>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Euro 2016 Francja (Grupy)

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP

A : Holandia , Kazachstan , Islandia , Łotwa, Turcja, Czechy
B : Bośnia , Andora , Cypr, Walia , Izrael , Belgia
C : Hiszpania , Luksemburg , Macedonia, Białoruś, Słowacja, Ukraina
D : Niemcy, Gibraltar, Gruzja, Szkocja , Polska :!: , Irlandia
E : Anglia , San Marino, Litwa, Estonia, Słowenia , Szwajcaria
F : Grecja, Wyspy Owcze , Irlandia Północna, Finlandia , Rumunia, Węgry
G : Rosja , Liechtenstein , Mołdawia , Czarnogóra , Austria, Szwecja
H : Włochy , Malta , Azerbejdżan , Bułgaria, Norwegia , Chorwacja
I : Portugalia , Albania, Armenia , Serbia , Dania
Zapraszam do przestawiania Opinii i Komentarzy :!: :! :!: :!: :!:

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Mysle, ze duze znaczenie w naszej grupie bedzie miec rozklad spotkan. Jak zaczniemy dobrze to pozniej jakos dowieziemy to 2 miejsce (Niemcy z automatu maja awans z 1 miejsca). Jak jednak trafimy w pierwszych dwoch meczach na Niemcy, Irlandie na wyjezdzie badz Szkocje i zaczniemy slabo to kto wie czy nie bedziemy musieli bic sie w barazach.
Tak czy inaczje miejsce 2-3 powinnismy ugrac. Jak sie nie uda bedzie kolejna kleska...
A najciekawsza grupa to grupa A. Szkoda, ze nas tam nie dolosowali... ????

R 50

radeknic

Użytkownik
Hmm czy tylko ja mam wrażenie że będziemy 1 drużyną w historii której Gibraltar strzeli bramkę? :p
Hmm szczerze to grupy najgorszej nie mamy, jest z kim powalczyć. Leczy wydaję mi się że pierwsze co trzeba zrobić to ściągnąć trenera zza granicy. Miałem być okazję na kilku treningach różnych zespołów podczas Euro m.in Holandii, Niemców, Anglii i Polski.... i tu jest wielka przepaść.
Czekam na kurs iż Belgia wygra swoją grupę. ????

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Hmm czy tylko ja mam wrażenie że będziemy 1 drużyną w historii której Gibraltar strzeli bramkę? :p
Hmm szczerze to grupy najgorszej nie mamy, jest z kim powalczyć. Leczy wydaję mi się że pierwsze co trzeba zrobić to ściągnąć trenera zza granicy. Miałem być okazję na kilku treningach różnych zespołów podczas Euro m.in Holandii, Niemców, Anglii i Polski.... i tu jest wielka przepaść.
Czekam na kurs iż Belgia wygra swoją grupę. ????
Chyba zapomniałeś że niedawno nominację na trenera otrzymał Adam Nawałka więc selekcjonera nowego nie będzie ????

P 2,4K

promark

Użytkownik
Stosunkowo trafiliśmy na łatwą grupę, oczywiście Niemcy 1 miejsce mają tak jak kolega wyżej wspomniał z automatu. Myślę że powalczymy o 2 miejsce ze Szkocją, jednak patrząc kadrowo itp to jesteśmy faworytami do 2 miejsca. Wiadomo jak było na Euro 2012 też miało być łatwo itp a wyszło jak zwykle. Podstawowa sprawa dla mnie to gra Polaków na 2 napastników : Lewandowskiego + ? (Milik, Sobiech itp) i sensowna gra z przodu a nie pchanie piłki do Lewgo na siłe gdy ma on 2-3 krycie. Wyjazdy będą trudne, ale nie możemy gubić punktów tak jak z Czarnogóra czy Ukrainą ...
Jeżeli chodzi o grupy to ciekawie zapowiada się walka w F i H, gdzie praktycznie 3-4 zespoły mogą powalczyć o 2 pierwsze miejsca.

R 50

radeknic

Użytkownik
Chyba zapomniałeś że niedawno nominację na trenera otrzymał Adam Nawałka więc selekcjonera nowego nie będzie ????
Oczywiście że nie zapomniałem :p Ja już sugerują kolejną zmianę, bo to nie ma sensu żeby to Polski trener prowadził. ???? Leo prowadził to z Portugalią potrafiliśmy wygrać, a to że potem pili, obijali się miało swoje konsekwencje że przegrywaliśmy mecze.

jagr 10,9K

jagr

Użytkownik
Sprawa jest prosta jak but musimy wygrać za 6 punktów ze szkotami ,gruzinami i gibrartarem. Inaczej nie mamy na co liczyć .Myślę że 18 punktów wystarczy do awansu na lajcie nawet z 2 miejsca. ???? Co do formy naszych to najprawdopodobniej zdobędziemy 9 punktów z Niemcami 0 a z Irlandią dwa co nas przekreśli na aman. Bo polacy potrafią spierniczyć nawet najłatwiejszą grupę.

W 606

wanderlei

Użytkownik
Pierwsze mistrzostwa w których zagra 24 drużyny z 53.
Jeśli nie awansujemy to to będzie totalne porażka.
Odliczając zespoły pokroju Andorry czy San Marino to trzeba wyprzedzić około 22 drużyny.A kluczem do sukcesu będzie wyprzedzenie Irlandii , Szkocji i Gruzji bo tak samo pewne jest wyprzedzenie Gibraltaru jak nie wyprzedzenie Niemiec ????

calanau 2,8K

calanau

Użytkownik
Wazne bedzie by nie przegrywac meczow na wlasnym boisku. Niestety my mamy to do siebie, ze takie mecze potrafily przegrywac badz remisowac. Kluczowe mecze to beda mecze z Irlandia, Szkocja i Gruzja w Polsce. Jesli je wygramy to mozemy powiedziec, ze awansowalismy do turnieju glownego.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Terminarz Polaków:

7 września (niedziela), 20:45: Gibraltar – Polska
11 października (sobota), 20:45: PolskaNiemcy
14 października (wtorek), 20:45: PolskaSzkocja
14 listopada (piątek), 18:00: Gruzja – Polska
29 marca (niedziela), 20:45 IrlandiaPolska
13 czerwca (sobota), 18:00: Polska – Gruzja
4 września (piątek), 20:45: NiemcyPolska
7 września (poniedziałek), 20:45: Polska – Gibraltar
8 października (czwartek), 20:45: SzkocjaPolska
11 października (niedziela), 20:45: PolskaIrlandia

W 606

wanderlei

Użytkownik
Według mnie dobry terminarz. Na początek 3 punkty bo ważne żeby dobrze zacząć i innego wyniku jak wygrana z outsiderem grupy być nie może.Później Niemcy u siebie i prawdopodobnie porażka ale już 3 dni później okazja do rehabilitacji i myślę ze 3 punkty ze Szkotami.W listopadzie trudny wyjazd do Gruzji ale jeśli mamy realnie myśleć o awansie to trzeba stamtąd wywieźć 3 punkty.Dobrze tez że rewanż z Gruzją jest w czerwcu oraz to że po rewanżu z Niemcami mamy 3 mecze w tym dwa u siebie.Według mnie w ostatnim meczu możemy walczyć o drugie miejsce.

applause 2,4K

applause

Użytkownik
1 miejsce odpada, ale drugie mieć musimy obowiązkowo, jak nie awansujemy to będzie tragedia. Zespół mamy dobry, trzeba wprowadzać młodych żeby się ogrywali już. Myślę że możemy zaufać Nawałce, gość chyba ma jakiś pomysł na grę naszych. Po meczach sparingowych radzę pochopnych wniosków nie wyciągać, mam nadzieję że ich nie wygramy, bo znowu zacznie się pompowanie balonika a wiadomo jak to się kończy z reguły.

walt 33

walt

Użytkownik
Jak dla mnie Nawałka już jest skończony. Powołał ostatnio na mecz towarzyski ze Szkotami Sławomira Peszkę który jak wiemy prezentuje się poniżej jakichkolwiek standardów ostatnio. Występuje w drużynie II ligi niemieckiej i nie gra tam nawet więc jego forma nie jest stabilna. Poza tym jest przynajmniej paru innych graczy którzy powinni jechać zamiast niego.
Przypomnę, że zawsze kiedy następuje u nas zmiana trenera to są wielkie prognostyki, że trzeba zmienić skład i szukać innych zawodników. Przez pierwsze spotkania chyba każdy trener brał kogo popadnie by na końcu powołać tych co zawsze... Dla mnie to jest nieporozumienie.

B 178

becks-59091

Użytkownik
Fornalik został pozbawiony posady i chyba wszyscy kibice liczyli przede wszystkim, że zmieni się coś przy powołaniach. A czy się zmieniło? No właśnie, chyba nic.
Wspomniany wyżej Peszko to naprawdę jakaś kpina, a wymieniać tak można jeszcze chwile. Zamiast stawiać na młodych zawodników, którzy mogliby trochę pograć w reprezentacji Nawałka chce powołać... 35 letniego Głowackiego. Litości. Jeszcze żeby on coś prezentował.

Nasza grupa wygląda nieźle, można w niej coś podziałać, terminarz też jest dobry. Jak już też wyżej zostało napisane kluczem będą spotkania u siebie - je trzeba zwyczajnie wygrywać. Niemcy na innych kodach cisną więc są poza zasięgiem, reszta do ogrania. Tylko trzeba trochę chłodnej głowy przy powołaniach i nie brać tej samej bandy co zawsze, nie przyniesie to niczego dobrego.

L 6

limak11

Użytkownik
Moim zdaniem Polska ma jedną z łatwiejszych grup, wiadomo że trzeba będzie walczyć od początku, ale mam nadzieję, że tym razem się uda.
Ciekawa grupa także z Hiszpanią, Słowacją i Ukrainą, w reszcie faworyci do przewidzenia.

yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
F : Grecja, Wyspy Owcze , Irlandia Północna, Finlandia , Rumunia, Węgry
wg. mnie to jest właśnie jedna z najciekawszych grup .
Grecja jak wiadomo faworyt na papierze i tutaj mam nadzieje , że Rumunia i Węgry ich wyprzedza bo nie są bez szans , i to właśnie wg. mnie te 3 zespoły będą się biły o pierwsze miejsce .
D : Niemcy, Gibraltar, Gruzja, Szkocja , Polska :!: , Irlandia
Walka o 2 miejsce , wg. mnie to w tej grupie Polska powinna odnieść minimum 19 pkt , ale nie zdziwie się gdy będzie ich 11 czy 12 . Szkocja raczej odpadnie walka będzie miedzy polska a irlandia o 2 lokate

marfi 629

marfi

Użytkownik
Hmm, widzę wiele opinii, że mamy stosunkowo łatwą grupę. Nie mogę się zgodzić ???? Wiadomo Niemcy poza zasięgiem, Gibraltar - komplet punktów. Gruzja. Myślicie, że 3 punkty na tak gorącym terenie to pewniak dla naszej reprezentacji? Ten kto widział wyjazdowy mecz z Mołdawią w ostatnich eliminacjach ten wie o czym piszę. Ponadto Gruzja u siebie jest mocna. W eliminacjach do mundialu grali u siebie 4 mecze. Najpierw ograli 1-0 Białoruś, potem przegrali z mistrzami świata i Europy Hiszpanami 0-1 po bramce Soldado w 86. minucie. Zremisowali z Francją i chyba najgorszy ich mecz u siebie i porażka 0-1 z Finlandią. Hiszpanie męczyli się niemiłosiernie,a Francuzi nie potrafili pokonać Gruzinów. Białoruś poległa. Średnia stracone 0,5 gola na mecz. Próżno szukać tam gwiazd, ale to będzie mega ciężki mecz dla naszych Orłów. I wisienka na torcie w argumentacji dlaczego ta grupa jest trudna. Szkocja i Irlandia. Dwie reprezentacji z Wielkiej Brytanii (tak wiem, że Irlandia nie jest w UK, ale w zasadzie cała reprezentacja gra w Premier League i Championship). Twarda angielska piłka, coś co na pewno nie leży naszym reprezentantom. Nawet Błaszczykowski i Lewandowski będą moim zdaniem skutecznie wyłączani przez defensywę rywali. Irlandia pod względem piłkarskim chyba lepsza od Szkocji, minimalnie lepsza także od Polski. Jak się z nimi gra widzieliśmy ostatnio przegrywając 0-2 w Poznaniu. Jednak zarówno Irlandia, Szkocja jak i Polska zakończyły ostatnie eliminacje na 4. miejscu w grupie. Dwa zespoły z tej trójki znajdą się na 2. i 3. miejscu. Irlandii dawałbym największe szanse, raczej bój ze Szkocją o 3. miejsce. No i baardzo chcę zobaczyć naszych w starciu z prawdziwą, twardą, angielską piłką.
Ta grupa na pewno nie jest łatwa! ????

Otrzymane punkty reputacji: +7
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
1. Niemcy
2. Irlandia
3. Szkocja
4. Polska
5. Gruzja
6. Gibraltar
Moim zdaniem tak to będzie wyglądać ;), przez 2 lata nie stworzy się nowego składu (bo obrona była, jest i będzie mierna) skoro oni już grają ze sobą od bodajże 2010 roku gdzie każdy liczył na Euro 2012. Żadne &quot;Trio z Borussii&quot; nie pomoże, bo taktyka wygląda tak: &quot;Podaj/Wrzuć do Robercika którego kryje 3 obrońców, a on coś może zdziała&quot;. A jak nie ma &quot;Trio z Borussii&quot; to są ataki na &quot;hura&quot;, a może coś się uda.

walt 33

walt

Użytkownik
Dorzucę do tego, że historia lubi się powtarzać. Znowu są powoływani piłkarze którzy są nieporozumieniem w tej kadrze. Poza tym z tego co wiem piłkarze reprezentacji nadal dostają za mecz tyle kasy, że w głowie się nie mieści.
&quot;3 ty*sią*ce zło*tych tzw. „star*to*we*go” dla każ*de*go za*wod*ni*ka za mecz to*wa*rzy*ski i 4 ty*sią*ce za mecz eli*mi*na*cji mi*strzostw świa*ta - tyle do*sta*ją re*pre*zen*tan*ci Pol*ski od PZPN.&quot;
To jest pierwsza rzecz którą powinni zmienić. Nie tyle, że oni powinni grać za darmo ale już nawet niech dostaną te 4 tysiące ale za WYGRANY mecz. Dla mnie to jest śmieszne, że oni czy wygrają czy przegrają dostają kasę. Oni traktują grę w kadrze bez serca. Moim zdaniem też wybieranie dobrych trenerów z Ekstraklasy jest jakimś nonsensem. Co ma wspólnego trenowanie w klubie a w reprezentacji? Polscy trenerzy wyraźnie nam pokazują - NIC. Myślę, że zamiast wydawać kasę na &quot;reprezentantów&quot;, płacić im za te spotkania, PZPN powinien zatrudnić jakiegoś trenera z zagranicy który miał już kilka tych reprezentacji i potrafił wyciagnąć nie jedną z wielkiego bagna. Najchętniej zlikwidowałbym PZPN, reprezentacja powinna mieć przerwę koło 10 lat i wrócić na salony ????
Niestety, nic się nie zmieni. My, Polacy nie dość, że nie możemy już czerpać z tych spotkań przyjemności jako dumny kibic Polski to musimy stawiać przeciwko naszym. Smutne ale prawdziwe.
Pozdrawiam

scott99 4,6K

scott99

Użytkownik
Moim zdaniem też wybieranie dobrych trenerów z Ekstraklasy jest jakimś nonsensem. Co ma wspólnego trenowanie w klubie a w reprezentacji? Polscy trenerzy wyraźnie nam pokazują - NIC. Myślę, że zamiast wydawać kasę na &quot;reprezentantów&quot;, płacić im za te spotkania, PZPN powinien zatrudnić jakiegoś trenera z zagranicy który miał już kilka tych reprezentacji i potrafił wyciagnąć nie jedną z wielkiego bagna
Dokładnie w tym jest problem selekcjonerzy typu Smuda, Fornalik, czy obecnie Nawałka to zupełne nieporozumienie, przecież oni nie mają żadnego doświadczenia na poziomie międzynarodowym, po za tam jakimiś kilkoma stażami. Tu potrzeba kogoś kto wzbudzi u naszych piłkarzy taki prawdziwy szacunek, bo dotychczasowi selekcjonerzy to zachowywali się jak jakieś klauny a nie goście z jajami i to samo jest z &quot;Fakenem&quot;, pajacować to on może sobie w Górniku. Chciałbym zobaczyć wreszcie Polskę grającą ofensywnie i przede wszystkim, żeby ich ktoś w końcu nauczył, że nie może być takich kolosalnych przerw pomiędzy formacjami co widać w każdym spotkaniu na tle poważniejszego przeciwnika. Nie mniej jednak obecna sytuacja przynosi profity jeżeli ktoś kieruję się obiektywizmem a nie sercem i gra przeciwko naszym. Pozdrawiam.

Do góry Bottom