>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Finał World Grand Prix 2009

Status
Zamknięty.
radek03 90

radek03

Forum VIP
Sorry radek 03 ale bloku 159cm nie było , gdyż ta zawodniczka będąc w pierwszej linii odchodziła do asekuracji.Zawodniczka o wzroście 190 cm jak piszesz może znacznie mniej w ataku przy &quot;kijowym&quot; przyjęciu(z reguły dobrze ustawiony blok) niż zawodniczka Jarońska o wzroście 170 cm przy przyjęciu w punkt(blok dziurawy , ruchomy). To jest oczywiste.
No racja Takeshita w większości odchodziła od siatki aby bronić w polu, jednak przy wydłużanych akcjach niekończonych w pierwszym uderzeniu, kiedy nie było czasu na ułożenie wszystkich formacji, to i ona skakała do bloku i o dziwo czasami udało się jej zrobić wyblok. Na taki zespół jak Japonia, wystarczy przyjęcie nawet zaliczane do tego niedokładnego, np. na 4. metr, wtedy rozgrywająca jest w stanie dorzucić górnym świeczkę na skrzydło i tyle, tam już te &quot;tyczki&quot; muszą kończyć. Nie wiem czy widziałeś mecz, ale tak to właśnie wyglądało, Holenderki ściągały piłkę niemiłosiernie i to pozwoliło na wybloki, powinny grać na zasięgu. Holandia wydaje mi się zlekceważyła Japonki, bo gdyby grały &quot;normalnie&quot;, to mecz powinien skończyć się 3-0 dla pomarańczowych.

Ale już nie ma co wracać do tych meczów, teraz czekają nas jeszcze dwa dni, jednak już tak wielkich emocji nie będzie, bo karty w zasadzie rozdane, wygrana dla Brazylii, o drugie walczy Rosja i Holandia. Gdyby nawet Holandia jutro wygrała z Brazylijkami, to i tak mają na tyle niekorzystny bilans pkt, że to nie wystarczy.

natmar21 100

natmar21

Użytkownik
Mam ochotę zagrać dwa razy Chinki.Po przemnożeniu ako powinno być ponad 2. Jutro ogrywają Japonię ( 1,5 w unibecie ) , a pojutrze Niemki.Obserwując ten turniej myślę że tak się stanie.Uważam że możliwości Chinek pozwalają wysnuć takie przypuszczenie.Do tej pory grały z faworytkami GP i poległy , ale dwa wygrane mecze z w/w zespołami mogą je wywindować na czwarte miejsce ( obecnie ostatnie 6 ).Japonki po dzisiejszym maxie uważam że jutro zagrają trochę gorzej i wrócą po porażce na &quot;swoją&quot; pozycję ( niżej w tabeli od Chinek ). Niemki natomiast to na obecną chwilę zespół słabszy od Chinek i po prostu przegra.Co o tym sądzicie ?

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Również myślałem nad zagraniem na Chinki. Są zdecydowanie lepszym zespołem od jutrzejszego rywala, jak do tej pory nie wygrały jeszcze żadnego meczu. Jutro teoretycznie łatwiejszy łatwiejszy rywal, ale jeśli Japonia zagra tak jak z Holandią to będzie ciężko chociaż wątpię w to aby udało im się zagrać dwa razy tak dobry mecz. Chyba z wszystkich zespołów uczestniczących w turnieju finałowym potrafią to tylko Brazylijki. Japonki we wcześniejszych meczach, potrafiły nawiązać walkę równorzędną tylko w krótkim czasie podczas meczu. Trzeba przyznać, że mecz z Holandią w ich wykonaniu był znakomity. Ich gra sprawiła, że Holenderki nie wiedziały co się dzieje na boisku. Myślę, że Chinki wyjdą zmotywowane, aby wreszcie odnieść pierwszą wygraną i odwiecznym lokalnym rywalem a na pewno będzie to przyjemniejsze zwycięstwo przy japońskiej publiczności.
Kusiło mnie jeszcze zagrać handicap +2.5 na Holandię, można w Unibet dostać kurs na to aż 2.0. Niby Holenderki są w stanie nawet wygrać z Brazylią, ale chyba nie po takim meczu jak zagrały z Japonią. Ogólnie w turnieju finałowym strasznie się męczą. Najpierw wygrały ledwo z Chinkami, potem męczarnie z Niemkami a z Japonią to już całkiem im nie wyszło i w rezultacie praktycznie wszystko pozamiatane jest i Brazylijki mają wygraną na wyciągnięcie ręki. Nie wiem czy będzie jeszcze stać je na powalczenie z Brazylijkami, które z każdym meczem się coraz bardziej rozkręcają a dzisiaj kompletnie zmiotły Niemki. Dla mnie tutaj jest możliwy scenariusz i odpuszczę sobie ten mecz.

natmar21 100

natmar21

Użytkownik
Do meczu Hol - Bra tylko kilka minut więc trzeba się szybko decydować czy coś z tego zagrać.Myślę że wczoraj Hol &quot;musiała&quot; wygrać i zaskoczona przez Jap nie odnalazła się do końca meczu.Dziś zagrają na luzie bo przecież porażka z Bra jest rzeczą &quot;normalną&quot; a może się uda wygrać? Seta urwą uważam.Teraz unibet na to daje 1,92.

radek03 90

radek03

Forum VIP
podsumowanie
Tabela końcowa World Grand Prix 2009:

Wygrał główny faworyt - Brazylia. Ale wiadomo, gdzie jest reprezentacja Brazylii czy męska czy żeńska zawsze jest głównym faworytem. Podopieczne Guimaraesa mimo, że już nie tak pewnie jak rok temu, to jednak za sprawą swojej bardzo dobrej gry a i też czasem szczęściu potrafiły wygrać wszystkie spotkania, zarówno w fazie zasadniczej jak i finałowej. Drugie miejsce dla Rosjanek. Patrząc na pierwszą fazę, trochę niespodziewanie, gdyż tam grały słabo, jednak tutaj zasłużenie zajęły tak wysokie miejsce. Mogą sobie teraz, patrząc z perspektywy czasu, Rosjanki pluć w brodę, w TB z Brazylią prowadziły 14-12, potem przy wyniku 14-13 miały łatwą piłkę na mecz a jak się teraz okazuje także na wygraną całego cyklu WGP. Na pochwałę zasługują także Niemki, które tutaj do faworytek nie należały, ale jednak zdołały wskoczyć na podium. Zawiodły trochę Chinki, ale jeszcze bardziej Holenderki. Sądziłem że to właśnie mecz tej drużyny z Brazylią zadecyduje o wygranej, jednak Holenderki grały dobrze do czasu, stanęły w meczu z Japonią i tak straciły szansę na triumf. Ostatnie miejsce w finale, w zasadzie zgodnie z planem zajęły Japonki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom