Spotkanie : Blues - Pelicans
Typ : Mniej niż 4,5
Kurs : 2,00
Buk.: Bwin
Analiza : Na dzisiaj wybrałem spotkanie w ramach rozgrywek SM - Liiga , czyli pierwszej ligi Hokeja na lodzie w Finlandii . Będzie to już spotkanie ćwierćfinałowe fazy playoff . Aktualnie jest bilans 3:3 , a wiec dzisiaj zobaczymy ostatnie spotkanie i poznamy półfinalistę . Gospodarzami spotkania będą zawodnicy Blues , którzy na własnej tafli będą podejmować nieobliczalny Pelicans . Spotkania ćwierćfinałowe wyglądały tak : pierwsze wygrał zespół Pelicans na wyjeździe 0:1 , następnie Blues wygrał na wyjeździe 3:4 , następnie pelicans wygrał 2:3 na wyjeździe , potem Blues znów na wyjeździe 3:4 , następnie pelicans na wyjeździe 1:2 po dogrywce , oraz wczoraj Blues pewnie na wyjeździe wygrał 2:7 . A wiec jak widać w żadnym spotkaniu ćwierćfinałowym , żaden zespół nie był w stanie wygrać na własnej tafli . Wszyscy dzisiaj grają na zespół Blues , ale ja bym liczył na niespodziankę i awans do półfinału zespołu Pelicans . Po rundzie zasadniczej zespół Blues zajął 2 pozycje i zgromadzili na swoim końcie równo 100 pk . U siebie mieli bilans 19-10 , a w bramkach 90:62 , a wiec średnio grają na własnej tafli . Zespół Pelicans po rundzie zasadniczej zajął 9 pozycje i dopiero po barażach awansowali do ćwierćfinału . Na wyjeździe mieli bilans 12-17 , natomiast w bramkach 63:73 ! . Dzisiaj liczę na bardzo wyrównany mecz i spodziewam się wyniku 1:1 i po dogrywce dopiero zostanie wyłoniony zwycięzca , ale liczę po cichu na awans zespołu Pelicans . Dzisiejszy mój typ Mniej niż 4,5 uzasadniam tym , że oba zespołu będą grały bardzo uważnie z tyłu i nie ma co liczyć na dużą ilość goli ponieważ Pelicans na wyjeździe gra bardzo ofensywnie , a widać , że dawało im to skutek w poprzednich meczach , a wiec wątpię , żeby zmienili taktykę . Typ mniej niż 4,5 jest bardzo realny dlatego dzisiaj tak stawiam.