>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ForBET - temat zbiorczy

Status
Zamknięty.
piotrex007 120,9K

piotrex007

Użytkownik
A jak tam u nich z kreczami w tenisie?
Zwroty jeśli chodzi o zakłady, które jeszcze nie zostały rozstrzygnięte w czasie kreczu, czyłi np. jest 0:6 0:5 i krecz, więc jak dałeś na zwycięstwo masz zwrot, jeśli dałeś, że zawodnik 2 wygra seta to wygrałeś albo powyżej 9,5 gema w pierwszym secie to przegrałeś ????

B 8

bc1991

Użytkownik
Wpłata 100 zł -&gt; 600 zł, od razu zleciłem wypłatę (niedziela, chwila po północy). Pieniądze doszły do mnie w poniedziałek (BZ WBK). Zapowiada się dobrze, gram dalej.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
czemu ten bukmacher znajduje sie na forum w zakładce bukmacherzy stacjonarni ? ma swoje punkty?
Ta zakładka w zamyśle powstała dla wyodrębnienia polskich firm, mających zezwolenia MF a kwestia tego że ta nowa firma prowadzi działalność tylko w necie, jest tu drugoplanowa.

golicbuki 123

golicbuki

Użytkownik
Nie będę się pastwił - ale tam jest zwykły błąd, bo miała być stawka 100 a jest 200, skoro dostajemy 176 bowiem 100*2*0.88=176 bo gdyby faktycznie stawka miała wynosić 200, to wtedy 200*2*0.88=352

Co do obliczenia różnicy pomiędzy wygraniem 76zł po opodatkowaniu a 100zł bez podatku, to tylko kwotowo ta różnica zysku wynosi oczywiście 100-76=24zł ale już różnica zysku w procentach, wymaga tu wykonania działania uwzględniającego jako punkt odniesienia sumę (wynik dodawania) nakładów na grę a zatem:
24/(100+100)*100=12% :razz:

Czyli 24zł różnicy pomiędzy zyskiem 76 a 100zł, stanowi różnicę 12% zysku od kosztu tych gier.
.............
.................

viren&gt;&gt; Ty też na wielu lekcjach nie byłeś, gdyż 100*2*0.88=176 a nie 188 ????
No faktycznie walnąłem &quot;literówkę&quot; pisząc że stawka 200 oczywicie że chodziło o stawke 100 tylko wciaz miałem w głowie &quot;wypłatę &quot; z &quot;normalnego&quot; buka w kwocie 200 i tak sie klikneło ale wiadomo o co chodzi,

A co do podsumowania i ostatniego zdania to jest mało nas interesujące jaki jest nasz &quot;koszt gier&quot; , mylący oczy &quot;podatek obrotowy &quot; TYLKO 12% itd
liczą sie FAKTY czyli ILE NAPRAWDE TRACIMY i np
przy kursie 2.0 NASZ ZYSK jest pomniejszony o 24% , zamiast 100 dostajemy 76 czyli jakby był kurs 1,76
przy kursie 1,50 zamiast 50 ZARABIaMY TYLKO 32 czyli o 36% mniej i robi sie z tego kurs 1,32
a dla wiekszosci &quot;naiwniaków&quot; nie umiejacych liczyć, wydaje sie żę skoro &quot;podatek&quot; (czytaj haracz) jest 12% to traci sie TYLKO 12% tymczasem ZAWSZE traci sie więcej, czasem duuużo wiecej niz 12%

Otrzymane punkty reputacji: +1
golicbuki 123

golicbuki

Użytkownik
Raz ze przy stawce 100 czyli 88 zarabiasz 188 przy kursie 2 ????

Nie wiem skad wziales jakies 76

Postawiles 100 realnie, wyjmujesz 188

Wiec 12 procent &#39;polknal&#39; podateczek

Podatek nie jest od wyplaty (czyli w tym wypadku stawki razy kurs) ale od stawki. A nie drugi raz jeszcze od kursu jak to wyolbrzymiles

Opodatkowana jest stawka a nie kursy
Ja pier..e , brak słów
Gdyby tak było to by było PIEKNIE, grając za stówke wieelka tasme z duuzym ako nie tracilibymy 12 % CAŁEJ wygranej tylko symboliczne 12 zł a wygrana dalej by była liczona od stówki
NIESTETY fakt skarbówka dostaje podatku tylko 12 zł z naszej postawionej stówki ale reszta czyli nasz WYPŁĄTA jest jużliczona TYLKO od tych pozostałych 88 zl
CHYTRY TRIK bo buki od naszej stawki potrącą podatek i dalej licza normalnie jakbymy postawili 88 i pomimo że NASZA strata to 12 % od tej większej kwoty czyli wypłaty to bukli NIE TRACĄ, NIC ŻADNYCH kosztów w CAŁOŚCI podatek płaci gracz a buki NIC NIE TRACĄ
Co innego jakby był to podatek od WYPŁATY/ZWROTU, wygranej czy zysku
w tym pierwszym przypadku TAK SAMO nam by przepadło 12% ale buki by musiały do urzędu odprowadzić 12% CAŁEJ naszej wypłaty a tak to w rzeczywistoci NIC NIE TRACĄ
W dotychczasowej postaci tego podatku od gier CAŁOŚĆ podatku płaci gracz a BUKI WOGÓLE NIC NIE TRACĄ
PORAŻKA

baba 134

baba

Użytkownik
golićBUKI - ZAŁÓŻ SOBIE TEMAT &quot;NAWIEDZENI MATEMATYCY&quot;, A TUTAJ DAJ JUŻ SOBIE I NAM SPOKÓJ. I tylko w jednym się zgodzę. Tak, buki z tych 12% nic nie płacą, bo te 12% podatku obrotowego jest przerzucone na gracza. I ZAWSZE TYLE GRACZ TRACI. NIGDY MNIEJ ANI WIĘCEJ.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Przerzucanie na grających podatku obrotowego to nie jest wymysł i praktyka polskich rządów, gdyż tak jest np. w Niemczech przy ich 5% podatku obrotowym - czego dowód jest widoczny na tym kuponie zagranym w niemieckim ziemniaku:
https://forum.bukmacherskie.com/f98/ustawa-hazardowa-prawo-hazardowe-cz-2-a-58266-328.html#post5929150
gdzie jest to trochę inaczej tam urządzone i zaprezentowane na kuponie, bowiem ten podatek powiększa u nich o 5% cenę nadania zakładu i gracz gra kurs/AKO za kasę, jaką na to przeznaczył.
Tu mamy grę systemem 5z7=21 stawką po 1€ więc za 21€ i do tego 5% podatek obrotowy 21*5%=1.05€ stąd do zapłaty razem 21+1.05=22.05€

baba 134

baba

Użytkownik
To trochę inna konstrukcja podatku. To taki &quot;podatek od stawki&quot;, który trzeba od razy dopłacić, a nie jest potrącany z wpłaty za zakład. W sumie bardziej korzystny dla graczy, niż nasz obrotowy - pomijając wysokość. Przy niemieckim podatku gracz, zyskuje w stosunku do tego, gdyby był liczony jest u nas.

golicbuki 123

golicbuki

Użytkownik
golićBUKI - ZAŁÓŻ SOBIE TEMAT &quot;NAWIEDZENI MATEMATYCY&quot;, A TUTAJ DAJ JUŻ SOBIE I NAM SPOKÓJ. I tylko w jednym się zgodzę. Tak, buki z tych 12% nic nie płacą, bo te 12% podatku obrotowego jest przerzucone na gracza. I ZAWSZE TYLE GRACZ TRACI. NIGDY MNIEJ ANI WIĘCEJ.
Tak zgoda 12% to stawka podatku i jest to dokładnie tyle i NIGDY tego nie kwestionowałem więc po co mi to powtarzasz skoro to wiem i pisze wyraźnie o tym w obliczeniach
tylko mysle że każdego gracze BARDZIEJ interesuje o ile KONKRETNIE ZMNIEJSZY mu sie ZAROBEK/ZYSK po prostu ile na tym TRACI i o tym tu wciąz piszę a tu jest to ZAWSZE WIECEJ niż 12% czasem nawet kilka razy więcej i chyba mi nie zaprzeczysz baba i inni mający jakie wątpliwosci co do moich wyliczeń
Tak nawiasem mówiąc to gracze rzadko kiedy na dłuższą metę ZARABIAJĄ na bukmacherce, nawet grając bez podatku a buki ZAWSZE mają zysk , są to po prostu firmy prowadzące taką a nie innądziałalniosć i powinny płacić podatek od swojego zysku więć uważam że powinno sie ciężar podatku przerzucić na nich a nie DOBIJAĆ i tak będących w trudniejszej sytuacji graczy

baba 134

baba

Użytkownik
Tak zgoda 12% to stawka podatku i jest to dokładnie tyle i NIGDY tego nie kwestionowałem więc po co mi to powtarzasz skoro to wiem i pisze wyraźnie o tym w obliczeniach
tylko mysle że każdego gracze BARDZIEJ interesuje o ile KONKRETNIE ZMNIEJSZY mu sie ZAROBEK/ZYSK po prostu ile na tym TRACI i o tym tu wciąz piszę a tu jest to ZAWSZE WIECEJ niż 12% czasem nawet kilka razy więcej i chyba mi nie zaprzeczysz baba i inni mający jakie wątpliwoci co do moich wyliczeń
U nas podatek jest od obrotu. OBRÓT=STAWKA X KURS. Nie ma znaczenia jak to będziesz liczył.
Przykład stawka 100 x kurs 10
Na kuponie masz - stawka 100 - podatek 12% x kurs 10 = 880
Zysk 780
Policz sobie inaczej
stawka 100 x kurs 10 = 1000 - podatek 12% = 880
Zysk 780.
I taki jest u nas ten podatek, że za ile nie zagrasz, obojętnie jaki kurs, ZAWSZE TRACISZ 12%.
I przestań kombinować.
NO PROŚCIEJ JUŻ SIĘ NIE DA WYTŁUMACZYĆ. JAK NIE ZROZUMIESZ - TRUDNO, ALE JUŻ NIE ŁAM ELEMENTARNYCH PODSTAW MATEMATYKI.

golicbuki 123

golicbuki

Użytkownik
BABA Ty piszesz wogóle o innej kwestii niż ja , pokazujesz swoje racji w sprawach których JA wogóle nie kwestionuję czyli żę podatek jest 12% od OBROTU i że jest to ZAWSZE 12%
Ale co mnie jako gracza interesuje od czego i jak jest naliczany jaki &quot;podatek&quot; (nawiasem mówiąc to jakis haracz a nie podatek) graczy interesuje ILE TRACĄ ze zwojego ZYSKU po prostu o ile mniej zarobią, i tak np przy kursie 2.0 podatek 12 % naliczy sie od STAWKI ale RÓWNIEZ o 12% zmniejszy sie nam ZYSK więc tracimy 2 razy po 12% z włożonych REALNYCH naszych 100 zł zarabiamy 76 ZAMIAST 100 i jakby nie patrzeć TRACIMY 24 czyli o 24% mniej niż zarobilibymy bez podatku i to jest NAJWAŻNIEJSZE

B 293

buks65

Użytkownik
Tylko, jak ktoś gra bez podatku, to nie pobiegnie do ziemniaka, więc po cholere mu te Twoje wyliczenia? A jak Ty grasz u naziemnych i nie chcesz &quot;łamać ustawy&quot;, to masz forBET.

golicbuki 123

golicbuki

Użytkownik
Tylko, jak ktoś gra bez podatku, to nie pobiegnie do ziemniaka, więc po cholere mu te Twoje wyliczenia? A jak Ty grasz u naziemnych i nie chcesz &quot;łamać ustawy&quot;, to masz forBET.
JA NIE GRAM u ziemniaków i nie mam zamiaru bynajmniej i po to przedstawiam TE wyliczenia żeby ludziom uwiasdomić że więcej TRACA niż im sie wydaje, a co do ForBet to jeżeli rzeczywiscie maja odprowadzać podatek NA TAKIEJ SAMEJ ZASADZIE jak dotychczas pobierano od ludzi to wątpię żeby im sie to na dłuższą metę opłaciło i albo zbankrutują a gracze zostanąna lodzie (te ich MARNE 50 tys zabezpieczenia to kpina) , albo to tylko podpucha skarbówki albo Fortuny żęby zebraćdane graczy którzy dotąd nie grali w ziemniakach i skontrolować ich pod kątem wczeniejszego albo równoległego grania w &quot;nielegalnych&quot; bukach i tak samo nie mam zamiaru udostępniać im swoich danych.
Jest jeszcze TRZECIE wyjcsie że albo po cichu jakos inaczej ustawili sobie te opodatkowanie a najprawdopodobniej ta ICH LEGALNOŚĆ to zwykła sciema i działa tak samo jak zapewnianie o &quot;legalnosci&quot; przez inne zagraniczne buki jak np betway, betsafe itd że &quot;zgodnie z przepisami&quot; co jest dozwolone w UNII POWINNOI być legalne w Polsce która jest jej krajem członkowskim i ustawy krajowe nie mogą być SPRZECZNE z ogólnounijnymi
to tyle

L 124

lemko

Użytkownik
Jest jeszcze TRZECIE wyjcsie że albo po cichu jakos inaczej ustawili sobie te opodatkowanie a najprawdopodobniej ta ICH LEGALNOŚĆ to zwykła sciema i działa tak samo jak zapewnianie o &quot;legalnosci&quot; przez inne zagraniczne buki jak np Betway, Betsafe itd że &quot;zgodnie z przepisami&quot; co jest dozwolone w UNII POWINNOI być legalne w Polsce która jest jej krajem członkowskim i ustawy krajowe nie mogą być SPRZECZNE z ogólnounijnymi
Mają koncesję od MF.
http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/766655/5657794/Podmioty+posiadaj%C4%85ce+zezwolenia+na+urzadzanie+zak%C5%82ad%C3%B3w+wzajemnych+za+po%C5%9Brednictwem+sieci+Internet+nowy+komunikat+20+05+KLE.pdf
Pozycja 6-ta.

forbet 67

forbet

Użytkownik
Jest jeszcze TRZECIE wyjcsie że albo po cichu jakos inaczej ustawili sobie te opodatkowanie a najprawdopodobniej ta ICH LEGALNOŚĆ to zwykła sciema i działa tak samo jak zapewnianie o &quot;legalnosci&quot; przez inne zagraniczne buki jak np betway, betsafe itd że &quot;zgodnie z przepisami&quot; co jest dozwolone w UNII POWINNOI być legalne w Polsce która jest jej krajem członkowskim i ustawy krajowe nie mogą być SPRZECZNE z ogólnounijnymi
to tyle
Dementujemy powyższe informacje. ForBET jest legalną firmą wg polskiego prawa Z KONCESJĄ MINISTERSTWA FINANSÓW (zezwolenie z dnia 4 maja 2016 r. nr PS4.6831.10.2016).
Informację tę można sprawdzić pod adresem http://www.finanse.mf.gov.pl/documents/766655/5657794/Podmioty+posiadaj%C4%85ce+zezwolenia+na+urzadzanie+zak%C5%82ad%C3%B3w+wzajemnych+za+po%C5%9Brednictwem+sieci+Internet+nowy+komunikat+20+05+KLE.pdf

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom