Dyscyplina: Piłka Nożna -
Liga Mistrzów
Godzina: 17:00
Spotkanie: Pick Szeged - Motor Zaporoże
Typ: 2
Kurs: 5,65
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Tabela:
Zespół z Węgier podejmuje dziś mistrza Ukrainy. Oba zespoły w formie. Pick Szeged wygrał 10 meczy z rzędu (w tym spotkania w rodzimej lidze jak i Lidze Mistrzów, natomiast Motor 9 meczy z rzędu (8 w lidze ukraińskiej i 1 w
LM). Tak więc w tym roku oba zespoły nie zaznały jeszcze porażki i z pewnością ten mecz będzie dla którejś z ekip bez wygranej. Drużyna z Ukrainy zrobiła na mnie spore wrażenie wygrywając w ostatnim spotkaniu Ligi Mistrzów u siebie z niemieckim Flensburg 28-26. Motor to twardo grający zespół, który tworzy fajny kolektyw. Może nie ma tam aż takich gwiazd jak w Pick Szeged ale drużyna ta gra bardzo zespołowo i twardo w obronie. Drużyny te spotykały się ze sobą 4 razy i zawsze były to bardzo wyrównane i twarde boje. Ostatecznie 3 razy wygrywał zespół z Węgier i raz Motor.
Ja w tym spotkaniu pójdę w stronę niespodzianki i pogram na zwycięstwo gości. Handicapy na Motor +3.5 czy +4.5 a nawet +5 też fajnie wyglądają więc jak ktoś nie chce tak bardzo ryzykować to może popróbować w tę stronę, bo spodziewam się wyrównanego spotkania i nie chce mi się wierzyć aby goście przegrali różnica aż tylu bramek by pokryły one te handicapy. U gości nie zagrają Artem Kozakevich i Vladislav Dontsov, którzy się rozchorowali. Z pewnością przydaliby się w tym spotkaniu ale myślę, że Motor ma ich kim zastąpić.