Zwroty jeśli chodzi o zakłady, które jeszcze nie zostały rozstrzygnięte w czasie kreczu, czyłi np. jest 0:6 0:5 i krecz, więc jak dałeś na zwycięstwo masz zwrot, jeśli dałeś, że zawodnik 2 wygra seta to wygrałeś albo powyżej 9,5 gema w pierwszym secie to przegrałeś ????A jak tam u nich z kreczami w tenisie?
Ta zakładka w zamyśle powstała dla wyodrębnienia polskich firm, mających zezwolenia MF a kwestia tego że ta nowa firma prowadzi działalność tylko w necie, jest tu drugoplanowa.czemu ten bukmacher znajduje sie na forum w zakładce bukmacherzy stacjonarni ? ma swoje punkty?
No faktycznie walnąłem "literówkę" pisząc że stawka 200 oczywicie że chodziło o stawke 100 tylko wciaz miałem w głowie "wypłatę " z "normalnego" buka w kwocie 200 i tak sie klikneło ale wiadomo o co chodzi,Nie będę się pastwił - ale tam jest zwykły błąd, bo miała być stawka 100 a jest 200, skoro dostajemy 176 bowiem 100*2*0.88=176 bo gdyby faktycznie stawka miała wynosić 200, to wtedy 200*2*0.88=352
Co do obliczenia różnicy pomiędzy wygraniem 76zł po opodatkowaniu a 100zł bez podatku, to tylko kwotowo ta różnica zysku wynosi oczywiście 100-76=24zł ale już różnica zysku w procentach, wymaga tu wykonania działania uwzględniającego jako punkt odniesienia sumę (wynik dodawania) nakładów na grę a zatem:
24/(100+100)*100=12% :razz:
Czyli 24zł różnicy pomiędzy zyskiem 76 a 100zł, stanowi różnicę 12% zysku od kosztu tych gier.
.............
.................
viren>> Ty też na wielu lekcjach nie byłeś, gdyż 100*2*0.88=176 a nie 188 ????
Ja pier..e , brak słówRaz ze przy stawce 100 czyli 88 zarabiasz 188 przy kursie 2 ????
Nie wiem skad wziales jakies 76
Postawiles 100 realnie, wyjmujesz 188
Wiec 12 procent 'polknal' podateczek
Podatek nie jest od wyplaty (czyli w tym wypadku stawki razy kurs) ale od stawki. A nie drugi raz jeszcze od kursu jak to wyolbrzymiles
Opodatkowana jest stawka a nie kursy
Tak zgoda 12% to stawka podatku i jest to dokładnie tyle i NIGDY tego nie kwestionowałem więc po co mi to powtarzasz skoro to wiem i pisze wyraźnie o tym w obliczeniachgolićBUKI - ZAŁÓŻ SOBIE TEMAT "NAWIEDZENI MATEMATYCY", A TUTAJ DAJ JUŻ SOBIE I NAM SPOKÓJ. I tylko w jednym się zgodzę. Tak, buki z tych 12% nic nie płacą, bo te 12% podatku obrotowego jest przerzucone na gracza. I ZAWSZE TYLE GRACZ TRACI. NIGDY MNIEJ ANI WIĘCEJ.
U nas podatek jest od obrotu. OBRÓT=STAWKA X KURS. Nie ma znaczenia jak to będziesz liczył.Tak zgoda 12% to stawka podatku i jest to dokładnie tyle i NIGDY tego nie kwestionowałem więc po co mi to powtarzasz skoro to wiem i pisze wyraźnie o tym w obliczeniach
tylko mysle że każdego gracze BARDZIEJ interesuje o ile KONKRETNIE ZMNIEJSZY mu sie ZAROBEK/ZYSK po prostu ile na tym TRACI i o tym tu wciąz piszę a tu jest to ZAWSZE WIECEJ niż 12% czasem nawet kilka razy więcej i chyba mi nie zaprzeczysz baba i inni mający jakie wątpliwoci co do moich wyliczeń
JA NIE GRAM u ziemniaków i nie mam zamiaru bynajmniej i po to przedstawiam TE wyliczenia żeby ludziom uwiasdomić że więcej TRACA niż im sie wydaje, a co do ForBet to jeżeli rzeczywiscie maja odprowadzać podatek NA TAKIEJ SAMEJ ZASADZIE jak dotychczas pobierano od ludzi to wątpię żeby im sie to na dłuższą metę opłaciło i albo zbankrutują a gracze zostanąna lodzie (te ich MARNE 50 tys zabezpieczenia to kpina) , albo to tylko podpucha skarbówki albo Fortuny żęby zebraćdane graczy którzy dotąd nie grali w ziemniakach i skontrolować ich pod kątem wczeniejszego albo równoległego grania w "nielegalnych" bukach i tak samo nie mam zamiaru udostępniać im swoich danych.Tylko, jak ktoś gra bez podatku, to nie pobiegnie do ziemniaka, więc po cholere mu te Twoje wyliczenia? A jak Ty grasz u naziemnych i nie chcesz "łamać ustawy", to masz forBET.
Mają koncesję od MF.Jest jeszcze TRZECIE wyjcsie że albo po cichu jakos inaczej ustawili sobie te opodatkowanie a najprawdopodobniej ta ICH LEGALNOŚĆ to zwykła sciema i działa tak samo jak zapewnianie o "legalnosci" przez inne zagraniczne buki jak np Betway, Betsafe itd że "zgodnie z przepisami" co jest dozwolone w UNII POWINNOI być legalne w Polsce która jest jej krajem członkowskim i ustawy krajowe nie mogą być SPRZECZNE z ogólnounijnymi
Dementujemy powyższe informacje. ForBET jest legalną firmą wg polskiego prawa Z KONCESJĄ MINISTERSTWA FINANSÓW (zezwolenie z dnia 4 maja 2016 r. nr PS4.6831.10.2016).Jest jeszcze TRZECIE wyjcsie że albo po cichu jakos inaczej ustawili sobie te opodatkowanie a najprawdopodobniej ta ICH LEGALNOŚĆ to zwykła sciema i działa tak samo jak zapewnianie o "legalnosci" przez inne zagraniczne buki jak np betway, betsafe itd że "zgodnie z przepisami" co jest dozwolone w UNII POWINNOI być legalne w Polsce która jest jej krajem członkowskim i ustawy krajowe nie mogą być SPRZECZNE z ogólnounijnymi
to tyle
Powinieneś się przenieść do wątku o STS....i po to przedstawiam TE wyliczenia żeby ludziom uwiasdomić że więcej TRACA niż im sie wydaje,...