Blackburn vs Man City-Man City(-1) kurs:1,75
Myślę,że The Citizens spokojnie ogarną to spotkanie.Jutro na przeciw nich stanie przeciętniak z
Championship,więc cudów po Blackburn bym się nie spodziewał.Trener gospodarzy będzie miał do dyspozycji praktycznie pełny skład ale przyznał w jednej ze swoich wypowiedzi,że dla jego zawodników ostatni okres w którym grano sporo spotkań był trochę męczący.Jak wiadomo MC również miało natłok spotkań ale kadry jakimi dysponują obaj menedżerowie są nieporównywalnie szerokie jeśli chodzi o jakość zawodników.Pellegrini bardzo dobrze rotuje składem,nawet jak The Citizens mają grać w pucharach krajowych z teoretycznie słabszymi drużynami składy nie tyle wyglądają bardzo mocno co wystawiane są w bardzo umiejętny sposób,czego bardzo brakowało Manciniemu.Obywatele w ostatnim czasie wygrywają prawie z każdym.Ostatnie mecze wyjazdowe też wyglądają bdb,może gra jakoś diametralnie się nie zmieniła od czasu pojedynków z Cardiff czy Villą ale wyniki są sporo lepsze.Pellegrini podkreśla,że każde rozgrywki są dla niego tak samo ważne,nie lekceważy rywala i postara się wystawić jak najlepszą jedenastkę na ten mecz.Dodatkowo cieszy fakt,że po jedno meczowym zawieszeniu do dyspozycji Pellegriniego będzie mózg drużyny David Silva.Myślę,że MC wygra ten mecz przynajmniej dwoma golami.Wiele ekip z
Premier League nie radzi sobie z tempem gry,pressingiem jaki narzucają zawodnicy z Manchesteru.Wątpię więc aby zespół środka tabeli zaplecza angielskiej
ekstraklasy poradził sobie z tym lepiej.
Stoke City vs Leicester |1| kurs:2,10
Stołki to wyjątkowo niewygodny rywal dla każdego zespołu.Wielkie chłopy,większość rzemieślnicy wspierani przez technika pełną gębą Assaidiego potrafią u siebie napsuć sporo krwi.W tym sezonie na Britania Stadium potykały się już takie firmy jak choćby Chelsea,Man City czy ostatnio Everton.Gospodarze mają solidną defensywę,ciężko się przez nią przebić nie mając indywidualności z nieprzeciętnymi umiejętnościami w składzie.Takich Leicester raczej nie ma.Miałem okazje oglądać ten zespół w starciu z The Citizens podczas rozgrywek Capital One Cup i napiszę,że szału nie ma.Jest to dość solidna ekipa,gracze ofensywni bazują na sporej prędkości ale nie sądzę aby tym mieli zaskoczyć garncarzy podczas jutrzejszej rywalizacji.Stoke zawsze jakoś radzi sobie w pucharach krajowych,nie są wirtuozami futbolu ale gdy mają mecze na własnym podwórku to z reguły nie zawodzą i zawsze gdzieś tam do dalszych faz zajdą.Hughes podkreśla,że jego zespół podejdzie na poważnie do tego spotkania i jegp celem jest awans do następnej rundy.Myślę,że szansę na to jutro będą spore,więc stawiam na zwycięstwo popularnych garncarzy ze Stoke.
Everton vs QPR-QPR strzeli?TAK kurs:1,75
Jestem zaskoczony aż takim kursem na gola dla gości.QPR to spadkowicz z poprzedniego sezonu ale z solidnymi fundamentami i aspiracjami aby już w przyszłym sezonie zameldować się z powrotem w
Premier League.Maja bdb menago w postaci Redknappa który nie jedno w piłce przeżył,niezłych zawodników no i ostatnio w dobrej formie.Ostatnio w lidze trzy wygrane z rzędu,czemu więc mieliby nie powalczyć z The Toffies nawet o coś więcej.Głównym argumentem z mojej strony przemawiającym za możliwym powodzeniem tego typu jest to iż Martinezowi wypadło z gry dwóch żelaznych środkowych obrońców,mianowicie Phil Jagielka i Sylvain Distin.Obaj grali do tej pory praktycznie bezbłędnie stanowiąc jeden z lepszych duetów na tej pozycji w całej
Premier League.Jutro mają więc zagrać kompletnie ze sobą nie zgrani Alcaraz i młody Stones.Jeśli QPR tego nie wykorzysta będę bardzo zdziwiony,w dodatku iż ostatnio do tej maszyny Martineza trochę piachu się jednak wkradło i ich wyniki nie są już tak fantastyczne jak w poprzednich tygodniach.Stawiam więc na gola dla Rangersów.
Derby vs Chelsea |2| kurs:1,40
Również myślę,że ciekawa propozycja do gry.Chelsea w ostatnich tygodniach zachwyca jeśli chodzi o zorganizowanie gry,grę w defensywie,grę z kontrataku.W niedziele na przeciw nich stanie zespół z
Championship,który w FA CUP przegrał do tej pory wszystkie pojedynki z drużynami z
Premier League na przestrzeni ostatnich 16-lat.Takich meczy było sześć.Chelsea natomiast ostatnio w trzeciej rundzie tegoż pucharu odpadła w roku 1998,przegrywając wtedy z Man Utd.Mourinho na pewno nie odpuści walki o to trofeum szczególnie w sytuacji gdy już z jednego pucharu na krajowym podwórku jego zespół odpadł.Uważam,że różnica pomiędzy obiema ekipami jest ogromna i Derby nie ma ani takiej jakości ani takich zawodników aby móc sprawić niespodziankę w meczu z The Blues.Stawiam na pewne zwycięstwo Chelsea.
Bukmacher:STS