>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Finał Ligi Europejskiej: Atletico Madryt - Athletic Bilbao - 9.05.2012 - środa

Status
Zamknięty.
dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP

Atletico Madryt - Athletic Bilbao

kursy Unibet: 2,40 -- 3,40 -- 2,85
Dwie hiszpańskie drużyny awansowały do Finału LE, w półfinałach wyeliminowały odpowiednio Valencię oraz Sporting Lizbona. Ciężko wskazać faworyta tego finału, na mnie większe wrażenie zrobiła drużyna Basków i za nich będę ściskał kciuki w tym finale. Kursy mniej więcej wyrównane.
Finał odbędzie się w Bukareszcie na stadionie Stadionul Naţional Lia Manoliu.​

Zapraszam do dyskusji

K 10

kamil11a

Użytkownik
Również ciekawe są kursy na to zdobędzie puchar LE po 1.82 , (zależy od buka)
Osobiście pogram na Bilbao. Podoba mi się ich gra , wyeliminowali ManU , Schalke oraz Sporting Lizbona -w całkiem niezłym stylu. Obie ekipy są ekipami bramkostrzelnymi więc można pokusić się o BTSa i over. Kto wygra? Moim zdaniem Bilbao i tak zagram ale również możemy się spodziewać remisu i kwestia triumfu rozwiąże się w doliczanym czasie gry lub w karnych i chyba można się pokusić zagrać na remis - kurs 3.40 , obie ekipy wyrównane więc to możliwe.

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Informacja być może nie do końca związana z finałem, ale doszukałem się ostatnio ciekawych doniesień z Hiszpanii. Dla niektórych piłkarzy Bilbao ten finał może być pożegnalny z drużyną. Jak donoszą źródła internetowe - Trener Realu Madryt &quot;The Special One&quot; rozważa ściągnięcie na Santiago Bernabeu aż czterech zawodników Athletiku. To byłoby kolosalne osłabienie przed nowym sezonem tej ekipy.
Jak podaje dziennik &quot;Marca&quot; ci zawodnicy to Javi Martinez, Iker Muniain, Fernando Llorente i Andoni Iraola.
23-letni Martinez miałby być idealnym zastępcą, a w dalszej perspektywie następcą Xabiego Alonso w środku pomocy &quot;Królewskich&quot;. 27-letni Llorente i młodszy o siedem lat Muniain zwiększyliby rywalizację w ataku, a zarazem pole manewru Mourinho w tej formacji. Wreszcie najstarszy z tej grupy Iraola (30 lat) na prawej obronie rywalizowałby o miejsce w składzie z Alvaro Arbeloą.
Gdyby Real chciał ściągnąć w &quot;pakiecie&quot; tych czterech zawodników, musiałby za nich zapłacić w sumie zapewne około 80 milionów euro. Serwis transfermarkt.de wycenia wymienionych zawodników w sumie na 76 milionów (Llorente 25, Martinez 22, Muniain 20, Iraola 9). Więcej informacji o samym meczu po najbliższej kolejce Primera Division.
źródło
W rozgrywkach La Liga Atletico jest pięć miejsc wyżej niż Bilbao i ma nad nimi cztery punkty przewagi. Nie ma co się jednak tym sugerować. Warto natomiast wziąć pod uwagę fakt, że gracze z San Mames odpuścili w tym sezonie ligowe ambicje na rzecz jak najlepszego wyniku na arenie międzynarodowej. Dlatego myślę, że do końca będą walczyli ambitnie o wygranie Ligi Europejskiej. Specjaliści przewidują, że w to klub z Vicente Calderon sięgnie po trofeum, a kurs na ich wygraną wynosi nieco mniej niż na ekipę z Bilbao. Faworytami do strzelenia pierwszego gola w środowym finale są oczywiście Radamel Falcao oraz Fernando Llorente, którzy są najlepszymi strzelcami w swoich drużynach. Mecz ciężki do typowania pod względem bukmacherskim. Liczę na dogrywkę i walkę do ostatniego gwizdka sędziego. Po &#39;90 minutach spodziewam się remisu bramkowego. Co przy typie dodatkowej bramki bla Bilbao powinno zaowocować trafnym typem.
Typ: Atletic Bilbao +1 bramka
Kurs: 1.50

Typ: obie strzelą
Kurs: 1.67

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Na stronie Marki można głosować na poszczególnych piłkarzy, którzy są lepsi na danych pozycjach ale ja tam wolę zrobić swoje porównanie, które oczywiście będzie moim spojrzeniem ale postaram się zrobić to w miarę obiektywnie:

Bramka

VS

Iraizoz Courtois
Zaczynamy od bramkarzy, a tutaj pojedynek już doświadczonego Baska z młodziutkim Belgiem. Iraizoz potrafi wiele wybronić, co pokazywał chociażby w spotkaniach z Schalke czy Realem Sociedad w tym sezonie ale również lubi czasem coś zawalić i dla mnie to taka trochę tykająca bomba. Z kolei Courtois z tego co ja oglądałem Atletico to prezentuję równą formę i jeśli o mnie chodzi to ja właśnie wolę mieć zawodnika może i słabszego ale równego, aniżeli takiego, któremu nie wiadomo kiedy strzeli coś głupiego do głowy. Typ: Courtois
Obrona

VS

Iraola Juanfran
Pojedynek prawych obrońców i tutaj już jestem bardziej za zawodnikiem Athletic. Co prawda Juanfran jest nieoceniony w ofensywie, gdyż na prawą obronę został przestawiony ze skrzydłowego, to jednak w defensywie czyli tam gdzie ma najwięcej do roboty, to już nie ma takich umiejętności. Z kolei Iraola to kandydat do gry na Euro na prawej obronie i myślę, że może wygrać rywalizacje nawet z Arbeloą. W ofensywie co prawda może nie daje tyle co Juanfran ale w obronie już za to o wiele pewniejszy i ciężki do przejścia, a do tego kapitan czyli człowiek, do którego można mieć zaufanie. Typ: Iraola

VS
J.Martinez Godin​

Starcie jednego z najlepszych defensywnych graczy w Hiszpanii z jednym z liderów obrony reprezentacji Urugwaju. Javi Martinez ma od kilku lat mnóstwo propozycji z mocniejszych klubów, a mimo to póki co gra dla Athletic i całkiem możliwe, że tak dalej zostanie. Zawodnik, który potrafi wyłączyć z gry nawet Messiego, co pokazał na Camp Nou w tym sezonie ale przede wszystkim lider obrony. Godin to też zawodnik mocny ale któremu jednak przydarzają się od czasu do czasu klopsy, ale to bardziej było w Villarreal. Jak dla mnie to solidny gracz ale w mojej ocenie pewnego poziomu po prostu nie przeskoczy. Typ: Javi Martinez

VS
Amorebieta Miranda​

Kolejne ciekawe starcie, a ich uczestnikami będą zawodnicy z Ameryki Płd. Amorebieta to reprezentant Wenezueli, gdyż w tamtym kraju się urodził ale jest to Bask z krwi i kości więc nie ma co gdybać na jego temat. Zawodnik, który potrafi zagrać super długą piłkę, o czym możemy pamiętać chociażby po meczu Athletic-MU na San Mames, gdy to Llorente dostał super piłę i z woleja strzelił pięknego gola. Jednak on się trochę za często &quot;gotuje&quot; i dlatego dostaje sporo żółtych kartek, a także potrafi od czasu do czasu zrobić jakiś błąd. Dla mnie to dobry defensor ale nie jakiś wybitny. Mirande znam dłużej, gdyż miałem okazje go obserwować jeszcze gdy grał w Sao Paulo. Tam był dla mnie najlepszym obrońcą ligi, a tutaj zawodnikiem, który prowadzi tą defensywę. Pewny i zdecydowany w swoich zagraniach i dlatego mój typ jest tutaj na niego. Typ: Miranda

VS
Aurtenetxe Filipe Luis​

Kolejna para to lewi obrońcy. Aurtenetxe to prawdziwe objawienie tego sezonu, jednak z nim jest też problem, że lepiej gra w ofensywie, aniżeli w obronie. Fakt, że też taki cieniutki w obronie nie jest ale jednak ja wymagam od obrońcy przede wszystkim żeby bronił, a dopiero potem mnie interesuje ofensywa. Jeszcze rok temu był mistrzem Europy do lat 19, a już niedługo może wskoczy na lewą stronę obrony w reprezentacji. Z kolei Filipe Luis to człowiek, który jest w stanie zagrać w reprezentacji Brazylii. Fakt, że to może nie jest Michel Bastos ale czy taki Adriano albo Andre Santos są od niego lepsi? Ja tak nie uważam i myślę, że jest to zawodnik dużego formatu, który wiele potrafi i dlatego w tej parze stawiałbym na niego. Typ: Filipe Luis
Pomoc

VS

Iturraspe Mario Suarez​

Pojedynek dwóch zawodników, których się najmniej docenia, a powinno. Iturraspe to człowiek, który jest odpowiedzialny za rozbijanie ataków rywali i gdy on gra dobrze, to wtedy taki Herrera ma więcej okazji na granie piłką. A jako, że zazwyczaj Iturraspe gra dobrze, to tak się dzieje. Niby minusem jest duża liczba żółtych kartek, bo tych we wszystkich rozgrywkach zebrał już 22 &quot;sztuki&quot;!!! Ale defensywny pomocnik po prostu taką ma rolę, że musi przerywać akcję, a często to się kończy faulami i w efekcie kartkami. Mario Suarez to też piłkarz dobry w swojej profesji, jednak ja aż tak jakoś go nie cenię wysoko. Nie wiem z czego to wynika nawet sam... Jeśli chodzi o kartki to jego wynik nie jest taki zły, bo tylko 10 w przeciągu całego sezonu ale warto dodać, że jednak gra trochę mniej od Ituraspe i dlatego ja wybieram tutaj Baska: Typ: Iturraspe

VS
De Marcos Gabi​

W tej parze moim zdecydowanym faworytem jest Oscar De Marcos. O ile Gabi to zawodnik stricte defensywny, który w ofensywie raczej się nie przydaje z tego co ja pamiętam, o tyle De Marcos przyda się wszędzie. Gra tuż za tym ofensywnym triem więc potrafi się odnaleźć w ofensywie ale jak trzeba to zagra na obu bokach obrony albo obok Iturraspe i pomaga mu w &quot;czyszczeniu&quot;. Jak dla mnie to zawodnik nieoceniony, który jest zespołowi w stanie dać mnóstwo więc tutaj z wyborem nie mam najmniejszych problemów: Typ: De Marcos

VS
Herrera Diego​

Tutaj również raczej problemów z wybraniem tego lepszego być nie może. Jednak tutaj przewaga jest po stronie Los Rojiblancos. Diego to prawdziwy mózg drużyny i bez niego, Atletico po prostu ma ogromne problemy ze stwarzaniem okazji bramkowych. Jego wpływ na drużynę jest ogromny co pokazał cały ten sezon. Ander to też zawodnik, który ma spory wpływ na ten zespół, jednak te ciągłe jego problemy z pachwinami przeszkadzają mu rozwinąć skrzydła. Brak leczenia porządnego, a jedynie zaleczanie tego to błąd i to może mieć przełożenie na jego rozwój lub brak rozwoju kariery. Nie powiem, że jest słaby ale po prostu uważam, że do Diego mu jeszcze trochę brakuje i tyle. Typ: Diego
VS
Susaeta Adrian
Ta para wygląda na dość wyrównaną ale ja również mam tutaj swojego faworyta. Susaeta to zawodnik, który znakomicie potrafi współpracować z Iraolą i dzięki temu ta prawa strona chodzi jak w szwajcarskim zegarku. Adrian w LE gra świetnie i zdobył już 8 bramek, jednak w lidze już tak super mu nie idzie, a nawet bym powiedział, że idzie mu słabo jak na jego potencjał. Markel z kolei jest równy we wszystkich rozgrywkach, tak więc ja wole zawodników równiejszych, tak jak to pisałem przy okazji bramkarzy. Typ: Susaeta

VS

Muniain Arda Turan
Wytypowanie, kto jest lepszy to chyba żadne problem. Turek nie gra tak jak by sobie tego wymarzyli włodarze z Vicente Calderon. Miał tam jakieś przebłyski w tym sezonie ale to jednak nie jest to. Muniain z kolei po kapitalnym sezonie jest bliski wyjazdu na Euro. Ciekawe czy trener Del Bosque się zdecyduje zabrać tego młodziana do Polski ale tak czy siak, to jednak jest to przyszłość reprezentacji i dlatego ja wybieram tutaj właśnie młodziutkiego Baska. Typ: Muniain
Atak

VS

Llorente Falcao
To chyba najlepszy pojedynek, jeśli chodzi o graczy obu tych zespołów. Jeśli porównywać liczby, to Llorente w 50 spotkaniach tego sezonu strzelił 29 goli, a Falcao w 45 strzelił 32. Na pewno technicznie Falcao jest piłkarzem kapitalnym ale do tego świetnie gra głową i w ogóle się porusza świetnie. Llorente głównie bazuje na grze głową i mało który obrońca jest w stanie go powstrzymać w powietrzu. Na ziemi jak jest piłka, to już jest gorszy od Kolumbijczyka, dlatego z żalem typuje tutaj zawodnika Atletico, który zostanie po raz drugi z rzędu królem strzelców LE. Typ: Falcao

Porównanie wyszło 6:5 dla Athletic Bilbao. I też ja uważam, że Athletic ma mocniejszą drużynę, a Atletico bazuje głównie na indywidualnościach. W ofensywie Atletico to głównie Falcao i Diego. Jeśli obaj nie grają dobrze, to mamy problem. Pół biedy jak gorzej zagra Diego, bo kto inny może dogrywać piłki do Falcao albo on sam sobie wypracuje okazje ale jeśli sam Kolumbijczyk nie ma swojego dnia, to już nie jest tak fajnie. Jeszcze warto by zestawić ze sobą pozostałych zawodników, którzy pojechali do Bukaresztu i mają szansę zagrać w obu zespołach, a prezentują się oni tak. Athletic: Raul, Ekiza, San Jose, Gabilondo, I.Perez, Ibai, Toquero. Atletico: Asenjo, Perea, Dominguez, Silvio, Salvio, Assuncao, Koke, Pizzi, Pedro Martin​

Jak dla mnie to porównywalne ławki, bo Athletic w ofensywie ma Ibaia, który ostatnio bryluje i gra świetnie, a do tego zawsze waleczny Toquero. Z kolei Atletico ma Eduardo Salvio czy Koke. Również obie ekipy mają całkiem sporo obrońców ale to też zrozumiałe, bo jeśli będą prowadzić to trenerzy na pewno będą szukać obrońców na ławce, by wspomóc obronę korzystnego wyniku.
Jeśli chodzi o opis całego spotkania, to mam zamiar to zrobić w kolejnym poście, który albo dzisiaj albo już jutro.​

Otrzymane punkty reputacji: +20
Atletico Madryt-Bilbao 1
Bardzo ciezko jest wytypowac zwyciezce tego pojedynku.Napewno bardziej doswiadczonym zespolem jest Atletico i to im trzeba przyznac wieksze szanse na zdobycie pucharu.Bilbao to jednak mlody zespol glodny sukcesu i w pojedynkach z Manchesterem United,Schalke czy Sportingiem pokazal ze gra bardzo przyjemna pilke dla oka ktora przyjemnie sie oglada.Mysle ze moze dojsc do dogrywki a nawet rzutow karnych.

