>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

FC Schalke 04 - FC Barcelona 01.04.2008

Status
Zamknięty.
jacekk 208

jacekk

Użytkownik
kalipaweł - nie był bym taki pewien. Schalke nie ma jakiejś najlepszej obrony a Barcelona zapewne będzie chciała od początku narzucić tempo, co idzie dalej - strzeli bramkę.
Ja postawiłem na Barcelonę. Sądzę, że po ostatnich słabych występach w lidze, Katalończycy wreszcie nabiorą sił i pokonają gospodarza.

stanczi 0

stanczi

Użytkownik
Ja specjalnej analizy pisał nie będę, bo mogę zostać posądzony o stronniczość i brak obiektywizmu ( ???? ), ale kilka faktów chciałbym zauważyć.
Barcelona w Lidze Mistrzów nie przypomina mi tej grającej na krajowym podwórku. Przede wszystkim nie kuleją mecze wyjazdowe. Wygrana w nienajgorszym stylu ze Stuttgartem, remis w Glasgow po dość jednostronnym widowisku, w którym niestety dała o sobie znać marna skuteczność i 2 dobre mecze z Lyonem i Celticiem dają nadzieje na osiągniecie korzystnego rezultatu na Veltins Arena. Poza tym do składu na mecz wraca Milito i Marquez, a od kontuzji tego drugiego, zaczęła się ta cała bolączka z przesadną ilością traconych bramek. Na oficjalnej stronie FCBarcelony w notce, z krótkim wywiadem udzielonym przez Txikiego nie było mowy o żadnym kryzysie, a wręcz przeciwnie, więc nie wiem skąd flamaster wziąłeś ten cytat gdzie Begiristain tak otwarcie mówi o problemie. Jeżeli chodzi o ostatni mecz ligowy, to już był dramat dla kibiców. Pierwsza połowa bardzo dobra, 2 bramki, 70% posiadania piłki, kilka sytuacji do objęcia jeszcze wyższego prowadzenia, natomiast o drugiej chyba nikt nie chce pamiętać, bo wydawało się, że zawodnicy zamienili się koszulkami, a bezradność piłkarzy i trenera zwalała z nóg.
Wydaje mi się, że zostaną z niego wyciągniete daleko idące wnioski, a w jutrzejszym meczu, górę weźmie chęc zrehabilitowania się za WPADKĘ, o czym głośno mówią sami zawodnicy.

Nie mam zamiaru nikogo przekonywać, ale naprawde warto się głęboko zastanowić nad typowaniem tego meczu, bo wynik może być różny, a wydaje mi się, że Barca ma jednak troche większe szanse na wywiezienie korzystnego rezultatu niż niektórzy tu typują.
Zapraszam do dyskusji.

Pozdrawiam!

szopcio 0

szopcio

Użytkownik
Ja, jako kibic Barcelony jestem całym sercem za Blaugraną, ale osobiscie odpuszczam typowanie tego meczu. Henry bez formy, Eto nie wiadomo czy zagra od początku meczu, Ronaldihno kontuzja, Messi kontuzja, Bojan w dobrej formie jest, ale w LM też liczy się doświadczenie, a jak wiadomo jest to młody zawodnik. Obrona Barcelony ostatnio spisuje się beznadziejnie, ale myśle, że powrót Milita i Marqueza to zmieni i defensywa Barcelony będzie grała lepiej. Pomoc ogólnie spisuje się bardzo dobrze. Jak bym już musiał coś postawić w tym meczu to bym postawił under.

mardokk 0

mardokk

Użytkownik
Fakt Barcelona ma duzo szczescia ze trafilo na tak slaby zespol w tej fazie rozgrywek jednak trzeba tez pamietac ze Barca ostatnio nie zachwyca wiec ja osobiscie obstawiam Under 2,5

katalonczyk9 0

katalonczyk9

Użytkownik
Barca faktycznie nie zachwyca jednak moim zdaniem dziś jest zdecydowanym faworytem. Podobna sytuacja była przed rewanżem w Glasgow- w lidze nie szło,a co działo się w meczu z Celtami każdy pamięta-totalna dominacja. Co prawda nie zobaczymy dziś Messiego,jednak duże nadzieje wiąże z grą Andresa Iniesty,ktory zrobił ostatnimi czasy ogromne postępy i w takich meczach jak ten właśnie może udowodnić że jest już piłkarzem dużej klasy. Bardzo rozsadny typ w tym meczu to typ na Barcelone przy Draw No Bet . Schalke gra solidnie jednak przy takim potencjale jak Barcelona,myśle że 0:0 lub 1:1 to maks co mogą dziś ugrać.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Moim typem na ten mecz jest przy zakladzie ze remis nie wchodzi w gre typ na Schalke po kursie 2,30 bwin. W Przypadku remisu dostaje zwrot stawki ;)

Kazdy wie jak gra Barcelona w ostatnim czasie, nie jest to moze futbol na wysokim poziomie szczegolnie w meczach wyjazdowych gdzie potrafia z prowadzenia 2-0 przegrac mecz 2:3( oczywiscie mowa o ostatnim meczu ligowym z Betisem). W dzisiejszym meczu w Barcelonie nie zobaczymy Messiego, Ronaldinho, Deco. W dodatku ostatnie 5meczy Barcy to zaledwie jedna wygrana ze slabiutkim Valladolid na Camp Nou 4:1. Schalke w tym czasie zanotowalo 3zwyciestwa. Chociaz nie ma sensu porownywac obu lig. Stawiam ze Schalke wygra, a w razie remisu dostane zwrot stawki. Jest to chyba najrozsadniejszy typ na ten mecz. Zastanawialem sie jeszcze nad typem Handicap 1:0 na Schalke po kursie 1,65 ale ostatecznie postawilem jak wyzej. Osobiscie nie wierze zeby Barca mogla dzisiaj wygrac. Na dawnej Arena Auf Schalke nie gra sie latwo o czym w tej edycji LM przekonala sie juz Chelsea ktora zremisowala 0:0.

Prawdopodobne sklady :

Schalke : Neuer-Rafinha,Bordon,Krstajic,Westermann-Ernst,Kobiaszwili,Asamoah,Pander-Kuranyi,Altintop

Barcelona : Valdes- Zambrotta,Puyol,Thuram.Abidal-Xavi, Yaya Toure, Iniesta- Henry, Eto&#39;o, Bojan Krkic

180michal 17

180michal

Użytkownik
Ja znalazłem ciekawa analize pracy dzisiejszego sedziego w poszczegolnych meczach w tym sezonie jakie prowadził.
European Cup Toulouse 0 - 1 Liverpool 3 0
European Championships Czech Rep 1 - 0 Ireland 9 0
European Cup Inter 2 - 0 PSV Eindhoven 4 2
European Cup Shakhtar Donetsk 1 - 2 Benfica 4 0
European Cup Real Madrid 1 - 2 Roma 10 1
pierwsze to żółte kartki, drugie to czerwone
Daje nam to 30 żółtych i 3 czerwone kartki na 5 meczy czyli ok. 6 żółtych na mecz. Patrząc na te analize wybrałem typ over 4,5 żółtych kartek w tym spotkaniu.

mateja33 0

mateja33

Użytkownik
Chciałbym powiedzieć, że w tym spotkaniu nie wystąpi Deco i Ronaldinho prawdopodobnie nie do końca jest też wyleczony Marquez.

B 0

bart88

Użytkownik
Składy na dzisiejszy mecz:

Schalke 04
Neuer - Rafinha, Bordon, Krstajić, Westermann - Ernst, Kobiashvili, Asamoah, Pander - Kuranyi, Halil Altintop

Barcelona
Valdes - Zambrotta, Puyol, Milito, Abidal - Xavi, Yaya Toure, Iniesta - Bojan, Eto&#39;o, Henry

daredevil 0

daredevil

Użytkownik
Mysle ze Barcelona nie wygra tego meczu. Ostatnio idzie jej srednio na wyjazdach nie blyczczy a Schalke odrobilo na pewno prace domowa przy patrzac na mecz Celtic Barcelona w Glasgow i beda uwazac. Typuje 1X na Schalke.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom