Czas na wielki finał pucharu FA który zostanie rozegrany w sobotę na Wembley. Na przeciw siebie Dawid i Goliat ? Patrząc na budżety nie wątpliwie tak Dla The Citiznes ten puchar to okazja na pierwsze trofeum od ??? dobrych kilkunastu lat (?) , do tego dochodzi jeszcze walka na drugim froncie czyli o LM. Dla Stoke to najważniejszy mecz końcówki sezonu. W lidze mają luzik więc pełna mobilizacja na finał , do tego dochodzi fakt , że do swojej skromnej jakże klubowej gablotki mogą dorzucić swój zaledwie drugi puchar , ale najbardziej prestiżowy. Walki i emocji nie powinno zabraknąć.
Kursy też jakieś się znajdą
Moim zdaniem warto Zagrac na kartki - obie ekipy nie przebierają w środkach i nie ma mowy o odpuszczaniu tak jak to było w meczu City-Tottenham.
Sedzia będzie Atkinson - numer 1 wśród sędziów pod wzgledem kontrowersji a przede wszystkim kartek
Osobiście kibicuje Stoke - lubie ta ekipę a poza tym ich kapitanem jest Ryan Shawcross, wychowanek United. Druzyna jest ambitna i będzie walczyła a poza tym City nie może wygrac bo transparent musi wisieć nadal a zegar cykac dalej!
Jak dla mnie kurs na City jest warty zagrania. Są naprawdę murowanym faworytem, a dadzą z siebie 200% bo mają w końcu jakąś szansę na puchar, poza tym LM sobie zapewnili więc nie muszą się oszczędzać na ligę. Do tego mogą nie zagrać Huth i Etherington czyli naprawdę podstawowi gracze. Za 1.9 według mnie warto zagrać
Dla mnie z racji tego, że to jest finał to żadna z drużyn raczej się tak szybko nie otworzy. Oba zespoły nie będą ryzykowały kontrami drużyny przeciwnej od samego początku, dlatego wg mnie dobrym typem jest remis do 45'. Potem już kontrolować grę powinni Obywatele, jednak ich gra z Kogutami mnie nie powalała, dlatego nie będę tutaj szukał typów na 1X2.
Man City: Hart, Richards, Kompany, Lescott, Kolarov, De Jong, Yaya Toure, Milner, Johnson, Silva, Dzeko. Stoke: Sorensen, Wilkinson, Huth, Shawcross, Wilson, Delap, Whelan, Whitehead, Pennant, Walters, Jones.
City bez Carlos Tevez (niepewny) ,Kolo Toure, Jerome Boateng ,Gareth Barry (niepewny)
Stoke bez Ricardo Fuller, Danny Higginbotham i Mamady Sidibe a niepewni są Matthew Etherington oraz Robert Huth
Ja postawiłem trochę grosza na Stoke. Jak wspomniał Konrad.. w klubowej gablocie najstarszego! klubu Premiership tylko 1 puchar. Podobała mi się ich gra w starciu z Arsenalem oraz Boltonem. Co ciekawe ostatnie 4 spotkania tych drużyn kończyły się 1:1. Więcej nie napiszę z braku czasu, ale mam jakieś przeczucie do Stoke, zobaczymy
- To dla mnie coś szczególnego, ponieważ awansowałem z tym zespołem z Championship, utrzymałem go w Premier League przez 2,5 roku. To fantastyczne. Jestem zadowolony z każdej minuty - powiedział Pulis.
- Teraz pozostał nam do zrobienia tylko jeden krok - dodał