dani88 30

dani88

Użytkownik
W tym sezonie la liga na San Mames Baskowie pokonali 3-0 Atletico,w rewanżu ekipa z Madrytu wygrała 2-1.Ten pojedynek praktycznie bez faworyta bo trudno go wskazać,niemniej jednak szala przechyla się na strone piłkarzy z Bilbao którzy w ostatnim meczu ligowym byli mocno oszczędzani na to starcie.
Obie ekipy stać na to aby rozstrzygnąć wynik na swoją korzyść w regulaminowym czasie gry,ja jednak twierdze iż będziemy świadkami remisu a później dogrywki.

ice29 251

ice29

Użytkownik

Trener Realu Madryt &quot;The Special One&quot; rozważa ściągnięcie na Santiago Bernabeu aż czterech zawodników Athletiku.

Gdyby Real chciał ściągnąć w &quot;pakiecie&quot; tych czterech zawodników, musiałby za nich zapłacić w sumie zapewne około 80 milionów euro. ]
Baskowie do Realu? Nie wierzę w to.

Ten obrazek mówi wiele
Żadne pieniądze by ich nie skusiły do zmiany klubu na Real. A dwa, że Real musiałby płacić klauzule odstępu zapisane w kontrakcie, np tylko w przypadku Javi Martineza jest chyba 40mln, a do tego dochodzi bardzo wysoki podatek, który w takich okolicznościach występuje w hiszpanii (około 40% więcej? moge się mylić już nie pamiętam takich szczegołów ;) ).
---

Teraz nawiązując do porówniania kapsztiego. Nie zgadzam się z typem na bramkarzy. Właśnie u Courtoisa widać czasem brak doświadczenia i błędy nie wynikające z braku umiejętności a nerwów. Co prawda stresujących meczów jeszcze dużo nie miał, ale wydaje mi się, że to on jest słabszym punktem w finale LE od swojego odpowiednika - Iraizoza. Podobne wątpliwości mam przy wyborze Suasety a nie Adriana, wg mnie gracz Atletico jest piłkarzem lepszym. Posiada taki błysk geniuszu, którego u piłkarza Bilbao nie ma. Może i jest równiejszy, ale to właśnie takie detale jak nietypowe/genialne zagrania, uderzenia wygrywają finały.

Kluczowi zawodnicy, czyli niby oczywistość, ale warto podkreślić większość będzie zależała od LLorente, Muniaina i Javiego Martineza a po drugiej stronie od Falcao i Diego.
---

Przechodząc do samego meczu. Zgadzam się tutaj z Grovenem, że tabelą ligi nie ma co się sugerować. Bilbao już dawno ligę odpuściło, bo awans do LE mieli pewny, a szanse na LM małe. Zatem co może być najlepszym wyznacznikiem? Przede wszystkim wcześniejsze mecze w LE, a także niektóre pojedynki ligowe. Buki nie są głupie, że faworyzują Atletico. Athletic na pewno zagra swoją &quot;piłkę na tak&quot;. Jednak Atletico to drużyna dużo dojrzalsza a na pewno bardziej skuteczna niż dotychczasowi rywale Bilbao w LE (aż dziwnie się robi, że piszę takie słowa pamiętając jak grali przed przyjściem Simeone). Dla basków może to być bardzo ciężki mecz bo piłkarze z Madrytu potrafią wykorzystywać swoje okazje, a w obronie grają twardo i konsekwentnie. Na pewno są drużyną dużo cięższą do ogrania niż Manchester United, Sporting, czy Schalke.
Wspominając o Bilbao oczywiście należy kolejny raz pochwalić Bielsę za świetną robotę jaką wykonuje. Jeden z najlepszych trenerów świata ma jednak jeden poważny problem. Wąska kadra. Niestety(stety) Bielsa preferuje bardzo ciężkie treningi wytrzymałościowe/kondycyjne i przy małej kadrze basków pod koniec sezonu jest wyraźnie widać, że nie mają już oni takich sił jak wcześniej. Plusem może być jednak długi odpoczynek w ostatnim czasie, bo tak trzeba nazwać ostatnie kolejki ligowe.
---
I najważniejsze, czyli jak ten mecz będzie właściwie wyglądał?

Szczerze mówiąc to buki zarobią. :p Wiadomo każdego kusi co zagrać, bo &quot;to finał i zawsze będzie się fajniej oglądało&quot;. Niestety ale bardzo ciężko przewidzieć wygraną. Osobiście liczę na Bilbao, jednak nie zdziwi mnie wygrana Atletico z w/w powodów. Wydaje mi się, że mecz może rozczarować. Piłkarze z Madrytu będą spokojnie czekać na swoje szanse, a piłkarze z kraju basków znowu będa grali swoje. Jak jednak im to wyjdzie, gdy przeciwnik będzie konsekwentnie przerywał ich akcje faulami, a dodatkowo będzie bardzo groźny w swoich atakach? Ciężko powiedzieć. Poszedłem z typami w trochę inna stronę, mam nadzieję, że będą trafne!

