>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Formatowanie dysku i instalowanie systemu

S 2

sid07

Użytkownik
Ja mam taki problem. Chciałbym sformatować komputer, choć nigdy tego jeszcze nie robiłem. Ale podobno to nie takie trudne :p.
No więc tak: przy włączaniu kompa zmieniam tam w BIOSie napęd i dalej odpalam komputer. Jak już się Windows uruchomi to wkładam płytę i wybieram nową instalację Windowsa. Wszystko fajnie pięknie tylko w pewnym momencie przy kopiowaniu plików wyskakuje błąd, że jakiś tam plik się nie chce skopiować. Biorę ignoruj i później gdy zaczyna się instalacja to wywala problem, że brakuje w/w pliku. Próbowałem 2 razy i za każdym razem to samo, ale za drugim nie skopiowało się więcej plików. Próbować dalej, aż do skutku czy może coś po prostu źle robię?
Płytę z Windowsem mam dobrą (oryginalną), a jak kiedyś kolega robił mi formata to instalował Windowsa właśnie z niej (tylko wydaje mi się, że on więcej czynności robił w BIOSie).

S 2

sid07

Użytkownik
A dokładniej?
A może powinienem jakoś najpierw wyczyścić dysk C czy sformatować go ręcznie (PPM -&gt; Formatuj) tylko nie wiem, czy później jakoś odpalę to płytę z Windowsem... Bo domyślam się, że ten problem z kopiowaniem plików może być winą braku pamięci na dysku C. Niby pisze, że pliki zostaną podmienione przy kopiowaniu, ale może brakuje najzwyklej w świecie megabajtów, żeby takie coś wykonać. Wolnego miejsca na dysku C mam może z 500mb i nie ma opcji, żeby coś usunąć, bo są tam jedynie system i najpotrzebniejsze programy.

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
kurde nie kumam chcesz sformatować komputer a teraz piszesz że na dysku c masz same potrzebne programy .
Tak dla informacji formatować komputer to możesz młotkiem &quot;takim z 5 kilo w miarę szybko sie formatuje im mnij waży tym czas formatowania sie wydłuża &quot;
A na poważnie
Czy chcesz sformatować dysk cały czy tylko jakieś partycje ?
na jakiej partycji masz wina C.D.E ??
luknij na płytę czy nie jest zarys ana i czy niema &quot;prześwitów&quot;:
jaką masz płytę główną marka i najlepiej model &quot; dojdziemy po tym jak prawidłowo skonfigurować bios .
jak nie wiesz to zrób fotę fonem wyglądu biosu .
albo jak sie ładuje 1 czarny ekran to po prawej bądz lewej jest przeważnie znaczek graficzny loga firmy .

S 2

sid07

Użytkownik
Windowsa mam na C. No mam tam najważniejsze programy (ale mam je też na płycie, więc jak coś to zainstaluje od nowa). Chce sformatować tylko C. Płyta na moje oko w porządku. Płyta: MSIKT4V KT-400

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
Dobra bios tylko ustaw botowanie z cd/dvd
opisz dokładnie w którym miejscu masz zonk
czy przed formatowaniem czy po tj czy przed wyborem dysków do formatowania i instalowania
bo z płyty pliki kopiowane są 3 krotnie raz przed formatem
i 2 po formacie .

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
dobra otwórz dowolny folder w lokalizacje wklej
c:\windows\system32\drivers\etc\hosts
potem otwórz z notatnika podmień zawartość i działa ???? a i jeszcze reseta ..

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
Opisałem w fotach 1-2-3
1 byle jaki folder
otwieramy np z notatnika
zapisujemy
mam filmik nakręcić jak to robić ?? to nie złośliwość pytam bo może ja to żle tłumaczę

S 2

sid07

Użytkownik
BRUTUS wyskakuje mi to jak już mam taki niebieski ekran i tam wybieram, żeby zachować ustawienia partycji jakie są i zaczyna się kopiowanie
jest to chyba to 2 kopiowanie, bo pierwsze mam jeszcze normalnie w Windowsie tj. na normalnym ekranie w tle pulpit itd. no nie wiem jak to wytłumaczyć :p

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
aaaaaaaaa
szlak mnie trafi ty nie odpalaj windowsowskiej in stalki w Windowsie
tylko taK
reset
f12 czy co tam by wybrać bios
ustawiamy botowanie na cd
zapisujemy
reset
potem pyta sie czy uruchomić z cd wciskamy byle co
i dalej już po polsku .. wszystko jasne ??

b_r_u_t_u_s 229

b_r_u_t_u_s

Użytkownik
zapodaj mi zrzut pulpitu w tym momencie jak wyskakuje że nie możesz zapisać pliku tak bym widział jeszcze ścieżkę folderu ! ps jakiego masz XP ??

Do góry Bottom