>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Eurowizja 2025 (13-17.05)

Grac45 66K

Grac45

Forum VIP

Kursy:

Eurowizja 2025: kolejność półfinałów we wtorek 13 maja 2025 r.

• 1. Islandia: VÆB - "RÓA
  • 2. Polska: Justyna Steczkowska - "GAJA
  • 3. Słowenia: Klemen - "How Much Time Do We Have Left
  • 4. Estonia: Tommy Cash - "Espresso Macchiato
  • Hiszpania: Melody - "ESA DIVA
  • 5. Ukraina: Ziferblat - "Bird of Pray
  • 6. Szwecja: KAJ - "Bara Bada Bastu
  • 7. Portugalia: NAPA - "Deslocado
  • 8. Norwegia: Kyle Alessandro - "Lighter
  • 9. Belgia: Red Sebastian - "Strobe Lights
  • Włochy: Lucio Corsi - "Volevo Essere Un Duro
  • 10. Azerbejdżan: Mamagama - "Run With U
  • 11. San Marino: Gabry Ponte - "Tutta L'Italia
  • 12. Albania: Shkodra Elektronike - "Zjerm
  • 13. Holandia: Claude - "C'est La Vie
  • 14. Chorwacja: Marko Bošnjak - "Poison Cake
  • Szwajcaria: Zoë Më - "Voyage
  • 15. Cypr: Theo Evan - "Shh

Eurowizja 2025: kolejność półfinałów w czwartek 15 maja 2025 r.

• 1. Australia: Go-Jo - "Milkshake Man".
  • 2. Czarnogóra: Nina Žižić - "Dobrodošli"
  • 3. Irlandia: EMMY - "Laika Party
  • 4. Łotwa: Tautumeitas - "Bur Man Laimi
  • 5. Armenia: PARG - "SURVIVOR
  • 6. Austria: JJ - "Wasted Love": JJ - "Wasted Love
  • Wielka Brytania: Remember Monday - "What The Hell Just Happened?
  • 7. Grecja: Klavdia - "Asteromáta
  • 8. Litwa: Katarsis - "Tavo Akys
  • 9. Malta: Miriana Conte - "SERVING
  • 10. Gruzja: Mariam Shengelia - "Freedom
  • Francja: Louane - "maman
  • 11. Dania: Sissal - "Hallucination
  • 12. Czechy: ADONXS - "Kiss Kiss Goodbye
  • 13. Luksemburg: Laura Thorn - "La Poupée Monte Le Son" (The Doll Turns Up The Sound)
  • 14. Izrael: Yuval Raphael - "New Day Will Rise
  • Niemcy: Abor & Tynna - "Baller
  • 15. Serbia: Princ - "Mila
  • 16. Finlandia: Erika Vikman - "ICH KOMME

Polska - Justyna Steczkowska

Otrzymane punkty reputacji: +2251
Roxen 26,2K

Roxen

Użytkownik
Ile punktów zdobędzie Polska w półfinale? Powyżej 59.5 - 1.65 @ betfan

W zeszłym roku taka Łotwa z przeciętną balladą zdobyła aż 72punkty a tutaj mamy show Justyny Steczkowskiej.Myślę że wynik Polski może zakręcić się koło 100punktów w półfinale. Dodatkowo na STS wystawili linię 80.5 i kurs na powyżej 1.70.

Ostatnia edycja:
parias__93 30,3K

parias__93

Użytkownik
Austria V - 4,00 ( Superbet ) ✅✅✅

Stawiam na końcową wygraną Austrii w konkursie Eurowizji. Przesłuchałem wszystkich piosenek i reprezentujący Austrię JJ od razu wybił mi się ponad wszystkich wykonawców. Kawałek "Wasted Love" - fenomenalny wokal, ciekawa linia melodyczna, w końcowej części utworu wpleciony fragment coraz bardziej popularnych elektronicznych brzmień - myślę, że może to być świetny przepis na zajęcie pierwszego miejsca i powtórzenie sukcesu Conchity Wurst sprzed kilku lat.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +778
maite-radar 86,4K

maite-radar

Użytkownik
Pierwszy półfinał i już niespodzianki - brak awansu do finału Belgii po kursie 1,05 (!) a za to awansuje skazywana na ostatnie miejsce w dzisiejszym półfinale Portugalia po kursie 7.

Otrzymane punkty reputacji: +564
C 8,5K

Concalves

Użytkownik
Pierwszy półfinał i już niespodzianki - brak awansu do finału Belgii po kursie 1,05 (!) a za to awansuje skazywana na ostatnie miejsce w dzisiejszym półfinale Portugalia po kursie 7.
Mam przeczucie ,że jutro będzie kolejna niespodzianka i odpadną Czechy. Obecnie są typowani w samym finale na wysokie 12 miejsce. Coś z tym występem jest ewidentnie nie tak. Na tym fragmencie gość niby dobrze śpiewa , ale inscenizacja słabiutka i widać ,że nie było pomysłu na ten występ. Piosenka solidna ,ale nic rewelacyjnego. W dodatku pojawia się tam dancebreak , który kompletnie nie pasuje do tego utworu. Drugi półfinał jest mocniejszy więc moim zdaniem jest realna szansa ,że odpadnie. Na Fortunie jest kurs 3.15 na to ,że będzie brak awansu.

Z tych państw , które są typowane do odpadnięcia moim zdaniem realną szanse na awans ma Armenia bo występ bardzo dopracowany ,efektowny i pomysłowy . W dodatku to mocniejsze granie a tylko Litwa ma też taką piosenkę w tym roku. Niby mogą się gryźć w tym półfinale , ale wydaje mi się coś ,że obie przejdą.

Czarnogóra i Gruzja beż żadnych szans bo tego typu utwory już od jakiś 17 lat nie robią awansów do finału a ten półfinał jest dodatkowo za mocny więc to są pewniaki do odpadnięcia.

Serbia to ciężki temat. Niby popsuła kompletnie występ bo wywaliła tancerkę, która robiła świetną robotę w teledysku oraz w eliminacjach i wstawiła jakiś dziwacznie wyglądających tancerzy przez co występ straci na klimacie i niczym się nie wyróżni więc z obiektywnych widzów mało kto na to zagłosuje .Z drugiej strony ich diaspora może ich upchać akurat na te10 miejsce więc może to być bardzo wymęczony awans.. Bez diaspory nie mieliby żadnych szans tutaj. Mamy w tym półfinale kilka krajów , gdzie Serbów jest mnóstwo czyli Austria, Czarnogóra , Niemcy, czy też Francja. Nie wiem czy wiecie ,ale dużo ich mieszka też w Australii a ona też jest w tym półfinale i może głosować. Jeszcze dochodzi Wielka Brytania , gdzie też trochę Serbów mieszka i która jako kraj wielkiej piątki też może oddać głosy w tym półfinale. Tutaj wszystko zależy od mobilizacji Serbów. Problem w tym ,ze czytałem kiedyś ,że tam była w elimimacjach jakaś spora afera z wyborem reprezentanta i Serbowie chcieli ,żeby pojechał jakiś zespół a nie ten piosenkarz co ich reprezentuje więc to chyba był wybór jury. Ponoć piosenkarz był mocno krytykowany więc moze być tak ,że serbska diaspora go nie wesprze a wtedy Serbia na 100% odpadnie. Chyba Serbie lepiej nie obstawiać bo tutaj to wielka niewiadoma. Obstawiam ,że zajmie 10-12 miejsce.

Dania też raczej odpadnie bo tego typu piosenki to były w modzie na Eurowizji gdzieś w 2009-2016 roku a nie teraz. To jest zbyt generyczne. W tamtym roku mieli piosenkę w trochę podobnym stylu i to nawet lepszą a i tak odpadli.

Irlandia, mimo że jest typowana do odpadnięcia to moim zdaniem wejdzie bo brzmieniowo ta piosenka trochę się wyróżnia na tej Eurowizji a występ wydaje się ciekawy.

Łotwa też wejdzie bo to zbyt efektowny i wyróżniający się występ ,żeby odpaść nawet jak piosenka nie jest zbyt łatwa w odbiorze.

A co sądzicie o Luksemburgu? Tutaj też trochę ciężki temat. Niby obstawiają ,że wyjdzie z 9 miejsca . Sama inscenizacja ciekawa , pomysłowa ,ale piosenka brzmi jak z Eurowizji z lat 2011-2014.. Takie coś raczej też odpada a w dodatku to wiadomo ,że Luksemburg nie ma jakiejkolwiek diaspory.

Moim zdaniem o 10 miejsce powalczy Luksemburg z Serbią o ile Serbie wesprze diaspora bo bez tego nie ma szans na walkę. . Jeżeli Serbii nie wesprze diaspora to do walki z Luksemburgiem staną Czechy ,które będą miały małe poparcie diaspory czeskiej mieszkającej w Austrii i w Niemczech ,które też mogą glosowac w tym polfinale. Odpadnie Dania , Gruzja i Czarnogóra.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +230
G 4,6K

giustii

Użytkownik
Hmm, nie stawiałabym na wygraną Austrii. Piosenka bardzo dobra, ale wykonanie na próbie mnie nie zachwyciło. JJ oczywiście dobrze śpiewa ale czegoś mi w tym występie brakuje. Gdybym miała wybierać, to wskazałabym Francję z kursem 13.

Jeśli chodzi o drugi półfinał, to jak dla mnie jest on znacznie słabszy od pierwszego, i gdyby któraś piosenka z tego pierwszego semi była w drugim, to pewnie by przeszła (no może poza Chorwacją). W tym semi jest tyle słabych utworów, że w sumie większość nie zasługuje na awans. Moim zdaniem awans 100% to Izrael, Finlandia, Austria, Litwa i Grecja. Natomiast 100% flop to w sumie tylko Gruzja i Czarnogóra. W tym festiwalu miernych piosenek do awansu wytypowałabym jeszcze Australię, Serbię, Armenię i Czechy, zaś ostatnie miejsce to już zagadka.

Kusi mnie postawić na flopa Malty ze stawką 5, tak jak we wtorek postawiłam na flopa Cypru ze stawką 4.5. Malta jeżeli wejdzie, to pewnie z ostatniego miejsca. Tam się nic nie trzyma kupy, słaby występ na żywo no i śpiewa nieczysto. Ma też taką odpychającą aparycję. Nie wiem, może po prostu jestem zrażona do tej piosenki i stąd ta moja ocena.

kriksus 8,3K

kriksus

Użytkownik
Top 10 ? Całkiem możliwe, czemu nie. A z tą Belgią to chyba jakaś mistyfikacja. Porównajcie sobie utwór sprzed 3 miesięcy a ten z wtorku. Coś za cicho był ten wokal w stosunku do bitu i słabo to wypadło. Ogólnie miałem wrażenie, że to mega gówno niczym Chorwacja, ale odpaliłem drugi raz (wersja teledysk) i jestem mega zdziwiony, że to nie weszło. Gra świateł, choreografia, kolorystyka na mega plus i przynajmniej w top 10 powinno być, a tutaj zonk. Drugie zaskoczenie to Cypr bo piosenka i wykonanie fajne tylko wokal nie dojechał to jeszcze mogę zrozumieć.

Grac45 66K

Grac45

Forum VIP
Wokal Belgii na pewno nie dojechał przez pół występu był praktycznie niesłyszalny. Portugalia podobnym stylem kiedyś wygrała Eurowizję więc zasadniczo ich awans nie powinien dziwić choć kursowo w okolicach 7,00 to jest szok. Niewątpliwie Chorwacja i Azerbejdżan to była tragedia, reszta nacji się broni. Cypru nie uznaje za niespodziankę bo spodziewałem się słabego wyniku, generalnie trzymałem kciuki za ich awans żeby pograć przeciwko w finale z kimkolwiek by nie byli zestawieni. Tak pozostaje mi tylko Norwegia z tamtego półfinału gdzie jest ten sam case. Najbardziej frapuje mnie awans Islandii bo oni występem przed Justyną wyglądali jak jakiś przedskoczek lub Eurowizja ale ta dla juniorów. Na pewno trzeba uznać taki fakt że Belgia została pokrzywdzona, bo nikt mnie nie przekona że San Marino czy właśnie Islandia miały by być lepsze. Swoją drogą ciekawi mnie mocno ile taka Portugalia zdobyła ostatecznie punktów i ile Belgii zabrakło. Ale to jest ciężki dramat ogólnie, mieć to złapane po 1.50 na awans 10 dni wcześniej by dzień przed półfinałem skończyć na 1.10 i 1.05 live heh. Co do dzisiaj, skoro Islandia była wstanie awansować to nie skreślałbym podobnego występu Irlandii który jest zwyczajnie lepszy porównując oba do siebie, Serbia imo w tym roku nie osiągnie finału a kurs jest niezły na to. Ogólnie ten półfinał w porównaniu do pierwszego na papierze (już nie patrząc co się wydarzyło) jest o wiele trudniejszy dlatego bukmachersko nie zagrałem tu pół zakładu.

Otrzymane punkty reputacji: +565
Grac45 66K

Grac45

Forum VIP
5 dobrych zespołów na 16 osobową stawkę. Licząc nawet w kontekście Polski finał to widzę tak na szybko to gdzieś w przedziale 10-12 w sobotę. Irlandia całkowicie położony występ wokalnie, Czechy to jakieś nieporozumienie, Litwa kompletnie nie trafione tony na Eurowizję - czarno to widzę. Dania klapa kompletna, ale przyzwyczaili do tego. Natomiast Grecja i Austria wypadły bardzo dobrze, jak dla mnie najlepiej z drugiego półfinału. Uważam też że brak awansu Łotwy to będzie kradzież w biały dzień przy tak słabej konkurencji. Armenia powinna też na tym skorzystać i zameldować się w finale.

B 60,6K

bartezgambler

Użytkownik
Przepraszam czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć ile Polska uzyskała punktów w półfinale?
Zagrałem taki zakład, dalej wisi nie rozliczony. A ja nie bardzo się orientuje w tej imprezie.

Grac45 66K

Grac45

Forum VIP
Przepraszam czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć ile Polska uzyskała punktów w półfinale?
Zagrałem taki zakład, dalej wisi nie rozliczony. A ja nie bardzo się orientuje w tej imprezie.
Konkretne wyniki nie ujrzą światła dziennego dopóki nie rozegra się finał. Najszybciej w niedzielę myślę, bo teraz nie kojarzę konkretnie ile godzin po finale to publikują.

Otrzymane punkty reputacji: +232
C 8,5K

Concalves

Użytkownik
Udało mi się przewidzieć brak awansu Czech oraz awans typowanej do odpadnięcia Armenii. Z kolei zupełnie pomyliłem się co do Danii bo myślałem ,że odpadnie. Tego typu piosenki w ostatnich 6-7 latach czyli totalnie generyczny, plastikowy , zwykły skandynawski pop zawsze odpadały w półfinałach a tutaj jest awans i to mimo bardzo przeciętnego wykonania piosenki , gdzie nie brakowało wyraźnych potknięć wokalnych. . Spodziewałem się Irlandii zamiast Danii.

Mam jednak wrażenie ,że Eurowizje zaczynają coraz bardziej oglądać osoby z bardziej wyrobionym gustem skoro awansowały takie dobre piosenki jak ta z Grecji, Łotwy czy Litwy a odpadł mocny kandydat do awansu czyli Australia, która miała słabiuteńką piosenkę, ale za to banalnie prostą nastawioną na jakiś dziwny show. Tego typu joke entry nie wiadomo jak słabe zawsze przechodziło a teraz widzowie zrobili nagle psikusa Australii. Oni byli typowani na wysokie 5 miejsce w tym półifnale a już ich nie ma w konkursie. Z kolei w pierwszym półfinale sensacyjnie weszła Portugalia , która była tam typowana na ostatnie miejsce z niezwykle mizernymi szansami na awans.

ulatek 2,7K

ulatek

Użytkownik
Co sądzicie o tym,że ukry nie dostaną od Nas 12 w televotingu?

I co sadzicie jeszcze o parze wlasnie POLSKA-Ukraina i 2.70 na Justyne??
Gdzie nie czytam to piosza,ze ukry w tym roku najslabsza piosenka i ze az dziwne ,ze sie dostala do finalu

Ostatnia edycja:
vsky 104,6K

vsky

Użytkownik
Myślicie, że Jusia ma szansę na top10? Kusi ten kurs @5 strasznie, wydaje się to być jakieś value. Sporo jednak bardzo słabych lub przeciętnych występów będzie w finale, a Polska ma dobry viral z Gają w necie

ulatek 2,7K

ulatek

Użytkownik
Myślicie, że Jusia ma szansę na top10? Kusi ten kurs @5 strasznie, wydaje się to być jakieś value. Sporo jednak bardzo słabych lub przeciętnych występów będzie w finale, a Polska ma dobry viral z Gają w necie
Ja uważam że jest spore value,ale szukam też top 15,ale nigdzie nie widze

Do góry Bottom