Obojętnie, byle weszłoAle ma być rozprawka czy parę zdań?![]()
Z tym, że Turcy nie mają fizycznie żadnych przewag na pozycjach się nie zgodzę. Pod koszem przepaść, Sengun super się spisuje po obydwu stronach parkietu, Theisa pewnie na luzie ogra pod dziurą. Przede wszystkim jest bardzo inteligentnym zawodnikiem, który potrafi wymuszać faule podkoszowych, głównie przez swoją pracę stóp i prawie że nieograniczone manewry z piłką, nawet po utracie kozła. Theis to oczywiście nie jest byle jaki ogór, ale ciężka go czeka przeprawa w tym spotkaniu. Przy wyrównanym meczu spodziewałbym się jednak, że to Niemcy mają większe szanse na wygraną, bo mają lepszych closerów. Nic nie ruszam w tym spotkaniu, finały wolę po prostu oglądać, ale może mój punkt widzenia komuś pomoże w podjęciu decyzji.Generalnie Turcja przehypowana wynikiem z Grecją. Ataman jest genialny, doskonale wykluczył Giannisa. Trzeba tutaj dodać że Giannis w regułach FIBA przy dobrej obronie traci znacznie więcej niż w NBA a Grecja bez Giannisa traci 80 proc. Do tego Osmani z meczem życia którego na pewno nie powtórzy. Z Niemcami inna bajka - i Schroeder i Wagner nie są tak jednowymiarowi jak Giannis. Fizycznie na żadnej pozycji Turcy nie mają przewag. Generalnie dla mnie Niemcy to świetnie naoliwiona maszyna, grają po prostu swoje. Żadnych dołków czy wzlotów - po prostu swój równy poziom przez cały turniej.
Kurs na Niemców świetny i mocno napompowany wczorajszą turecką rzeźnia z Grekami - żal nie brać. Aczkolwiek przewaga na ławce trenerskiej po stronie Turków i oczywiście ich win nie będzie sensacja a jedynie niespodzianka.
Niemcy -2,5 2,0
No nie róbmy też ze Schroedera jakiegoś goata. Osmani tutaj też będzie otrzymywał pomoc, ale i bez tego powinien sobie dobrze radzić.Odniosę się tylko do tego: "Znakomicie ograniczył Giannisa, więc dlaczego miałby nie zrobić z Dennisem?”
Historia z rolexem fajna ale to nie tylko Osmani ograniczył Giannisa. Jak wspomniałem, Giannis bardzo dużo traci w obronie FIBA. Dlaczego? Ano dlatego że nie ma błędu 3 sek w obronie. Jak się obejrzy jeszcze raz mecz Turków z Grekami to można zauważyć co zrobił Ataman- zawsze ktoś był w pomalowanym i od razu szła pomoc 1/2 zawodników. Grecy strzelb nie mają więc oddawanie na obwód nic nie dawało. Tak tak Gianninwczesniej kręcił kosmiczne cyfry no ale to Turcy byli 1 drużyna które miała i pomysł i narzędzia żeby to zrobić skutecznie. Jeśli osmani będzie kryć 1 vs 1 Schrodera to Niemiec zrobi z niego wiatrak.
Jakby patrzeć pod tym kątem, że Niemcy już powinni ze Słowenią odpaść to nie wiem, czy oglądałeś mecz ze Szwecją, Turków. Na 02:30 do końca meczu był remis.Nie rozumiem dlaczego tak faworyzuje się Niemców. Oglądam te turniej od początku i jak dla mnie Turcja gra tutaj lepiej od Szkopów.
Niemcy powinni już odpaść ze Słowenia, bo to jak ich tam wyciągnięto za uszy w 4 kwarcie, to wydaje się aż niemożliwe. Okej sporo pomogli sobie dobrą grą, ale dostali mnóstwo widmo gwizdków. W półfinale ograli Finów, ale to żadna niespodzianka, bo Finlandia gra tutaj bardziej otwarty basket i dzisiaj w meczu o brąz z Grekami też bym stawiał na over. W takiej otwartej strzelaninie, to z Niemcami mogliby tylko Serbowie w pełnym składzie powalczyć. Tutaj natomiast Turcja gra bardzo zachowawczy i wyrafinowany basket. Według mnie grają to co powinna grać Serbia i pewnie by grała, gdyby wszyscy byli zdrowi.
Nie są w 100% zależni od Senguna, bo on właśnie gra to co w Serbii grałby Jokic, czyli nie forsuje na siłę pozycji rzutowych, a zbiera, asystuje i tworzy świetne Pick&rolle.
Niemcy mają więcej strzelb, ale defensywa zdecydowanie po stronie Turków. Osmani pewnie w ofensywie nie powtórzy meczu z Grekami, ale w defensywie już powinien. Znakomicie ograniczył Giannisa, więc dlaczego miałby nie zrobić z Dennisem?
Sengun przed meczem z Grecja powiedział do Osmaniego, że jeżeli zatrzyma Giannisa na maksymalnie 20pkt, to dostanie najdroższego Rolexa.
Turek wziął to sobie do serca i ograniczył go do 12 pkt.
Turcja ma kim straszyć, bo nie jest to drużyna jednowymiarowa i tam każdy może wziąć ciężar gry na siebie.
Oczywiście to samo można powiedzieć o reprezentacji Niemiec, która ma na pewno mocniejsza ławkę i gdyby to b finał NBA BOF7, to stawialbym na Niemców, ale to jest jeden mecz.
Według mnie dobra defensywa Turków ostatecznie przechyli szale na ich korzyść.
Turcja win 2,20 Betclic