Dzisiaj byliśmy świadkami bardzo dziwnego meczu.
Rosja standardowo wręcz przespała/przesrała/odpuściła/spusiaczyła 1. seta, a później się wzięli do roboty

przy 20:16 w 3. secie i 1:1 w meczu nagle masa dziecinnych błędów, Kanarki wzięły co im dali i zrobiło się 1:2. Bardzo dziwna postawa Ruskich, gdyby nie to rozproszenie, to dalej by miała bardzo ciężko
Brazylia.
Ktoś się może zastanawiać, po co ja to w ogóle piszę? Płacz po meczu? :razz: Niee. Widzę po prostu jutro szansę dla Iranu. Nie dość, że 2 razy już z nimi w grupie wygrali(chociaż występy grupowe można w pewnym sensie brać z lekkim dystansem), to jednak coś to znaczy. Dodatkowa szansa, to to do czego piję: Iran wygrywając 3:2 zapewnia sobie 2. miejsce, Brazylii wystarczają do 1. pozycji 2 sety i wtedy dzieje się ważna sprawa:
Rosja odpada z LŚ. Biorąc pod uwagę to, że Ruscy ostatnio są dla Brazylii bardzo trudnym przeciwnikiem, to na ich miejscu zdecydowanie bym wolał zagrać z Iranem(chociaż ci i tak by zapewne polegli z Włochami), niż dać możliwość rewanżu Ruskim, którym być może minie już kac, czy co to oni mieli(tyle że to już 2 dni :razz ???? . Możliwy jest mocny start Brazoli, bo w końcu przegrana za 3 punkty dla Iranu spycha ich na 2. miejsce i wstawia do SF prawdopodobnie z Włochami, więc nie można za bardzo popuścić. Według mnie typ do grania
live, chociaż jak się pojawi opcja
Brazylia wygra 1. seta i przegra mecz, to pogram takie cuś. Oprócz tego DW Iran 3:2(bo tylko on daje awans brazylii z 1. i Iranowi z 2. msca) a reszta to już
live. Może i sporo Macierewiczowego gadania, ale po prostu tak mi się to jakoś w głowie układa. Jeśli bredzę, to proszę o usunięcie, ale wg mnie jakieś value w tym jest

jeszcze raz podkreślam:
typ do grania głównie
live, przy 0:2 ale przed meczem też można coś zawsze chapnąć
Iran v Brazylia 1
Iran v Brazylia DW: 3:2
Brazylia wygrywa 1. seta i przegrywa mecz
PS
Pewnie ktoś będzie miał wątpliwości, więc napiszę:
"
Zasady ustalania kolejności: 1. liczba zdobytych punktów; 2. większa liczba wygranych meczów; 3. wyższy stosunek setów; 4. wyższy stosunek małych punktów." źródło: fivb->wiki
więc Iranowi 1 punkt czyli tylko 2 wygrane sety nie starczają