>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Faza Play-Off Ligi Europy + Rewanże [13.02.2025 - 20.02.2025]

ibis 1,6M

ibis

ModTeam
Członek Załogi
Zrzut ekranu 2025-02-3 o 09.43.02.png

Nie masz konta w Fuksiarz, nic straconego - załóż je wchodząc na fuksiarz.pl lub klikając w baner i odbierz 50% do 1000 zł. Zwrot w gotówce bez obrotu + 2 Freebety!1000x150.png

R 1,5M

rr62dga

Typer
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europy
Godzina: 18:45
Spotkanie: Ferencvaros - Pilzno
Typ: remis
Kurs: 3,35
Bukmacher: superbet
Analiza:
Ciekawy mecz w Budapeszcie, w którym spotkają się Ferencvaros z Viktorią Pilzno, które zajęły sąsiednie miejsca w tabeli fazy ligowej z takim samym dorobkiem punktowym. Ferencvaros doskonale czuje się na własnym boisku, gdzie wygrał z Alkmaarem, Malmoe i Niceą a przegrał jedynie z Tottenhamem. Ferencvaros grał w LE dotychczas bezkompromisowo- bilans to 4-0-4 a więc czas na pierwszy remis. Viktoria w fazie ligowej na boiskach przeciwników miała bilans 1-2-1 remisując 3:3 z Eintrachtem we Frankfurcie oraz 2:2 z PAOK w Salonikach. Dla Czechów z pewnością priorytetem będzie aby tego spotkania nie przegrać i zakładam, że powinno im się to udać.

L 2,3M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Spotkanie: FC Midtjylland - Real Sociedad
Typ: gol FC Midtjylland
Kurs: 1.54 Superbet

Duńczycy grają w tym sezonie mocno w kratkę, jednak w Lidze Europy potrafili pozytywnie zaskakiwać. Warto wyróznić m. in. remis 2-2 z Fenerbahce czy cenne 2-0 z Ludogoretsem. Nie brakowało też bolesnych porażek jak ta z FCSB, ostatecznie gra w 1/16 to nadal szansa na spełnienie europejskiego marzenia i choć są naturalnie ekipy lepsze, tak ewentualny dobry wynik tutaj może dawać nadzieję na przyszłość. Baskowie grają gorzej niż na początku sezonu - wtedy to ich defensywa była praktycznie niezawodna - teraz trend się zmienił i rywale nie tylko strzelają gole, ale nawet wygrywają mecze. Myślę, że gospodarze poszukają swoich szans i wykorzystają gorszy moment Basków.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1469
PlayerBetsiarz 88,8K

PlayerBetsiarz

Użytkownik
Typ: Ferencvaros +4.5 celnych strzałów
Kurs: 1.84

Ferencváros zmierzy się u siebie z Viktorią Pilzno w Lidze Europy, a statystyki wskazują, że gospodarze mają duże szanse na oddanie przynajmniej 5 celnych strzałów.

- W ostatnich 5 domowych meczach Ligi Europy Ferencváros zawsze pokrywał linię 4.5 celnych strzałów.
- Viktoria Pilzno w 4 ostatnich wyjazdowych meczach w tych rozgrywkach za każdym razem pozwalała rywalom na oddanie przynajmniej 5 celnych strzałów.
- Ferencváros u siebie gra ofensywnie i regularnie kreuje sytuacje bramkowe.

fvp.png

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +276
stanley-63 1,4M

stanley-63

Typer
Godzina: 21:00
Spotkanie: FC Porto : As Roma
Typ: strzały w obramowanie bramki / over 1.5
Kurs: 6.30

Przeglądając oferty buków na to spotkanie moje oczy na bardzo długo zatrzymały się na tym typie , wiem to może być "śmiech na sali " ale nie da się ukryć że taki typ jest możliwy i próbuję iść w te właśnie słupki , poprzeczki , obie ekipy w swojej macierzystej lidze zawodzę a już FC Porto tym bardziej bo Roma w porównaniu z Porto wygląda o dużo gorzej , w obu jednak zespołach nie brakuje zawodników którzy potrafią celnie strzelić na bramkę rywala stąd też liczę że dziś jakiś strzał zatrzymie się na obramowaniu bramki , trudno dać jakiś kokretny przykład któregoś z zawodników że ten albo tamten już nie raz trafił w obramownie ale jedno jest pewne że strzały nie raz zatrzymują się na obramowaniu , dla podwyższenia adrenaliny daję że ta " sztuka " uda się przynajmniej dwa razy !

