Piotr Hallmann vs Denis Załęcki @1,48
Betclic
Denis Labryga vs
Michał Pasternak @1,72
Betclic
Ako @2,55
Betclic
Witam was, jeśli chodzi o
sporty walki to nie jestem mega ekspertem bo nie oglądam gal boksu ale za to lubię oglądać freaki dla rozrywki i często sugerując się zdrowym rozsądkiem udaje mi się całkiem fajnie typować te nieprzewidywalne walki. Przechodzą do wyżej wymienionych walk, to od kilku dni chodził mi po głowie taki dubelek, sprawa jest dość prosta, bo jeden Denis jak i drugi zderzą się ze ścianą, w pierwszym przypadku możemy mieć pewną niewiadoma w postaci emwrytowanego zawodnika
UFC ale przecież jest on cały czas w rytmie treningowym, bardziej jako trener ale teraz ma okazję wejść w ten cały cyrk zarabiając wielkie pieniądze bo czuje, że to nie jest jego pierwszy i ostatni raz w tego typu galach. Pan Denis Załęcki wypowiada się tak, jakby już był od kilkunastu godzin świadomy z kim mu przyjdzie się bić i nawet sugeruje, że Hallmann jest faworytem do wygrania tego turnieju. Z pewnością Załęcki będzie chciał zaskoczyć swojego przeciwnika agresja i pierwsza minuta to może być natarcie Bad Boya ale tutaj każde sprowadzenie do partera będzie przecież punktowane, Hallmann jest lżejszy o 11 kg ale moim zdaniem nie będzie miał problemu z obaleniem. Denis Załęcki nie jest tak mega "głupi" jak wszyscy myślą, chłop ma plan na siebie, zarabia we freakach ogromne pieniądze, na horyzoncie już kolejne jego walki się szykują, a te mówienie o jego mega formie itd itd to puste słowa tutaj będzie prosta sprawa i tyle.
Przechodząc do drugiego pojedynku, to też moim zdaniem sprawa jest prosta, Michał Pasternak zawodowiec z krwi i kości zawalczy z Labryga, który moim zdaniem nie ma argumentów poprostu aby pokonać Wampira. W obu walkach mamy 5 minut jedna i jedyna runda, każde sprowadzenie do parteru będzie miało wielkie znaczenie, moim zdaniem kilogramy nie będą kluczowe tylko umiejętności. Michał nie z takimi zawodnikami dawał sobie radę, dla Labrygi to będzie mega sprawdzian, który pokaże jego miejsce w szeregu. Oglądałem jakieś urywki z wywiadu po ważeniu to strasznie dziwnie się zachowywał, tak jakby jego forma psychiczna kulała. Dla mnie poprostu nie innej możliwości by Wampir tego nie wygrał.
Jako oddzielna walkę zagram również pojedynek Tomasza Majewskiego z Arturem Binkowskim. Tak dla przypomnienia tylko napisze, że oni biją się w małych rekawicach na zasadach bokserskich 3x2 minuty. Moim zdaniem, oglądając pojedynek bokserski dwóch "dziadków" to trzeba grać mimo wszystko over rund. Gdyby to były duże rękawice to już zupełnie byłby pewniak dnia, ale tutaj wielka niewiadoma po pierwsze czy Biały Orzeł wyjdzie do walki, bo może się okazać, że np ciśnienie mu skoczyło jak ostatnio na gali Prime gdzie dwóch grubasów miało się bić i nagle kilka minut przed walka oto jakimś trafem gościowi ciśnienie skoczyło co moim zdaniem było jednym wielkim farmazonem. Moim zdaniem dziadkowie nie będą forsować tempa, częsty klincz i moment minie pół rundy. Nie wiem czy wierzy ktoś, że Artur w tej formie ma nokautujacy cios? No nie sądzę, a mimo faworyzowania przez bukmacher ów Binkowskiego to bliżej mi do Tomka Majewskiego, który może podejdzie poprostu taktycznie do tego stracia i będzie chciał wykorzystać fakt, że przy obecnej formie byłego olimpijczyka to czas będzie grał dla niego na korzyść. Tutaj staram się poprostu logicznie myśleć, Panowie mają pojedynek, który maksymalnie potrwa 6 minut, czy to wiele? I tak i nie, ale dalej idę w zaparte, że obejrzymy minimum 2 rundy jak nie pełen dystans. Największą zagadką pewnie nie tylko dla mnie jest kondycja fizyczna Artura Binkowskiego.
Tomasz Majewski vs Artur Binkowski
Pełen dystans @2,60
Powyżej 2,5 rund @2,30
Powyżej 1,5 rund @1,33
Tomasz Majewski wygra @3,30
Betclic