>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Euroliga kobiet w sezonie 2011/2012

Status
Zamknięty.
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Coś na mecze by się przydało. Z tym, że po 1 meczach nie do końca wiem czego się spodziewać. Np taki mecz Fener - Schio. W grupowej 2 wygrane Fener, to akurat dość oczywiste. Jedna 5 druga 14-punktowa. No i z jednej strony wydaje mi się, że nie będą chciały się przemęczać i te 14.5, które można złapać na Schio niegłupie jest, ale z drugiej to jak się sprężą to pokryją. Prześpie się z tym i może jutro rano coś będę wiedział. Podobne odczucia mam do Galaty. Rivas może trochę zaskoczyć. Nie na tyle, żeby pokonać turecki zespół, bo w to mi się wierzyć nie chce. Ale czy będzie się chciało łoić Hiszpanki to nie wiem. Niby 1 mecz ważny, żeby dobrze wejść w rytm, ale no nie wiem. Z tym też się raczej muszę przespać. Choć tu jestem bliższy grania ujemnego handi na Galate. Granie przeciwko 12 000 (zdaje się tyle wchodzi na hale Galaty) psychofanów łatwe nie jest.

Z drugiej grupy Ros - UMMC, mega mecz na początek. No i Wisła - Spartak.

Zacznę od polskiego starcia. W tym sezonie w Eurolidze Wisła - Spartak 2:0. 74:62 w Moskwie i 81:60 w Krakowie. Pierwszy mecz bez Ewki. Spartak nie ma odpowiedzi na Powell i Phillips. Tak to wyglądało w tych 2 spotkaniach. Ja zaryzykuję stwierdzenie, że Wisła ma patent na Spartak. Wiadomo też, że mecz ze Spartakiem jest najpoważniejszą okazją dla Wisły to wygrania tu jakiegoś meczu, wiadomo, że z UMMC i Ros będzie duuuużo trudniej. W Krakowie też z pewnością zdają sobie z tego sprawę. Oczywiście w drugą stronę można powiedzieć to samo, ale po prostu bliżej mi do grania na Wisłę. W formie są, choć z racji walkowera ŁKSu miały jeden trening mniej. No i kurs fajny wg mnie.

Wisła 2.73 ⛔
Pinnacle
3/10

Co do Ros - UMMC to tutaj bardzo ciekawe starcie się zapowiada. Ze wskazaniem wg mnie na Ros, bo już pisałem przy terminówkach.

Na pierwszy ogień Jekaterinburg. Tutaj siła pod koszem. Stepanova, Gruda, Leuchanka, Vidmer, Parker. Znane i mocne nazwiska. Ale Leuchanka w tym sezonie nie szaleje, Vidmer też. Najgroźniejsze będą Gruda i Parker. Dla wszystkich ekip. Na obwodzie nie wygląda to tak kolorowo. Oczywiście jest Sue Bird, jest Nolan, jest Horakova, Linkeviciene też jest. Ale jakoś nie zachwycają w tym sezonie. Była też śliczna Anetka, ale już nie ma. Nie ma też już Cappie, która była w UMMC w początkowej fazie sezonu. Fajnie to na papierze wygląda, ale coś nie gra. W lidze niby ok, bilans 17-1, w ostatni weekend wygrały 75-68 ze Spartakiem, ale Spartak lekko mówiąc niezbyt mocnym składem. Ale były w ojro też porażki z Ros (dwie), z Galatą czy z Bourges. Mimo całego zaprzęgu wysokich zawodniczek nie potrafiy powstrzymywać Charles, Wauters, Lyttle, Jackson, Myiem czy Yacoubou. A przecież w grupie teraz mają właśnie Ros, które nadal ma w składzie Wauters, Lyttle i Jackson. Będzie ciężko.
Ros powinno sobie tu poradzić wg mnie. Siła pod koszem fest, na obwodzie też:

No i Ros. Tutaj wg mnie faworyt grupy. Forma w tym sezonie wysoka. W Euro 2 porażki i to zaskakujące porażki z Kownem i Pragą. Ale z mocnymi, czyli Jekami i Galatą była mobilizacja i dość spokojne wygrane. Jest moc w tej drużynie, pod koszem bardzo dobre i doświadczone zawodniczki, takie jak Lauren Jackson, Ann Wauters, Sancho Lyttle, Jana Vesela czy Isabelle Yacoubou. Vesela to i na trójce może grać i wtedy jest sporym problemem dla przeciwniczek, bo jednak 194 cm ma. A obwód nie aż tak doświadczony, bo trochę młodszy, ale młodość to też czasem atut. Laia Palau (to ta z tych doświadczonych), Eshaya Murphy, Silvia Dominguez, Maya Moore, Katalin Honti. No mega mocna paka wg mnie. Pod koszem maszyny do punktowania, ale na obwodzie też. W końcu Maya Moore i Myrphy to super strzelczynie. A to w połączeniu z najlepszą obroną w Eurolidze może być mieszanka wybuchowa. Wg mnie powinny tutaj poradzić sobie w grupie ze wszystkimi. Zresztą jak pisałem wyżej, z mocnymi mają mobilizację i grają super w ojro:

vs UMMC Ekaterinburg [W] 60-52 (H)
vs Galatasaray [W] 76-46 (A)
vs UMMC Ekaterinburg [W] 81-63 (A)
vs Galatasaray [W] 98-80 (H)

A w poprzedniej rundzie nie dały szans CCC, z którym ostatnio Wisła się męczyła.

vs CCC Polkowice [W] 88-54 (H)
vs CCC Polkowice [W] 78-58 (A)

Wg mnie to obok Fenerbahce główne kandydatki do wygrania Euroligi.

