Najpierw Snajper przycichł tematem teraz kolej na mnie… No cóż trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść. Chciałbym znaczyć, że miło mi było dzielić się z Wami moimi propozycjami na
F1 w tym sezonie – bo wiem, że kilka osób z nich korzystało co mnie bardzo cieszy, w końcu po to zakładałem ten temat. Niestety po powrocie z wakacji jakoś nie mam chęci, przyjemności i potrzeby do dalszego typowania, na co złożyło się kilka powodów, więc nie ma sensu ciągnąć topicu na „siłę” dlatego proszę o zamknięcie tematu. Prowadzenie topicu było dla mnie zabiciem czasu w ostatnim czasie jak i gra głównie for fun, ale po prostu gamling mnie znudził. Poza tym kilka problemów z wypłatami, limitami więc podziękuję
Przed nami na początku września
GP Belgii na torze Spa, który jest jednym z najbardziej wymagających o ile nie najbardziej wymagającym w całym kalendarzu
F1 ze względu na specyfikę toru, najdłuższym bo 1 okrążenie to ponad 7km, a zarazem jednym z ciekawszych. Nieraz podczas wyścigu w jednym miejscu na torze świeciło słońce a na innym odcinku padał deszcz
Tutaj szybkie będą jak zwykle McLareny i Ferrari, może Lotusy, ja oczywiście zawsze kibicuje RBR i liczę na dobrą postawę obu kierowców. Pozycja startowa w Belgii będzie zapewne kluczowa więc jazda w Q na pełnej… Następnie
GP Włoch na słynnym torze w Monzy położonym niecałe 20 km od Mediolanu na które, w tym roku udało mi się zdobyć bilety, dzięki pomocy wujka w zakupie, a sponsorem (w sumie darmowego wjazdu na Ascari) jest oczywiście
F1 a raczej zysk za typy z krótkiego tematu i kilku wariatów z ostatnich chwil przed rozpoczęciem Q, których do tematu nie było sensu wstawiać. Później powrót kierowców do Azji na aż 5
GP w tym (imo) najpiękniejsze jeżeli chodzi miejsce odbywania się -
GP Singapuru a później równie piękne Abu Dhabi i Yas Marina Circuit
A na koniec
GP USA oraz Brazylii i finito.
A u mnie od października znowu studia, więc i tak nie byłoby czasu na oglądanie każdego
GP, selekcję, analizy i granie, poza tym trzeba skupić się na treningach bo SuperOśki czekają, a to przecież moje największe hobby
Może wrócę do tematu od następnego sezonu jak będę chciał się znowu pobawić, ale póki co zakłady idą w odstawkę na dłużej. Na koniec chciałbym dodać, jako że jest to
forum bukmacherskie, iż warto poobserwować i zainteresować się tym sportem pod kątem bukmacherskim bo jest on dosyć przewidywalny (co mam nadzieję widać po temacie) - oczywiście mam na myśli tylko kwalifikacje, ponieważ jeżeli ktoś jest na ogół mocny (szybki) w Q – jest w czubie lub wygrywa, a ktoś jest słaby (wolny) – zostaje w tyle proste jak niemieckie autostrady, nie trzeba żadnej filozofii, czasem bywa inaczej bo niektórzy prezentują się bdb na treningach, kiedy jest sucho, a kwale odpuszczają bo są ustawieni na deszczowy wyścig, i odwrotnie, ale to tylko gdy pogoda stoi pod dużym znakiem zapytania… a w H2H nie trudno znaleźć perełki choć na początku sezonu wiadomo było łatwiej. Natomiast odradzam grać wyścigów tam na końcowy rezultat wpływa kilka a nawet może i kilkanaście czynników, poza tym jest do przejechania kilkadziesiąt okrążeń wraz ze zjazdami na PSy, w kwalifikacjach tych okrążeń jest zaledwie kilka/kilkanaście i jeździ się na nowych oponach. Co najważniejsze moim zdaniem – w słowniku
F1 nie występuje słówko „ustawka” (jak to niektórzy czasami określają lub nadużywają tego słowa) co wg mnie stawia
F1 i ogólnie sporty motorowe typu
WRC, Moto
GP, WTTC itp. (z wyjątkiem żużla bo tam różne cyrki często się dzieją) > wszystkie
pozostałe sporty jeżeli chodzi o czystość w rywalizacji. To najdroższy sport świata gdzie nakłady finansowe są po prostu gigantyczne, szefami najlepszych zespołów są miliarderzy przez duże M, dlatego o żadnych ustawkach nie ma nawet mowy. Oczywiście jeżeli czas pozwoli to do działu będę wklejał moje propozycje typów wraz z analizami na dane kwalifikacje jeszcze w tym sezonie. Pozdrawiam wszystkich freaków z forumka i życzę powo w ogrywaniu internetowych :razz: