Hiszpania - Włochy (Most shots on goal)
Włochy 2,72 Tobet
Hiszpania - Włochy
Poniżej 2 goli (2 bramki=zwrot) 1,80 Bet365
Dwa najlepsze typy jakie udało mi się wyrobić na ten finał. Kursy U/O na linii są bardzo słabe, więc biorę azjana i w przypadku dwóch bramek mam zwrot. Gradu goli tu nie oczekuję.
Hiszpania zapewne znowu czymś zaskoczy i nawet nie próbuję się domyślać jak.
Hiszpania ma wielu świetnie wyszkolonych technicznie zawodników, dryblerów, ale brakuje im zawodników którzy bez większych ceregieli wpakują piłkę do siatki. Deficytu w szerokiej kadrze nie ma, ale chodzi mi tu bardziej o decyzje personalne del Bosque. Torres jest jaki jest, ale przynajmniej jest rasowym napastnikiem jakkolwiek to brzmi w chwili obecnej. Fabregas jest fałszywą "9" i gra tam jedynie dlatego, że Hiszpanie grają praktycznie identyczną piłkę jak Barca. Dlaczego szans nie dostanie Llorente ? Miał dobry sezon i przynajmniej taka gra miałaby sens. Patrząc na mecze Hiszpanów to tam bardzo często brakuje zawodników w polu karnym, kogoś kto mógłby się przepychać z obrońcami. Włosi przeszli ogromną przemianę z turnieju i ja sam nie sądziłem, że zajdą tak daleko (chociaż wierzyłem w to, że Niemców jednak pykną). Spora część forum, internetu, dziennikarzy jest podniecona Balotellim, ale ja nie podzielam tego zachwytu. To może być aktor jednego meczu, ale nie turnieju. Prawda jest taka, że z Niemcami miał dobry dzień, ale dziś, gdy wszyscy będą na niego liczyć, po prostu się spali. Nie wiem jaką taktykę obiorą Włosi na to spotkanie. Możliwe, że wyjdą odważnie, pressingiem jak Portugalczycy, a mogą skulić się na własnej połowie wypychając rywali z obrębu pola karnego. Na pewno będą oddawać sporo strzałów na bramkę rywali i w tym upatruję swojego typu. Widzę spore value w tym typie i warto go zagrać.
Hiszpania pomimo ogromnego posiadania piłki nic nie potrafi z tego zrobić. Mizerne warunki fizyczne niektórych zawodników sprawiają, że Hiszpanie muszą szukać rywalizacji gdzieś indziej i z tego wynika chęć "zabicia" rywala kondycyjnie. Włosi to jednak poukładana drużyna i zdecydowanie są w stanie utrzeć nosa Hiszpanom. Mimo wszystko bezbramkowy remis, dogrywka i ewentualne karne mnie nie zdziwią. Do tego podam kilka suchych statystyk:
W
TOP10 zawodników którzy oddali w turnieju najwięcej celnych strzałów jest aż 4 Włochów:
Balotelli - 14 strzałów
Di Natale - 7 strzałów
Cassano - 7 strzałów
Marchisio - 7 strzałów
Jedynym Hiszpanem w tym gronie jest
Iniesta, który oddał w sumie 13 celnych strzałów.
Włosi i Hiszpanie to dwie drużyny, które oddały w tym turnieju najwięcej celnych strzałów
Włosi - 55 średnio: 11
Hiszpanie - 49 średnio: 9,8
W fazie grupowej pomiędzy tymi drużynami pojedynek na celne strzały wygrali
Hiszpanie (9-6)
Przypomnijmy sobie jednak, że Włosi z meczu na mecz się rozkręcali, a mecz
Hiszpania -
Włochy były pierwszym przetarciem dla obu ekip. Uważam, że bukmacherzy mocno kierują się meczem w fazie grupowej. Linia posiadania piłki ustawiona pod wynik pierwszego meczu (absolutnie nie do grania) i z typem na celne strzały jest podobnie. Uważam, że tym razem to Włosi oddadzą więcej strzałów na bramkę chociaż nie przeniesie się to na efekt bramkowy. Pirlo, Cassano, Balotelli to piłkarze, którzy lubią sobie huknąć z daleka i głównie na to nastawiam się w dzisiejszym meczu.