>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

FA Community Shield Chelsea-Manchester United 08.08.2010

Status
Zamknięty.
doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Już dnia 8 Sierpnia dojdzie do pojedynku pomiędzy mistrzem Anglii Chelsea Londyn a zwycięzcą puchar Manchester United.
vs

Kto wygra :?:

Zapraszam do pisania analiz oraz komentarzy.

matias1989 0

matias1989

Użytkownik
No niestety pojedynku nie będzie, gdyż Drogba boryka się z kontuzją i najprawdopodobniej nie zagra w tym meczu ; / Także Cech nie wystąpi w mecz z Man. Utd. i Alex jest kontuzjowani. Jeszcze sporo czasu do meczu, niewątpliwie lekkim faworytem zdaje się być Chelsea ;) pożyjemy zobaczymy..

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Czas pokaże skoro poskładali Drogbę na Mundial to może i tutaj. ???? , Jednak na pewno spotkanie przyniesie wiele emocji o Cechu czytałem szkoda że łapią go kontuzje tak często ostatnio. W Manchesterze też Rio Ferdinand na pewno nie wystąpi.

Edit; Faktycznie teraz doczytałem że przeszedł operację pachwiny.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Czas pokaże skoro poskładali Drogbę na Mundial to może i tutaj. ???? , Jednak na pewno spotkanie przyniesie wiele emocji o Cechu czytałem szkoda że łapią go kontuzje tak często ostatnio. W Manchesterze też Rio Ferdinand na pewno nie wystąpi.

Edit; Faktycznie teraz doczytałem że przeszedł operację pachwiny.
w MU nie tylko Rio nie zagra. SaF wypowiadał się nie dawno że mecz o tarczę wspólnoty potraktuje z lekkim luzem. Wg mnie można się spodziewać że nie zagrają Rooney , Vidic , Evra, Carrick czyli jak by nie było zawodnicy podstawowi. Być może zagrają ale zapewne będzie to kilka , kilkanaście minut spotkania. Jako że jest to tak na prawdę pierwszy oficjalny ważny mecz dla obu ekip to nie spodziewam się zbyt porywającego widowiska i jakiś remis w reg czasie i karne jak to było w 3 ostatnich latach rozgrywania tego pucharu a jak wiadomo w tych 3 finałach grał MU ????

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Chelsea vs. Manchester [Tarcza Wspólnoty] 8 Sierpnia

Chelsea Londyn
- Manchester United
8 sierpnia 16:00 Wembley
2010
Kursy:
C helsea Londyn 2,35 - 2,70 Manchester United
Remis:
3,15
Już w najbliższą niedzielę będziemy świadkami kolejnego Angielskiego szlagieru dwóch potężnych europejskich gigantów w meczu o tarczę wspólnoty.
Chelsea Londyn w tym roku broni tytuł bo w 2009 zdobyła go po meczu z Manchesterem United. Rok temu było 2:2 i dopiero w karnych (4:1) wszystko się rozstrzygało i Chelsea zdobyła trofeum.
W 2008 natomiast to Manchester był zdobywcą Tarczy Wspólnoty po meczu z Portsmouth. Również wygrał w karnych (3:1) po bezbramkowym meczu.

Kilka słów ode mnie:
Faworytem według bukmacherów jest Chelsea Londyn, nie wiem z jakiej racji, ale jest. Według mnie nie słusznie, bo to ekipa z Manchesteru prezentuje się znacznie lepiej.
A teraz najważniejsze jest to, że nie wiadomo czy zagra podstawowy bramkarz Chelsea Londyn Petr Czech. A Chelsea bez niego nie istnieje.
W meczach towarzyskich Manchester prezentuje się znacznie lepiej. Do tego ich polityka transferowa była dość ciekawa i pozyskanie Meksykanina Hernandeza jest na pewno dużym plusem.
Mecze Chelsea to praktycznie same porażki.
4 sierpnia - Hamburger vs. Chelsea 2:1 ⛔
1 sierpnia - Frankfurt vs. Chelsea 2:1 ⛔
23 lipca - Ajax vs. Chelsea 3:1 ⛔
17 lipca - Crystal Palace vs. Chelsea 0:1 ✅
Jak sami widzicie, Chelsea zdołała tylko wygrać z marnym Crystal Palace który w Championship zajął 21 miejsce. Od poważniejszych drużyn dostawali baty, a Manchester jest o poziom wyżej niż Ajax czy HSV.
Do tego w meczu z Ajaxem stracili dwie bramki w głupi sposób sami zobaczcie na youtube błędy bramkarza Chelsea ;-).
Manchester prezentuje się znacznie lepiej w towarzyskich.
League of Ireland Xi vs. Man Utd 1:7 ✅
Guadalajara vs. Man Utd 3:2 ⛔ Tu można przymknąć oko na ten mecz bo to był mecz na pożegnanie Hernandeza.
MLS All Stars vs. Man Utd 2:5 ✅
Kansas City vs. Man Utd 2:1 ⛔
Philadelphia Union vs. Man Utd 0:1 ✅
Celtic vs. Man Utd 1:3 ✅
O ile potwierdzone będzie info o tym, że Petr Czech nie zagra to na Manchester gram w ciemno ;-). Tyle ode mnie.
Wynik:
1:3
✅

K 0

krycha1101

Użytkownik
AKA SHAKAL widzę, że jesteś kibicem Manchasteru, bo pisanie, że Chelsea bez Cecha nie istnieje to głupota. Hilario może nie jestem dobrym bramkarzem ale nie też jakąś kaleką. To, że przytrafiły mu się klopsy to nie znaczy, że Manchaster ostrzela bramkę Chelsea i wygra. Mówisz o Hernandezie to ja powiem Ramires i Benayoun, do tego pierwsza drużyna wzmocniona młodymi, zdolnymi, którzy są rządki sukcesów takimi jak: Kakuta, Borini, Matic, Bruma. To było odniesienie do polityki Chelsea, która przestała pompować kasę w klub oraz w obecnej chwili jest wolna długów. Lekkim faworytem wydaje się być Manchaster, jednak nie będzie to łatwy mecz dla Fergusona i jego piłkarzy.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Oj Shakal piszesz głupoty ... opierasz się na dość mało ważnych statystykach jakimi są mecze sparingowe. Np SaF w tych meczach dawał dużo pograć zawodnikom którzy w lidze sobie tak nie pograją. Piszesz że bez Ceha CFC nie istnieje ... a to Ceh jest jakimś plejmejkerem że kreuje grą Chelsea ? Nie istnieć mogą np bez Drogby , Arsenal bez Fabregasa czy MU bez Rooneya. Jak dobrze zagra defensywa Chelsea to nawet jakby Turnbull stał w bramce to nie miało by znaczenia. CFC jest faworytem i nie ma co gadać ( mówi to kibic MU ???? ) Ancelotti ma coś takiego że jak już gra &quot; o coś &quot; to nie lubi przegrywać. Dlatego też podał już skład na niedzielę , prawie najmocniejszy ...
Henrique Hilario, Paulo Ferreira, Branislav Ivanovic, John Terry, Ashley Cole, Michael Essien, John Mikel Obi, Frank Lampard, Salomon Kalou, Nicolas Anelka, Florent Malouda.
Drogba i Benayoun zapewne w II połówce zagrają. SaF też zapewne nastawi się na wygraną lecz zapewne pograją zmiennicy. Chelsea jak dla mnie faworytem jest ale wiadomo że będę kibicował MU. Mecz no bet. Może jakiś under ale nie radzę.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Post pod postem ale trudno ;) Wiadomo już o składach jakie dziś zaczną mecz.
Chelsea : Henrique Hilario, Paulo Ferreira, Branislav Ivanovic, John Terry, Ashley Cole, Michael Essien, John Mikel Obi, Frank Lampard, Salomon Kalou, Nicolas Anelka, Florent Malouda
MU: van der Sar - O&#39;Shea, Evans, Vidić, Fabio - Valencia, Carrick, Scholes, Park - Rooney, Owen.
Sądziłem jednak że Alex da pograć trochę rezerwowym a tu najsilniejszy praktycznie skład :| no no widać jednak że jednak bardzo chce wygrać to trofeum , no i dobrze , trzeba dobrze zacząć sezon. Mam nadzieję że będzie świetne widowisko , takie jak przed rokiem co najmniej ;) Kursy trochę pospadały ale na MU kurs 2.90 dobry , można grać ????

matias1989 0

matias1989

Użytkownik
Szkoda trochę tego meczu ;/ spodziewałem się trochę lepszej gry Chelsea, nawet po tych nieudanych sparingach. Kalou pomimo tej strzelonej bramki bardzo słaba gra. A.Cole też kiepściutko i zawalona pierwsza bramka. Szkoda, że Drogba nie grał od początku, może by było więcej szans dla The Blues. Dla mnie 3 brama dla man u to wina Hilario , po jaką cholerę on wychodził z bramki to ja nie wiem... Zmiany też w sumie nie dały niczego, jedynie Sturridge zaprezentował się na poziomie, chociaż mógł strzelić bramkę, a Essien zapisał by cudowną asystę na swoje konto. Nie wiem czemu nie zagrał Kakutaaa ; / Liczę także na dobry start The Blues ; ) W końcu rusza najl. liga świata !

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
poniekąd muszę się zgodzić z matiasem , konkretnie z tym że Chelsea zawiodła kompletnie. Również spodziewałem się dużo lepszej gry CFC a było zupełnie inaczej. Mecz w moim odczuciu pod kontrolą United. Może i patrząc na statystyki widać że Chelsea miała przewagę m.in po strzałach itp ale był to takie strzały nie przygotowane , bądź łatwe do obrony. Mecz sam w sobie mógł się podobać. 4 bramki sporo akcji , bardzo fajna bramka &quot;Cziczarito&quot; zębami bodajże. Denerwowało mnie aby buczenie kibiców gdy przy piłce byli Rooney lub Cole.
Cieszy mnie również dobra gra MU. Myślałem że sparingi to był mecze ze zbyt mało wartościowymi zespołami i dlatego czekałem na ten mecz jak to będzie wyglądać a wyglądało nieźle. I odnośnie Chelsea szykuje się chyba ciężki początek sezonu dla nich. Miały być wielkie transfery a jak na razie był transfery ale z klubu a nie do klubu.

kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
@ up
Kibice angielscy nie przepadaja juz za Cole&#39;m i Rooney&#39;em i to nie bez powodu. Cole rozwodzi sie ze znana angielska piosenkarka i mieszkancy W. Brytanii go za to nie lubia. Natomiast buczeli na Wazze, poniewaz Wayne po meczu z Algieria powiedzial do kamery slowa, ktore urazily brytyjskich fanow.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Kuba ale ja wiem o co chodzi tym kibicom dlaczego na nich buczą tylko nie rozumiem po co i dlaczego. Przecież to Anglicy , reprezentują ich kraj a tu takie coś. Rozumiem jak by by to ktoś z po za Anglii. A jak Rooney będzie strzelał bramę za bramą w el Euro to też będą buczeć ? Głupota.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom