>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

FAME 24: Underground

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
FAME 24: Underground

474699620_18271085161254210_48624846982329217_n.jpg

Data: sobota, 8 lutego 2025, 19:30
Miejsce: ATM Studio - Warszawa, Polska
Transmisja: Pay-per-View na fammma.tv

MAIN EVENT:
[MMA] finał turnieju

[BOKS - małe rękawice] Amadeusz "Ferrari" Roślik vs. Jose "Josef Bratan" Simao
[MMA] Michał "Wampir" Pasternak vs. Denis Labryga
[MMA] półfinał turnieju
[MMA] półfinał turnieju
[BOKS - małe rękawice] Artur "Orzeł Biały" Binkowski vs. Tomasz "Tomek" Majewski
[MMA] Denis "Bad Boy" Załęcki vs. Piotr "Niebieski Samuraj" Hallman (ćwierćfinał turnieju)
[MMA] Alan Kwieciński vs. Gracjan "Gracek" Szadziński (ćwierćfinał turnieju)
[MMA] Alberto Simao vs. Krzysztof "Malicha" Maliszewski (ćwierćfinał turnieju)
[MMA] Marcin "Polish Zombie" vs. Paweł "Tybori" Tyburski (ćwierćfinał turnieju)
[MMA] Bartosz Szachta vs. Oskar Wierzejski

źródło: ebilet.pl, famemma.tv

versa 668,6K

versa

Typer
Labryga 1.88 vs Pasternak 1.70
Szadziński 1.18 vs Kwieciński 3.65
Hallman 1.58 - Załęcki 2.05
Majewski 2.70 - Bińkowski 1.33
Wierzejski 1.20 - Szachta 3.50
Maliszewski 3.10 - A. Simao 1.25
J. Simao 1.30
- Roślik 2.85
Tyburski 2.02 - Wrzosek 1.60

W każdej parze pozwoliłem sobie wybrać zwycięzcę walki poprzez pogrubienie czcionki, natomiast podkreśleniem zaznaczam, co według mnie nadaje się do obstawiania.

*Hallman - były zawodnik UFC w swoim debiucie w Fame MMA skrzyżuje rękawice z Denisem Zaleckim. W tym zestawieniu typuje na 37 latka, który w zawodowej karierze miał bilans 19-6, a teraz wraca z emerytury, by dorobić sobie we freakach i myślę, że jego doświadczenie nabyte przed laty wystarczy, by pokonać Zaleckiego, któremu w walkach bardzo często głowa nie dojeżdżała, na niekorzyść Zaleckiego zdecydowanie jest fakt jakie aktualnie zamieszanie jest wokół jego osoby, jedyny plus Torunianina w tej walce to warunki fizyczne.

*Bińkowski - Warunki fizyczne, doświadczenie, nawet formuła walki jest pod Bińkowskiego, Olimpijczyk to starcie po prostu musi wygrać, by podbudować swoją postać przed następnymi potyczkami, mimo że ma 49 lat to nadal jest młodszy od swojego przeciwnika - dziennikarza o aż...10 lat... Faworyt zdecydowanie.

*Tyburski - kurs rzędu 2.0 wydaje mi się, że jak najbardziej jest do wzięcia w tym przypadku, 1 runda 5 minutowa sprawia, że walka pewnie będzie dynamiczna, a w takich warunkach walki bardziej widzę Tyburskiego, apropo warunków... Warunki fizyczne to zdecydowana przewaga Tyburskiego. Tyburski to ścisła topka freakow, który dopiero niedawno został zatrzymany przez Normana Parke, ale nawet ta walka mimo że przegrana pokazała jak dobrym zawodnikiem jest Tyburski, stawiając ciężkie warunki Irlandczykowi posyłając go chociażby na deski.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2081
S 34,2K

sobolekk

Użytkownik
Na Bińkowskiego to sie juz grac nie oplaca. Jak juz na niego to trzeba bylo grac jak byly kursy startowe i był underdogiem. 1.33 to kompletnie niegrywalne biorac pod uwage ze nie mamy pojecia jak on sie bedzie bil po tym co przeszedl.
Dla mnie bet gali to Tyburski - 2.02. Gość ma ogromną przewage fizyczną. Ja rozumiem że Wrzosek jesli chodzi o mma to inna półka ale Tyburski raczej nie jest na tyle słaby by przepuścić taką przewagę masy.
Ponieważ Labryga to moim zdaniem obok Wielkiego Buu najbardziej przereklamowany zawodnik na dzien dziś to pod kursem na Pasternaka również się podpisuje.

