Jokerit vs IPK:
Jokerit powyżej 3.5 goli @1.65
Jokerit powyżej 4.5 goli @2.43🟥
Betclic
Popularne Pajace świetnie zaprezentowały się w poprzedniej kampanii. Rywale nie mieli większych szans i udało się wywalczyć mistrzostwo. Niestety reguły awansów są nieubłagane i Jokerit musiał zmierzyć się z najsłabszym zespołem z Liiga, aby powalczyć o powrót do fińskiej
ekstraklasy.
Różnica klas była widoczna i Pelicans zdecydowanie wygrało serię barażową 4:1. Szkoda, bo z chęcią oglądałbym ponownie gospodarzy w elicie i po odejściu z
KHL warto obserwować ten projekt. Odcięto się od rosyjskich właścicieli i wszystko budowane jest od nowa.
Wielu doświadczonych graczy, jak Temmu Suhonen, Rony Ahonen, Ben Blood, Juhamatti Aaltonen, Antii Pihlstrom i przede wszystkim legenda fińskiego hokeja Valtteri Filppula postanowiło zakończyć karierę po braku awansu i tym samym Jokerit stawia na młodzież. Włodarze oraz kibice pragną powtórzyć sukces sprzed kilku miesięcy i spróbować po raz kolejny powalczyć o awans do Liiga. Czy faworyt rozpocznie zmagania od zwycięstwa?
IPK to ekipa, która dotarła aż do finału play-off Mestis. Tam naturalnie musiała mierzyć się z dzisiejszym przeciwnikiem i gładka przegrana 1:4 przytrafiła się przyjezdnym. Wydaje się, że dopóki popularne Pajace będą występować na zapleczu fińskiej
ekstraklasy, to żadna z drużyn nie będzie miała większych szans, aby powalczyć o mistrzostwo.
Doszło tutaj do kilku transferów i jeden z liderów IPK powędrował do Jokerit. Mowa tutaj o Jami Virtanenie. Dokonano jednak kilku wzmocnień, jak Santeri Koskela, Haakana Santerii, czy też znany z występów w Unii Oświęcim Kalle Valtola, ale nie są to ruchy, które powalają na kolana. Outsider postara się zaskoczyć Mistrza Mestis. Czy stać na to gości?
Bukmacherzy w roli faworyta stawiają na Jokerit i nie ma co się ku temu dziwić, wszak jest to klub ze sporym potencjałem, który mógłby występować na poziomie Liiga.
Uważam, że Pajace od początku pokażą swoją siłę i pomimo odejścia wielu weteranów będą w stanie od pierwszego meczu pokazać jakość.
Zdecydowałem się na 4 trafienia gospodarzy.
Forma w sparingach była niezła. Mistrz Mestis mierzył się z zespołami z fińskiej ekstraklasy, jak Assat, Lukko, Sport, Pelicans, czy też Tappara i wiele rywalizacji była na styku. To doświadczenie z pewnością zaprocentuje.