>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Finał DFB-Pokal: Borussia Dortmund - Bayern Monachium 12.05.2012

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Finał DFB-Pokal

Borussia Dortmund - Bayern Monachium

W najbliższa sobotę czeka nas kolejna odsłona German Clasico. Od zawsze elektryzowały nas spotkania Borussii z Schalke - Derby Westfalii, czy inaczej Derby Zagłębia Ruhry, jednak wieloletnia dominacja klubu z Bawarii w Bundeslidze oraz najnowsze sukcesy zespołu z Dortmundu sprawiły, że właśnie mecze Borussii z Bayernem stały się jednymi z najbardziej oczekiwanymi i emocjonującymi w sezonie. Miło, że przyczynili się do tego także Polacy, nasze Meistertrio w tym i w poprzednim sezonie znacznie przyczyniło się do sukcesów Borussii. Na pewno czeka nas kolejny niesamowity mecz, Borussia staje przed szansą wygrać po raz piąty z rzędu z Gwiazdą Południa, byłoby to chyba ewenementem w skali Bundesligi. Czy im się to uda ?​

Zapraszam do dyskusji.​

vandisel1 114

vandisel1

Użytkownik
Typ: 1 (2.90)
Borussia jest w niesamowitym gazie, wygrywają wszystko lejąc przy tym swoich rywali dość wysoko. Podwójna korona będzie pięknym ukoronowaniem sezonu, po za tym paru piłkarzy walczy jeszcze o lepsze kontrakty, więc będą chcieli pokazać się z jak najlepszej strony. Z drugiej strony Bayern, którego celem będzie wygrana w finale na własnym stadionie z osłabioną Chelsea. Spodziewam się, że odpuszczą sobie ciężki mecz na rzecz finału LM...

lukasz99 167

lukasz99

Użytkownik
Witam.
Zacznijmy od tego, że żadnej mowy o odpuszczaniu ze strony Bayernu nie ma i nie będzie. To jest finał, bardzo prestiżowy mecz, nie po to Bawarczycy bili się w wcześniejszych fazach, aby w finale od tak sobie odpuścić. To są zawodowi piłkarze, mogą się oni całkowicie zregenerować w ciągu 3 dni, a tu mamy aż tydzień do finału LM.
Warto wspomnieć, iż Bayern w tym sezonie 2 razy przegrał z Borussią, oba mecze zakończyły się wynikiem 1:0 dla piłkarzy z Westfalenstadion.
Bayern miał okazje do zdobycia gola w obu meczach i wywalczenia co najmniej remisu, ale brakowało im zimnej krwi w decydujących momentach, wystarczy wspomnieć o karnym Robbena.
Można dość do wniosku, że mecze z Borussią &quot;plączą nogi&quot; Bawarczykom.
W dwóch meczach nie strzelili gola, a ich gra nie była zbyt płynna, a mówimy tutaj o drużynie która strzeliła 3 gole w 2 meczach Realowi Madryt i była stroną dominującą w dwumeczu.
Tutaj na pochwałę zasługuje cała formacja defensywna (łącznie z pomocnikami) Dortmundu, gdyż potrafili zneutralizować ataki Bayernu, a w szczególności ich szarżujące skrzydła, a zagrożenia we własnym polu karnym były spowodowane zazwyczaj jedynie indywidualnymi błędami obrońców Borussii.
Zmierzam do tego, iż decydujący wpływ na wynik będzie miała obrona Borussii, gdyż sądzę, iż to będzie przetarcie dla Bayernu przed LM i to zawodnicy z Alianz Arena będą chcieli &quot;tworzyć grę&quot;, a Borussia będzie cierpliwie czekała na kontry.
Dla mnie lekki no bet, ale może postawię drobne na kogoś, żeby się lepiej mecz oglądało, jeszcze pomyślę,

kubuevil 77

kubuevil

Użytkownik
Borussia Dortmund : Bayern Monachium 12.05 20:00

Robert Lewandowski strzeli gola-- 2,55

Świetny kurs na gola strzelonego przez najlepszego zawodnika sezonu 2011/2012. Uważam, że w tym meczu Robert potwierdzi, że ten sezon był jego. Bayern ma pecha do Polskich graczy więc kto miałby strzelic jak nie Polacy?

Mecz będzie iście ciekawy, ciekawszy niz ta cała gala KSW więc polecam obejrzeć. BVB w tym sezonie może zrobic dubel i zdobyc i Ligę i Puchar myślę, że krew w tych młodych chłopakach jeszcze nie wystygła i zaleczyli już kaca po wielkiej feście. Jutro wyjdą zmotywowani dla kilku to moż ebyć ostatni mecz w barwach BVB. Mecz bedzie inaczej wyglądał moim zdaniem niz ten w lidze gdzie rozstrzygneli losy mistrzostwa. Piszczek bedzie się pewno częściej podłączał z akcjami, a jak one duzo dają BVB to już wiemy.

BVB zdobywa puchar, Bayern LM. Tak to moim zdaniem będzie wyglądać. Bayern nie odpuści bo do finału ma jeszcze tydzień ale jakis kompleks psychiczny jest.

Licze na to, że jakies dosrodkowanie Kuby i Robert cos strzeli.

Co do meczy to 90 minut może dac nam remis i będzie ciekawie.

djzjee 157

djzjee

Użytkownik
Może Bayern zagra wreszcie na ogromnej motywacji, podobną do tej którą prezentował w LM? Wątpię... LM to dla nich cel numer jeden od kiedy wiedzą, że finał jest na AA, dlatego nie liczyłbym na wielką piłkę ze strony Bayernu, który PN wygrał kilkanaście razy a i dublet nie jest im obcy. BVB będzie po raz kolejny grała o życie, a Bayern uważał na kości, bo za tydzień dla nich wydarzenie, jakie nie spotkało żaden europejski lub od wielu, wielu lat.
Podejrzewam, że będzie remis, i wszystko może skończyć się w karnych...

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Wielu ludziom może się nie spodobać to, że ja ostatnio typuje Bayern w spotkaniach z Borussią ale uwierzcie mi będą bardzo zadowolony jak Borussia wygra. Tylko Bayern należy do tych dumnych klubów i każde kolejne zwycięstwo naszych chłopaków wydaje się coraz mniej prawdopodobne, to byłby fenomen gdyby Borussia wygrała piaty mecz z rzędu z Bayernem, który jest głodny sukcesu, który nie wygrał nic ani na krajowym podwórku, ani w międzynarodowych rozgrywkach od dwóch lat. O tym się nie mówi, Dortmund nie wyszedł z grupy Ligi Mistrzów, od dawien dawna na arenie miedzy narodowej zespół nic nie znaczy itd. ale trzeba podkreślić to, że BVB ma bardzo mocną i szeroką kadrę, drużyna zbudowany głównie z młodych zawodników, praktycznie wszyscy są w obiekcie zainteresowania najlepszych klubów świata. Hummels, Schmelzer, Gündogan, Götze są w kadrze Joachima Loewa na Euro, głównie defensywa BVB prezentuje bardzo wysoki poziom Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer to światowa czołówka, Klopp przed meczem Bayernu z Realem powiedział, że Bayern będzie miał łatwiej, bo BVB ma lepszą obronę niż Real i trudno się z nim nie zgodzić. Dla Bayernu jest to mecz o honor, jak nie wygrają finału DFB-Pokal to rozjadą Chelsea z naciskiem na rozjadą, jak wygrają to z Chelsea będzie Bayern miał o wiele ciężej. Myślę, że wszyscy sobie zdają sprawę, że ten mecz ma kluczowe znaczenie w perspektywie finału LM. Może to głupie ale jak Bayern chce wygrać LM to albo musi łatwo wygrać z BVB co jest mało realne, albo przegrać ;). Ciężko coś przewidzieć, 0-1 dla Bawarczyków wydaje się najbardziej prawdopodobne. Krakenorakel stawia na BVB, ja Bayern DNB :razz:.

Borussia Dortmund - Bayern München (Draw no bet) Typ:2 Kurs:1,71
Tobet

pirelli 739

pirelli

Forum VIP
http://www.youtube.com/watch?v=BVc5gQn92QE
Jak dla mnie NO BET. Liczę generalnie na Dortmund, który nie ma praktycznie nic do stracenia i już oprócz Pucharu Niemiec nie gra o nic. Bayern po wyeliminowaniu Realu musi się na prawdę dobrze skupić jeszcze na finale LM. Nie będę się tutaj rozwodził nad całym sezonem i jak kto grał. Bayern to zdecydowanie ekipa, która bazuje na indywidualnościach, Borussia to raczej monolit bez większych gwiazd grający czasem na prawdę zmulony, ale skuteczny futbol.
Ciekawostka: Zawodnicy do gry użyją piłki, która towarzyszyć będzie im podczas Mistrzostw Europy w Polsce i na Ukrainie - Tango 12.

funnyman 735

funnyman

Użytkownik
Ja będę miał wyjątkowe szczęście obejrzeć ten mecz z wysokości trybun ????
Patrzę na ostatnie mecze i widzę 4 zwycięstwa Borussi Dortmund. Dodatkowo jest to szansa na pierwszy w historii dublet. Po trzecie będzie to pożegnanie Kagawy ,a także prawdopodobnie Lucasa. Bayern również nie będzie się oszczędzał ,bo może zakończyć sezon z kolejnym trofeum. Tylko jest jedna rysa na planie zwycięstwa tego spotkania przez Bawarczyków. Widziałem ostatnie dwa mecze pomiędzy tymi zespołami. Niestety bardzo wybiegana drużyna Kloppa nie leży Bayernowi. Nie funkcjonują tak dobrze skrzydła ,przez co Monachium traci 50% w ofensywie. Nie piszę więcej ,bo muszę się przygotowywać do wyjazdu. Dla fajniejszego meczu stawiam ,że Robert zapewni dzisiaj zwycięstwo ekipie z Dortmundu:
Borussia Dortmund - Bayern Monachium 1 2.80 Bet365

windover 28,1K

windover

Użytkownik
Dziwnę ,że Bayern jest tutaj przede wszystkim faworytem przecież w lidze ograła ich Borussia. No dobra przeszli do finału LM ale w jakich okolicznościach i teraz jeszcze muszą zagrać tak by w finale nie stracić nikogo tak więc z dwóch pucharów tym ważniejszym będzie oczywiście puchar ligi mistrzów. Bayern bez Breno i Van Buytena a BVB bez Owomoyeli. Tylko statystyki historii tego pucharu są z Bawarczykami a aspekt piłkarski z BVB.
Weidenfeller - Piszczek, Subotic, Hummels, Schmelzer - Gündogan, Kehl - Blaszczykowski, Kagawa, Großkreutz - Lewandowski Trainer: Klopp
Neuer - Lahm, Boateng, Badstuber, Alaba - Kroos, Schweinsteiger - Robben, T. Müller, Ribery - Gomez

billi 207

billi

Użytkownik

under 2,5 @1.95 Unibet
izi ;] ⛔

Zdziwił mnie dość mocno kurs na under. Wiadomo to finał-żadna drużyna nie będzie chciała szybko stracić bramki,taka bramka maksymalnie podcina skrzydła. Obie ekipy bardzo zmotywowane,BVB chce sięgnąć po dublet a Bayern chce ugrać cokolwiek na ligowym podwórku ,żeby nie zostać totalnie skompromitowanym przez Dortmundczyków a co za tym idzie obie ekipy wyjdą bardzo skoncentrowane i ciężko będzie chwilę nieuwagi,która mogłaby zaowocować szybkim golem po którym worek z bramkami by się otworzył. Defensywa BVB jeśli jest w formie (a z Bayernem zawsze jest w formie:] )to jest jedną z najlepszych w Europie, ciągle mówiło się o obronie Bayernu jako tym najsłabszym ogniwie natomiast ja w kontekście tego sezonu mam wrażenie jakoby ta formacja znacznie dojrzała i weszła na wyższy level piłkarski. Uważam ,że ten mecz będzie miał podobny przebieg jak kilka ostatnich pomiędzy tymi zespołami,Bayern będzie miał optyczną przewagę ,ale nic z niej nie będzie wynikało ,ponieważ co jak co,ale Borussia w obronie ustawić się potrafi znakomicie,wiedza taktyczna w tej drużynie stoi na najwyższym światowym poziomie. Robben będzie chciał udowodnić całemu światu,że może zagrać dobry mecz przeciwko BVB,ale to samo mówiło się po meczu na Signal Iduna Park,że w meczu z Mainz sam Robben zniszczy przeciwników a wyszło tak ,że w mojej opinii był najsłabszym ogniwem zespołu w zremisowanym meczu 0-0, miotał się z lewej na prawą stronę ,walczył wślizgami ( zupełnie nie w jego stylu),był wszędzie tylko nie tam gdzie powinien,zabrakło mu spokoju i cierpliwości bowiem po tamtej sytuacji można wywnioskować ,że gdy Robben się zagotuje to traci wszystkie swoje atuty. Cały dzień przewijała się w mojej głowie myśl o tym meczu i uważam,że to najlepszy typ na to spotkanie,kurs bardzo pokaźny:wink:

rivaldinho 240

rivaldinho

Użytkownik
Jak dla mnie zaklad nr 1 na ten final to over 3.5 kartek po 1.80 startowe w tobecie.. ✅
Final to final ma swoje prawa, musi byc ostra walka a linia kartkowa niska jak na stawke spotkania.
Mozna takze poatakowac w drugiej polowce kartki na live w bet365, moze jaks czerwien? ????
Kto wygra ciezko zgadywac.. niby Bayern wreszcie powinnien sie przelamac, ale ja nie podejmuje sie typowania 1x2.. bede trzymal kciuki za &quot;naszych&quot; czuje ze moga to wygrac w karnych ? :grin:
Borussia :boks:

staty sedziego Petera Gagelmanna ;)

5 kartek ???? na miekko ✅

bukqueen 23

bukqueen

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Puchar Niemiec
Spotkanie:
Borussia - Bayern
Typ:
over 2.5
Kurs:
1.95
Bukmacher:
Bet365
Analiza:
Już dzisiaj za nieco ponad 20 minut zostanie rozegrany mecz finałowy Pucharu Niemiec. Zmierzą się w nim bezsprzecznie dwie najlepsze drużyny naszych zachodnich sąsiadów w tym sezonie. Borussia Dortmund pod wodzą charyzmatycznego trenera Jurgena Kloppa po raz drugi z rzędu sięgnęła po mistrzostwo Niemiec. Bawarczycy zajęli drugie miejsce, ale mają jeszcze za tydzień finał Ligi Mistrzów. To dobitnie pokazuje, że mamy do czynienia z naprawdę dobrymi zespołami. Dzisiaj w tym spotkaniu typuję, że padnie over 2.5 bramek. Uważam, że od samego początku zarówno Borussia jak i Bayern Monachium będą chcieli szybko strzelić bramkę, aby później kontrolować przebieg spotkania. Myślę, że dużo bardziej zdeterminowani będą Bawarczycy, ponieważ w lidze przegrali z Borussią nie tak dawno 0:1 i teraz będą chcieli się jak najszybciej zrehabilitować. Dlatego sądzę, że gracze z Allianz Areny od pierwszych minut będą atakować bramkę Borussi. Dortmund może wyprowadzać groźne kontry; oni jak mało która ekipa w tej lidze potrafią to robić. Nie spodziewam się murowania bramki z obydwu stron. To będzie mecz dla widzów na zakończenie kapitalnego sezonu w Bundeslidze. Stawiam na otwarty i ofensywny futbol z obu stron. Borussia i Bayern to bardzo skuteczne i bramkostrzelne ekipy, o czym przekonały nas w tym sezonie. Myślę, że w meczu zamykającym ten sezon będziemy świadkami niesamowitego widowiska okraszonego wieloma golami. Ja stawiam na 3:2 dla Bayernu Monachium, ale po cichu liczę, że po raz kolejny swoje wielkie mecze zagrają Łukasz Piszczek, Jakub Błaszczykowski i Robert Lewandowski i to oni będą głównymi aktorami dzisiejszego spektaklu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom