>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Aby urozmaicić nasze forumowe konkursy, specjalnie na gwiazdkowo-noworoczny czas wychodzimy do Was z absolutną nowością - konkursem drużynowym. Trzyosobowe drużyny odpowiadają na pytania i zdobywają punkty wspólnie.
    Konkurs drużynowy z Betfan
    Uwaga! Aby wziąć udział trzeba się zapisać do konkursu

Nie masz konta w Betfan? Nic straconego założysz je w kilka minut TUTAJ!

FA Cup - 1/8 finału [13-14 luty 2010r] + mecze rewanżowe 24 luty

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Na angielskich boiskach nie ma ani chwili wytchnienia. Wczoraj zakończyliśmy zmagania w kolejnej serii spotkań Premiership. A już podczas weekendu czekają nas emocje z FA Cup. W gronie zespołow aspirujących do zwycięstwa w Pucharze Anglii nie ma już Manchesteru United, Arsenalu i Liverpoolu. Czy zatem wykorzysta ten fakt Chelsea? A może ktoś z teoretycznie słabszych zespołów wykorzysta szanse pod nieobecnośc wielkich rywali.
Chelsea na Stamford Bridge teoretycznie nie powinna miec problemów z Cardiff. Jednak trzeba pamiętac że przed The Blues pojedynek na San Siro w Champions League. Jestem przekonany że Ancelotti zamiesza składem.
Kogo oprócz Chelsea upatrywac wśród faworytów.Wydaje się że ManCity. Zagrają oni u siebie ze Stoke. Kursy nawet do zaakceptowania trzeba przyznac. Podejrzewam że oni potraktują ten mecz powaznie. Wkońcu szejkowie z chęcią by zobaczyli ich zespół z jakimś trofeum.
Trzeba przyznac że rzuca się w oczy ilośc zespołów spoza Premiership w tej fazie. Łącznie jest ich siedem, a więc niemal połowa w całej stawce. Czy któryś z nich zamiesza ?
Zachęcam do dyskusji i pisania swoich propozycji z typami ;)

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP

Manchester City - Stoke City
Spotkanie piątej rundy Pucharu Anglii, między Manchesterem City a Stoke. Faworytem są gospodarze i wszystko wskazuje na to, że wygrają. Wydaje się, że podopieczni Manciniego zaczynają grać coraz lepiej, chociaż nie obywa się bez wpadek, jak ta wyjazdowa z Hull. Szejkowie z pewnością chcą w końcu jakiegoś trofeum, nadarza się okazja na zdobycie FA Cup. W rozgrywkach nie ma już, trójki zespołów z Big Four: Arsenalu, Liverpoolu. Tak więc droga do triumfu wydaje się nieco łatwiejsza. Mancini puchary zdobywać potrafi, co pokazał we Włoszech, wygrywając Copa Italia dwukrotnie. W dobrej formie jest ofensywa gospodarzy, na czele z duetem napastników: Tevezem i Adebayorem. Rewelacją ostatnich tygodni w City jest młodzian Johnson, który przebojem wdarł się do podstawowej jedenastki. Goście w poprzedniej rundzie wyeliminowali Kanonierów, pokonując młode wilki Wengera. Teraz jednak będzie chyba trudniej, bo gospodarze wystawią najsilniejszą jedenastkę jaką dysponują. Patrząc na ligowe dokonania The Potters można zauważyć, że to typowa drużyna własnego boiska. Na obcych stadionach legitymują się bilansem 1-5-6. Wśród gospodarzy zabraknie Bellamy&#39;ego oraz Johnsona, który grał już w Fa Cup w barwach Middlesbrough. Goście zagrają w najsilniejszym składzie nikt nie pauzuje. Jak już wspomniałem na początku faworytem są gospodarze, mecz nie będzie na pewno łatwy, jednak odpowiednio zmobilizowana ekipa z Manchesteru powinna wygrać ten mecz.
Manchester City: Given, Taylor, Zabaleta, Richards, Toure, Onuoha, Lescott, Bridge, Garrido, Sylvinho, Wright-Phillips, Ireland, Barry, De Jong, Vieira, Petrov, Tevez, Adebayor, Santa Cruz.
Stoke City: Sorensen, Huth, Abdoulaye Faye, Wilkinson, Amdy Faye, Higginbotham, Collins, Lawrence, Sidibe, Whitehead, Delap, Diao, Kitson, Beattie, Etherington, Fuller, Tuncay, Pugh, Whelan, Simonsen, Begovic.
Mój typ:
Manchester City 1,50