Typy:
Bilbao większe posiadanie piłki @??? ??? (buk i kurs nieznane, nie znalazlem w ofercie, proszę o info jak ktoś znajdzie)
Atletico kartki over 2.5 @1,66 bet365
under 2.5 @1,85 bet365
Muniain gol @4.05 expekt

i typ trochę w inną stronę, po części negujący wcześniejsze, ale kusi a mecz może potoczyć się trochę inaczej niż się spodziewam:
Bilbao wygra po przejęciu prowadzenia @10 bet365

Typy ułożone kolejno, od tego, który uważam za najbardziej prawdopodobny.

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Zgadzam się z ice29 na temat sprzedaży graczy Athletic do Realu. Dla mnie to raczej nierealne, gdyż oni tam są wychowywani jeszcze w duchu patriotyzmy Baskijskiego, który wiąże się z nienawiścią do Madrytu więc ich szansę na przejście do tego klubu oceniam na bliskie zeru.
Co do samego meczu, to również popieram ten bet ewentualny na posiadanie piłki. Jak wiemy Athletic lubi sobie potrzymać piłkę, co pokazują praktycznie w każdym meczu i chociażby z Realem bez problemu osiągnęli 50% na własnym boisku, a mecz zagrali cienki. Lubią rozgrywać piłkę od Iraizoza oraz pykać sobie w obronie i to też im &quot;nabija&quot; to posiadanie, tak więc myślę, że jak będzie linia w okolicach 57% to można brać. Niby Atletico też ma piłkarzy potrafiących grać w piłkę ale jednak spodziewam się, że Simeone może zagrać defensywnie, tak jak to czynił głównie gdy przychodził do Atletico. Wtedy to jego granie na zero z tyłu było skuteczne ale jednocześnie nie dało się tego oglądać... Zastanawiającą sprawą jest fakt, że oba kluby poza swoimi stadionami w lidze nie punktują zbyt często, z kolei w LE oba kluby na wyjazdach miały imponujące zwycięstwa. Athletic w Manchesterze czy Gelsenkirchen, a Atletico w Rzymie czy Stambule. W ogóle to Atletico ma aktualnie 5 wyjazdowych zwycięstw z rzędu, a z kolei w lidze w 18 spotkaniach odnieśli ledwie 3 zwycięstwa... Jednak LE to inne rozgrywki i to widać po wynikach. Jeśli chodzi o jeszcze ten sezon, to Athletic nie musi się ligą przejmować, bo LE na kolejny sezon mają zapewnione, a na LM to już nie mają szans. Do tego za dwa tygodnie grają finał Copa del Rey, tak więc też odpoczynku będzie trochę. Z kolei Atletico jeśli w ostatniej kolejce ogra Villarreal, a Malaga jakimś cudem u siebie nie wygra ze Sportingiem, to Atletico również zagra w kolejnej edycji LM, tzn. w eliminacjach.
Ja w tym spotkaniu jestem za Athletic, gdyż bardzo podoba mi się ten zespół, który potrafi połączyć piękny futbol ze skutecznym, chociaż nie zawsze jest skuteczny ale tutaj chodzi mi o fakt awansu do finału LE w znakomitym stylu. Atletico głównie mogę oceniać przez pryzmat ligi, gdyż tam ich głównie oglądałem ale jak widać po wynikach w LE, to tam są inną drużyną. Tak naprawdę spotykają się dwie wyrównane ekipy i kwestia zwycięstwa w tych rozgrywkach, to będzie po prostu dyspozycja dnia.

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
Prosilbym o prywatna jezeli ktos natknalby sie na takie zaklady z finalu LE :
kto wiecej fauli ( badz kto wiecej rzutow wolnych)
posiadanie pilki

Prosze nie usuwac i pozostawic przez jakis a jesli ktos cos znajdzie to odwdziecze sie analiza do pewnego typu...

patrol22 1,4K

patrol22

Użytkownik
Liga Europejska - Finał
Atletico - Bilbao
Over 3.5 gola
3.60
Sportingbet

