren. Są drużyną mocniejszą i jako główny faworyt do zwycięstwa w tej edycji Ligi Mistrzów muszą to spotkanie wygrać.
THW Kiel @1.22 bet365
Flensburg-H. -HSV Hamburg
Odwieczni rywale z północy Niemiec w tym sezonie grają ze sobą niezwykle często. Każde ich spotkanie było bardzo zacięte i żadna z drużyn nie była w stanie wygrać większą liczbą bramek. Wyniki w tym sezonie:
HSV Hamburg - SG Flensburg 25:25 (DKB
Handball Bundesliga)
HSV Hamburg - SG Flensburg 31:28 (
Liga Mistrzów)
SG Flensburg - HSV Hamburg 29:26 (
Liga Mistrzów)
SG Flensburg - HSV Hamburg 23:23 (DKB
Handball Bundesliga)
HSV Hamburg - SG Flensburg 25:26 (23:23) (Final Four Pucharu Niemiec)
W ostatni weekend w półfinale Pucharu Niemiec potrzebna była dogrywka w meczu pomiędzy tymi zespołami by wyłonić finalistę. Kto wie, może i zobaczymy coś podobnego w rywalizacji 1/4 Ligi Mistrzów.
Jestem przekonany, że rywalizacja ta nie rozstrzygnie się w pierwszym meczu we Flensburgu. Nie sądzę, żeby HSV przegrało więcej niż trzema bramkami. Tak naprawdę spodziewam się, że mogą oni pokusić się o wygraną. Dla wielu zawodników (Igor Vori, Marcin Lijewski, Blazenko Lackovic, Michael Kraus, Dan Beutler) to ostatnia szansa, by coś z tym klubem osiągnąć - przegrali Puchar DKB, a na mistrzostwo szans już nie mają (trudno będzie nawet o podium).
HSV +3,5 @1.57 bet365
AKO: 1,92
Stawka: 100zł
192zł