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
co do typu na City to również bym polecił zagranie. Ostatnia szansa na jakiekolwiek trofeum w tym sezonie. w Lidze szans juz praktycznie zadnych nie ma , a Curling Cup porażka w pólfinale wiec zostało FaCup gdzie najgroźniejszych rywali juz nie ma. Stoke groźne jest u siebie co potwierdzili eliminując przemeblowany skład Arsenalu wygrywając 3:1. Na terenie City przypuszczam że ciężko będzie o korzystny wynik tym bardziej że dla piłkarzy Stoke zawsze był to ciężki teren. Nie spodziewał bym się łatwego zwycięstwa cho by dlatego że ManC ciągle walczy o LM i co ciekawe we wtorek zagrają ze Stoke tyle że na wyjeździe więc po za typem na win City zagrał bym również under 2.5 gola.

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Manchester City - Stoke City
O godzinie 18:15 czasu polskiego rozpocznie się spotkanie na City of Manchester Stadium, o awans do ćwierćfinału najstarszych rozgrywek piłkarskich na świecie powalczą ekipy z Premiership - Manchester City i Stoke City. Zdecydowanym faworytem bukmacherów jest oczywiście Manchester, zespół Roberto Manciniego całkiem nieźle radzi sobie w lidze, zajmuje piąte miejsce mając w zanadrzu dwa mecze zaległe. Po drodze do 1/8 Fa Cup &quot;The Citizens&quot; pokonali Middlesbrough oraz Scunthorpe, a więc drużyny teoretycznie słabsze od ich dzisiejszego rywala. Gra Manchesteru nie jest jednak w ostatnim czasie zbyt efektowna, pomimo zwycięstwa nad Boltonem 2:0, które miało miejsce 9 lutego można im sporo zarzucić.. Bolton momentami bardzo ładnie operował piłką, stworzył sobie więcej okazji do zdobycia gola, ich gra w środku pola wyglądała dość ciekawie w porównaniu do wyczynów gospodarzy. Wcześniej przytrafiła się Manchesterowi porażka na KC Stadium z Hull City. Piłkarze Roberto Manciniego nie mają przed sobą łatwego zadania, przyjdzie zmierzyć się ze Stoke City, które potrafi napsuć sporo krwi najlepszym, przekonał się o tym Arsenal Londyn, bo to właśnie Kanonierzy zostali odprawieni z kwitkiem przez walecznych &quot;The Potters&quot;. Defensywa Stoke City zalicza się do najlepszych w Premiership, fakt, iż stracili oni mniej bramek niż Arsenal, Manchester City, Everton, Fulham to nie jest żadna pomyłka. Lepszą grą w obronie może pochwalić się zaledwie kilka zespołów z najwyższej ligi rozgrywek piłkarskich w Anglii. W dwunastu meczach wyjazdowych, tylko czterokrotnie stracili więcej niż jednego gola, trzy razy zachowywali czyste konto. Myślę, że silni, waleczni, wysocy defensorzy tacy jak Shawcross, Huth czy Higginbotham mogą sprawić sporo problemów swoim rywalom, ponadto w bramce mamy świetnego specjalistę Thomasa Sorensena. Nie zdziwię się także jeżeli to Given będzie musiał przynajmniej raz wyciągać piłkę z siatki, zwłaszcza jeśli od pierwszej minuty zagra Fuller, nie zapominajmy także o napastnikach takich jak Tuncay Sanli czy James Beattie. To nie będzie łatwy mecz dla Manchesteru City, gości na pewno stać na remis, jeśli wygrana gospodarzy to myślę, że zaledwie jednobramkowa.
Derby County - Birmingham City
Znajdujące się ostatnio w całkiem dobrej formie Derby County podejmie na własnym stadionie rewelacje Premiership - Birmingham City. Gospodarze - typowi średniacy Championship złapali drugi oddech, zanotowali kilka dobrych rezultatów, wygrali z Newcastle United aż 3:0, wcześniej z Nottingham Forest 1:0, 6 punktów w tych dwóch meczach może robić wrażenie, Derby oddaliło się od strefy spadkowej i w tym momencie zajmuje 15 miejsce, jednak z niewielką przewagą nad Reading, które znajduje się na pierwszej pozycji pod kreską. Za niespełna 30 minut przyjdzie im zmierzyć się z Birmingham, które zachwyca swoją świetną grą w defensywie, dopiero Chelsea była w stanie przerwać ich niesamowitą, najlepszą w historii klubu serię dwunastu spotkań bez porażki w Premiership! Pozycja graczy z St Andrew&#39;s w górnej połówce tabeli wydaje się dość pewna. Wydaje mi się, że również w FA Cup pokażą się z dobrej strony, choć można napisać, że już się pokazali, wygrywając na Goodison Park z Evertonem. Myślę, iż to jeszcze nie koniec przygody tego zespołu w tych rozgrywkach. Trener Alex McLeish nie oszczędził swoich podopiecznych, wystawił mocną jedenastkę, to powinno przynieść pożądane efekty w postaci ich zwycięstwa.
Moje propozycje na dzień dzisiejszy:
Stoke City (+2) - 1,57 ✅ Sportingbet
Birmingham City (remis=zwrot) - 1,57 ✅ Bet365
Reading 1x - 1,50 ✅ Expekt