Nie mam tu nic więcej do dopisania.

Ros 1.56 ✅
Pinnacle
4/10

No i w tym meczu mierzą się 2 najlepsze obrony Euroligi tego sezonu:

Points Allowed
Name G PTS A Avg
1. Ros Casares 16 977 61.1
2. UMMC Ekaterinburg 16 989 61.8

Opponent Field Goal Percentage
Name G FGM FGA Perc
1. Ros Casares 16 375 979 38.3
2. UMMC Ekaterinburg 16 384 975 39.4

Blocked Shots
Name G BS Avg
1. Ros Casares 16 56 3.5
2. UMMC Ekaterinburg 16 50 3.1

Steals
Name G ST Avg
1. UMMC Ekaterinburg 16 168 10.5
2. Ros Casares 16 165 10.3

A w dodatku jak to mówią mistrzostwa wygrywa się obroną, więc myślę, że te dwie ekipy do tego się zastosują. Wobec tego:

under 138.5 1.90 ✅
Betcity
3/10

Łooooł znalazłem Player Propsy na Betcity. Póki co na mecz Wisły, ale już jeden fajny typ:

Phillips over 12.5 1.85 ✅
Betcity
3/10

W 2 meczach w tym sezonie ze Spartakiem 15 i 25 punktów. Leży jej widać Spartak, zresztą Hammon i Augustus to nie są mega defensorki. W Euro średnio 14.8 ppg. Może się ligą sugerują. W lidze Erin mniej rzuca, bo gra średnio 10 minut mniej, po co ma się męczyć z Brzegami, INEAmi czy innymi Widzewami. Jutro na 1-2 powinny grać głównie Pawlak, DeMondt i Erin. Z tym, że od Erin spodziewam się najwięcej minut. Wg mnie naprawdę warto to pograć.

Otrzymane punkty reputacji: +7
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Pisałem już o tym, że Galata pod koszem ma krótką rotację i może mieć problemy z wysokimi rywalkami. Cały opis powyżej, więc nie będę się powtarzał:

Jones A. (Rivas Ecopolis) over 15.5 1.85 ✅
Betcity
3/10

191 centymetrów, tak na poziomie Charles. Główna strzelba Rivas. Średnio w Euro 17.4 ppg. Prawie 3 zbiórki w ataku, a to pozwala na ponowienia. Nie ma problemów z faulami, więc powinna długo grać. A z mocnymi dobrze gra, ze Spartakiem 25 i 20, z Wisłą 14 i 18. Dziś dużo będzie od niej zależało, więc powinna swoje rzucić. Galata i tak nadrobi na obwodzie nad nimi. Poza tym Galata to dopiero 16 obrona w Euro. Powinien być raczej overowy mecz, a to też argument za overem na zawodniczkę.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
I jeden typ lekko, bo linia poszła w górę niestety trochę:

Galata - Rivas
over 142 1.86 ✅
Pinnacle
3/10

To lecimy:

Points Per Game
Name G PTS Avg
1. Galatasaray 14 1133 80.9
10. Rivas Ecopolis 17 1213 71.4

Points Allowed
Name G PTS Avg
7. Rivas Ecopolis 17 1132 66.6
16. Galatasaray 14 1011 72.2

Widać, że dużo rzucają obie ekipy. Galata też niemało traci. Wydaje się, że Rivas dobrze broni, ale miały kilka underowych spotkań z underowymi ekipami. Galata zdecydowanie nie jest underowa. Na 14 spotkań tylko 2 razy nie padło mniej niż 142 punkty, raz było równo. Mniej z Bourges - underowa ekipa i to dosyć fest. Rivas też z nimi miało 3 underowe mecze w PO. No i z Ros przegrała Galata wysoko, rzuciły tylko 46 punktów i under. Na równo raz z Pragą. Ale tak to generalnie około 150 punktów w większości spotkań, bywało i 165, 174, 178, 186. Zresztą widać, że dużo rzucają. Dziś mecz trochę szczególny, bo 1 mecz przed własną publiką w Final Eight, spora presja, ale w Galacie są tak doświadczone i obyte zawodniczki, że je ta presja będzie mobilizować, a nie peszyć. Będzie więc spora mobilizacja i mega ofens. A, że Rivas trochę się dostosowuje stylem do rywalek często i Galata nie ma znowu takiej super obrony to Rivas powinno dołożyć punktów do overa moim zdaniem.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Po pierwszym dniu tak, 3 mecze zgodnie z tym co buki myślały, w czwartym sensacja, bardzo duża sensacja.

W polskim meczu, meczu Wisły niestety rezultat nie był na naszą korzyść. Ale było naprawdę blisko. Pierwsza połowa obiecująca, ale w drugiej 9/11 za 3 Spartaka przesądziło sprawę. Już nie raz, nie dwa i nie dziesięć razy pisałem, jak siedzi trója danego dnia to nie ma siły. Skerovic 2/4, Hammon 4/5, Belyakova 3/4 ???? . Ciężko było z tym walczyć, choć mogły więcej Wiślaczki, Petra i Bjelica miały pudła spod kosza, które powinny trafić. Niestety. Ten mecz był największą nadzieją na wygraną, była spora szansa, ale się nie udało.