PlayerBetsiarz 88,8K

PlayerBetsiarz

Użytkownik
Typ: Mohamed Ben Romdhane +0.5 celnych strzałów
Kurs: 3.00

Jeśli spojrzymy na ogólną tendencję, wykres może nie zachęcać, ale warto zwrócić uwagę na ostatni mecz w Lidze Europy przeciwko AZ Alkmaar, gdzie zanotował 3 celne strzały.
Zakład opiera się na wartości kursu – 1 celny strzał ofensywnego pomocnika po 3.00 to zbyt wysoka stawka jak na jego potencjał ofensywny. Jeszcze ciekawiej wygląda opcja 2 celnych strzałów po kursie 13.00. Gram tu pod przewartościowany kurs, który nie oddaje realnych szans na celny strzał tego zawodnika.

mm.png

Ostatnia edycja:
zibi16 1,7M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Fenerbahce - Anderlecht

Gospodarze bardzo mocno wzmocnieni w okienku transferowym, do drużyny dołączyli tacy zawodnicy jak D. Carlos z Aston Villa, M. Skriniar z Paris SG, Talisca z Al Nassr. Mają bardzo szeroką kadrę jednak dziś kilku zawodników nie wystąpi w tym meczu bowiem aż 11 zawodników jest niezdolnych do gry przez rózne absencje. Nie mniej jednak nadal w swoim składzie będą mieć takich zawodników jak EN-Nesyri, Dżeko, Tadić, Kostić, Talisca, Szymański, Fred czy Saint-Maximin. Jest to naprawdę nadal bardzo mocny skład przede wszystkim z przodu bo więcej absencji jest w lini obrony czy też podstawowy bramkarz Livaković.
Fenerbahce od 12 spotkań jest drużyną niepokonaną, 9 zwycięstw i 3 remisy. W 7 spotkaniach tracili co najmniej bramkę.

Jeżeli chodzi o dzisiejszych gości to grają mocno w kratkę. Nawet same ostatnie spotkania z Antwerp to dogłębnie pokazują - grali ze sobą 3krotnie w przeciągu 3 tygodni i przegrali 0:1, potem zremisowali mimo, że grali 11 na 10 2:2 i wygrali gładko 2:0. W lidze Europy nie awansowali bezpośrednio do ćwierćfinału tylko przez bramki. Fenerbahce z kolei bardzo szczęśliwie awansowali do 1/8 finału z ostatniego miejsca z przewagą tylko 1 bramki.

Dziś liczę, że Fenerbahce, które kadrowo nadal według mnie wygląda dużo lepiej od Anderlechtu wygra to spotkanie ale patrząc na ilość braków w linii obrony i bramkarza uważam, że Anderlecht będzie miał kilka swoich okazji do strzelenia gola.

Fenerbahce + obie strzelą 3,00 Fortuna

Otrzymane punkty reputacji: +518
M 10,6K

makalele007

Użytkownik
Godzina: 21:00
Spotkanie: FC Porto : As Roma
Typ: strzały w obramowanie bramki / over 1.5
Kurs: 6.30

Przeglądając oferty buków na to spotkanie moje oczy na bardzo długo zatrzymały się na tym typie , wiem to może być "śmiech na sali " ale nie da się ukryć że taki typ jest możliwy i próbuję iść w te właśnie słupki , poprzeczki , obie ekipy w swojej macierzystej lidze zawodzę a już FC Porto tym bardziej bo Roma w porównaniu z Porto wygląda o dużo gorzej , w obu jednak zespołach nie brakuje zawodników którzy potrafią celnie strzelić na bramkę rywala stąd też liczę że dziś jakiś strzał zatrzymie się na obramowaniu bramki , trudno dać jakiś kokretny przykład któregoś z zawodników że ten albo tamten już nie raz trafił w obramownie ale jedno jest pewne że strzały nie raz zatrzymują się na obramowaniu , dla podwyższenia adrenaliny daję że ta " sztuka " uda się przynajmniej dwa razy !
Ciekawe czy np słupek czy poprzeczka też będzie liczyło się jako obramowanie

stanley-63 1,4M

stanley-63

Typer
Spotkanie: As Roma : FC Porto :
Typ: czerwona kartka
Kurs: 3.45

Już pierwsze spotkanie na Estádio do Dragão (Porto pokazał że chyba warto podjąć ryzyko i iść w karteczki , w tym pierwszym spotkaniu w meczu było zaledwie 24 faule a pod względem kartek palce lizać , po stronie Porto o dziwo 3 żółtka natomiast Roma 8 żółtek i czerwień , jak wiemy wynik 1:1 nie daje nic obu drużynom i dziś trzeba dać z siebie maksa aby pozostać w LE , pierwsze spotkanie sędziował Tobias Stieler a to dzisiejsze poprowadzi François Letexier który jak na razie w tej edycji sędziował w LM , sędziował 5 meczy a dorobek to 26 żółtek 3 czerwone i 2 karne , zaglądam do LE a tu w sumie 16 meczy i 56 żółtek 5 czerwonych i 8 karnych , dla mnie nie zły dorobek , ostatnie czerwone w LE to trochę odległy czas bo sezon 21/22 i w 3 meczach 10 żółtek 3 czerwone i 2 karne , liczę że przy tak ostrych temperamentach obu drużyn i wielkiej wagi samego spotkania powinno iskrzyć i tu mocno wierzę i liczę na pana Letexier !

Otrzymane punkty reputacji: +1332
L 2,3M

lucaxx95

Mistrz Typów Dnia 2023
Spotkanie: Real Sociedad - Midtjylland
Awans Midtjylland @10.00 Superbet

W Lidze Mistrzów doszło z perspektywy kursów do kilku nieoczekiwanych rezultatów, Celtic prawie wygrał, a ostatecznie i tak zremisował z Bayernem, Feyenoord zremisował z AC Milanem i przy okazji wywalczył awans czy Club Brugge przejechał się w obu meczach po Atalancie. To tylko pokazuje, że europejskie rozgrywki lubią sensacje i o ile w tej konkretnej parze nie musi do takowej dojść, to bez wątpienia jest to jedno z tych spotkań, gdzie zaliczka z pierwszego meczu to nie jest 3-0 / 4-0 tylko skromne 2-1 dla Basków. W pierwszym meczu typowałem gola Duńczyków i wszedł bez większych problemów, chociaż to Baskowie wyprowadzili dwa ciosy w 1. połowie, które poniekąd ustawiły mecz. Tutaj nastawiam się na nutkę piłkarskiej magii i myślę, że Duńczyków jak najbardziej stać na skromną wygraną i poszukanie szansy w dogrywce? karnych?. Oczywiście nieprzypadkowo kurs na to zdarzenie wynosi aż 10.00, bo Baskowie dobrze dysponowani mogą zamknąć ten mecz w 1. połowie np. szybkim 3-0 i po sprawie. Z drugiej strony liczę że ew. kursowi dopomoże jakiś wylew defensywy RSSS, może czerwona kartka, kto wie.

magnum89 64,9K

magnum89

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaLiga Europy
Godzinna: 18:45
Spotkanie: Roma - Porto
Typ: BetBuilder : Roma powyżej 3,5 celnych strzałów, powyżej 3,5 rzutów rożnych, powyżej 0,5 gola
Kurs: 1.90
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

AS Roma rzuca wszystkie siły na Ligę Europy, bo tylko zwycięstwo w tych rozgrywkach da im upragniony awans do LM(w lidze ich strata i konkurencja jest zbyt duża do czwartego miejsca). W ostatnim spotkaniu ligowym przeciwko Parmie Claudio Ranieri dał odpocząć kilku zawodnikom. W pierwszym spotkaniu byli lepszym zespołem, ale w drugiej połowie dali się zaskoczyć i tylko zremisowali to spotkanie. Sytuacja kadrowa jest bardzo dobra, ponieważ nie wystąpi Cristante który otrzymał czerwoną kartkę(żadna strata) i wraca do gry Dybala, co niewątpliwie cieszy szkoleniowca Giallorossich. W pierwszym spotkaniu ta kombinacja została pokryta i uważam, że dzisiaj przy pełnym stadionie również zostanie.

FC Porto - AS Roma - Celne strzały 4, rzuty rożne 6 i 1 gol

A jak to wygląda statystycznie w ostatnich 10 spotkaniach Romy ?

W ostatnich 7 na 10 spotkań Roma oddała powyżej 3,5 celnych strzałów
W ostatnich 7 na 10 spotkań Roma wykonała powyżej 3,5 rzutów rożnych
W ostatnich 9 na 10 spotkań Roma zdobyła przynajmniej jednego gola

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1332
PlayerBetsiarz 88,8K

PlayerBetsiarz

Użytkownik
Spotkanie: Galatasaray - AZ Alkmaar
Typ: Osimhen +1.5 celnych strzałów
Kurs: 1.67
Bukmacher: Superbet

Victor Osimhen ma duże szanse na oddanie przynajmniej 2 celnych strzałów w meczu Galatasaray vs AZ Alkmaar.

✅ 6/6 ostatnich meczów Ligi Europy zakończył z +1.5 celnych strzałów.
✅ W pierwszym meczu przeciwko AZ Alkmaar oddał 3 celne strzały.
✅ Galatasaray przegrało 4:1, więc muszą atakować i gonić wynik, co oznacza więcej okazji dla Osimhena.

Biorąc pod uwagę jego formę i sytuację w meczu, zakład na +1.5 celnych strzałów Osimhena wygląda bardzo mocno! 🔥

osimhe.png

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1548
H 133,3K

hasbaart

Typer
Roma - Porto

W pierwszym spotkaniu miałem pierwszy mecz tych druzyn na kuponie i później w niego zwatpilem niepotrzebnie. Mam nadzieję, że teraz jak niewatpie to nie odwalą jakiegoś numeru...😅

No ale sytuacja jest klarowna:

- 1:1 w pierwszym meczu więc nie ma co bronić. W teoretycznie łatwiejszej sytuacji Roma z racji swojego boiska... Jednak patrząc na Włoskie zespołu w LM jakoś nie koniecznie byk to dla nich atut...

- 11 żk + czerwona w pierwszym meczu nie wymaga chyba komentarza

- sędziuje dziś Francuz Letexier, który w tym sezonie prowadził
6 meczy LM -
3żk + czk + karny,
7żk + karny,
6żk + karny,
4żk + czk + karny,
6żk + czk
1 mecz LK - 7żk
2 mecze Ligi Narodów - 6żk, 6żk

W tamtym sezonie
5 mecz LM - 5żk, 3żk + karny, 2żk, 1żk+ czk + karny, 4żk
4 mecze LE (w tym 3 mecze Romy)
Slavia - Roma 5żk
Roma - Brighton 3żk
Atalanta - Liverpool 4żk + karny
Roma - Levercusen 6żk

Wydaje się że sędzia pasuje. Nie ma problemu pokazywaniem kartek i karnych.

Historia spotkan (bez towarzyskich)
2025 w Porto - 11żk + czk
2021 w Porto - 7żk + karny + dogrywka 2żk + karny
2019 w Romie - 2żk
2016 w Romie - 5żk + 2 czk
2016 w Porto - 8żk + czk
Ja nie wiem czy tu sobie nie zagrać dodatkowo czerwonej kartki...🤔

Over 4,5 kartek 1,30 (spadło już od 13 z 1,36)
Over 5,5 kartek 1,57
Porto over 2,5żk 1,46
Czerwona Kartka - 3,65

FCSB - PAOK

W pierwszym meczu 2-1 dla FCSB więc teoretycznie muszą 'tylko' obronić wynik u siebie. Jeśli nie gospodarze nie zabiją dwumeczu strzelając 2 bramki w pierwszej połowie to tu powinno być ciekawie i kartki powinny się pojawić. W pierwszym meczu 11żk i czerwona dla PAOKu w końcówce pierwszej połowy przy prowadzeniu 1:0. W drugiej połowie dostali 2 bramki I dzisiaj muszą odrabiać.

Sędziuje Słoweniec Jug, który w tym sezonie LE wygląda na sędziego idealnego na over kartek w tym meczu.
5 meczy
6żk + 2cz + 2 karne
2żk + karny
5żk
5żk + karny
4żk + czk

4/5 meczy overy... biorę z pocałowaniem ręki 😉

Drużyny spotykały się już niejednokrotnie ale patrząc tylko na mecze o stawkę, a nie towarzyskie to w 2024 w fazie ligowej LE PAOKu było 8żk + czk. Tez pasuje.

Over 4,5 kartki - 1,32 (spadło z 1,40 odkąd grałem)
Over 5,5 kartek - 1,61
Czerwona Kartka - 4,10

Victoria Plzen - Ferencvaros

Pierwszy mecz 1:0 dla Węgrów. Karteknak na lekarstwo - 2, pomimo 29 fauli z obu stron Gruzin Kruasvili nie pokazał więcej kartek. Ominąłem ten mecz w tamtym tygodniu ale dzisiaj mysle ze warto go rozważyć.
Tak wiem w meczach Pilzna czasem brakowalo kartek ale w tej edycji pucharow nie ma co narzekać. W LE kartowali następująco:
W Ferencvaros 2żk (1żk Pilzno)
W Bilbao 4żk + czk ( 2żk + czk Pilzno)
Z Anderlechtem 0żk
Z Man UTD 3żk (0zk Pilzno)
W Dynamo K. 3żk (2żk Pilzno)
Z Sociedad 8żk (3żk Pilzno)
W PAOK 8żk + 2czk (7żk + 2cz Pilzno)
Z Łudogorcem 6żk (2żk Pilzno)
W Eintrachcie 0żk

Mecze jak we Frankfurcie 3:3 czy z Anderlechtem 2:0 gdzie nie było kartek się zdarzają, podobnie jak ubiegłotygodniowy mecz na Węgrzech jednak dzisiaj Stawka jest duża I już nie ma miejsca na podkniecia. Więc myślę że i kartek padnie więcej.

Z drugiejs strony mamy Ferencvaros który kartkował:
Z Pilznem 2żk (1żk Ferenc)
Z Alkmaar 4żk (2żk Ferenc)
W Eintrachcie 3żk (0żk Ferenc)
W PAOKu 6żk (4żk Ferenc)
Z Malmoe 3żk (1żk Ferenc)
W Dynamo K. 5żk + czk (3żk Ferenc)
Z Nice 4żk + czk (2żk Ferenc)
Z Tottenhamem 1żk Ferencvaros
W Anderlechcie 9żk + czk (5żk Ferenc)

Tak więc Węgrzy na wyjeziex 0żk, 4żk, 3żk, 5żk całkiem przyzwoicie

Mecz sędziuje Francuz Brisard. Nie szaleje z kartkami. W tym sezonie
W LE - 5żk, 4żk, 4żk
Średnia w Ligue 1, 3,7kartki na mecz, w Ligue 2 7żk na mecz 😅😁 (2 mecze 8żk i 6żk + 2czk + karny (więc potrafi pokazać jak jest z czego
W poprzednim sezonie średnia w LE 3kartki na mecz (4,2,3)
W poprzednim Tak samo 2 mecze - 3żk i 3żk a w Lidze konferencji 4żk i 4żk
Nie sędziował jakichś meczy z wielkim potencjałem na ostra grę...

Jak sezon wcześniej w LE dostał mecz
Łudogorec - Red Star Belgrad to wyszło 6żk + czk więc umie pokazać.

Jak dla mnie tu dzisiaj będzie powyżej 4 kartek

Over 3,5 kartek
Over 3,5żk - 1,44
Over 4,5 kartek - 1,70
Ferencvaros- over 2,5 kartek - 1,82

zibi16 1,7M

zibi16

Moderator
Członek Załogi
Galatasaray - AZ Alkmaar

W pierwszym meczu padło aż 5 bramek ale dość niespodziewanie Alkmmar pokonał 4:1 Galatasaray i dziś drużyna z Turcjii staje przed bardzo trudnym zadaniem. Muszą odrobić stratę 3 bramek. Będzie to niezwykle ciężkie patrząc na to, że kilku zawodników brakuje, Galatasaray o ile z przodu wygląda świetnie to często tracą gola więc dziś również myślę, że mogą stracić.
Czy gospodarze odwrócą losy tego 2meczu? Nie wydaje mi się ale liczę, że Galatasaray nie zagra tak jak np Sporting Lizbona, który był już pogodzony z odpadnięciem. Mój typ to co najmniej 3 bramkie strzelone przez gospodarzy.
Galatasaray w tym sezonie rozegrała 4 spotkania u siebie w Lidze Europy i za każdym razem strzelała co najmniej 3 bramki, 3:1 z PAOK, 4:3 z Elfsborg, 3:2 z Tottenham i 3:3 z Dynamo Kijów.
Alkmaar na wyjazdach nie wygląda najlepiej, porażka 3:4 z Ferencvaros, remis 2:2 z Łudogorec, 0:1 z Tottenham i 0:2 z Bilbao.

Galatasaray strzeli +2,5 2,5 Fortuna

maarcin14 1,4M

maarcin14

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka nożnaLiga Europy
Godzinna: 21:00
Spotkanie: Ajax - USG
Typ: 1X & powyżej 1,5 gola w meczu
Kurs: 1.56
Bukmacher: Betclic
Analiza:

Witam, dziś mecze w Lidze Europy, o godzinie 21 zagrają między innymi Ajax Amsterdam oraz USG, typuję 1X i powyżej 1,5 gola w meczu. Ajax wygrał pierwsze spotkanie 2:0 i jest w komfortowej sytuacji przed rewanżem u siebie. Ajax jest w dobrej formie, ostatnie 5 spotkań licząc wszystkie rozgrywki to same wygrane, w meczach Ajaxu pada sporo goli, jeśli spojrzeć na ostatnie 10 spotkań Ajaxu to w 9 z nich padało więcej niż 1,5 gola. USG nie ma nic do stracenia, będzie musiało się otworzyć i zaryzykować, to powinno nam dać ciekawe spotkanie z sytuacjami z obu stron. Ajax wrócił na właściwe tory, jest liderem w lidze holenderskiej, według mnie aktualnie są mocniejsi od USG. Typuję 1X i powyżej 1,5 gola w meczu.

R 1,7M

rjastrzab

Mistrz Typów Dnia 2024
Dyscyplina Piłka nożna Liga Europy
Spotkanie: FCSB - PAOK
Typ: obie drużyny powyżej 1,5 kartki
Kurs 1,40
Bukmacher: Superbet
Post w dziale:
Analiza:

Na czwartek wybieram spotkanie w ramach Ligi Europy. Mecz drużyn z południa Europy, wiec będzie gorąco. Już pierwszy mecz obfitował w kartki, bo było 11Ż + CZ. Na dziś proponuję bardzo bezpiecznie, bo powyżej 1,5 kartki każda z drużyn. Sędzia Matej Jug ze Słowenii też pasuje do tej układanki, bo średnio pokazuje powyżej 5 żółtych kartek w meczu 93Ż + 5 CZ w 17 meczach w ramach różnych rozgrywek. Wynik tez wydaje się być otwarty bo 2:1 po pierwszym meczu daje nadzieję gościom z Grecji, że odrobią straty na rumuńskim terenie. To powinno dawać podstawy do zaciętej i miejmy nadzieję ostrej gry.

Do góry Bottom