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Bolton Wanderers - Tottenham Hotspur
Na Reebok Stadium odbędzie się ciekawie zapowiadający się mecz w 1/8 Fa Cup, Bolton Wanderers zmierzy swoje siły z Tottenhamem, powinniśmy być świadkami bardzo wyrównanych 90 minut. Pomimo porażki Kłusaków z Manchesterem City przed paroma dniami trzeba ich pochwalić za ambitną, całkiem przyzwoitą grę, wynik 2:0 na niekorzyść Boltonu nie jest adekwatny do tego co działo się na murawie, wcześniej podopieczni Owena Coylego bezbramkowo zremisowali z Fulham, właśnie na Reebok Stadium. Pomimo złej sytuacji klubu w lidze angielskiej, bo przecież Bolton ciągle znajduje się pod kreską, na ich szczęście został im jeszcze mecz zaległy, który może pozwolić wydostać się ze strefy spadkowej. W pucharze Anglii zespół radzi sobie jak do tej pory bezbłędnie, sześć bramek strzelonych w dwóch starciach przeciwko Lincoln City i Sheffield United, a także zachowanie czystego konta mogą robić dobre wrażenie. Dzisiaj rywal jest o wiele silniejszy, wierzę jednak, że Bolton po raz kolejny pokaże się ze swojej lepszej strony, a braki kilku czołowych piłkarzy nie wpłyną negatywnie na ich grę. Trzeba wspomnieć, że dotychczas Tottenham nie bardzo radzi sobie na Reebok Stadium, po raz ostatni wygrali na tym obiekcie w 2004r w ramach rozgrywek Carling Cup, dopiero po dogrywce, od tej pory czterokrotnie wygrywał Bolton, dwa razy padł remis. Niespełna cztery miesiące temu było 2:2.

Moje propozycje na dzień dzisiejszy:

Bolton Wanderers 1x - 1,75 ✅ Expekt
Fulham Londyn - 1,40 ✅ Betsafe

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Podsumowanie wyników 1/8 FA Cup:
Chelsea Londyn - Cardiff City 4:1
Southampton - Portsmouth 1:4
Manchester City - Stoke City 1:1
Derby County - Birmingham City 1:2
Reading - West Bromwich Albion 2:2
Bolton Wanderers - Tottenham Hotspur 1:1
Fulham Londyn - Notts County 4:0
Crystal Palace - Aston Villa 2:2
Pozytywnie zaskoczyło Portsmouth, nie spodziewałem się, że będą w stanie odnieść tak przekonujące zwycięstwo na mimo wszystko niełatwym terenie w Southampton. Bez większych problemów awans do ćwierćfinału wywalczyła Chelsea. Dalej jest także Fulham Londyn i Birmingham City, a więc ekipy z Premiership. Nie wyłonione zostały jednak wszystkie drużyny, które zagrają w 1/4, bowiem kilka spotkań zakończyło się remisem, w niedalekiej przyszłości przyjdzie czas na rewanże. Zachęcam do dyskusji ;)