Ros rosjechało UMMC bez Bird. Jedna z najlepszych rozgrywających świata popsuła się w nos jak to napisali just before the tip-off. Nie twierdzę, że bez niej by Jeki wygrały, ale byłoby bliżej. A tak 13 punktów, a w 4Q Ros odpuściło i Jeki odrobiły 7 pkt. Dobra obrona obu ekip, która powodowała sporo niecelnych rzutów i sporo strat - 40 strat w meczu, ogromna ilość. Ros od początku kontrolowało przebieg spotkania.

Fenerbahce pokryło handi ostatecznie, dzięki wygraniu ostatniej kwarty. Zajebisty mecz Matovic, niszczyła pod koszem. Tamane i Yilmaz nie musiały już tak dobrze grać bo Ivana cisnęła fest. Standardowo Penny kozaczyła. Słabiej Angel, ale cóż, nie można zawsze grać super. Beretta nie zagrała nic zaskakującego w sumie, jutro z Rivas powinny dostać w pape.

Mecz Galaty można nazwać tylko sensacją. Wielkie oczekiwania, pełna hala, bardzo dobre zawodniczki i klapa. Diana zawiodła. Rzuciła 21 punktów, owszem, ale po 17 rzutach z gry, 1/7 za trzy to słabiutko. A 10 punktów z wolnych zdobyła. Czyli tak naprawdę 11 punktów z gry na 17 rzutów z gry. Charles lepiej, bo 9/18 z gry. Poza tym jeszcze Prints 10 punktów i 8 asyst, ale reszta nic. Pozostałe 6 zawodniczek 16 puntków, 6/14 z gry, 1/2 z wolnych, 14 zbiórek, 3 asysty. Widać jak bardzo gra skupiona jest na dwójce Taurasi-Charles. Jak pisałem wcześniej, mała rotacja jest, zwłaszcza pod koszem, a tam 34 punkty tria Jones, Pirsic, Nicholls. Będzie ciężko z Fener.

To tyle o meczach odbytych, czas coś o zbliżających się.

Wisła - UMMC
Spartak - Ros
Fener - Galata
Beretta - Rivas

Zacznę znów od Wisły. Wydaje się, że UMMC bez Bird mocno osłabione. Ale przede wszystkim nie wiadomo czy Bird zagra jutro czy nie. Jak będzie info to będzie tutaj można coś kombinować, póki co nie ruszam.

Spartak - Ros. Tutaj osobiście widzę dość jednostronny mecz. Ros powinno mocno pocisnąć Spartak. Powinno, bo jeżeli jutro wygra to praktycznie ma gwarantowane 1 miejsce. Mówię praktycznie, bo w teori jest jeszcze opcja, że Wisła wygra i z UMMC i z Ros i zajmie pierwsze miejsce, ale takie historie to należy między bajki włożyć. Będzie lepsze H2H i z UMMC i ze Spartakiem, a to znaczy, że będzie 1 miejsce w grupie i gra o finał. Dlatego jutro nie będzie żadnego odpuszczania. Będą cisnąć i tyle. One już nie pozwolą Spartakowi na taką strzelaninę za 3, wiem, że kawałek wyżej napisałem, że jak wchodzi to nie ma siły, ale Ros bardzo dobrze broni trójki - przeciwniczki tylko 26.9% za 3 trafiają, średnio Ros traci 3.5 trójki na mecz. Wyżej przy typie na under w meczu Ros - UMMC wrzucałem statsy obronne ekipy z Walencji. Dodam, że w dzisiejszym meczu pozwoliły na 49 punktów na skuteczności z gry 36.5%, miały 2 bloki i 10 przechwytów. Jutro powinny na podobnych cyfrach zatrzymać Spartaka, choć pewnie stracą trochę więcej. Atutem będzie też to, że Ros się fest mobilizuje na mocnych:

vs UMMC Ekaterinburg [W] 60-52 (H)
vs Galatasaray [W] 76-46 (A)
vs UMMC Ekaterinburg [W] 81-63 (A)
vs Galatasaray [W] 98-80 (H)

Jutro moblilizacja też z pewnością nie zawiedzie, więc taki typ:

Ros -6.5 1.90 ✅
Betcity
4/10

I jeszcze drugi:

Ros over 72.5 1.85 ✅
Betcity
2/10

Ten drugi typ z tego względu, że jak pisałem mobilizacja będzie na full. Ros potrafi rzucać - 77.5 ppg, 4 atak Euro. Spartak to 10 obrona Euro - 69.6 ppg tracą. Jak się to złoży i podzieli na dwa to over. Poza tym Spartak dziś nie pokazał super obrony, a Ros to dużo większy potencjał w ataku niż Wisła. Dziś dość mocno w ataku ograniczyły je dziewczyny z UMMC, ale to dużo lepsze defensorki niż Spartak.

Beretta - Rivas. Dali tutaj 5.5 linię na Rivas i się zastanawiam. W sumie nie widzę jak Włoszki miałyby zaskoczyć ekipę z Madrytu jeżeli te zagrają tak jak dziś z Galatą. Choć w sumie to one po prostu wykorzystały okazje, którą dostały od Galaty. Wygrana Rivas mi się widzi, ale czy po 1.40 to jeszcze muszę to rozważyć. Jutro rano coś napiszę albo jak wrócę z uczelni.

No i tureckie starcie Fener - Galata. Już o tym meczu pisałem sporo wcześniej. I właściwie sporo z tego się dziś potwierdziło, co napisałem wyżej:

Jak pisałem wcześniej, mała rotacja jest, zwłaszcza pod koszem, a tam 34 punkty tria Jones, Pirsic, Nicholls.
W sumie w składzie Galaty znalazła się jeszcze Sulciute, o której nie wiedziałem wcześniej, jakoś ostatnio na dniach musieli się z nią dogadać i przeoczyłem. No dziś 24 minuty, ale kosztem Matic, która tylko 6 minut. Niby jedna więcej w rotacji, ale to wciąż może być mało na Fener. Nie wiem czy wyjdzie Galata takim składem jak dziś, ale jeżeli tak to będzie to wyglądało następująco:
Ticha (178) vs Vardali (175)
Prints (175) vs Penny (183)
Diana (182) vs Angel (187)
Caglar (188) vs Ivana (197)
Charles (193) vs Yilmaz (194)
W Fener cieżko powiedzieć kto na 4, a kto na 5 dokładnie, wybrałem tak, bo Ivana bardziej mobilna, a Yilmaz wydaje się lepsza do bronienia Charles. W każdym razie chodzi mi o wzrostowe przewagi na pozycjach 2, 3 i 4. Zwłaszcza Prints może mieć ciężko z Penny, no chyba, że Diana pójdzie na Penny, a Prints na Angel, tak czy siak Prints dostanie wyższą zawodniczkę do krycia i to może być dla niej kłopotliwe. I może być to niemałym atutem dla Fenerbahce. Ale o tym już pisałem. Wyżej też o dzisiejszych meczach.
Dawałem na Fenerbahce wygra grupę A tylko 2/10, bo myślałem, że Galata wygra swój mecz z Rivas i to one będą faworytkami w tym spotkaniu. A tu dupa. Galata ten mecz musi wygrać, żeby myśleć o czymkolwiek. Fenerbahce powinno, żeby zająć 1 miejsce. Choć i tak muszą wtedy jeszcze wygrać z Rivas. Ale ten mecz też wygrać trzeba będzie. Nie wiem czy po 1.70 to brać, ale w sumie nie wiem czy nie spadnie do jutra trochę. Choć w sumie buki mniej cenią póki co Fenerbahce niż ja.
Póki co więc tak:

Fenerbahce 1.70 ✅
Betcity
1/10

A jutro zobaczymy co dalej.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Kurs niestety poleciał na Fener od rana, Pinnacle czy Bwin wystawili po 1.70, ale na zajęciach byłem i nie widziałem. Dokładam więc tak jak jest:

Fener 1.65 ✅
Betcity, Sportingbet, Betclic
1/10

A na dziś coś z propsów, niestety tylko Betcity z tego co widzę je oferuje.

Maya Moore over 12.5 1.85 ⛔
Betcity
3/10

Maya to bardzo duży potencjał w ataku. Nr 1 draftu WNBA poprzedniego. Na uczelni 19.6 ppg średnio przez 4 lata, w WNBA 13.2 ppg w RS i 13.8 ppg w PO. W Eurolidze 14.4 ppg, ale 6 i 9 punktów w 2 meczach z UMMC, a jak pisałem to super obrona, dużo lepsza niż ta Spartaka. Dziś Ros powinno rzucić około 75+ w mojej ocenie, a Maya spokojnie te 15 punktów.

Lauren Jackson over 9.5 1.85 ✅
Betcity
1/10

Lauren to mega zawodniczka. Co prawda w Ros pod koszem są też Lyttle, Wauters i Yacoubou, ale Jackson swoje 25 minut około powinna dostać. A z jej skilem i przy obronie Spartaka spokojnie może rzucić tą dyszkę. Zwłaszcza, że ma dobrą trójkę - 9 3P% w Eurolidze.

Liron Cohen over 7.5 1.85 ✅
Betcity
2/10

Wczoraj było na nią 6.5, ale jakoś to przeoczyłem. Rzuciła 8 punktów. Dziś gra z Rivas, a one nie są herosami obrony. Generalnie średnio 8.8 ppg, w 11/15 spotkań rzucała 8 lub więcej. Oddaje średnio ponad 8 rzutów w meczu, do tego jakieś wolne, więc powinna spokojnie to rzucić. Wczoraj słaba skuteczność, bo 25% z gry, ale z tego 2 trójki, dwójka i już 8 punktów wpadło. Powinna zagrać dość długo, coś około 30 minut, bo dużo wnosi, to dobra rozgrywajka jest.

Myślę też nad Jones over 16.5, ale to muszę się zastanowić.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
UMMC -7.5 1.87 ✅
Pinnacle
3/10

UMMC personalnie to jest zespół z którego z 8 zawodniczek pewnie miałoby pewne miejsce w piątce Wisły, ale z kolei to ekipa budowana na 1 miejsce w Europie, 3 czy 5 to już nie ma takiego znaczenia. Gdyby od tego meczu zależało czy UMMC będzie 1 w grupie czy nie to bym grał mocniej, ale tak to bez szaleństw. Różnica umiejętności potężna. No i myślę, że jednak w Jekach nie chcą takiej niespodzianki jakiej wczoraj uświadczyła Galata. No i ważna sprawa, co do której były wątpliwości. Dziś zagra Sue Bird - jedna z najlepszych rozgrywajek świata.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Galata - Fener
over 145.5 1.83 ⛔
Bet365
3/10

Takie mecze ponoć wygrywa się obroną, ale nie w tym wypadku. To dwie najbardziej ofensywne ekipy Euroligi:

Points Per Game
Name G PTS Avg
1. Fenerbahce 15 1204 80.3
2. Galatasaray 15 1201 80.1

Field Goal Percentage
Name G FGM FGA Perc
1. Fenerbahce 15 464 866 53.6
5. Galatasaray 15 442 969 45.6

Assists
Name G AS AS/TO Avg
2. Fenerbahce 15 258 1.2 17.2
5. Galatasaray 15 225 1.2 15.0

A i ich obrony nie szaleją, zwłaszcza obrona Galaty.

W lidze:

1 mecz:
Fener - Galata 96-82
2 mecz:
Galata - Fener 65:81

Tyle, bo mecz niedługo.

A i propsy jakieś na wielki turecki hit:

Matovic over 15.5 1.85 ⛔
Betcity
2/10

Pisałem o wysokich w tym meczu, Fener powinno mieć tutaj przewagę.

Matovic wczoraj z Berettą 25 punktów, 10/12 z gry, 5/5 z wolnych, 2 deski w ataku. I w przypadku Ivany ważne jest to, że ona mega mało fauluje - 1.3 faulu na mecz jak na wysoką to turbo wynik.

Wczoraj Jones rzuciła z Galatą 19 punktów, Nicholls przy 6 rzutach z gry 9 punktów, Gimeno przy 4 rzutach z gry 7 punktów, Krivacevic z samych wolnych 4 punkty. Galata ma problem z wysokimi, to widać bardzo. Ivana dziś powinna być znów czołową postacią w ataku Fenerbahce i rzucić im niemało. W lidze im rzuciła 15 i 17 punktów. Dziś większa mobilizacja, bo to jednak Euroliga i to bardzo ważny mecz.

Angel over 16.5 1.85 ⛔
Betcity
1/10

Wczoraj słabszy mecz, tylko 9 punktów, ale jak pisałem ona może być problemem dla Galaty, z powodu tych różnic we wzroście na trójce. A w lidze rzuciła im 24 i 25 punktów. Rehabilitacja za wczoraj musi być.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Krótko o meczach dzisiejszych.

UMMC - Wisła. Powell miała dzień dobry to trzymała Wisłę w grze. Jeki też nie poszalały i super wrażenia nie zrobiły. Sue pomogła, bez niej Wisła może by to wygrała, kto wie. W każdym razie postraszyły rosyjski zespół. Ale niestety punktów za to nie dają. W końcówce Jeki bezlitośnie wypunktowały Wisłę i handi pokryte.

Spartak - Ros. Rosjanki zaczęły mocno. Trochę nawet się zmartwiłem tym jak mocno. Do przerwy +6. Trójki im siedziały. W całym meczu 11/23. Z tym, że tutaj Ros nie odstawało, bo 7/16 za 3 to też niezły wynik. Liczba fauli w obu ekipach podobna, z tym, że Ros nie faulowało przy akcjach rzutowych. Spartak rzucał 5 wolnych, Ros 20. No i jak pisałem trochę streetballowy styl rozgrywajek Spartaka. Styl ten ewidentnie nie odnalazł się przy dobrej obronie Ros.

Beretta - Rivas. Przed Final Eight myślałem, że to będzie mecz o 3 miejsce w grupie. A tu się okazuje, że o 3 miejsce jutro zagra Galata ze Schio. Rivas zrobiło to co miało zrobić, wygrało mecz. Ale nie było łatwo. Jeszcze 3 minuty przed końcem wygrywało Schio, ale dwie trójki Aguilar pozwoliły odskoczyć Rivas i już do końca nie oddały prowadzenia. Super mecz Jones, totalnie nie umiały jej powstrzymać. Generalnie mecz dość słaby, obie ekipy nie szalały ze skutecznością.

No i wielkie derby. Galata - Fener. Tutaj był ciekawy mecz. Na początku muszę nawrzucać na sędziów. Taurasi faulowana 10 razy, każde dotknięcie Diany to był faul. Nie wiem o co sędziom czasem chodziło. Ale faule jak faule, tutaj trochę świrowali w obie strony. Ale było kilka ewidentnych sytuacji, gdzie piłka z autu powinna być dla Fener, a tamci nagle sobie wymyślali piłkę dla Galaty. Piłka pół metra w polu i aut dla Galaty. Zdenerowali mnie tym trochę. A teraz o meczu. Ciężko było poradzić sobie z Charles. Grała dziś dobrze. Sporo rzuciła, ale o niej wiadomo z góry, że ma mega umiejętności. Prints wniosła sporo, choć powinna wylecieć za faule szybciej. Diana słaby mecz wg mnie - 6/24 to żenada w mojej opinii. Zawodniczka, która ma prowadzić zespół do wygranej nie może tak grać. Tylko jedna asysta. Słabo. A co do reszty Galaty to jak pisałem wcześniej, poza tą trójką słabo. Caglar 3/3 spod kosza, ale szybko miała problem z faulami. A pozostałe 5 zawodniczek w 67 minut 4 punkty, 9 zbiórek, 3 asysty, 3 straty, 5 fauli. Słabiutko. Fenerbahce z kolei trochę bardziej wyrównanie. Oczywiście były liderki, które ciągnęły zespół, ale rezerwowe tu wniosły niemało. Na początku super grała Matovic, za nią weszła Tamane, która miała wejście smoka i super mecz. 19 punktów, 9 zbiórek, 4 w ataku, 3 bloki. Naprawdę była takim X-Factorem dziś. Angel na swoim poziomie, 16 punktów, choć mogła rzucić jednak jeden więcej. Miała problem z faulami, ale cóż, nie będę już komentował. Vardarli dziś super. W pewnym momencie bodajże 8 punktów z rzędu dla Fenerbahce i utrzymała swój zespół w grze. Naprawdę ona obok Tamane była takim drugim X-Factorem. Bardzo dobre wejście Babkiny. Dała energię zespołowi, kilka fajnych asyst do Tamane, Latvian connection było widoczne. Ale co tu się dziwić jak dodatkowo ich trenerem jest kołcz kadry łotewskiej, Dżordż. Obawiałem się w pewnym momencie, że bez Penny mogą sobie nie poradzić, bo wiadomo, że Penny to moc. Ale pozytywnie mnie zaskoczyły dziewczyny. Dały radę bez swojej liderki i naprawdę mi zaimponowały tym.

Co do spotkań jutrzejszych to tak:

Ros - Wisła
UMMC - Spartak
Fenerbahce - Rivas
Galata - Schio

Lecimy od początku.

Ros z Wisłą to mecz właściwie o nic. Ros już bankowo ma 1 miejsce w grupie i awans do finału. Wisła będzie 4 w grupie. No chyba, że wygra z Ros i to wygra wysoko, ale z całym szacunkiem dla Wiślaczek średnio w to wierzę. Tutaj należy na początku stwierdzić czy Ros chce to wygrać wysoko. Ale myślę, że odpoczynek im w głowie. 1.08 to mało na wygraną, ale z kolei handi 12.5 wydaje się niemałe. No nie wiem.

UMMC - Spartak to mecz o 2 miejsce 2 grupie. Szczerze to lepsze wrażenie chyba robi na mnie UMMC. Ale czy 1.60 na win to wystarczająco :?: No nie wiem.

Fenerbahce z Rivas to mecz o 1 miejsce w grupie. Ważny mecz dla obu ekip. Rivas tutaj może zrobić coś wielkiego, walczą o finał, a tego nikt od nich nie oczekiwał, nikt się tego nie spodziewał. Ale czy mogą powalczyć z ekipą turecką :?: No może i tak. Ważna będzie forma Jones. Fenerbahce tak średnio radziło sobie z Charles. No trochę ją ograniczyły, ale bez szału. Jones w formie, z nią będzie ciężko sobie poradzić. Ale z kolei Charles przy podkoszowych Rivas też poszalała. Pytanie co z resztą ekipy Rivas. Carson, która jest ważnym elementem nie szaleje. W dwóch meczach niby 18 punktów, ale 7/31 z gry szału nie robi, z czego 3/20 za 2. Ona pochłania bardzo dużo gry Rivas. Moim zdaniem zbyt dużo. Nie aż tak dużo jak Taurasi w Galacie, ale nadal za dużo. No i Rivas moim zdaniem ma krótką rotację. Ok, gra sporo zawodniczek, ale co one tak naprawdę wnoszą. Krivacevic póki co 22 minuty, 0/5 z gry, 4/6 wolne, 3 zbiórki. Garcia 17 minut, 0/2 z gry. Valdemoro 13 minut, 0/4 z gry. Tak naprawdę 6 zawodniczek coś wnosi. Tylko 6. Reszta ma totalnie marginalny wpływ. W Fenerbahce też nie ma mega szału, ale dzisiejszy mecz pokazał, że rezerwowe mogą dużo wnieść w tej ekipie. Problem może być z Penny. Osobiście mam nadzieję, że nie jest to poważna sprawa i sobie zagra jutro i w nastepnych meczach, choć nadzieja matką głupich i z tego co można było oglądać to raczej dość złudna ta nadzieja. Z Penny bym się wgl nie zastanawiał tylko grał na Fenerbahce. Ale bez niej handi na poziomie 11.5 wydaje się trochę wysokie. Choć jak pisałem Rivas zaskakuje i gra wg mnie trochę ponad stan. Także muszę przemyśleć czy wchodzić w ten mecz jakoś. Zastanawia mnie over w meczu, bo jednak obie ekipy mocne w ataku.

Galata - Schio. Tutaj mecz o 3 miejsce. Galata rozczarowaniem sezonu w Eurolidze. Drużyna budowana na wygranie, a tutaj 3 miejsce w grupie to max. Ale wg mnie droga budowania ekipy nie była dobra. Owszem koncepcja sprowadzenia 3 gwiazd ok, ale czy na pewno to dobre 3 gwiazdy, które dobrze ze sobą współgrają :?: No wg mnie nie do końca. No i pozostała część drużyny mocno średnia wg mnie. Jutro Galata z pewnością będzie chciała coś pokazać i wynagrodzić fanom rozczarowanie. Ale czy aż 15-punktowa wygrana :?: Myślę bardziej nad jakimś overem na Galate, ale handi też do rozważenia.

Jutro będę wiedział więcej, coś z rana napiszę.

Otrzymane punkty reputacji: +9
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Wisła +13.5 1.85 ⛔
Betsafe
2/10

Wisła, żeby była na 3 to musiałaby wygrać, to przede wszystkim. I to wygrać wysoko. Więc nie grają tu o wygraną, a o honor, po prostu. Taki typowy schemat polskiej kadry piłkarskiej na jakichkolwiek mistrzostwach. W każdym razie Ros nie musi, bo 1 miejsce mają gwarantowane. Spodziewam się odpoczynku dla najlepszych, bo chociaż w Walencji skład szeroki i dobrze nim rotują to zapewne odpoczynek nie zaszkodzi. Lauren ma w nogach 57 minut, Maya 64, Wauters 57. A w Ros wiedzą, że czasem trzeba dać odpocząć zawodniczkom. Pewnie pod koszem sobie pogra więcej Yacoubou, Honti dostanie zapewne więcej minut na obwodzie. Bo i po co się męczyć. A Wisła pewnie będzie chciała trochę postraszyć Ros, dla nich to szansa, żeby się pokazać. Spróbować nie zaszkodzi. No i dotychczasowe mecze:

Wisla Can-Pack - Sparta&amp;K M.R. Vidnoje 70 - 77
Ros Casares - UMMC Ekaterinburg 62 - 49
Sparta&amp;K M.R. Vidnoje - Ros Casares 66 - 77
UMMC Ekaterinburg - Wisla Can-Pack 67 - 59

Wisła jakoś mega wysoko nie przegrywała. Ros też nie gromiło specjalnie. No wygrały te 11+, ale w tych 2 meczach z rosyjskimi ekipami musiały. Teraz nie muszą. I może nawet nie chcą.

Co do buka to póki co tylko Betsafe ma taką linię, inni 12.5, więc można trochę poczekać, niedługo powinno więcej buków wystawiać.

Spartak 2.55
Betsafe, Betcity
2/10

Mówiłem, że 1.60 w Betcity na UMMC to może nie być wystarczająco do grania, a tu spadło. Niby Unibet ma 1.65, ale to też jakoś nie wydaje mi się sensowne. Już dużo bardziej podoba mi się 2.55 na Spartak. Nie oszukujmy się, tych ekip aż tyle nie dzieli. Ostatnio przed Final Eight mecz ligowy, Spartak odpuścił, to widać po składach. Wynik - 75:68 dla UMMC. Z tym, że nie grała Hammon, Dupree tylko 17 minut. Dziś obie na pełnej wyjdą i zagrają długo.

Wisla Can-Pack - Sparta&amp;K M.R. Vidnoje 70 - 77
Ros Casares - UMMC Ekaterinburg 62 - 49
Sparta&amp;K M.R. Vidnoje - Ros Casares 66 - 77
UMMC Ekaterinburg - Wisla Can-Pack 67 - 59

Obie ekipy podobne wyniki. Jeki dopiero w końcówce ogarnęły Wisłę, wcześniej sobie nie radziły. A Spartak ma formę za 3 i może być niełatwo je powstrzymać. Naprawdę niełatwo.

Generalnie to mecz może i nie 50/50, ale tak 1.75 na UMMC by wg mnie było ok. Wtedy bym pewnie znalazł max 2.1 gdzieś na Spartaka. A tak przy takim kursie to wg mnie nie można nie spróbować.

O następnych meczach później.

Póki co tylko tyle, że handi na Rivas spadło o 1 punkt póki co, więc nie wiem wgl czy ruszyć.

No i daję lekko tak:

Beretta +14.5 1.90
Betcity
1.5/10

Beretta ML 10.00
Betcity
0.5/10

Rivas zaskoczyło to i Beretta może, bo Galata gra słabo póki co. Później więcej.

marcelinho12 1,3K

marcelinho12

Użytkownik
Mi się widzi Spartak ale bardziej w pierwszej połowie a nawet i w 1Q. na win Spartak w 1pol Expekt płaci 2. jako że gram w ziemniaku to znalazłem dość przyjemny bet na to spotkanie a mianowicie: Spartak win 1 połowa 2.10 w Totomix stawkuje 5/10. Moskwa w ostatnich meczach wygrywały zarówno 1Q jak i połówke, wyjątkiem jest tutaj mecz z Wisłą już w Final8:O Wczoraj nawet Ros pocisnęły na początku ale potem hiszpanki i tak ogarnęły. Nie dawno Jeki grały ze Spartakiem w lidze i mimo końcowego tryumfu to na półmetku prowadziła drużyna z Moskwy. Typ myślę wielce prawdopodobny i jak najbardziej polecam.
Spartak 1 połowa 2.10 5/10 Totomix
Na 1Q jest 2.00 i też miło wygląda.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Vardarli over 6.5 1.85
Betcity
2/10

Spadła na nią linia z 8.5, więc fajnie. W 1 meczu 0 punktów, ale tam mało rzucała, bo była Penny w świetnej dyspozycji i była Matovic, która trafiała wszystko. Wczoraj było trochę problemów, Matovic po 1 połowie została dobrze przykryta przez Charles. Penny się popsuła, no i trzeba było porzucać. No to porzucała. Sypnęła 3 trójki, dołożyła 4 dwójki i pozamiatane. A za trzy to ona potrafi rzucać, 48.5%, najwięcej w Eurolidze, świetny wynik. A Penny najprawdopodobniej nie zagra dziś, więc minut Vardarli dostanie więcej. No i okazji do rzucania więcej. A przecież 7 punktów to naprawdę niewiele.

Tamane over 10.5 1.85
Betcity
3/10

Tutaj niestety skoczyła linia, ale cóż, wg mnie nadal mimo, że jeden punkt większa to warta gry. Tamane w 1 meczu 9 punków, wczoraj 19, już pisałem o tym, naprawdę mega występ. Jej przewagą jest przede wszystkim wzrost. A dziś ta przewaga będzie jeszcze większa niż wczoraj. Zane ma 2 metry równiutko. W Rivas najwyższa jest Pirsic, która ma 197, ale ona póki co 17 minut w 2 meczach. No nie zachwyca dlatego i nie gra dużo. Jones i Nicholls czyli podstawowe podkoszowe Rivas, które będą pewnie grać po około 30 minut i więcej mają odpowiednio 191 i 189 centymetrów. Czyli widać, że Tamane ma sporo przewagi nad nimi. Jest jeszcze Krivacevic, 192 cm, ale ona gra czasowo podobnie do Pirsic. A Tamane po wczorajszym występie dostanie pewnie trochę minut. Warto też podkreślić, że Tamane ma po 16 euroligowych meczach 60% z gry. Fakt, że rzuca prawie tylko spod kosza, ale jakby to było takie proste to wszyscy by mieli taką skuteczność.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Ros -10 1.85
Expekt
3/10

Rivas zaskakuje, ale no nie róbmy jaj. Z ekipami tureckimi można tak grać, ale Ros to inna ekipa. Powiem szczerze, że trochę po tych 3 spotkaniach zmieniłem zdanie co do Fenerbahce. Nadal uważam, że to lepsza ekipa niż Galata, lepsza, bo sensowniej budowana. Ale do Ros im jeszcze brakuje. Nawet z Jekami mogłyby mieć kłopoty. Ros to jednak ekipa z dużo większą głębią składu niż ekipy tureckie. Rivas to generalnie nie jest zła ekipa, ale do Ros im brakuje. Widać to było w meczach ligowych:

RIVAS ECOPOLIS 63-80 CIUDAD ROS CASARES VALENCIA
CIUDAD ROS CASARES VALENCIA 81-60 RIVAS ECOPOLIS

Składy były trochę inne, zwłaszcza w 1 meczu, bo to jeszcze w grudniu było. Ale drugi mecz, 6.03, całkiem niedawno. Nie było w Rivas tylko Nicholls i Valdemoro, ale ta druga w 3 meczach Final Eight 18 minut i 2 punkty. Więc nie robi różnicy. W Ros nie grała Yacoubou, która ostatnio pogrążyła Wisłę. Nie mówię, że jutro będzie +21, ale Ros powinno to pokryć. To finał i tu nie będzie odpuszczania końcówek.

UMMC 1.95
Expekt
3/10

Zaryzykuję stwierdzenie, że gdyby nie kontuzja i absencja Sue Bird w meczu z Ros to właśnie zespół z Rosji grałby o finał. Nie spodziewałem się aż takiej formy. Parker gra super, Nolan i Gruda miały po jednym słabszym meczu, ale tak też bardzo fajnie, Bird super. Nie będzie Stepanovej w meczu, bo popsuła się w kolano do października i zabraknie jej na IO. Ale nadal moim faworytem Jeki. Po Fenerbahce spodziewałem się więcej w tym turnieju, może to ta kontuzja Penny trochę je wybiła z rytmu.

Schio 2.35
Pinnacle
2/10

Wisła nie pokazała w ostatnim meczu za wiele, a przecież Ros odpuściło sobie. Schio może nie szalało w tych 3 meczach, ale to wciąż zespół co potrafi grać w koszykówkę. Ważna rzecz, a propo meczu z Ros, by Erin Phillips:

W piątek byłyśmy już zmęczone poprzednimi meczami, zwłaszcza te zawodniczki, które grały długo ze Spartakiem i UMMC.
A tymczasem z Ros Phillips, 27 minut, Kobryn i Powell po 30, Bjelica 24, De Mondt 33.

W tych 3 meczach odpowiednio De Mondt 97 minut, Phillips 88, Powell 106, Kobryn 95, Bjelica 80. Nie ogarniam po co Hernandez trzymał na parkiecie tyle czasu podstawowe zawodniczki jak Wisła dostawała już do przerwy 27 punktami. Toć one w 2 połowie powinny sobie odpoczywać. Dzień odpoczynku niby miały, ale Schio też go miało. A było mniej zmęczone.

Otrzymane punkty reputacji: +2
olo 2,4K

olo

Użytkownik
Dwie krótkie analizy, niestety nie zdążyłem tutaj podać typów i analiz na over w meczu Galaty i over Becky.

Lauren Jackson over 12.5
1.85
Betcity
2/10

Jackson to klasa sama w sobie. Z Jekami 12, Spartakiem 16. Z Wisłą 5, ale w 9 minut. Dziś zagra pewnie 30+. Rivas nie ma żelaznej obrony pod koszem, a Lauren poza rzutami spod kosza potrafi sypnąć za 3. Warto wg mnie.

Murphy over 8.5 1.85
Betcity
2/10

W 3 meczach 8, 11, 18 punktów. W lidze z Rivas 16 i 10 punktów. Oba mecze ligowe były około 140 punktów. Dziś powinno być podobnie. Więc Murphy powinna rzucić niemało.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom