>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Temat z analizami Esport Word Cup 2024 [17-21 Lipiec]

kns_esport 214,2K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
1721064774902.png

Czas trwania: 17-21 Lipiec
Ilość drużyn: 15
Miejsce: Riyadh - Arabia Saudyjska
Pula Nagród: 1 000 000$
I Miejsce: 400 000$

II Miejsce: 175 000$

1721064867355.png

Polacy występujący na turnieju:
- Snax w G2 wraz z nim TaZ jako trener
- Neo w FaZe jako trener
- Siuhy w MOUZ

kns_esport 214,2K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
Jak widzicie spotkanie Spirit - G2 w formacie BO3.
Ja widzę tutaj potencjał na wygraną G2 lub samo ugranie mapy. Ja myślę że odejście nexy wiele zmieniło.
Dodanie snaxa również. Spirit przedstaawiać nie trzeba. W ogóle otwieram dyskusje co do tego w miare pustym okresie dla CSA.
Właśnie rozpoczyna M80 - Mongolz po mocnym opoznieniu. Mecz G2 jest zaplanowanny o 20, ale strzelam że ruszy o 21 albo nawet pozniej.

'Corek 'Corek co masz do powiedzenia ?

Otrzymane punkty reputacji: +297
M 1,1K

mazi_10

Użytkownik
Te opóźnienia to jakiś dramat, co do samego meczu również widze tutaj spore szanse G2 a po takim kursie żal nie spróbować chociaz za drobne.

'Corek 300,6K

'Corek

Znawca - e-sport
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Witam, dosłownie w dwóch zdaniach bo brak czasu. Miałem nic w tym spotkaniu nie grać, ale kurs na ekipę Taza jest tak wystrzelony, że żałował bym tygodniami gdyby to wygrali. Oczywiście Spirit jest zdecydowanym faworytem tego spotkania i nie ma co się dziwić bo jeśli donk z ekipą zagrają swojego csa to powinni sobie łatwo poradzić z G2, ale...no właśnie; mało wiemy o obecnej formie obu ekip bo zarówno spotkanie G2 jak i Spirit z Mibr nie są żadnym wyznacznikiem bo chyba nikt nie wierzył, że Spirit straci choć mapę w tamtym spotkaniu. G2 G2 G2 ciężko cokolwiek powiedzieć, skład jest, Janusz z nowymi pomysłami, pytanie jak to zostanie przeniesione na praktykę, strzelecko myślę że jak złapią swój rytm tym razem każdy z nich z osobna to wcale nie muszą jakoś znacznie odstawać.
Wszystkie znaki wskazują na łatwe zwycięstwo Spirit i to nikogo myślę nie zdziwi, ale zarazem ich porażka nie będzie jakąś wielką sensacją. Jeżeli kurs na G2 był by w okolicach 2,50 to nawet bym tego nie dotknął, ale 3,45 to już moim osobistym zdaniem warto coś tam zaryzykować, ja spróbuję ale jak to się może skończyć to buki nam świetnie sugerują. Świetny musi dziś być Monesy i Niko, po prostu świetni a wtedy to może jak najbardziej się udać.

Spirit vs G2 / G2 win @ 3,45 betfan

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2706
slomiany400 48,3K

slomiany400

Użytkownik
Spirit - G2
snax under 25.5 fraga 1.85 superbet kupon przegrany przez dogrywkę

według mnie trzeba to brać, wczoraj Snax miał łatwiejszych rywali i źle wszedł w mecz, a prawie pokrył ten over, dzisiaj według mnie on musi się mocno skupić na prowadzeniu drużyny, bo ze Spirit nie będzie tak łatwo jak z Mongołami, kolejny dzień, stres, bo wszystkie oczy skierowane na niego, biorę under

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +419
'Corek 300,6K

'Corek

Znawca - e-sport
Furia vs Mouz / Furia wygra mape @ 1,84 ggbet

Witam, sytuacja bardzo podobna do tej z wczoraj. Kurs na Furię mocno przestrzelony i owszem nie są faworytami i z tym nie ma co się nawet kłócić, ale wystawiać 1,25 na myszy to tak jak w przypadku Spirit, kogoś tam mocno ponosi. Oczywiście nie uważam, że dziś na pewno się znów uda, ale pójdę w mapę Brazylijczyków, która spokojnie jest w ich zasięgu a kurs mnie jak najbardziej satysfakcjonuje. Pisałem już wczoraj, początek sezonu, spore niewiadome póki co. Myszy straciły mapę z Sashi. Furia grała bo1, w których musiała się napocić, ale koniec z końców wyszli zwycięsko. Póki co jest sporo znaków zapytania i widząc taki kurs na mapę Furii, biorę bez zastanowienia. Myszy słusznie faworytem i jeśli wygrają łatwo to nie będzie to jakąś sensacją, ale wygrana mapy przez Brazylijczyków również niespodzianką być nie może. Czy myszy są w stanie ogarnąć to w dwóch mapach? Mam wątpliwości, ale przekonajmy się.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1372
kns_esport 214,2K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
Dam taki komentarz pomeczowych. Jak nie cierpię Virtus Pro to po zmianie trenera, zaczyna to na prawdę wyglądać. Styl gry troszkę się zmienił i pojawiła się agresja. Co też pokazuje skilla zawodników. Jame bardzo ładne spotkanie. Vitality wymęczyło pierwsza mapę a później nie było co zbierać. Po pierwszej mapie kurs na VP w granicy 6-7. Zywoo sam nie wygra, mezi bardzo cieniutko. Co do Furi też mapa to było dobre value co zauważył 'Corek 'Corek, tego samego zdania byłem. Za jakieś 30 min FaZe - NaVi trochę no bet bo nie wiadomo co po Ukraińcach można się spodziewać, zawsze na poziomie ale zawsze brakowało czegoś. Czuję dziś FaZe i dobre występy ropza i frozena. Karrigan żeby mocno nie odstawał i pomagał skillowo to FaZe powinno to wziąć . Rain i broky w CS2 ostatnio też w dobrej dyspozycji.

Win FaZe @1.79 betclic

'Corek 300,6K

'Corek

Znawca - e-sport
Navi vs Mouz / Navi @ 1,93 betfan

Witam, dziś znów idę w Navi. Buki widzą to mniej więcej 50/50 i mógł bym polemizować troszkę, ale powiedzmy że tak jest. Myszy mnie nie przekonują a na pewno nie tak jak właśnie Navi. Prawdę mówiąc Furia jeśli wczoraj nie zachowało by się jak totalni amatorzy w kilku ważnych rundach to dziś ich widzieli byśmy w tym spotkaniu. Sporo rund wygrywanych dzięki ogromnemu szczęściu, mijanki czy idealny wręcz tajming przejść, który rzadko kiedy zdarza się w X kolejnych spotkaniach, krótko mówiąc widzę wyczerpany limit szczęścia przez myszy, ale oczywiście nie odbieram im dobrego spotkania. Navi bardzo solidnie, wonderful tak jak pisałem miesiące temu, świetny transfer i spłaca się to z nadwyżką, młody sieje postrach na tym awp. Aleksib może i trochę odstawał strzelecko, ale wiemy doskonale jakie są jego role. Chłop prowadzi i robi to świetne, niektóre pomysły wow! Bardzo podobny przypadek Snaxa, wcale nie musi robić 25 fragów na mapę, ale to ile on wnosi to widać już w samym spotkaniu z Spirit. Te wejścia na galę i rotację całej ekipy, ale nie o tym. Myślę że już nie możemy stawiać Fina na ten samej półce co jeszcze rok czy dwa lata temu. Nie będę lać wody, patrząc na to co obie ekipy tutaj prezentują, bez zastanowienia idę w Navi.

Dostałem kilka pytań odnośnie spotkania G2, dziś to odpuszczam, po pierwsze ze względu na średnio satysfakcjonujący kurs i rywala bo Virtrusi pokazali prawidzą moc z Vitality i tak jak wspomniał kolega wyżej, już widać efekt nowej miotły. Obecnie zbyt dużo w drużynie G2 zależy od dyspozycji Monesy.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1685
kns_esport 214,2K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
A ja jednak poszedłbym bym w stronę G2 czy VP to utrzymają ? Nie oszukujmy się Vitality wczoraj nie zagrało nic ciekawego. Mój sceptyzm mocno się trzyma do Virtusow więc dlatego taki światopogląd na typy w ich kierunku. NiKo wyrównał z formą i jest mocny. Jeszce myślę i się zastanawiam, decyzję podejmę przed spotkaniem. W mojej ocenie za szybko na stabilizację VP z nowym trenerem, czy to ich spotkanie było z Vitality ? A może cały turniej ? G2 tez mocno głodne po diametralnych zmianach. Ciekawe spotkanie. Ciężko będzie rozszyfrować taktykę jednych jak i drugich bo widać całkiem inna grę, a na pewno mocno jest to zauważalne co do VP. Więc tutaj sztab G2 ma wiele pracy przed spotkaniem by wziąć pod lupę ostatni mecz VP z Vitality

'Corek 300,6K

'Corek

Znawca - e-sport
Navi vs G2 / Navi wygra @ 2,27 betfan

Witam, przed nami finał. Osobiście chciał bym, aby Snax wygrał w debiucie od razu turniej, ale ja nie do końca to widzę i zaryzykuję dziś grając zwycięstwo Navi.
Liczyłem na większy opór że strony VP w spotkaniu z G2, ale takiego nie zobaczyliśmy i ekipa Taza łatwo sobie poradziła. Jako że grałem zwycięstwo Navi w każdym ich tutaj spotkaniu to i nie zamierzam tego zmieniać w finale. Wyglądają bardzo dobrze, wonderful znów pokazał że jest prawdziwym kozakiem na tym awp i Navi ma z niego ogromny pożytek, ba! Oni dopiero będą mieć! Na DD2 Navi nie istniało, ale później już swój cs i dwie łatwo wygrane mapy. Prawda jest taka, że znów w jednej jak i drugiej ekipie sporo zależy od dyspozycji jednego zawodnika, mowa oczywiście o Monesy i Wonderfulu, bo nie ma co się oszukiwać, że jeśli któryś z Panów nie dojedzie na to spotkanie to jego ekipie będzie piekielnie ciężko coś tutaj ugrać. Sercem jestem za G2, ale rozum mi podpowiada, aby znów grać to Navi jako underdoga. Tak jak mówię, zaryzykuję.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1131
kns_esport 214,2K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
G2 wygra 2:0 @ 2.85 betfan

Finał, bardziej pod oglądanie. Drużyna Francuzka myślę że nie odpuści na moment bo wiem z czym to może grozić a mianowicie szybki powrót NaVi. G2 po zmianach jest nie do poznania. Chłopaki cieszą się gra i to widać. NiKo na tym turnieju z ratingiem ponad 1.4.G2 widoczna zmiana taktyki i formacji co ciężkie jest do przewidzenia dla przeciwnika. snax podnosi dziś puchar :)

'Corek 300,6K

'Corek

Znawca - e-sport
Piękna by to była historia, gdyby Janusz podniósł puchar w debiutanckim turnieju z taką obsadą. Oczywiście to i tak jest ogromny plus dla G2 i jestem pewien, że mimo wszystko nie płaczą po tej porażce.
Oczywiście liczą się puchary, ale w tej sytuacji finał to świetny wynik. Zapowiada się ciekawie, widać zdecydowanie odświeżone G2. Ogólnie super turniej dla widza, świetne spotkania. Czekamy na kolejne!

kns_esport 214,2K

kns_esport

Moderator
Członek Załogi
Tak turniej spoko. W sumie fajnie że NaVi tak dobrze wyglądało. Nasuwają się zmiany w Vitality, co zrobić by ten zespół był lepszy, jakich zmian oczekują ? FaZe tam uważam że wewnątrz zespołu coś nie działa i nie gra, być może wina leży po stronie Neo. Co dalej z Spirit ? To tylko przerwa wakacyjna ? Choć ja od początku myślałem że długo oni nie pokroluja w top1. Dużo niewiadomych. Choć scena można powiedzieć że bardziej się stabilizuje to poziom znacząco się podnosi, ciężko szukać faworyta a dużo spotkan wystawianych przez buka jest 50/50. Granie w stronie dogow wydaje się korzystniejsze niż w stronę do faworyta. Dużo spotkać z 3 mapami. Dużo spotkać z dominacja mi mapy jak i overowymi.

'Corek 300,6K

'Corek

Znawca - e-sport
Falcons vs Astralis / Falcons win @ 2,90 superbet

W moich oczach zdecydowanie za dużo. Oczywiście Astralis jest faworytem i z tym nie można się zbytnio kłócić, ale 2,90 na Falcons? Kogoś mocno poniosło i jeśli by to było koło 2,20 to bym pewnie nie zaryzykował, ale ten kurs jest po prostu za duży. Odnośnie Falcon to czas najwyższy, aby to zaczęło jakoś funkcjonować a nie tyle co funkcjonować a przynosić wyniki bo gra wygląda coraz lepiej a bynajmniej zaczęło to wyglądać na koniec "sezonu". Astralis mocno w kratkę i również jest tam sproy niedosyt jeśli chodzi o wyniki bo w oby przypadkach na papierze wygląda to lepiej niż w praktyce. Obecnie po przerwie nie możemy powiedzieć zbytnio o obu ekipach i tym bardziej te kursy nie powinny być tak rozbieżne. Uważam, że Falcon stać na zwycięstwo i szanse są nieco większe niż sugerują nam to bukmacherzy. Ja spróbuję.

Do góry Bottom