Willem II Tilburg - Ajax Amsterdam
typ: Ajax/Ajax
kurs: 2.25
stawka: 8/10
Expekt
typ: Handicap na gole Goście(-1)
kurs: 2.45
stawka: 6/10
Expekt
Jestem pod wrażeniem gry PSV i to mnie ostatecznie przekonało, że dziś liga holenderska da zarobić :smile:
1 kolejka - Ajax przyjeżdża do Tilburga - mam nadzieję po pewne 3 punkty.
Historia spotkań:
Tak w skrócie - przez ostatnie 15 lat padł tylko jeden remis... a tylko 4 razy wygrało Willem.
Ostatnie 2 lata to 6 zwycięstw amsterdamczyków (w 4 wygrali 2 bramkami!) i co najważniejsze za każdym razem prowadzili po 1 połowie!
Już samo to powinno wystarczyć...
Inna sprawa, że grają swój mecz dużo później niż PSV. PSV, które w 60 minucie meczu prowadzi 4-0 a pewnie nie skończyli jeszcze strzelania. Wątpię aby Marco van Basten pozwolił swoim piłkarzom na stracenie dystansu do najgroźniejszego rywala do mistrzostwa już w pierwszym meczu. Sądzę, że szykuje się pogrom Willem ale nie jestem w 100% pewien skuteczności Ajaxu w tym meczu więc prócz handicapu wybrałem typ na prowadzenie już po pierwszej połowie aż do ostatniego gwizdka.
Szkoda, że Ajax nie pokazał dobrej gry przed sezonem (przegrał np. z Realem Murcia)
Transfery:
Ajax:
Przyszli
Darío Cvitanich (Banfield)
Kenneth Vermeer (Willem II Tilburg - powrót z wyp.)
Miralem Sulejmani (SC Heerenveen)
Ismail Aissati (PSV Eindhoven)
Oleguer Presas (FC Barcelona)
Evander Sno (Celtic Glasgow)
Odeszli:
Erik Heijblok (De Graafschap)
Johnny Heitinga (Atletico Madryt)
Sammy Kufour (FK Khimki)
Jurgen Colin (Sporting Gijon)
Edgar Davids (?)
Ismael Urzaiz (?)
Willem II:
TRANSFERY
Przyszli:
Paul Quasten (FC Volendam)
Boy Deul (FC Volendam)
Ibad Muhamadu (FC Dordrecht)
Danny Schenkel (Sparta Rotterdam)
Ariën Pietersma (RBC Roosendaal)
Rens van Eijden (PSV Eindhoven - wyp.)
Odeszli:
Kevin Bobson (FC Red Bull Salzburg)
Kenneth Vermeer (Ajax Amsterdam)
Thomas Bælum (Silbeborg IF)
Cristiano (Adelaide United)
Delano Hill (Al-Wakrah)
Frank van der Struijk (Vitesse Arnhem)
Rydell Poepon (Sparta Rotterdam)
Darl Douglas (Heracles Almelo)
Jeśli chodzi o zmiany kadrowe to dużo lepiej wypada Ajax. Skład Willem wygląda na słabszy niż rok temu i tylko Danny Schenkel może być uznany za wzmocnienie. Ajax z koei wymienił starszych i wysłużonych zawodników na liczące się już postaci świecie futbolu. Te miliony wydane w tym okienku pokazują, że Ajax już nie chce być 2 w lidze i w tym seoznie ma zamiar po 4 latach wrócić na tron.
Spodziewam się wielu bramek w meczu, zdecydowanych ataków Ajaxu już od pierwszych minut i prowadzenia co najmniej od 44 minuty :smile: