olo
Użytkownik
Coś na mecze by się przydało. Z tym, że po 1 meczach nie do końca wiem czego się spodziewać. Np taki mecz Fener - Schio. W grupowej 2 wygrane Fener, to akurat dość oczywiste. Jedna 5 druga 14-punktowa. No i z jednej strony wydaje mi się, że nie będą chciały się przemęczać i te 14.5, które można złapać na Schio niegłupie jest, ale z drugiej to jak się sprężą to pokryją. Prześpie się z tym i może jutro rano coś będę wiedział. Podobne odczucia mam do Galaty. Rivas może trochę zaskoczyć. Nie na tyle, żeby pokonać turecki zespół, bo w to mi się wierzyć nie chce. Ale czy będzie się chciało łoić Hiszpanki to nie wiem. Niby 1 mecz ważny, żeby dobrze wejść w rytm, ale no nie wiem. Z tym też się raczej muszę przespać. Choć tu jestem bliższy grania ujemnego handi na Galate. Granie przeciwko 12 000 (zdaje się tyle wchodzi na hale Galaty) psychofanów łatwe nie jest.
Z drugiej grupy Ros - UMMC, mega mecz na początek. No i Wisła - Spartak.
Zacznę od polskiego starcia. W tym sezonie w Eurolidze Wisła - Spartak 2:0. 74:62 w Moskwie i 81:60 w Krakowie. Pierwszy mecz bez Ewki. Spartak nie ma odpowiedzi na Powell i Phillips. Tak to wyglądało w tych 2 spotkaniach. Ja zaryzykuję stwierdzenie, że Wisła ma patent na Spartak. Wiadomo też, że mecz ze Spartakiem jest najpoważniejszą okazją dla Wisły to wygrania tu jakiegoś meczu, wiadomo, że z UMMC i Ros będzie duuuużo trudniej. W Krakowie też z pewnością zdają sobie z tego sprawę. Oczywiście w drugą stronę można powiedzieć to samo, ale po prostu bliżej mi do grania na Wisłę. W formie są, choć z racji walkowera ŁKSu miały jeden trening mniej. No i kurs fajny wg mnie.
Wisła 2.73
Pinnacle
3/10
Co do Ros - UMMC to tutaj bardzo ciekawe starcie się zapowiada. Ze wskazaniem wg mnie na Ros, bo już pisałem przy terminówkach.
Nie mam tu nic więcej do dopisania.
Ros 1.56
Pinnacle
4/10
No i w tym meczu mierzą się 2 najlepsze obrony Euroligi tego sezonu:
Points Allowed
Name G PTS A Avg
1. Ros Casares 16 977 61.1
2. UMMC Ekaterinburg 16 989 61.8
Opponent Field Goal Percentage
Name G FGM FGA Perc
1. Ros Casares 16 375 979 38.3
2. UMMC Ekaterinburg 16 384 975 39.4
Blocked Shots
Name G BS Avg
1. Ros Casares 16 56 3.5
2. UMMC Ekaterinburg 16 50 3.1
Steals
Name G ST Avg
1. UMMC Ekaterinburg 16 168 10.5
2. Ros Casares 16 165 10.3
A w dodatku jak to mówią mistrzostwa wygrywa się obroną, więc myślę, że te dwie ekipy do tego się zastosują. Wobec tego:
under 138.5 1.90
Betcity
3/10
Łooooł znalazłem Player Propsy na Betcity. Póki co na mecz Wisły, ale już jeden fajny typ:
Phillips over 12.5 1.85
Betcity
3/10
W 2 meczach w tym sezonie ze Spartakiem 15 i 25 punktów. Leży jej widać Spartak, zresztą Hammon i Augustus to nie są mega defensorki. W Euro średnio 14.8 ppg. Może się ligą sugerują. W lidze Erin mniej rzuca, bo gra średnio 10 minut mniej, po co ma się męczyć z Brzegami, INEAmi czy innymi Widzewami. Jutro na 1-2 powinny grać głównie Pawlak, DeMondt i Erin. Z tym, że od Erin spodziewam się najwięcej minut. Wg mnie naprawdę warto to pograć.
Z drugiej grupy Ros - UMMC, mega mecz na początek. No i Wisła - Spartak.
Zacznę od polskiego starcia. W tym sezonie w Eurolidze Wisła - Spartak 2:0. 74:62 w Moskwie i 81:60 w Krakowie. Pierwszy mecz bez Ewki. Spartak nie ma odpowiedzi na Powell i Phillips. Tak to wyglądało w tych 2 spotkaniach. Ja zaryzykuję stwierdzenie, że Wisła ma patent na Spartak. Wiadomo też, że mecz ze Spartakiem jest najpoważniejszą okazją dla Wisły to wygrania tu jakiegoś meczu, wiadomo, że z UMMC i Ros będzie duuuużo trudniej. W Krakowie też z pewnością zdają sobie z tego sprawę. Oczywiście w drugą stronę można powiedzieć to samo, ale po prostu bliżej mi do grania na Wisłę. W formie są, choć z racji walkowera ŁKSu miały jeden trening mniej. No i kurs fajny wg mnie.
Wisła 2.73
Pinnacle
3/10
Co do Ros - UMMC to tutaj bardzo ciekawe starcie się zapowiada. Ze wskazaniem wg mnie na Ros, bo już pisałem przy terminówkach.
Ros powinno sobie tu poradzić wg mnie. Siła pod koszem fest, na obwodzie też:Na pierwszy ogień Jekaterinburg. Tutaj siła pod koszem. Stepanova, Gruda, Leuchanka, Vidmer, Parker. Znane i mocne nazwiska. Ale Leuchanka w tym sezonie nie szaleje, Vidmer też. Najgroźniejsze będą Gruda i Parker. Dla wszystkich ekip. Na obwodzie nie wygląda to tak kolorowo. Oczywiście jest Sue Bird, jest Nolan, jest Horakova, Linkeviciene też jest. Ale jakoś nie zachwycają w tym sezonie. Była też śliczna Anetka, ale już nie ma. Nie ma też już Cappie, która była w UMMC w początkowej fazie sezonu. Fajnie to na papierze wygląda, ale coś nie gra. W lidze niby ok, bilans 17-1, w ostatni weekend wygrały 75-68 ze Spartakiem, ale Spartak lekko mówiąc niezbyt mocnym składem. Ale były w ojro też porażki z Ros (dwie), z Galatą czy z Bourges. Mimo całego zaprzęgu wysokich zawodniczek nie potrafiy powstrzymywać Charles, Wauters, Lyttle, Jackson, Myiem czy Yacoubou. A przecież w grupie teraz mają właśnie Ros, które nadal ma w składzie Wauters, Lyttle i Jackson. Będzie ciężko.
No i Ros. Tutaj wg mnie faworyt grupy. Forma w tym sezonie wysoka. W Euro 2 porażki i to zaskakujące porażki z Kownem i Pragą. Ale z mocnymi, czyli Jekami i Galatą była mobilizacja i dość spokojne wygrane. Jest moc w tej drużynie, pod koszem bardzo dobre i doświadczone zawodniczki, takie jak Lauren Jackson, Ann Wauters, Sancho Lyttle, Jana Vesela czy Isabelle Yacoubou. Vesela to i na trójce może grać i wtedy jest sporym problemem dla przeciwniczek, bo jednak 194 cm ma. A obwód nie aż tak doświadczony, bo trochę młodszy, ale młodość to też czasem atut. Laia Palau (to ta z tych doświadczonych), Eshaya Murphy, Silvia Dominguez, Maya Moore, Katalin Honti. No mega mocna paka wg mnie. Pod koszem maszyny do punktowania, ale na obwodzie też. W końcu Maya Moore i Myrphy to super strzelczynie. A to w połączeniu z najlepszą obroną w Eurolidze może być mieszanka wybuchowa. Wg mnie powinny tutaj poradzić sobie w grupie ze wszystkimi. Zresztą jak pisałem wyżej, z mocnymi mają mobilizację i grają super w ojro:
vs UMMC Ekaterinburg [W] 60-52 (H)
vs Galatasaray [W] 76-46 (A)
vs UMMC Ekaterinburg [W] 81-63 (A)
vs Galatasaray [W] 98-80 (H)
A w poprzedniej rundzie nie dały szans CCC, z którym ostatnio Wisła się męczyła.
vs CCC Polkowice [W] 88-54 (H)
vs CCC Polkowice [W] 78-58 (A)
Wg mnie to obok Fenerbahce główne kandydatki do wygrania Euroligi.
Nie mam tu nic więcej do dopisania.
Ros 1.56
Pinnacle
4/10
No i w tym meczu mierzą się 2 najlepsze obrony Euroligi tego sezonu:
Points Allowed
Name G PTS A Avg
1. Ros Casares 16 977 61.1
2. UMMC Ekaterinburg 16 989 61.8
Opponent Field Goal Percentage
Name G FGM FGA Perc
1. Ros Casares 16 375 979 38.3
2. UMMC Ekaterinburg 16 384 975 39.4
Blocked Shots
Name G BS Avg
1. Ros Casares 16 56 3.5
2. UMMC Ekaterinburg 16 50 3.1
Steals
Name G ST Avg
1. UMMC Ekaterinburg 16 168 10.5
2. Ros Casares 16 165 10.3
A w dodatku jak to mówią mistrzostwa wygrywa się obroną, więc myślę, że te dwie ekipy do tego się zastosują. Wobec tego:
under 138.5 1.90
Betcity
3/10
Łooooł znalazłem Player Propsy na Betcity. Póki co na mecz Wisły, ale już jeden fajny typ:
Phillips over 12.5 1.85
Betcity
3/10
W 2 meczach w tym sezonie ze Spartakiem 15 i 25 punktów. Leży jej widać Spartak, zresztą Hammon i Augustus to nie są mega defensorki. W Euro średnio 14.8 ppg. Może się ligą sugerują. W lidze Erin mniej rzuca, bo gra średnio 10 minut mniej, po co ma się męczyć z Brzegami, INEAmi czy innymi Widzewami. Jutro na 1-2 powinny grać głównie Pawlak, DeMondt i Erin. Z tym, że od Erin spodziewam się najwięcej minut. Wg mnie naprawdę warto to pograć.