Hmm, widzę wiele opinii, że mamy stosunkowo łatwą grupę. Nie mogę się zgodzić ???? Wiadomo
Niemcy poza zasięgiem, Gibraltar - komplet punktów. Gruzja. Myślicie, że 3 punkty na tak gorącym terenie to pewniak dla naszej reprezentacji? Ten kto widział wyjazdowy mecz z Mołdawią w ostatnich eliminacjach ten wie o czym piszę. Ponadto Gruzja u siebie jest mocna. W eliminacjach do mundialu grali u siebie 4 mecze. Najpierw ograli 1-0
Białoruś, potem przegrali z mistrzami świata i Europy Hiszpanami 0-1 po bramce Soldado w 86. minucie. Zremisowali z Francją i chyba najgorszy ich mecz u siebie i porażka 0-1 z Finlandią. Hiszpanie męczyli się niemiłosiernie,a Francuzi nie potrafili pokonać Gruzinów.
Białoruś poległa. Średnia stracone 0,5 gola na mecz. Próżno szukać tam gwiazd, ale to będzie mega ciężki mecz dla naszych Orłów. I wisienka na torcie w argumentacji dlaczego ta grupa jest trudna.
Szkocja i
Irlandia. Dwie reprezentacji z Wielkiej Brytanii (tak wiem, że
Irlandia nie jest w UK, ale w zasadzie cała reprezentacja gra w
Premier League i
Championship). Twarda angielska piłka, coś co na pewno nie leży naszym reprezentantom. Nawet Błaszczykowski i Lewandowski będą moim zdaniem skutecznie wyłączani przez defensywę rywali.
Irlandia pod względem piłkarskim chyba lepsza od Szkocji, minimalnie lepsza także od Polski. Jak się z nimi gra widzieliśmy ostatnio przegrywając 0-2 w Poznaniu. Jednak zarówno
Irlandia,
Szkocja jak i
Polska zakończyły ostatnie
eliminacje na 4. miejscu w grupie. Dwa zespoły z tej trójki znajdą się na 2. i 3. miejscu. Irlandii dawałbym największe szanse, raczej bój ze Szkocją o 3. miejsce. No i baardzo chcę zobaczyć naszych w starciu z prawdziwą, twardą, angielską piłką.
Ta grupa na pewno nie jest łatwa! ????