Dzisiaj o godzinie 20:45 zostanie rozegrany finał Ligi Europejskiej UEFA. Zmierzą się w nim dwa zespoły z półwyspu iberyjskiego. W roli gospodarza na neutralnym terenie zagra Atletico Madryt, a w roli gości Atlethic Bilbao. Stawiam w tym meczu na over 3.5 gola. Poniżej kilka słów na temat tego typu.
Po pierwsze jest to finał. Nikt tutaj nie będzie się oszczędzał. Jeżeli, któraś z drużyn strzeli bramkę w pierwszych minutach meczu to mecz się otworzy i kolejne bramki będą kwestią czasu. Po drugie obie ekipy w tej edycji Ligi Europejskiej zaliczały już wysokie wyniki. Atletico Madryt w półfinale na swoim boisku pokonało Valencię 4:2. Bilbao z kolei w półfinale wygrało mecz na swoim boisku ze Sportingiem Lizbona 3:1. Jak widać obie ekipy grają ofensywnie. Strzelają bramki ale też tracą. Po trzecie obie drużyny mają w swoich składach bardzo dobrych napastników. Atletico ma Falcao, a Bilbao Llorente. Obu zawodników stać w dzisiejszym meczu na strzelenie bramki lub bramek. Moim zdaniem zapowiada się bardzo interesujący mecz. Nie zabraknie bramek. Stawiam na remis 2:2, a zatem na over 3.5 gola.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Widzę, że większość osób liczy tu na Basków. Pomimo wielkiej sympatii do tego zespołu uważam, że to jednak drużyna z Madrytu wygra ten mecz. To co podoba mi się w zespole Atletico to obrona. Mecze w ich wykonaniu potrafią dla postronnego widza być czasami nudne, ale ja zaczynam czasami patrzeć na piłkę pod innym kątem. Tak samo jak byłem zachwycony obroną Chelsea w meczu z Barceloną, tak zachwycam się obroną Atletico. Linia defensywy praktycznie zaczyna się na Falcao, który utrudnia obrońcom rozgrywanie piłki. Masa drobnych fauli w środku pola wytrąca rywala z równowagi. To jest jedna z charakterystyk tego stylu obrony. Trzymanie drużyny na dystans od pola karnego i wyczekiwanie na jego stratę. Tu też popieram typy na posiadanie piłki. Generalnie wszystko zależy od tego jak ten mecz się ułoży. Myślałem sporo i z takich typów dość popularnych ciężko coś wybrać aby móc to poprzeć solidnymi argumentami. Gole w finale muszą być, teraz tylko pytanie, ile ? Jeśli Atletico strzeli pierwsze to oni powinni to wygrać. Grunt to wejść dobrze w mecz. Strzelą pierwsi, lekko się cofną i będą kontrować. Tak naprawdę wynik tego spotkania będzie zależny od dyspozycji dnia danej drużyny. Baskowie nie raz pokazywali jak bardzo uzależnieni są od Llorente. Jego fenomen polega jednak na tym, że mając jedną okazję w meczu potrafi ją wykorzystać. Tego samego o Falcao powiedzieć nie można. Baskijki napastnik często wygrywa górne piłki. Pięknie gasi je do ziemi, ale moim zdaniem w meczu z Atletico zadanie będzie miał utrudnione. Zagęszczona strefa obronna drużyny z Madrytu może nie dać zbyt wiele przestrzeni dla tego zawodnika. Simeone leszczem nie jest i wie, że o takiego zawodnika jak Llorente trzeba dbać szczególnie. Co by nie było ten mecz to pojedynek trenerskiego mistrza z uczniem. Charakterystyka obu trenerów jest jednak znacznie inna. Bielsa preferuje totalną ofensywnę, a Argentyńczyk defensywny styl gry. U bukmacherów można znaleźć zakłady na dokładną ilość goli. Ja wybieram, że w meczu będą 2-3 gole. Mecz będzie toczył się na granicy overa. Może być 2:0 i overa nie będzie, a może być i 2:1 i typ na over wejdzie. Z tego względu stwierdzam, że typowanie u/o 2,5 jest słabym rozwiązaniem. Układam sobie w głowie, że to Atletico pierwsze dojdzie do głosu, a później będzie tylko spokojnie kontrolować wynik spotkania.
2 lub 3 gole w meczu [1,95] Bet365 ✅ 3:0

Otrzymane punkty reputacji: +10
funnyman 735

funnyman

Użytkownik
Falcao strzeli - tak 2.25 bet365 ✅✅✅
Kto wygra wytypować jest bardzo trudno. Ja obstawiam ,że dzisiaj Falcao pokona bramkarza rywali. Dlaczego ? Po pierwsze Kolumbijczyk strzelił w LE już 10 bramek. Po drugie brakuję mu jednej bramki do sięgnięcia po koronę króla strzelców tych rozgrywek. Tak jak było już tu wspominane , myślę ,że to Athletic będzie chciał prowadzić grę. Ale świetną okazją do kontra ,będzie miało Atletico. Szybkie skrzydła + Diego. A w ataku wiadomo , Falcao. To w nim pokładane są nadzieje kibiców Atletico. Jesli ktos ma strzelać dzisiaj bramki dla graczy ze stolicy, to ciężko wytypować lepszego kandydata. A kurs naprawdę kusi. Kolumbijczyk ma bardzo duże doświadczenie w tych rozgrywkach ,jeszcze z czasòw gry w Portugalii.

edit/El Tigre niezawodny!

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Zacznę od plotek dotyczących transferów z Bilbao do Realu. Napiszę krótko - nie wydaje mi się. Zawodnicy spaliliby wszystkie mosty. Nierealne.
A co do samego spotkania. Zacznę, że półwysep Iberyjski drugi raz z rzędu zmiażdżył przeciwników w LE. Poprzedni rok portugalski finał, teraz hiszpański. Rzadkie zdarzenie. W finałowym pojedynku czuję jakąś sympatię do obu drużyn - niegdyś za małego obserwowałem grę Atletico za czasów Kiko, a teraz przepadam za grą Basków, w szczególności Muniaina. Patrząc na statystyki to genialnie wygląda forma Atletico, które nie przegrało w LE od 20.10.2011 - a w sumie to wygrali wszystkie te mecze, a było ich 10. Niebywała seria. Athletic natomiast grał w kratkę w fazie grupowej, potem świetny dublet z Diabłami. Z Schalke też nie mieli sobie równych. Pojedynek ze Sportingiem był troszkę niemrawy w pierwszym meczu, w drugim pokazali na co ich stać. I teraz finał. Finał z ekipą z którą występuje seria H2H - WPWPWP - żadnych remisów. W PD lepiej zaprezentowała się ekipa z Madrytu, która aktualnie zajmuje 5te miejsce, Baskowie 10te. Oba zespoły mają fenomenalnych zawodników. Z jednej strony świetny drybler Muniain, Llorente czy Martinez, z drugiej skuteczny Falcao oraz Diego. Bilbao na pewno jest bardziej głodne triumfu w europejskim pucharze, jest ponowna okazja na zdobycie pierwszego trofeum. W ostatnim czasie dużo lepiej prezentuje się drużyna z Madrytu. I tak przeglądając różne artykuły, patrząc na skróty spotkań to Atletico wygląda lepiej i dzisiaj postawiłbym na DNB na nich. Kurs sympatyczny, bo 1.79 w DOXXbet . Polecam.
Bilbao vs Madryt 2 (DNB), 1.79 DOXXbet 2/10 ✅ izi

S 35

sokker

Użytkownik

suma rzutów rożnych w meczu
over 12 @ 2,80
WilliamHill

rzuty rożne w 2. połowie
over 6 @ 2,60
WilliamHill

obie drużyny mają bardzo wysokie wskaźniki w statystyce rzutów rożnych niezależnie od rozgrywek, w których występują. wynika to z ofensywnej gry, w dużej mierze opartej na szerokiej grze skrzydłami i dużej liczbie strzałów. w lidze europejskiej do tej pory atletico miało średnio 5,93, a athlethic 6,29 rzutu rożnego na mecz. dużo oczywiście zależy od tego jak będzie się układał ten mecz ale myślę, że oba typy mają dużą szansę powodzenia. w ligowych pojedynkach tych drużyn padło odpowiednio 18 rzutów rożnych (na san mames, 3:0 dla athlethic) i 10 rzutów rożnych (na vicente calderon, 2:1 dla atletico).

suma punktów za kartki
over 65 @ 2,75
WilliamHill

informacyjnie tylko podaję, że w obu meczach ligowych tego sezonu pokazano w sumie 15 żółtych kartek i w obu tych meczach wskazana linia została przekroczona. oczywiście w lidze hiszpańskiej generalnie sędziowie nie przebierają w środkach i pokazują dużo kartek, więc tutaj akurat ta statystyka może mieć znaczenie drugorzędne. wyznaczony do sędziowania tego pojedynku doświadczony niemiec wolfgang stark myślę, że będzie panował nad sytuacją na boisku i pokaże kilka kartek. w lidze europejskiej atletico średnio dostawało 2,21 żółtej kartki, a athlethic 2,5. dodając stawkę meczu, myślę, że jest to do zrobienia.

bramki w 2. połowie
over 2,5 @ 4,40
WilliamHill

i na koniec odrobina szaleństwa. o ile można podejrzewać, że w pierwszej połowie oba zespoły zagrają ostrożniej to w drugiej połowie powinny wpaść bramki. mam nadzieję, że się nie mylę. w obu wspomnianych pojedynkach pomiędzy tymi zespołami wszystkie gole wpadły w drugiej połowie.

krótko i na temat. powodzenia!

ice29 251

ice29

Użytkownik
Bilbao większe posiadanie piłki
Jako, że sporo osób szukało tego typu to podam info w nowym poście.

Expekt: Atletico under 44,49% @ 2.05

Linia dosyć ciekawa, a kurs jeszcze lepszy. Gram.

Otrzymane punkty reputacji: +6
al_capone 29K

al_capone

Gangster
&lt;!--Title table--&gt;&lt;table align=&quot;center&quot; border=&quot;0&quot; cellpadding=&quot;0&quot; cellspacing=&quot;0&quot; width=&quot;600&quot;&gt; &lt;!--Header--&gt; &lt;tbody&gt;&lt;tr&gt; &lt;td&gt;&lt;/td&gt; &lt;/tr&gt; &lt;!--Title box--&gt; &lt;tr&gt; &lt;td&gt;&lt;/td&gt; &lt;/tr&gt;&lt;/tbody&gt;&lt;/table&gt;&lt;table align=&quot;center&quot; border=&quot;0&quot; cellpadding=&quot;0&quot; cellspacing=&quot;0&quot; width=&quot;600&quot;&gt; &lt;tbody&gt;&lt;tr&gt;&lt;td bgcolor=&quot;#ffffff&quot;&gt;
&lt;!--Main content--&gt;&lt;table align=&quot;center&quot; border=&quot;0&quot; cellpadding=&quot;0&quot; cellspacing=&quot;0&quot;&gt; &lt;tbody&gt;&lt;tr&gt; &lt;td style=&quot;padding:10px; font-size:14px;&quot; valign=&quot;top&quot;&gt;
&lt;center&gt; Zarejestruj się i odbierz bonus powitalny 100 zł &lt;/center&gt;
&lt;center&gt;Jako nowy gracz Expekt możesz odebrać wspaniały bonus powitalny 100% aż do 100 zł! &lt;/center&gt;
To proste! Tylko trzy kroki dziel± Cię od 100 zł bonusa

1) Zarejestruj się
2) Wpłać depozyt
3) Zgarnij swój Bonus 100 zł już teraz !

PAMIĘTAJ, ABY ZAREJESTROWAĆ SIĘ Z TEGO LINKA , W CELU SKORZYSTANIA Z UNIKALNEJ OFERTY

POWODZENIA!

&lt;!-- ########################## --&gt;
&lt;center&gt; &lt;/center&gt;
&lt;/td&gt; &lt;td align=&quot;center&quot; valign=&quot;top&quot; width=&quot;210&quot;&gt;
&lt;/td&gt; &lt;/tr&gt; &lt;tr&gt; &lt;/tr&gt;&lt;/tbody&gt;&lt;/table&gt;
&lt;/td&gt;&lt;/tr&gt;&lt;/tbody&gt;&lt;/table&gt;&lt;!--Footer--&gt;&lt;table align=&quot;center&quot; border=&quot;0&quot; cellpadding=&quot;0&quot; cellspacing=&quot;0&quot; width=&quot;600&quot;&gt; &lt;tbody&gt;&lt;tr&gt; &lt;td align=&quot;center&quot; bgcolor=&quot;#ff8f00&quot; height=&quot;20&quot; valign=&quot;middle&quot; width=&quot;540&quot;&gt;
&lt;/td&gt; &lt;/tr&gt;&lt;/tbody&gt;&lt;/table&gt;

P 907

pawel-1

Użytkownik
Gabi Will get booked @ 2.80 Tobet ⛔

2.80 na kartę Gabiego? :-o Pobieram w ciemno. Zobaczmy na statystki tego zawodnika w tym elemencie:
Primera Division - 12x:zoltakartka ???? w tym 1x???? za :zoltakartka:+:zoltakartka ???? / 30 gier = 0.40 kartki na mecz!
Liga Europejska - 5x:zoltakartka: / 12 gier = 0.42 kartki na mecz!
Gabi mecz w notesie sędziego kończy niewiele rzadziej niż poza nim. To jest finał i nikt nie będzie kalkulować. Athletic nie pozwoli sobie na piłkarskie szachy, bo to nie ich styl. Otwarty futbol pokazali w starciach z Czerwonymi Diabłami i Schalke, więc nie widzę powodów by mieli nie zagrać tak z Atletico, które znają dobrze z ligowych boisk. W takim wypadku mecz będzie otwarty i szybki, a wtedy nie będzie trudno o faule taktyczne. Poza wieżowcem Llorente, Baskowie mają bardzo dynamicznych Muniaina i Susaete. Motorycznie Gabi jest od nich gorszy, więc w asekuracji musi szukać zwarcia. Wobec absencji Tiago Hiszpan na 99% wyjdzie w podstawowym składzie Los Rojiblancos.

dawid.400 14K

dawid.400

Forum VIP
Jakoś nie przepadam za obstawianiem piłki nożnej co nie znaczy że się nią nie interesuję, dzisiaj zagrałem dwa typy stawki małe &quot;co by się lepiej mecz oglądało&quot; pierwszy z nich to posiadanie piłki, typ już podał ice29 ja się w pełni z nim zgadzam, co prawda linia bardzo dobrze ustawiona, jednak Baskowie preferują dość długie rozgrywanie akcji, także na początku powinni narzucić swój styl gry. Atletico zaś powinno zacząć bardziej przyczajone, tak jak w meczu z Valencią gdzie na początku bronili dostępu bramki i konsekwentnie kontrowali rywali. Drugi mój typ na wygraną pucharu przez Bilbao, jakoś spodobała mi się ta drużyna, mają bardzo ciekawy skład, sporo mówi się że po sezonie odejdą kluczowi zawodnicy, ile w tym jest prawdy nie wiemy, ale jedno jest pewne zdobycie tego pucharu będzie ukoronowaniem dobrej gry w całym sezonie.

Atletico Madrid posiadanie piłki under 44,49% @ 2,05 Expekt ✅ 40%
Zdobędzie puchar? Athletic Bilbao @ 2,12 Unibet ⛔

tomiboss23 13

tomiboss23

Użytkownik

Powyżej 2.5 goli na EXPEKCIE 1,87

Co tu pisać, obie drużyny są mocno bramkostrzelne i stawiam, że 3 bramki w meczu padną, a kurs interesujący. :cool:

I jeszcze odrobina szaleństwa za mniejszą stawkę:
Dokładny wynik 2:1
kurs na EXPEKCIE 9.00

powodzenia...

S 2,4K

soltysiao

Użytkownik
under 5,5
1,80

Tobet
Bardzo fajny, w bwinie 1,65 a w Expekcie 1,90 na 4,5. Statystyki powyzej. W 1 meczu 2 spalone, w drugim 3 spalone. Obie druzyny rzadko na ofsajdach i dzisiaj nie powinno wiele sie zmienic w tej kwestii
Wie ktos moze ile w koncu bylo tych spalonych.. ? bwin na zywo podawal 2-4 i juz zwatpilem i skreslilem typ w 60minucie ale na oficjalnej stronce jest 2-3 i wiara wrocila... Mial juz ktos podobny przypadek i kto sie czesciej myli ?

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom