Benetton Treviso (ITA) - Pau-Orthez (FRA)
Benetton Treviso (ITA) 1.30 || Pau-Orthez (FRA) 3.50
Fenerbahce Ulkerspor (TUR) - Eldo Napoli (ITA)
Fenerbahce Ulkerspor (TUR) 1.33 || Eldo Napoli (ITA) 3.30
Żalgiris Kowno (LTU) - Aris (GRE)
Żalgiris Kowno (LTU) 2.10 || Aris (GRE) 1.74
Winterthur FCB (ESP) - CSKA Moskwa (RUS)
Winterthur FCB (ESP) 1.65 || CSKA Moskwa (RUS) 2.25
@bwin
Zaczne moze od ostatniego spotkania. Tutaj na przeciw siebie stają drużyny które juz wywlaczyły sobie awans. Jednak w tym spotkaniu bardziej przekonują mnie gracze Barcelony, którzy w tym sezonie nie przekonywują ale napewno za niektóre porażki będą chcieli się odpłacić swoim kibicom. Najlepsza pora to właśnie w meczu z liderem grupy C - CSKA. Żaligiris jest najsłabszym zepsołem w całej Eurolidze. W tej kolejce gra ostanie spotkanie na własnym parkiecie. I tutaj nasuwają się różne scenariusze. Czy litwini nie będą chcieli zmoblizować się w ostanim spotkaniu u wygrać? Nie są słabą drużyną. Jednak Aris moim zdaniem w tym sezonie pokazuje że jest w bardzo dobrej dyspozycji. W ostatnim spotkaniu ligowym skazani byli na porażkę z Panathinaikosem ale to nie znaczy że nie potrafią wygrać teraz z Zalgirisem. Ciężkie spotkanie do jakiegokolwiek typowania. Następne spotkanie powie nam kto zostanie jeszcze w grze. Napoli i Fenerbahce posiadają taki sam bilans meczy 5-7 i zwycięstwo którejkolwiek z drużyn przekreśla sznase na awans drugiej. Gospodarze są w nieco lepszej sytuacji gdyż grają u siebie i ostatnio odnieśli trzy zwycięstwa z rzędu. Napoli wygrało ostanie dwa spotkania w Eurolidze ale passa którejś z drużyn musi się kiedyś skończyć. Myślę że Włosi jednak nie dadzą rady na tak trudnym terenie, w pierwszym spotkaniu tych drużyn lepsi byli Turcy którzy wygrali różnicą 5 punktów. Jedne spotkanie które zostanie rozegrane w środe w tej grupie to pojedynek włosko francuski. Bilans obydwu drużyn to 6-6 i pewnie wygrana da awans do kolejnej rundy. Włosi w tym sezonie fatalnie sprawują się w lidze i jedynie zostaje im Euroliga. Wygrana całej Euroligi zapewniłaby im grę za rok w tych rozgrywkach, jednak do tego jeszcze daleka droga. Przed sobą narazie mają spotkanie z Pau które jako tako radzi sobie w tak prestiżowych rozgrywkach. Jednak stawiam na drużynę Włoską która moim zdaniem w ostatnim spotkaniu u siebie pokaże się z dobrej strony i wygra to spotkonie.