Składy już mamy:
Real: Essien, Albiol, Sergio Ramos, Coentrao; Xabi Alonso, Khedira, Modric; Özil, Cristiano Ronaldo, Benzema
Atletico: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Mario Suárez, Gabi; Koke, Arda Turan; Diego Costa, Falcao
Faworytem bez wątpienia jest tu Real, bo Atletico przed ważniejszymi meczami przeważnie dawało ciała. Nie potrafili spiąć się na rezerwowych Realu to co dopiero mówić na praktycznie najsilniejszy skład (?). To jest finał i trochę głupio faworyzować jedną drużynę więc popatrzyłem trochę na kartki i wybrałem to co według mnie było za wysoko.
Przede wszystkim rzucił mi się Khedira, który jest w wyjściowym składzie i pozycja na jakiej gra często zmusza go do gry faul. Proszę tylko zobaczyć, że sąsiadujący z nim Xabi Alonso również często zbiera kartki, ale kurs na jego kartkę nie wynosi nawet 2,00. Kurs powyżej 3 na Khedire pobieram. W tym sezonie zawodnik moim zdaniem mocno rozwinął się w kierunku ofensywnym i częściej widzimy go w polu karnym rywala. Jest za to dość wolny więc przy kontrach może ratować się faulem.
Dominować powinien Real więc to Atletico powinno być częściej zmuszane do defensywy. Duet środkowych obrońców Godin - Miranda spisuje się bardzo dobrze, ale obaj zawodnicy często też łapią kartki. Na Mirandę również mamy tym razem kurs w granicach 3 i ja to pobieram. Środkowy obrońca zawsze ma sporo roboty. Na skrzydłach Królewskich dobrzy zawodnicy, a to właśnie często środkowi obrońcy muszą asekurować swoich kolegów grających na bokach obrony.
Po stronie Juanfrana będzie biegać Cristiano Ronaldo więc tu wiele tłumaczyć nie trzeba. Trochę się nabiega i na pewno kiedyś się spóźni.
Khedira kartka 3,20 Expekt
Miranda kartka 3,00 Expekt
Juanfran żółta kartka 3,25 Betsson
Gram płaską stawką na wszystkich.