Tomis Constanta - Montpellier 1 1.80 Interwetten
Finalista ubiegłorocznego Challenge Cup, w którym zajął 3 msc. czyli Tomis Constanta podejmuje średniaka z ligi francuskiej. Bardzo dobrze pamiętam rumuński zespół właśnie z F4 Challenge Cup i zrobili na mnie bardzo pozytywne wrażenie swoją grą. Tomis to najlepsza drużyna w Rumunii. Wiadomo, że liga ta odstaje od czołowych lig w Europie, ale rumuńska
siatkówka z każdym rokiem jest silniejsza co widać właśnie choćby po sukcesie Tomisu w ubiegłym sezonie lub po coraz lepszych wynikach reprezentacji Rumunii i nie bez znaczenia mówię o reprezentacji Rumunii, ponieważ w tym klubie występują najlepsi siatkarze Rumuńscy jak choćby Radu Bagu. W składzie znajdują się również dosyć wartościowi obcokrajowcy jak były środkowy Resovii Kubańczyk Hernandez, Brazylijczyk Parreira oraz Wenezuelczyk Lamus oraz Kanadyjczyk Mainville.
Co można powiedzieć o Montpellier? Tak jak wspomniałem nie ma tam zbyt wielu znanych nazwisk. W ubiegłym sezonie w lidze radzili sobie bardzo dobrze, dochodząc nawet do półfinału jednak w tym sezonie spisują się słabo a nawet fatalnie. Zaliczyli już 6 porażek w lidze a na zwycięstwo czekają od 3 kolejek a więc na pewno do Rumunii nie polecieli w najlepszych nastrojach. Jak dla mnie faworytem w tym spotkaniu są gospodarze i na pewno w Rumunii nie będzie łatwo rywalom. Kurs również jest nie najgorszy