Zawsze zachwalaliśmy tego buka, odkąd wszedł życzyliśmy mu jak najlepiej (mówię o naszym gronie typujących). Niestety od czerwca niewiele się poprawia, selekcje wybranych typów nie istnieją,
live bardzo słaby, wersja mobilna przesłaba, do tego ta ogromna marża. Nie ma co mówić, że brak podatku - kursy wyglądają zdecydowanie gorzej niż na STS czy
Fortunie. Dodatkowo stali klienci mają minimalne bonusy, które przyznawane są z łaską.
Czekam na bonus 500 + za miesiąc marzec i spadam stamtąd.
Dokładnie o to chodzi! Nie jestem jak niektórzy tutaj bezkrytyczny do grobowej deski wobec danej firmy. Na początku bardzo ich chwaliłem i grałem tam, bo faktycznie można było grać bez podatku i kursy były nieporównywalnie wyższe. Oczywiście, zdarzało się często, że wygrana była troszkę niższa niż w całorocznym, ale były to małe różnice (przy graniu np. za 100zł wygrana rzędu 250zł i 253zł. Fajnie jednak było wspierać coś nowego, polskiego, bez podatku. Przymykałem oko na przejrzystość strony, słabą ofertę
live, wersję mobilną, która delikatnie mówiąc nie była zbyt intuicyjna, nie wspominając o braku możliwości przez tę stronę zrobienia depozytu. Więc jeśli byłem na komórce i chciałem wpłacić pieniądze, ściągałem specjalnie przeglądarkę Puffin (obsługującą flasha), i wchodziłem na pełną stronę
forbet i wpłacałem pieniądze w ten sposób. Mieli ciekawe promocje ako friendly, których warunki teraz zmienili i już nie jest tak fajnie. Obniżka kursów, co powoduje, że nawet przy podatku 6% bardziej opłaca się grać u innych. Odnośnie kursów powyżej 2 i kuponu z trzema zdarzeniami pisałem w innym temacie kiedyś - bardzo sprytny chwyt
forbetu. Często gra się duble np. po kursach 1,4-1,5 i teraz pewnie sporo osób połakomi się na dobitkę jakiegoś kursu rzędu 1,05-1,1, żeby zniwelować podatek i się na tym natnie. Wiem, bo sam tak zrobiłem raz i żałowałem :jezora: Ludzie wyśmiewają się z STSa, ale w nim czasem też się zdarzają dobre, a już na pewno na tle polskiej konkurencji, kursy (szczególnie w
Typach Dnia). Zdarza mi się tam zagrać, bo wprowadzili te szybkie wypłaty, a to też dobra sprawa. Poza tym nareszcie o szybkie wpłaty postarała się
fortuna. Mają
wysokie kursy, przejrzystą stronę, zawsze mi tam brakowało możliwości wpłaty błyskawicznej, gdy np. chciałem wpłacić z mBanku, czy po zmianie banku z ING po 20:00 i puścić kupon na
LM to z
fortuny już nie mogłem skorzystać, bo transferuj obsługują moje banki do 20 (mBank nawet do 19) i tylko w dni powszednie. Dobre kursy i ofertę ma totolotek (wczoraj choćby nawet kurs na Wisłę Płock z Cracovią 2,25, czyli 1,98 po podatku, a
Unibet choćby miał 2,0).
Wysokie kursy jak na polskie warunki ma lvbet - zdarzyło mi się tam 2 razy wcześniej zagrać i byłem zadowolony. Jedyny szkopuł był z szybkością wypłaty, która trwała bodajże 5 dni, ale podobno z tym się u nich polepszyło. Jeśli dają bonusy, to na dobrych warunkach obrotu i są ludzcy też. Odnosi się to ostatnie do bonusu za okazanie karnetu na mecze Wisły Kraków. Ja jednak chodzę na mecze i kupuje bilety pojedynczo, od początku sezonu opuściłem raptem 3 mecze z powodu pracy i uznali mi te bilety wszystkie i też dostałem bonus 50zł, obrót 4x 1,75 więc dobre warunki. I mają jako jedyni w Polsce azjany. Kuleje za to w lvbet strona, która chodzi wolno i jest bardzo, ale to bardzo nieintuicyjna. Milenium ma fajną możliwość łączenia zakładów jak całoroczny np. zwycięstwo gospodarzy + powyżej 10,5 rożnych + poniżej 4,5 kartki. W e-toto zdarzyło mi się raz puścić mini taśmę i weszła, ale póżniej już tam nie grałem
Także jak
forbet był na początku świetny i można było na wszelkie braki i niedociągnięcia przymykać oczy, bo brali cały podatek na siebie i kursy mieli przyzwoite, to odkąd zjechali z kursami i biorą połowę podatku, to te niedociągnięcia są "lepiej widoczne" i ja tam nie gram od jakiegoś czasu już