Otrzymane punkty reputacji: +757
xavi90 231K

xavi90

Znawca - Boks
Zgadzam się z przedmówcą, walka Bińkowskiego to wielka niewiadoma. Najpewniej ma siłe na 2-3 minuty więc może drugą runde jeszcze przetrwa ale zakładam że do 3 nie wyjdzie. Dlatego typ na Tomasz 'Tomek' Majewski wygra w rundzie 2 po 7,50 to dla mnie spore value.
Co do walki Tyburski- Wrzosek to myślałem również podobnie jak S sobolekk ale tutaj dało mi troche do myślenia to co Wrzosek mówił na konferencji- że każdym 'naporem' Tyburski będzie się narażał o obalenie. A przecież mówimy tutaj o walce naprzeciwko naprawde bardzo mocnego i przede wszystkim inteligentnego zawodnika. Logiczne że nie będzie chciał się bić w stójce. Oczywiście mamy tutaj ledwo 15 sekund parter tylko że to będzie po prostu punktowane i to w tak krótkiej walce najpewniej decydujące, te 15 sekund będzie przedłużane (przez samych zawodników bo logiczne że nie wstaną od razu na komendę 'stop') więc tak na dobrą sprawę jeśli Tyburski będzie na plecach ze 3 razy to po prostu przegra tą walkę przez decyzję.

Natomiast kompletnie absurdalne są dla mnie kursy na Oskara Wierzejskiego. Zostały one wywindowane najpewniej po unikach jakie wykonał jak Labryga (chciał czy nie chciał to druga kwestia) próbował go ustrzelić. Tyle że to wciąż po prostu przeciętny bokser który wiedział że żadnej kariery nie zrobi (mimo nabitego rekordu 9-0) i pchał sie od dawna do freaków (gdzie okazało się że mimo zapowiedzi to jest raczej nudny). Szachta jest nieco mniejszy, lżejszy ale nie wydaje mi się żeby doświadczeniem mu ustępował. To doświadczony kickbokser który miał wiele walk amatorskich i po prostu walczyć a szczególnie kopać umie bardzo dobrze. W starciu kickboksera vs boksera w większości przypadków kończy się tak samo- nie trzeba daleko szukać bo niedawno Krzysztof Głowacki przewalczył bardzo nudne 15 minut z Dawidem Kasperskim który go po prostu okopywał przez 3 rundy i zgarnął decyzję punktową. To co tego tutaj nie wiemy to na ile parter umie Oskar ale dotarłem do wywiadu w którym mówi że lubi oglądać UFC ale to nie dla niego. Bo że Szachta nie umie nic w parterze to żadna tajemnica. Ale jeśli podejdzie do walki taktycznie, a myśle że wbrew panującym opinią to nie jest typowy 'głupek' to w walce ledwo 5 minutowej spokojnie może ją sobie poukładać po swojemu i trzymać rywala na dystans. Wiem że to wyjątkowa 'klatka' ale na moje to dużo nie zmienia.