mateuszz1111 27

mateuszz1111

Użytkownik
Co do spotkania Southampton - Portsmouth to nie potwierdzam Twojego zdania Kanonier. Uważam, że po przejęciu funkcji trenera - Grand coraz lepiej radzi sobie w kolejnych spotkaniach. Z pewnością nie pokazuję to ligowa tabela gdzie są czerwoną latarnią, ale na sposób gry. Uważam, że z meczu na mecz będą coraz lepiej grali. Ale według mnie spadek do 2 ligi jest już przesądzony w ich przypadku. Chociaż jest jeszcze kilka kolejek. Pożyjemy zobaczymy.
Fulham Londyn oraz Chelsea Londyn obie drużyny z LOndynu na 99% zobaczymy w kolejnej rundzie więc nic nie będę pisał.
Zaskoczyły mnie tylko dwa wyniki Manchester City - Stoke City 1:1 oraz Crystal Palace - Aston Villa 2:2 na obie ekipy stawiałem oczywiście na Manchester i AV i z pewnością obie były faworytami tej konfutacji to według mnie szczególnie zawiodła drużyna AV. Bowiem Manchester przeżywa spadek formy i nawet na swoim obiekcie chociaż wygrywa to szczerze mówiąc nie powinna. Przykładem może być ostatnia konformacja z Boltonem gdzie gospodarze wygrali 2-0, według mnie nie słusznie. Ale to jest sport. Na pewno na obiekcie Stoke będzie im znacznie ciężej, bowiem jest to typowa drużyna własnego obiektu, i po cicho liczę właśnie na nich zwycięstwo. Wracając do meczu AV w ostatnim czasie spisują się bardzo dobrze, rywale maja nie tylko problemy finansowe ale także fatalna sytuacja w tabeli nie rozumiem dlaczego zremisowali te spotkania. Z pewnością w meczu rewanżowym są zdecydowanymi faworytami przejścia do kolejnej rundy.

kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP
Stoke City - Manchester City
Uparcie swój typ skieruję w stronę &quot;The Potters&quot;. Brakuję mi słów aby wychwalać podopiecznych Tony&#39;ego Pulisa, bo to co pokazują w ostatnich tygodniach na prawdę zasługuje na słowa uznania. Jako kibic Arsenalu obawiam się nieco sobotniego spotkania kiedy to Kanonierzy zmierzą się właśnie ze Stoke na Britannia Stadium, wiem, że gospodarze zagrają na wysokim poziomie, wiem również są w stanie równorzędnie walczyć z najlepszymi drużynami w Premiership. Myślę, że ponownie udowodnią to dzisiejszego wieczoru. Stoke City jest jedną z dwóch drużyn, która nie przegrała ligowego spotkania od ostatniego tygodnia grudnia. Trzy zwycięstwa i cztery remisy to dorobek The Potters, właśnie od tamtego momentu, w międzyczasie przekonujące wygrane z York City i Arsenalem Londyn oraz remis z Manchesterem City w FA Cup. Walka do ostatnich minut meczu, nawet w osłabieniu! przypomnijmy, że niewiele zabrakło aby właśnie Manchester City wyjeżdżał z Britannia Stadium bez punktów pomimo tego, iż prawie całą drugą połowę grał z przewagą jednego zawodnika. Podobnie było przed kilkoma dniami na Fratton Park gdzie w 90 minucie Diao strzelił zwycięską bramkę dla Stoke City (15-20 minut przed końcem meczu wyleciał z boiska Wilkinson) Jestem zdania, że gospodarze wykorzystają znakomitą szansę na awans do 1/4 FA Cup, Manchester City miał swoją okazję na City of Manchester Stadium, nie wykorzystał jej, dzisiaj być może słono za to zapłaci. W czerwono-białych barwach Stoke zabraknie takich piłkarzy jak Andy Wilkinson i Abdoulaye Faye. The Citizens nadal bez Carlosa Teveza i Patricka Vieiry. Około godziny 22:30 dowiemy się, która z ekip zagra w ćwierćfinale z Chelsea Londyn.

Moja propozycja:

Stoke City awansuje do 1/4 - 2,05 ✅ Sportingbet
dodatkowo - West Bromwich Albion - 1,65 ⛔ Expekt

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom