Jeśli chodzi o grę z tyłu to w dzisiejszym meczu nie zagra Roberto Carlos więc Fenerbahce nie będzie solidne w obronie. Sevilla u siebie nie będzie na nic czekac, pokonała juz w tym sezonie Real, Arsenal rzucając się od pierwszej minuty do ataku; poza tym jest to zespół doświadczony a Fenerbahce dopiero poznaje smak fazy pucharowej CL. Coś mi się wydaje, że piłkarze ze Stambułu będą bardziej spięci od piłkarzy z Andaluzji, co nie wróży im nic dobrego.No i meczyk który przyprawia mnie o dreszcze. Dawno w LM nie widziałem tak ambitnej drużyny jak tureckie Fenerbahce. W meczu pierwszym (pozdro dla Czoko_Ziom ????) zaufałem Turkom, zrobię to i tym razem. To jest wielka szansa dla tej niedocenianej druzyny. Mam wrażenie że Sevilla w pierwszym meczu nieco zlekceważyła Fenerbahce i weźmie na ten mecz poprawkę. Zagra mądrze z tyłu i spróbuje wyczekać przeciwnika. Uśpi grę i w pewnym momencie zacznie swój szturm. Bo jakby nie patrzeć 1:0 w zupełności wystarcza podopiecznym Jimeneza. Również dwa typki na ten mecz.
Wersja dla ryzykantów: Sevilla - Fenerbahce @ awans: 2
Wersja podstawowa: Sevilla - Fenerbahce (+1.5) @ 2
Na koniec statystyka
Sevilla w fazie grupowej pokonała Slavie 4-2, Steaua 2-1 i Arsenal 3-1
Fenerbahce na wyjeździe 2-2 z CSKA, 0-0 w PSV i 0-3 z Interem
Jeśli chodzi o 3 ostatnie mecze to Fenerbahce 2 przegralo (prestiżowy pojedynek z Galatasaray) i 1 zremisowało; Sevilla ostatnio przegrała z Deportivo na wyjeździe 1-2 ale wcześniej wygrała w Espanyolu 4-2 i rozgromiła u siebie Saragossę 5-0.
A więc wynik może byc tylko jeden.
Sevilla-Fenerbahce 3-1