Tomasz Majewski w 2 rundzie @7,50 Betclic
Bartosz Szachta @3,50 Betclic

Ostatnia edycja:
berserk 488,5K

berserk

Użytkownik
Z tym Bińkowskim to was chyba ponosi , jakiś dziadek dziennikarz bez pojęcia ma wygrac z Białym Orłem ? Ja tego nie kupuję

Co do samego turnieju to mam w swojej głowie scenariusz na śmieszny finał

Dwóch najmniejszych czyli Wrzosek vs Sadziński w finale turnieju wagi cięzkiej :D

xavi90 231K

xavi90

Znawca - Boks
Tyle że Bińkowski to był wrakiem sportowca z 12 lat temu a obecnie jest wrakiem człowieka który stał się typowym 'menelem' w dodatku przez długi czas bezdomnym. Mam nadzieję że wyszedł na prostą tylko że w obecnej formie to on może mieć problem z ustaniem w pionie dłużej niż minutę. Ogólnie to krążą opinie że nie zawsze było z nim tak źle, że to był normalny człowiek ale częste wizyty na komisariatach w Kanadzie i paralizator odebrały mu kupe zdrowia. Natomiast dziennikarz Tomek to nie jest ktoś kto 'nie ma pojecia'- oczywiście wieku się nie oszuka ale to gość który ze sportem miał wiele wspólnego. Dla mnie wyjściowe kursy 50/50 były prawidłowe ale logicznie rzecz biorąc to z każda minutą szanse dziadka będą rosły dlatego podtrzymuje mój typ.

S 34,2K

sobolekk

Użytkownik
Z tym Bińkowskim to was chyba ponosi , jakiś dziadek dziennikarz bez pojęcia ma wygrac z Białym Orłem ? Ja tego nie kupuję

Co do samego turnieju to mam w swojej głowie scenariusz na śmieszny finał

Dwóch najmniejszych czyli Wrzosek vs Sadziński w finale turnieju wagi cięzkiej :D
Nie no ja uważam że Binkowski jest całkiem sporym faworytem i chwała każdemu kto pobrał kurs około 2.0 (taki był startowy). Niestety nie jest na tyle dużym faworytem by grać kursy jakie są teraz
P.s mówienie że Binkowski ma siłę na 3 minuty a gruby 60 letni dziadek na więcej to nie jest argument

Ostatnia edycja:
E 27,8K

emilplayp

Użytkownik
Piotr Hallmann vs Denis Załęcki @1,48 Betclic❌
Denis Labryga vs Michał Pasternak @1,72 ✅ Betclic

Dziwna ta cała gala bo mega dużo kontrowersji i chyba nie tylko mi nie przypadła do gustu i tu nawet nie chodzi o same wyniki.
W walce Hallmanna wynik mógł pójść w obie strony, a moim zdaniem lepszy był Niebiesko Samuraj, sprowadził Denisa chyba ze 4 razy do parteru, a podobno zejścia w nogi i obalenia nie były punktowane, dodatkowo sam soccer kick był trafiony bo obciera tak samo się liczy jak czyste kopnięcie także już przy nawet odjęciu jednego pkt bez dsq Piotr by to wygrał. Mimo wszystko Załęcki dobrze wyglądał na tle byłego zawodnika UFC, no ale im dalej w las było widać, że kondycyjnie było coraz gorzej.
Druga walka to dsq, Labryga zapomniał o zasadach, w sumie to nie tylko on w tym turnieju. Nie ma co opisywać.

Ako @2,55 Betclic ❌

Witam was, jeśli chodzi o sporty walki to nie jestem mega ekspertem bo nie oglądam gal boksu ale za to lubię oglądać freaki dla rozrywki i często sugerując się zdrowym rozsądkiem udaje mi się całkiem fajnie typować te nieprzewidywalne walki. Przechodzą do wyżej wymienionych walk, to od kilku dni chodził mi po głowie taki dubelek, sprawa jest dość prosta, bo jeden Denis jak i drugi zderzą się ze ścianą, w pierwszym przypadku możemy mieć pewną niewiadoma w postaci emwrytowanego zawodnika UFC ale przecież jest on cały czas w rytmie treningowym, bardziej jako trener ale teraz ma okazję wejść w ten cały cyrk zarabiając wielkie pieniądze bo czuje, że to nie jest jego pierwszy i ostatni raz w tego typu galach. Pan Denis Załęcki wypowiada się tak, jakby już był od kilkunastu godzin świadomy z kim mu przyjdzie się bić i nawet sugeruje, że Hallmann jest faworytem do wygrania tego turnieju. Z pewnością Załęcki będzie chciał zaskoczyć swojego przeciwnika agresja i pierwsza minuta to może być natarcie Bad Boya ale tutaj każde sprowadzenie do partera będzie przecież punktowane, Hallmann jest lżejszy o 11 kg ale moim zdaniem nie będzie miał problemu z obaleniem. Denis Załęcki nie jest tak mega "głupi" jak wszyscy myślą, chłop ma plan na siebie, zarabia we freakach ogromne pieniądze, na horyzoncie już kolejne jego walki się szykują, a te mówienie o jego mega formie itd itd to puste słowa tutaj będzie prosta sprawa i tyle.

Przechodząc do drugiego pojedynku, to też moim zdaniem sprawa jest prosta, Michał Pasternak zawodowiec z krwi i kości zawalczy z Labryga, który moim zdaniem nie ma argumentów poprostu aby pokonać Wampira. W obu walkach mamy 5 minut jedna i jedyna runda, każde sprowadzenie do parteru będzie miało wielkie znaczenie, moim zdaniem kilogramy nie będą kluczowe tylko umiejętności. Michał nie z takimi zawodnikami dawał sobie radę, dla Labrygi to będzie mega sprawdzian, który pokaże jego miejsce w szeregu. Oglądałem jakieś urywki z wywiadu po ważeniu to strasznie dziwnie się zachowywał, tak jakby jego forma psychiczna kulała. Dla mnie poprostu nie innej możliwości by Wampir tego nie wygrał.

Jako oddzielna walkę zagram również pojedynek Tomasza Majewskiego z Arturem Binkowskim. Tak dla przypomnienia tylko napisze, że oni biją się w małych rekawicach na zasadach bokserskich 3x2 minuty. Moim zdaniem, oglądając pojedynek bokserski dwóch "dziadków" to trzeba grać mimo wszystko over rund. Gdyby to były duże rękawice to już zupełnie byłby pewniak dnia, ale tutaj wielka niewiadoma po pierwsze czy Biały Orzeł wyjdzie do walki, bo może się okazać, że np ciśnienie mu skoczyło jak ostatnio na gali Prime gdzie dwóch grubasów miało się bić i nagle kilka minut przed walka oto jakimś trafem gościowi ciśnienie skoczyło co moim zdaniem było jednym wielkim farmazonem. Moim zdaniem dziadkowie nie będą forsować tempa, częsty klincz i moment minie pół rundy. Nie wiem czy wierzy ktoś, że Artur w tej formie ma nokautujacy cios? No nie sądzę, a mimo faworyzowania przez bukmacher ów Binkowskiego to bliżej mi do Tomka Majewskiego, który może podejdzie poprostu taktycznie do tego stracia i będzie chciał wykorzystać fakt, że przy obecnej formie byłego olimpijczyka to czas będzie grał dla niego na korzyść. Tutaj staram się poprostu logicznie myśleć, Panowie mają pojedynek, który maksymalnie potrwa 6 minut, czy to wiele? I tak i nie, ale dalej idę w zaparte, że obejrzymy minimum 2 rundy jak nie pełen dystans. Największą zagadką pewnie nie tylko dla mnie jest kondycja fizyczna Artura Binkowskiego.

Tomasz Majewski vs Artur Binkowski

Pełen dystans @2,60 ✅
Powyżej 2,5 rund @2,30 ✅
Powyżej 1,5 rund @1,33 ✅

Tomasz Majewski wygra @3,30 ❌

Betclic

Człowiek niby wiedział ale starał się wierzyć, że Tomek da radę wygrać. Sam przebieg przebieg walki był taki jak się spodziewałem czyli sporo klinczu i walki o przetrwanie, sędzia mimo wszystko pozwolił Majewskiemu dokończyć tą nierówna walkę chyba samego ze sobą. Jedno trzeba przyznać, że Majewski pokazał charakter i nie poddał się, a przyjął sporo czy to na głowę czy na podroby.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2081
S 34,2K

sobolekk

Użytkownik
"żeby ciśnienie mu nie skoczyło" . Żeby nie było ja wiem że spożywanie alkoholu jest niezdrowe i wpływa bardzo źle na dyspozycję ale mam wrażenie że niektórzy to trochę ten wpływ podkoloryzowuja. Wydaje mi się że buki też tak zrobiły i szybko zostało to wyjaśnione bo taki spadek kursu bez konkretnego info się często nie zdarza

E 27,8K

emilplayp

Użytkownik
Dlatego mi bliżej grać na over rund jak typować zwycięzcę, a mimo wszystko w głowie mam, że nie ma 100% pewności czy zostanie dopuszczony do walki, a cały ten pojedynek traktuje z lekkim przymrożeniem oka. Wracając już ostatni raz do gali Prime, to co oni tam w szatni mierzą zawodnikom ciśnieniem krwi, że nagle wychodzi konferensjer podczas trwającej już gali w systemie płatnym i mówi z przykrością ale z powodu złego stanu zdrowia nie zobaczymy tego i tego zawodnika. Przecież to jakiś kabaret i chodziło tylko i wyłącznie o kupowanie ppv żeby zobaczyć w oktagonie ponad 320 kg licząc wagę dwóch zawodników.... W takim pojedynku jak ten Tomasza i Artura może zdarzyć się wszystko łącznie z jakimś głupim faulem lub "kontuzją" jednego z nich.

versa 668,6K

versa

Typer
Piotr Hallmann vs Denis Załęcki @1,48 Betclic
Denis Labryga vs Michał Pasternak @1,72 Betclic

Ako @2,55 Betclic

Witam was, jeśli chodzi o sporty walki to nie jestem mega ekspertem bo nie oglądam gal boksu ale za to lubię oglądać freaki dla rozrywki i często sugerując się zdrowym rozsądkiem udaje mi się całkiem fajnie typować te nieprzewidywalne walki. Przechodzą do wyżej wymienionych walk, to od kilku dni chodził mi po głowie taki dubelek, sprawa jest dość prosta, bo jeden Denis jak i drugi zderzą się ze ścianą, w pierwszym przypadku możemy mieć pewną niewiadoma w postaci emwrytowanego zawodnika UFC ale przecież jest on cały czas w rytmie treningowym, bardziej jako trener ale teraz ma okazję wejść w ten cały cyrk zarabiając wielkie pieniądze bo czuje, że to nie jest jego pierwszy i ostatni raz w tego typu galach. Pan Denis Załęcki wypowiada się tak, jakby już był od kilkunastu godzin świadomy z kim mu przyjdzie się bić i nawet sugeruje, że Hallmann jest faworytem do wygrania tego turnieju. Z pewnością Załęcki będzie chciał zaskoczyć swojego przeciwnika agresja i pierwsza minuta to może być natarcie Bad Boya ale tutaj każde sprowadzenie do partera będzie przecież punktowane, Hallmann jest lżejszy o 11 kg ale moim zdaniem nie będzie miał problemu z obaleniem. Denis Załęcki nie jest tak mega "głupi" jak wszyscy myślą, chłop ma plan na siebie, zarabia we freakach ogromne pieniądze, na horyzoncie już kolejne jego walki się szykują, a te mówienie o jego mega formie itd itd to puste słowa tutaj będzie prosta sprawa i tyle.

Przechodząc do drugiego pojedynku, to też moim zdaniem sprawa jest prosta, Michał Pasternak zawodowiec z krwi i kości zawalczy z Labryga, który moim zdaniem nie ma argumentów poprostu aby pokonać Wampira. W obu walkach mamy 5 minut jedna i jedyna runda, każde sprowadzenie do parteru będzie miało wielkie znaczenie, moim zdaniem kilogramy nie będą kluczowe tylko umiejętności. Michał nie z takimi zawodnikami dawał sobie radę, dla Labrygi to będzie mega sprawdzian, który pokaże jego miejsce w szeregu. Oglądałem jakieś urywki z wywiadu po ważeniu to strasznie dziwnie się zachowywał, tak jakby jego forma psychiczna kulała. Dla mnie poprostu nie innej możliwości by Wampir tego nie wygrał.

Jako oddzielna walkę zagram również pojedynek Tomasza Majewskiego z Arturem Binkowskim. Tak dla przypomnienia tylko napisze, że oni biją się w małych rekawicach na zasadach bokserskich 3x2 minuty. Moim zdaniem, oglądając pojedynek bokserski dwóch "dziadków" to trzeba grać mimo wszystko over rund. Gdyby to były duże rękawice to już zupełnie byłby pewniak dnia, ale tutaj wielka niewiadoma po pierwsze czy Biały Orzeł wyjdzie do walki, bo może się okazać, że np ciśnienie mu skoczyło jak ostatnio na gali Prime gdzie dwóch grubasów miało się bić i nagle kilka minut przed walka oto jakimś trafem gościowi ciśnienie skoczyło co moim zdaniem było jednym wielkim farmazonem. Moim zdaniem dziadkowie nie będą forsować tempa, częsty klincz i moment minie pół rundy. Nie wiem czy wierzy ktoś, że Artur w tej formie ma nokautujacy cios? No nie sądzę, a mimo faworyzowania przez bukmacher ów Binkowskiego to bliżej mi do Tomka Majewskiego, który może podejdzie poprostu taktycznie do tego stracia i będzie chciał wykorzystać fakt, że przy obecnej formie byłego olimpijczyka to czas będzie grał dla niego na korzyść. Tutaj staram się poprostu logicznie myśleć, Panowie mają pojedynek, który maksymalnie potrwa 6 minut, czy to wiele? I tak i nie, ale dalej idę w zaparte, że obejrzymy minimum 2 rundy jak nie pełen dystans. Największą zagadką pewnie nie tylko dla mnie jest kondycja fizyczna Artura Binkowskiego.

Tomasz Majewski vs Artur Binkowski

Pełen dystans @2,60
Powyżej 2,5 rund @2,30
Powyżej 1,5 rund @1,33

Tomasz Majewski wygra @3,30

Betclic
Pogrubiłem twoją wypowiedź odnośnie Labryga - Pasternak, nie jedna runda 5 minutowa z ograniczonym parterem, zasady tego starcia to 3x5 minut pełne MMA.

E 27,8K

emilplayp

Użytkownik
Pogrubiłem twoją wypowiedź odnośnie Labryga - Pasternak, nie jedna runda 5 minutowa z ograniczonym parterem, zasady tego starcia to 3x5 minut pełne MMA.
Pełna zgoda i racja, przepraszam za pomyłkę ale nocna zmiana rządzi się swoimi prawami i przeoczyłem ten fakt. Typu oczywiście nie zmieniam i jeszcze bardziej mnie przekonuje w tym, że Wampir go ubije.

isztwan 310K

isztwan

Użytkownik
Ależ tu śmierdzi nieprzewidzianymi aspektami. Ależ tu jest pompowanie przez portale Orzełka jako faworyta gali całej. Z tym, że na początku było 50/50. Co się stało, że kursy tak poleciały, podpucha czy rzeczywiście coś na rzeczy. ;) Doświadczenie, waga, wzrost itd. po stronie wariata ale no czy coś tu nie śmierdzi? Powąchajmy... :D

Majewski - Bińkowski
Majewski
3.50

versa 668,6K

versa

Typer
Mocno musieli wlecieć w Alberto na Betclicu, bo kursy moment spadły do 1.30 z 1.60

Na papierze najlepsza gala...dobrze że tylko na papierze, bo w rzeczywistości to chyba niezły syf czytając komentarze i widząc skróty, opisy walk.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom